понеделник, 16 януари 2023, 10:00 ч.

Андрей Гюров:

Трети мандат на БСП = предсрочни избори

BNews.bg

Трети мандат на БСП = предсрочни избори

Всичко, което се случва в последните дни изглежда прекалено добре координирано, за да може да се нарече просто случайност. Видяхме как действията на прокуратурата осигуриха възможност на политическите играчи от статуквото да отиграят своите карти.

Това написа във фейсбук Андрей Гюров от "Продължаваме промяната".

Той посочи, че ГЕРБ твърдят “на хартия”, че са готови да подкрепят съдебна реформа, но тази седмица станахме свидетели как в Правна комисия, също като в приказките, тяхната решителност се изпари с настъпването на залеза. Мисля, че е крайно време маските да паднат и да започнем да оценяваме българските политици и политически партии по техните действия, а не по празните им заявки.

"Решението на Радев да връчи третия мандат на БСП означава предсрочни избори.

А калните афери и постоянният режим на скандали целят да се прикрие най-големия обир. Статуквото се опитва да открадне надеждата на хората. Да ни внуши, че лошото управление, срещу което всички протестирахме, е най-доброто, което заслужаваме", пише още той.

"Но аз искам съвсем човешки да ви кажа: Не се обезверявайте! Ние няма да се примирим, няма да се разберем с тях. Няма да превърнем Промяната в проекция на всичко, което ни гневеше, което ни възмущаваше, с което не бяхме съгласни", допълва Гюров.

Според него, мантрата на политическите шамани е, че тази ситуация ще се повтаря до безкрай.

Внушението е, че проблемите на българите не могат да бъдат решени, докато не се решат личните проблеми на някои политици. Нашето общество обаче прави разлика между своите приоритети и партийните мераци. Затова не трябва да се обезсърчаваме с твърдения, че нищо няма да се промени.

Промяната вече започна. Тя не е лесна и никога не сме твърдели, че ще бъде. Но нямаме съмнение, че ще я продължим. Заедно!, категоричен е депутатът.

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари