Новините с коментар в реално време

Новините с коментар в реално време

Ексклузивно:

Бойко Борисов обеща избори за 8 март!

Борисов обеща за 8 март да разберем отиваме ли...
НачалоРазследванияАсен Василев и Лорер продали тайно луксозния си палат -"Централата" на "Промяната"...

Асен Василев и Лорер продали тайно луксозния си палат -„Централата“ на „Промяната“ на Чаталджа на фирмата с ТОЛ винетките от обръчите на ГЕРБ!

Огромен скандал разтресе корупционното блато в България и паянтовата кочина на Сглобката в него.

Това дори не е само скандал. Това е дебела сянка на грандиозна корупция и схемаджийство.

Асен Василев със запори от САЩ за милиони неслучайно тайно е наел лобисти, за да му чистят миджа във Вашингтон. В България пък сигурно пак с пари от субсидията наел скъпи адвокати да му спасяват имуществото и да му перат парите с фиктивни сделки. Къде е скандалът с Асен Василев!? Докато е финансов министър бизнесът на Асен Василев в чужбина за пореден път изпада в колосални дългове, които се трупат на неговото тайно офшорно дружество, с което притежава топ имоти в България. В типичния си стил на “умен измамник”, наречен така от бившите си съдружници, Кокорчо решава да завлече кредиторите си като прехвърля имуществото на офшорката – лъскави имоти, фиктивно на трето лице. А третото лице е пряко зависимо от държавата – неособено популярна, но неприлично богата бизнес дама от обръчите на ГЕРБ, която върти най- сладкия монопол в България – ТОЛ системата. Всъщност, имотите на Асен Василев са “купени” със 7-те % отчисления от всяка винетка за частника, който ги продава на всички нас, българските граждани.

За да бъде фарсът пълен, Асен Василев е продал на близката до ГЕРБ “царица на ТОЛ системата” не какъв да е имот, а сградата, наречена “Партийната централа на Промяната”, в която наглите харвардски шарлатани и шарлатанки доскоро провеждаха тайните си заседания на партийната върхушка. Промяна ли? По-голяма свинщина и двуличие в българската политика не е било. Всички кражби са маскирани под благовидния предлог за нещо добро, което ужким някакви безродни типове правят за народа. Накрая ГЕРБ, срещу когото ПеПетата дойдоха да правят промяната и да чистят от тях политическата сцена, им помагат да прикриват следите от зулумите си. Найс, а? Сега стана ли ясно защо Асен Василев е човекът на Бойко Борисов в Сглобката и неговия най-доверен министър.

Даниел Лорер вероятно е препрал милиони от съмнителни корупционни схеми. Всичко това лъсва от скорострелни продажби на Василев и Лорер на бизнесдама от най-тлъстата печатница за пари в държавата – ТОЛ системата с огромните комисионни за продавачите на вълшебните пътищни хартийки. Всичко изградено и гарантирано от ГЕРБ.

Това не може да бъде министър на финансите на бяла държава. Вероятно става въпрос за бомбастичен гешефтар, когото Борисов в екип с Пеевски, а преди това Радев, допуснаха до светая светих на държавната хазна – с всичките ни пари от общия ни бюджет. „Шарлатани“, така бяха наречени харвардските аферисти от промоутъра си Румен Радев. А самият Остап Бендер на Промяната Кирил Петков нарече ортака си в политическите измами – продавач на мостри.

Имате ли още съмнения защо Триото Асен Василев, Даниел Лорер, Кирил Петков се превърнаха в новите любимци на Борисов и в неговите послушни маши? Ротация ли? Преди ротацията тежки машинации.

Къде гледа Посолството как любимият им министър краде и ощетява американските си съдружници?

Автор: Бърд

Бивша фирма на Асен Василев е с блокирани сметки заради иск на американски гражданин за 5 милиона лв., но е успяла да спаси имотите си с изгодна сделка. Купувач е фирмата на Станислава Арнаудова, известна като Кралицата на Винетките – привилегирован посредник, прибиращ 7% от всяка винетка. Въпреки заявките този процент да се промени, до момента промяна няма и комисионните си вървят. Освен това Арнаудова в лично качество е придобила и имот на Даниел Лорер за рекордна цена, което навежда на хипотезата за насрещна престация.

Спасяването на американския редник Василев – министър на Промяната

На 29 декември 2023 г. Марио Иванов Сотиров, управител и настоящ собственик на “СТВ Консълтинг” ЕООД, както и приближен на “Продължаваме Промяната”, и министър Василев, подава в Търговския регистър внесената ден преди това молба до съда за обявяване за фирмата в несъстоятелност.

Причината за това е, че на 17.11.2023 г. американският гражданин Себастиян Бретшнайдер е получил от съда обезпечителна заповед за над 5 милиона лв. (5 013 317.86), издадена на негово име, и е наложил запор на сметките на фирмата.

Претенциите на Бретшнайдер към други активи на фирмата обаче са предвидливо неутрализирани два месеца по-рано. На 7 септември 2023 г. “СТВ Консълтинг” продава дворното място и пет имота в сградата за близо 3 милиона лева. И три месеца след това фалира.

Първите симптоми за проблеми на “СТВ Консълтинг” се появяват през лятото на 2023 г., когато за кратко фирмата задлъжнява към НАП, като първоначално е вписана с близо 30 хил. лв. задължения към хазната. След като през август съобщихме за задължението, фирмата бързо изплати остатъка от почти 6 хил. лв.

“Спасителят” е небезизвестната “Кралица на винетките” Станислава Арнаудова. Тя плаща над 3 милиона лв. за т.нар. “офис на Промяната” на ул. “Чаталджа” 3 в София. Те обаче се изпаряват в неизвестно направление и Себастиян Бретшнайдер успява да блокира само 561 790 лв.

Пълният текст на молбата до съда може да изтеглите и разгледате от партидата на “СТВ Консълтинг” ЕООД в Търговския регистър.

Марио Сотиров е дългогодишен управител на фирми на Асен Василев, както и на “СТВ Холдингс” ЕООД и “СТВ България” ЕООД – и двете собственост на офшорката “Акселберт” (Akselbert Ltd), регистрирана на Британските Вирджински острови. Както разкрихме в наша публикация по-рано, офшорката и към днешната дата е собственост на министъра на финансите Асен Васков Василев, според информацията в Търговския регистър. Освен това, двете фирми не са подавали финансови отчети през последните три години и са в нарушение.

Станислава Арнаудова е мажоритарен собственик във фирмата “Интелигентни Трафик Системи” АД, която получи по съмнителен начин посреднически права да продава винетки на системата BGToll с комисионна от 7%.

Лорерите удариха кьоравото с големите продажби и наглите гражби

Сделка на Лорер с 1,5 милиона лв. печалба.

Това обаче не е всичко. Арнаудова прави сделка и с Даниел Лорер, депутат от “ППДБ” и бивш министър от “Продължаваме Промяната” в кабинета на Кирил Петков. Той също има имоти в тази сграда на ул. “Чаталджа” 3 в София. Лорер ги продава в същия ден като “СТВ Холдингс”, но на Арнаудова в лично качество. Продава ги с огромна печалба.

Имотът на Лорер е купен от “СТВ Консълтинг” за 351 950 лв. преди малко повече от година. Тогава той е министър на иновациите от Промяната. На 07.09.2023 г. Лорер продава имота за 1 858 038.50 лв.

Даниел Лорер купува имота от “СТВ Консълтинг” в станалата известна като “Офис на Промяната” сграда на ул. “Чаталджа” 3 през април 2022 г., докато е министър. Имотът е деклариран на последните два реда (2 х 175 975 лв.) в таблицата с имоти във финалната му декларация.

Промяна, ама друг път…

Безобразните комисионни на посредниците в продажби на винетки станаха причина за парламентарни въпроси към служебния министър на регионалното развитие Иван Шишков, който разкри, че те са получили над 110 милиона лева от препродажба на винетки. Имаше намерения комисионната да се намали от 7% на 3%, които обаче потънаха в небитието. А многомилионните сделки на Арнаудова с водещи политици от Промяната са индикатор, че промяна за този доходоносен бизнес не се очертава.

Прави впечатление и новаторският подход на политиците от Промяната, спрямо техните коалиционни партньори от ГЕРБ. Докато при ГЕРБ имахме добре отработена схема за купуване на евтини имоти на данъчна оценка, за да не се показват недекларирани доходи, при Промяната имаме продажби на имоти на рекордни цени, от които намирисва на насрещна престация за корупционни услуги. И в двата случая злоупотребата е видна като въшка на чело, но много трудно доказуема, пише Бърд.бг, който доскоро бе ревностен пазител на Промяната по харвардски.

Източник: Бърд.Бг

За да следите новините и коментарите в реално време

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Въведете вашия коментар!
Въведете вашето име тук

spot_img

Последни

Денков не иска избори и да бъде параван, Габриел още не е дала оценките си зя министрите

Сглобката се разпаря по шевовете, а Габриел и Денков...

Най- голямата зала за катерене на Балканите отвори врати

В София бе открита най-голямата зала за катерене на...

Изгониха с охрана рано сутринта видимо пияния Манол Пейков от залата на Парламента! Той крещи: Дебел съм, но не съм пияница!

Квестори изведоха насила видимо пияния от пленарната зала депутата...

Не пропускай

Денков не иска избори и да бъде параван, Габриел още не е дала оценките си зя министрите

Сглобката се разпаря по шевовете, а Габриел и Денков...

Най- голямата зала за катерене на Балканите отвори врати

В София бе открита най-голямата зала за катерене на...

Изгониха с охрана рано сутринта видимо пияния Манол Пейков от залата на Парламента! Той крещи: Дебел съм, но не съм пияница!

Квестори изведоха насила видимо пияния от пленарната зала депутата...

Пеевски: Дечицата от Детската градина от ПП и ДБ и Денков да се научат да четат и да си направят официална коалиция с ГЕРБ

Днес Пеевски изпревари Борисов в традиционните сутрешни брифинги в...

Бойко Борисов обеща избори за 8 март!

Борисов обеща за 8 март да разберем отиваме ли...

Джо Байдън след прегледа: Здрав съм, колкото бях и миналата година по същото време!

Президентът на САЩ Джо Байдън днес се подложи на...

Прочетете още

Денков не иска избори и да бъде параван, Габриел още не е дала оценките си зя министрите

Сглобката се разпаря по шевовете, а Габриел и Денков спряха да си говорят и се информират един друг по медиите без от тях въобще...

Най- голямата зала за катерене на Балканите отвори врати

В София бе открита най-голямата зала за катерене на Балканския полуостров - "Balkan Climbing". Залата  разполага с катерачна площ от над 3000 кв. м....

Изгониха с охрана рано сутринта видимо пияния Манол Пейков от залата на Парламента! Той крещи: Дебел съм, но не съм пияница!

Квестори изведоха насила видимо пияния от пленарната зала депутата от ПП-ДБ Манол Пейков след оплакване от "Възраждане", че нарушава реда и лъха на бъчва.Напрежението...
Verified by MonsterInsights