Новините с коментар в реално време

Еконт са новите Български пощи! Тромави и некоректни към клиентите си

Еконт в началото бяха симпатична куриерска компания, която много...

Новините с коментар в реално време

Ексклузивно:

Еконт са новите Български пощи! Тромави и некоректни към клиентите си

Еконт в началото бяха симпатична куриерска компания, която много...

Само тя може да победи Путин и да е личност на годината на списание „Тайм“!

Певицата Тайлър Суифт беше избрана сред 8 номинирани, сред...
НачалоАнализиАлексей Петров: “Кирил Петков е човекът, който е искрен и казва истината...

Алексей Петров: “Кирил Петков е човекът, който е искрен и казва истината в ПП! Бил е подведен за ареста на Борисов.”

Самото изречение е пълен нонсенс и е пълен абсурд. Поради две причини.
Кирил Петков е патологичен лъжец, който никога не казва истината и лукавият Алексей е знаел много добре това.
Петков не е бил подведен от нищо друго за ареста на Борисов, освен от вещества и субстанции, непозволени за законна употреба, егото си и собствената си патология. Или пък е бил подведен от баща си и ….самия Алексей Петров.

Няма друго логично обяснение за тези думи на Алексей, освен че се е опитвал да търгува с политическо влияние през неориентирания и слаболумен Киро и баща му като ги води за носа. Дали тук не се крие конфлинктът, намерил своята поанта в екзекуцията на Трактора?

Още ли Борисов се страхува от вас, питат Трактора, а той отговаря: “Аз съм човек ориентиран в бъдещето, който предпочита да не гледа повече в миналото.” Е, миналото онзи ден погледна за последно в Алексей, а светлото бъдеще той така и не видя.

Водещата версия за нашите разследващи репортери в BNEWS остава политическо убийство и опитът на Трактора (успешен) да овладее Промяната през несъстоятелния Киро и Татко Петко и да и придаде много по-висока добавена стойност, отколкото тя заслужава. През тях той е искал да осъшестви пълен контрол върху всички служби и оттам върху държавата. Тук интересите на родните играчи със Западните партньори – Трактора да бъде елиминиран на всяка цена, са съвпаднали напълно. Другото е било лесно. Неслучайно в деня на убийството и синът на Сорос е наблизо в столицата. Добро е дадено от високо място.

МВР, разпитайте Петков и баща му Петко какви са ги мътили с Трактора в ресторанта му! Ако искате да разследвате истински. За това говори и една от първите им „жертви“ Иван Гешев.

Гешев: Има връзка между моето отстраняване и убийствата на Къро и Алексей Петров

Хронологията на една предизвестена смърт, но не по Габриел Гарсия Маркес, а по пипалата на Октопода или Къде се скъсаха веригите на Трактора:

На 12 април в социалната мрежа фейсбук изненадващо се появява страница на Алексей Петров. “Чао на спекулантите! Това е автентичната ми страница!”, обявява той. И веднага следва първи пост:
Уважаеми пратеници на народа, заради България не трябва да се прави компромис с нищо и с никого!

Поемете своята отговорност! Заличете думата “компромис” от реториката си засега. Компромисът в този момент е сделка.

Да, всичко има цена, но днес това е съдбата на хората. Гражданите ви свързаха, като ви посочиха местата вътре.

СЪЕДИНЕНИЕ пише отвън?!

Народът ви гледа и рискувате повече да не ви погледне!

Думите си Петров придружава със свой колаж в рицарски доспехи. Следва поход в медиите, където Петров съветва с ярки позиции за съставяне на коалиция на ПП-ДБ с ГЕРБ и против тогавашния главен прокурор Иван Гешев.

Промяната при Алексей Петров всъщност е настъпила не 10 дни преди изборите, а година и половина преди тях. Тогава той рязко променя редакционната политика на своя вестник “Галерия”, който издържа от 10 години.

Видимо седмичникът симпатизира на новата политическа сила “Продължаваме промяната”. В този момент от “Галерия” си тръгват Кристина Патрашкова и Явор Дачков.

Веднага след изборите в “Галерия” се появяват първи оферти за общ кабинет, като залогът е главата на тогавашния главен прокурор Иван Гешев. В ролята на лошите все по-често е посочван президентът.

Радев в таен заговор с Гешев е челният материал от 7 юни например. Това е ден, след като е избрано правителството с премиер Николай Денков. Подзаглавието уточнява, че общите врагове на държавния глава и главния прокурор са Бойко Борисов, ПП и Денков.

Това съвпада по време и с последните опити на Алексей Петров да спре промени в Кодекса за застраховането заради “Зелената карта”.

Решил изведнъж да е публичен, бившата барета започва все по-чести изяви в медиите. На 2 май коментира като експерт атентата срещу Иван Гешев.

Знаково за “променения” обаче Алексей Петров е интервюто му пред БНР от 9 май. Тогава той призовава директно главният прокурор да подаде оставка. Като публично споделя, че не харесва намеците, които се появяват, че той е поръчал атентата срещу Гешев.

Аз нямам връзка с митичния израелски експерт, който се свързва със случая с главния прокурор, нито съм го канил, нито пък познавам Ясен Тодоров, който го е завел, и още по-малко главния прокурор. Използвам случая да призова да се преустановят всички внушения, твърдения и намеци по мой адрес във връзка с този случай, като ще си запазя правото да продължа да го коментирам, защото това е мое служебно задължение като представител на академичната общност.

Императивно Иван Гешев трябва да се оттегли от позицията, която заема, до приключване на разследването. Това разследване ще продължи много дълго. Ако аз бях на негово място, щях да се оттегля изобщо, заявява пред националното радио Алексей Петров.

Пак в това интервю коментира, че макар и рядко разговаря с Бойко Борисов, а на въпрос лидерът на ГЕРБ още ли се страхува от него, отговаря: Аз съм човек, който е ориентиран в бъдещето. Предпочитам по-малко да гледам в миналото и съм готов включително не да правя компромиси, както говорят политиците, за да изглеждат като сделки, а да се лиша от много неща, но да не се връщам назад.

На 14 май 2023 г. Петров хвали в Нова телевизия политиците, които вече са поискали отстраняването на Иван Гешев.

В това интервю коментира отново стоплянето на отношенията си с Борисов, но и прокарва нишка на оневиняване на Кирил Петков за ареста на лидера на ГЕРБ.
Допускам, че е бил подведен. Смятам, че Кирил Петков, когото не познавам, освен официалните ни срещи в Министерският съвет в качеството ми на изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, смятам, че това е човекът, който в ПП е искрен и казва истината. И последните му твърдения за (липсата на – б.р.) доверието са точно истината, казва Петров.

Следват изяви в “Евронюз” и в “Труд”. Като във второто интервю отхвърля версията, че в ресторанта на дъщеря му “Делвите” е организирал среща на Кирил Петков и Асен Василев с Бойко Борисов.

Две седмици по-рано обаче вече е публикувана информацията в “Либерта”, че е имало среща в Самоковския манастир. А в деня, в който бе убит, източници от ПП потвърдиха пред “24 часа”, че среща в манастира е имало, а медиатори за нея са били Петров и Петко Петков – бащата на Кирил Петков. В четвъртък репортер на “24 часа” говори с Петко Петков, но той отказа всякакъв коментар.

В края на май Алексей Петров се появява и на снимка с Бойко Борисов. От среща на двамата в кабинета на лидера на ГЕРБ. Снимката е изпратена до няколко сайта като БЪРД и ПИК, като пред втория Петров потвърждава автентичността ѝ. В сряда собственикът на агенцията Недялко Недялков разказа, че лично е заснел този кадър, обяснявайки, че двамата конкуренти в живота са си простили един на друг.

На 4 юни пред Би Ти Ви обаче Алексей Петров обяснява, че тази снимка е стара, от 28 септември 2022 г. И че някак си – посредникът на срещата или през хакери, тя е взета от телефона му.

Нашите отношения в миналото? Нормално е да се говори за бъдещето. Често си говорим с него за сигурност. Не стигнахме дотам да си прощаваме. Имаме разговор с продължение – друг, обяснява тогава Алексей Петров. В същото интервю прави и заявка да се завърне в ДАНС. А според слухове дори се готвел да оглави МВР.

Тази активност не се дължи на това, че аз търся някаква реализация или дивидент, най-малко политически. Смятам, че ние се намираме в сериозен кризисен и критичен период за България, обяснява той и рязката промяна в поведението си. Въпреки това от четвъртък се появиха и нови версии защо може да е убит Алексей Петров – изскачането му на светло е “настъпило” хора, които също имат силни позиции в службите и МВР и се “интересуват” от сигурността.

А кой са тези хора? Всеки може да се досети, защото се броят на пръстите на едната ръка.

По материал от статия в “24 часа” с хронологичен обзор за активността на Алексей Петров от месец май 2023 до 16 август

spot_img

Последни

BIRD: А1 кеши яко в либералния нюзкурник, а Прокопиев им продават зелен ток срещу мълчанието в Капитал!

Гледам, A1 разкешва яко за реклама в либералния медиен...

Откъде дойде токът в България през топлия ноември? Само 1/10 от зелени мощности!

През много топлия ноември слънцето и вятъра произведоха общо...

Еконт са новите Български пощи! Тромави и некоректни към клиентите си

Еконт в началото бяха симпатична куриерска компания, която много...

Мастита говореща глава с култов анализ: Пеевски заграби евроатлантическите бизнеси на ПП и ДБ!

"Пеевски е доказано добър мениджър и със сигурност ще...

Не пропускай

BIRD: А1 кеши яко в либералния нюзкурник, а Прокопиев им продават зелен ток срещу мълчанието в Капитал!

Гледам, A1 разкешва яко за реклама в либералния медиен...

Откъде дойде токът в България през топлия ноември? Само 1/10 от зелени мощности!

През много топлия ноември слънцето и вятъра произведоха общо...

Еконт са новите Български пощи! Тромави и некоректни към клиентите си

Еконт в началото бяха симпатична куриерска компания, която много...

Мастита говореща глава с култов анализ: Пеевски заграби евроатлантическите бизнеси на ПП и ДБ!

"Пеевски е доказано добър мениджър и със сигурност ще...

Зеленски обвини Запада пред Г-7, че Путин разчита на тяхната умора от войната

Путин разчита на рухването на западната подкрепа за Украйна,...

Русия иска Украйна с орязани територии и с неутрален статут!

Русия смята повече от всякога, че мирът с Украйна...

Бляскаво посрещане на Путин на международната сцена в Абу Даби с топовни салюти и руския флаг в небето

Президентът на ОАЕ Мохамед бин Зайед Ал Нахаян прие...

Американски сенатор: Шпионират ви през известията на приложенията за мобилните телефони!

Правителства осъществяват шпионаж чрез приложения за мобилни телефони, и...

Джо Байдън е готов за сделка: Ако Тръмп се откаже и аз няма да се кандидатирам!

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че може би...

Прочетете още

BIRD: А1 кеши яко в либералния нюзкурник, а Прокопиев им продават зелен ток срещу мълчанието в Капитал!

Гледам, A1 разкешва яко за реклама в либералния медиен сектор. Естествено, там няма нито дума за това как шефа на А1 и шефа на...

Откъде дойде токът в България през топлия ноември? Само 1/10 от зелени мощности!

През много топлия ноември слънцето и вятъра произведоха общо 11% от електричеството в България. За същото време "лошите" въглища доставиха 37,4%, а АЕЦ -...

Еконт са новите Български пощи! Тромави и некоректни към клиентите си

Еконт в началото бяха симпатична куриерска компания, която много бързо се наложи на пазара и стана предпочитана за много клиенти.Докато будиста не реши, че...
Verified by MonsterInsights