Новините с коментар в реално време

Новините с коментар в реално време

Ексклузивно:

НачалоСветътБившият кмет на Ню Йорк и адвокат на Тръмп Руди Джулиани обяви...

Бившият кмет на Ню Йорк и адвокат на Тръмп Руди Джулиани обяви фалит заради скандала от изборите през 2020!

Бившият кмет на Ню Йорк Руди Джулиани инициира вчера съдебна процедура за обявяването си в несъстоятелност, предаде Ройтерс.

Джулиани подаде молба до съда броени дни след като бе осъден да плати обезщетение от 148 милиона долара на две служителки на избирателната комисия в щата Джорджия заради това, че ги е оклеветил във връзка с президентските избори в САЩ през 2020 година. Става дума за неверни обвинения, че служителите са участвали във фалшифицирането на изборите, с което била открадната изборната победа на бившия президент Доналд Тръмп.

Джулиани беше юрист на бившия президент, но вече не работи за Тръмп.

Бившият кмет на Ню Йорк натрупа огромни дългове заради работата си като юрист на Тръмп. Освен това срещу него има и наказателни обвинения в щата Джорджия, отбелязва Ройтерс. Междувременно Руди Джулиани стана жертва и на неуспешен опит за омаскаряване на скритата камера на филма Борат 2 заедно с българската актриса Мария Бакалова.

В подадената до Съда на САЩ по несъстоятелността в Ню Йорк молба Джулиани съобщава, че е натрупал задължения между 100 и 500 милиона долара и че активите му са между един милион и десет милиона долара.

Говорител на Джулиани заяви, че подадената молба за обявяване в несъстоятелност ще даде възможност на бившия кмет да обжалва решението, с което бе осъден да плати обезщетението за 148 милиона долара, като в същото време процедурата по несъстоятелност ще гарантира справедливото третиране на останалите му кредитори.

„Едва ли някой наистина е допускал, че кметът Руди Джулиани ще може да плати такова голямо обезщетение“, каза говорителят Тед Гудман.

Американското законодателство за несъстоятелността предвижда възможности физическите лица и компаниите да заличават или преструктурират задълженията си. Подадената от Джулиани молба ще сложи пауза на всички висящи срещу него граждански производства.

Съществува опасност обаче той да не успее да се измъкне от плащането на обезщетението на служителките на избирателната комисия в Джорджия, тъй като съществува съдебна практика, според която задълженията, произтичащи от оклеветяване, не може да бъдат заличавани, ако длъжникът е действал „съзнателно и злонамерено“.

За да следите новините и коментарите в реално време

spot_img

Последни

Киро към Бойко: Още 9 месеца Сглобка и Сарафов – аут, за да родим коалицията!

Няма да подпишем коалиционно споразумение с ГЕРБ, заяви пред...

Сламеният човек Денков изхлипа и отхвърли офертата на Борисов: Не приемаме радикална промяна в Сглобката

Премиерът Николай Денков определи предложението на ГЕРБ за коалиционно...

Не пропускай

Киро към Бойко: Още 9 месеца Сглобка и Сарафов – аут, за да родим коалицията!

Няма да подпишем коалиционно споразумение с ГЕРБ, заяви пред...

Сламеният човек Денков изхлипа и отхвърли офертата на Борисов: Не приемаме радикална промяна в Сглобката

Премиерът Николай Денков определи предложението на ГЕРБ за коалиционно...

Най-голямата зала за катерене на Балканите отваря врати в София (СНИМКИ)

На 28 февруари (сряда) от 17:00 часа ще бъдe...

МЪЛНИЯ! Борисов иска да махне Тагарев при ротацията! Това е неработещ министър!

След сутрешните вицове с Тагарев по телевизията в компанията...

Продължаваме Промяната стана (ПП) Продължаваме с Пеевски!

Пеевски пали свещи от 5 лв. за Прокопиев, че...

Прочетете още

Таен свидетел номер 24-2: Петьо Еврото записваше съдии и прокурори, как взимат пликове с пари и правят секс, за да ги изнудва

СВИДЕТЕЛ С ТАЙНА САМОЛИЧНОСТ ПОД НОМЕР 24-2 ГОВОРИ: Всъщност, това е адвокат Велимир Атанасов, изключително близък до бившата шефка на Софийска Районна Прокуратура Невена Зартова....

Киро към Бойко: Още 9 месеца Сглобка и Сарафов – аут, за да родим коалицията!

Няма да подпишем коалиционно споразумение с ГЕРБ, заяви пред медиите в кулоарите на парламента съпредседателят на ПП - ДБ Кирил Петков. Ние не сме...

Изскочи убийствен запис от 8-те джуджета, който отвинтва главата на и.ф. главния прокурор! Сарафов към Еврото: “Много го жалиш, брат!”

Скандален запис в централата на ГЕРБ и още няколко партии от ресторанта 8-те джуджета взима главата на и.ф. Боби Сарафов. Записът е бил предаден...
Verified by MonsterInsights