Новините с коментар в реално време

Новините с коментар в реално време

Ексклузивно:

НачалоБългария80 ранени полицаи при снощните безредици, арестувани са 126 души, 60 от...

80 ранени полицаи при снощните безредици, арестувани са 126 души, 60 от тях са с криминалистически регистрации, коктейл „Молотов“ намерен в палатка на протестиращи

Снощи станахме свидетели на брутална агресия от страна на част от протестиращите спрямо българските полицаи. Това каза на брифинг директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев. 

Във вчерашната вечер в продължение на часове полицейските служители бяха обстрелвани с пиротехнически устройства, камъни, бутилки и тръби. Органите на реда прецениха, че е необходимо част от тази агресивана тълпа да бъде изтласкана. Единствената цел беше да запазим живота на полицейските служители и българските граждани. Тактиката ни беше изключително пасивна и щадяща, така че изключително я подкрепям. Няма как в продължение на дни част от организаторите да призоваат за сблъсъци и да не се стигне до тях, заяви Хаджиев.

Широко прокламираните лагери на протстиращите се оказаха много добро прикритие за самоделни взривни устройства и на други предмети, които бяха хвърлени. Когато преценихме, че част от тези взривни устройства са складирани в палатковите лагери, взехме решение и тази нощ осъществихме операция по премахване на лагерите. Тази сутрин на филтровъчен пункт, близо до сградата на хотел "Балкан", е намерен и коктейл "Молотов", който вероятно бил подготвен срещу полицията, съобщи той. 

Цената на постигнатия мир е 80 ранени полицаи, с различни травматични увреждания и изгаряния по лицата. Повечето от тях са прегледани в болнични заведения, на част от тях е оказана помощ на място и те се върнаха в редиците да изпълняват своя служебен дълг. Призивът ни към гражданите, които имат пълното право да протестират, е да бъдат изключително внимателни, да не се поддават на криминални лица и да спазват законоустановения ред, посочи шефът на СДВР.

126 лица са задържани вследствие на агресивни действия към полицейските служители. 60 от тях са с криминалистически регистрации. Образувани са над 15 бързи производства. Ще бъде търсена най-строга наказателна отговорнот от виновните лица, каза ощестарши комисар Георги Хаджиев.

Той отрече появилите се информации, че полицията е използвала нервно-паралитичен газ срещу протестиращите, като уточни, че е използван лютив спрей.

За да следите новините и коментарите в реално време

spot_img

Последни

Не пропускай

ПЪРВА ПОБЕДА! Върховният съд на САЩ единодушно реши, че щатски власти нямат право да спират Доналд Тръмп от изборите!

Върховният съд на САЩ единодушно отхвърли решението на съда...

Илон Мъск разпространи графика с 5 милиона нелегално влезли  имигранти само в мандата на Джо Байдън 

Ръстът на нелегално преминалите границите на САЩ през последните...

Демократите пред срив! Камала Харис призова Израел да прекрати огъня и “хуманитарната катастрофа”

Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис призова за незабавно прекратяване...

Ракета на Илон Мъск изстреля екип от трима американци и един руснак към МКС

Трима американски астронавти и един руски космонавт излетяха от...

Прочетете още

ПЪРВА ПОБЕДА! Върховният съд на САЩ единодушно реши, че щатски власти нямат право да спират Доналд Тръмп от изборите!

Върховният съд на САЩ единодушно отхвърли решението на съда в Колорадо, с което Доналд Тръмп бе обявен за неизбираем в северозападния щат заради действията...

Световните лидери и кралските особи го закъсаха със здравето! От какво боледуват царете и президентите?

През изминалия уикенд почти по едно и също време се появиха информации за здравето на двама държавни глави. На 3 март след неколкодневен престой...

Спорът е решен! Вазов лъже! “Америка за България” и “Капитал”, а не Руският император, ни освободиха от Турско робство

Опълченците на Шипка са най-големите бенефициенти на Джордж Сорос (през 1878 година е бил на 35 години) и неговото “Отворено общество” чрез прадядото на...
Verified by MonsterInsights