Новините с коментар в реално време

Новините с коментар в реално време

Ексклузивно:

ГЕРБ реже Промяната за смените в службите, с които искат да прецакат Радев!

Разпадът е бърз. Кирил Петков след спявката с незнайно...

Бой и сблъсъци на АМ Струма между протестиращи миньори и жандармерията!

На АМ „Струма“, край Дупница, се стигна до сблъсъци...
НачалоСветътАмериканската посланичка в Скопие: Не слушайте какво ви говори Румен Радев

Американската посланичка в Скопие: Не слушайте какво ви говори Румен Радев

Голям американски шамар за Румен Радев от Македония. Високомерното технократско и далеч от дипломацията изказване на посланичката на САЩ в Македония извади на преден план безпардонната политика на Балканите, която преследва основно геополитическите им интереси при слабо отчитане на отделните интереси на балканските държави.

„Не съм говорила с Ескобар (специалният делегат на Съединени американски щати за Западните Балкани Габриел Ескобар) след неговата презентация, нито с Радев, но не е важно да се фокусираме толкова върху това, което те казват, а върху това, което е направено тук. В крайна сметка, ако хората тук са ангажирани с ЕС, няма значение какво казват Габриел Ескобар или Румен Радев“, заяви американският посланик Анджела Агелер, отговаряйки на въпрос на журналист на пресконференция в посолството на САЩ в Скопие.

Помолена от МИА да коментира последното изявление на специалния американски пратеник за Западните Балкани Габриел Ескобар, в което той обявява ангажимент към новото българско правителство за предотвратяване на по-нататъшни блокажи на интеграцията на страната в ЕС, както и за изказването на българския президент Румен Радев, че промените в конституцията са само първата стъпка от поредица искания, които ще последват, Агелер подчерта, че важното за гражданите и за процеса на европейска интеграция е държавата да се съсредоточи върху това, което трябва да направи по този път.

Въпреки че много неща се говорят в България и в другите страни от региона, всички искат да видят РСМ да върви към членство в ЕС“, каза Агелер.

Тя подчерта, че Ескобар поддържа интензивни контакти и разговори с всички заинтересовани страни и че най-голямата му надежда е Северна Македония и регионът да направят всичко възможно, за да вървят към европейска и евроатлантическа интеграция.

Специалният пратеник на САЩ за Западните Балкани Габриел Ескобар заяви, че Вашингтон подкрепя процеса за конституционни промени, които трябва да позволят присъединяването на Северна Македония към ЕС, и също така е ангажиран да гарантира, че новото правителство на България няма да поставя нови искания.

„За да придвижи своите стремежи към ЕС, правителството на Северна Македония се ангажира да приложи конституционни промени за признаване на българското малцинство. Силно подкрепяме тази трудна, но необходима стъпка и също така сме ангажирани с новото правителство на България да гарантираме, че то няма да предявява нови искания, след като Северна Македония изпълни задълженията си от съществуващите споразумения“, каза Ескобар.

Българският президент Радев пък вчера в коментара си за предложените промени в Конституцията на Македония каза, че това е първата много важна и задължителна стъпка, но не и последната.

„От изключителна важност е изпълнението на изискванията в двата подписани протокола, които са неразделна част от преговорната рамка за присъединяване на Република Северна Македония към Европейския съюз. Най-накрая се стигна до придвижване на въпроса за гарантиране на конституционното равноправие на българите в Република Северна Македония“, каза Радев.

spot_img

Последни

Не пропускай

Пети ден блокадата скова Сглобката! Пеевски, Петков, Борисов и Денков посрещат миньорите в парламента

Пети ден са затворени възлови точки за движение в...

Визитата на Денков в Австрия за Шенген се провали след екскурзията на Кирил Петков до Виена

Краят е близо. Опитът на Кирил Петков да се...

КОЙ даде без конкурс 4 милиарда на фирмите на „Промяната“, за да разрушат въглищната енергетика?

Нито един член на правителството, нито един министър, нито...

Забраната за влизане на автомобили с руски номера в ЕС е чист нацизъм, според Лавров

Забраната за влизане на автомобили с руски регистрационни номера,...

Илон Мъск се гаври със Зеленски: Минали са едва 5 минути, а още не си поискал милиарди долари помощ!

Украинските власти изразиха днес възмущението си от публикация на...

Гавра с тарикат – депутат. Устата търси да „такова“ Ицо Хазарта!

"Добър вечер!, обърна се Устатата към публиката си и...

Фалиралият криптофараон и ултралиберал Сам Банкман искал да плати на Тръмп, за да се откаже от втори мандат

Невероятно до каква крайност би могъл да стигне самозабравил...

ГЕРБ реже Промяната за смените в службите, с които искат да прецакат Радев!

Разпадът е бърз. Кирил Петков след спявката с незнайно...

Бившият пиар на Промяната: Излъгаха брутално българския народ!

Бившата пиарка на "Промяната" и едновремешен пиар на Лукойл...

Прочетете още

Пети ден блокадата скова Сглобката! Пеевски, Петков, Борисов и Денков посрещат миньорите в парламента

Пети ден са затворени възлови точки за движение в Стара Загора, блокирана е автомагистрала "Тракия" и Проходът на Републиката. Причината е протестът на миньори...

Визитата на Денков в Австрия за Шенген се провали след екскурзията на Кирил Петков до Виена

Краят е близо. Опитът на Кирил Петков да се прави на Джеймс Бонд и да внуши, че Шенген има общо със службите и тяхното...

КОЙ даде без конкурс 4 милиарда на фирмите на „Промяната“, за да разрушат въглищната енергетика?

Нито един член на правителството, нито един министър, нито депутат от ПП, нито Кирил Петков, нито Асен Василев, нито Академик Денков отговаря на простия...
Verified by MonsterInsights