Новините с коментар в реално време

Новините с коментар в реално време

Ексклузивно:

НачалоБългария"Джи Пи Груп" се отказа от трасето на трамвай №5, поема го...

„Джи Пи Груп“ се отказа от трасето на трамвай №5, поема го фирма…свързана с „Джи Пи Груп“!

Бойко Борисов обяви миналата седмица, че е наредил Агенция "Пътна инфраструктура" да извади компанията от проектите с европейско и държавно финансиране. След тази информация  “Джи Пи груп” първо напусна проекта „Железница“, а вчера и проекта за трасето на трамвай № 5 в София.

Кметът на София Йорданка Фандъкова побърза да се похвали, че вероятно за изпълнител на ремонт на трамвайното трасе на линия 5 по бул. „Цар Борис III“ на мястото на „Джи Пи Груп“ ще бъде избран класираният на второ място. Проектът на "отказалите се" беше на стойност 46 млн. лв.

На второ място в процедурата е класирано обединението „София инфраструктура 2018“, става ясно от проверка на Студиа Трансмедиа. Според справка в Агенцията за обществени поръчки става ясно, че в обединението влизат испанската фирма „Марко Обра публика“ и „Интегрирани строителни системи“. Офертата на обединението е за 47.5 млн. лева или с 1.4 млн. лева повече от класирания на първо място.

Търсенето на информация продължава и в Търговския регистър, от където става ясно, че „Интегрирани строителни системи“,  обаче също е свързана с „Джи Пи Груп“. Данни от регистъра показват, че управител и собственик на компанията е Владимир Пилчев. Той участва в управлението на още няколко дружества. Сред тях е „Пи Ай“. Адресът на регистрация на това дружество съвпада с този на „Джи Пи груп“, а имейлът за кореспонденция пък е office@gpgroupbg.com.

В компанията „Агрохолд инвест“, регистрирана на Черни връх No 59А, където се намира и регистрацията на „Джи Пи груп“, Владимир Пилчев е съдружник с Владимир Владимиров – Житенски. Той пък е представител на самата „Джи Пи груп“, разкрива още Студиа Трансмедиа.

В съобщението си  до медиите в края на миналата седмица „Джи Пи Груп“, заявява, че се отказва от сключване на договор за изпълнение на строителството на тунел "Железница" и предупреди за глоби.  „За тунел „Железница“ върви процедура и тя не е приключила. Има избран изпълнител и има обжалване в Комисията за защита на конкуренцията. След обявяването на отказа за сключване на договор на „Джи Пи Груп“, се удължава процедурата за избор на изпълнител”, обяви министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова след отказа на компанията. Кой ще изпълнява този проект до момента не е ясно.

 

 

За да следите новините и коментарите в реално време, абонирайте се за нашите канали ето тук👇

spot_img

Последни

Не пропускай

Bnews предава от кинофестивала в Кан: Блокираха булевард “Кроазет” заради Селена Гомес (ВИДЕО)

Актрисата и певица Селена Гомес направи същински фурор на...

ИЗВЪНРЕДНО! Стрелба по Петьо Петров – Еврото в най-баровския квартал на Белград

Наемни килъри с мотори за малко да пратя Еврото...

Състоянието на простреляния Роберт Фицо е сериозно и не позволява да бъде преместен

Състоянието на словашкия премиер Роберт Фицо е стабилизирано, но...

Прочетете още

Сърцераздирателни писъци от Запада за „зловещата“ за тях и „Отвратително победоносна среща на върха“!

Владимир Путин се срещна със Си Дзинпин в Пекин. Световните медии не можаха да подминат тази новина и активно я коментират. Западът е изключително...

Разрив в Израел! Либералът Бени Ганц напуска правителството, ако Нетаняху не промени курса на войната

Повече от седем месеца след началото на войната, в която Израел все още не е постигнал целите си да ликвидира „Хамас“ и да върне...

Асен Василев твърди, че един глас на изборите струва 500 лева, а един депутат 5 милиона лева!

ГЕРБ и ДПС купуват гласове за 9 юни по 500 кинта парчето, издаде ги финансовият гуру на Сглобката Асен Василев - Кокорчо. Ако бившият финансов...
Verified by MonsterInsights