Новините с коментар в реално време

Новините с коментар в реално време

Ексклузивно:

ГЕРБ реже Промяната за смените в службите, с които искат да прецакат Радев!

Разпадът е бърз. Кирил Петков след спявката с незнайно...

Бой и сблъсъци на АМ Струма между протестиращи миньори и жандармерията!

На АМ „Струма“, край Дупница, се стигна до сблъсъци...
НачалоБългарияБизнесдамата Ваня Ламбева: Смятам се за благословена!

Бизнесдамата Ваня Ламбева: Смятам се за благословена!

Ваня Ламбева е родена в София в семейството на дипломат.Дълги години е живяла в различни държави по света.  Завършила е английска гимназия, има магистърска степен по история на изкуствата и магистърска степен по маркетинг. Била е кмет на с. Туден и е основател на спортния клуб в Годеч. През 2016г. създава Асоциацията „Дива Земя”.Организатор е на първата детска асамблея „Земята на децата”. Ето какво сподели в Международния ден на жената 8-и март Ваня.

Г-жо Ламбева, миналата година вие проведохте първата детска асамблея „Земята на децата”? Разкажете ни как се роди идеята, ще има ли второ издание?

Национална Асамблея „Земята на Децата“ е мечта, която търпеливо изчака своя момент. Това е събитие от национален характер без аналог обединяващо децата на България. Над 300 деца от всички 28 области в България взеха участие в първата националната Асамблея „Земята на децата“, която се проведе в Националната спортна академия в София на 1 юни 2019 година. Грандиозното събитие бе открито от детския радиохор, който изпълни химна „Детска планета", написан специално за Асамблеята. Идеята се роди да бъде в полза на по-доброто бъдеще и реализация на тези талантливи млади хора, които да получат удовлетворение не само в личния си живот, а да бъдат посланици за доброто на цялата земя. Точно затова се спрях на това име – „Земята на децата“ и посветих проявата на моя баща, който цял живот беше дипломат и лице на България пред света.

Подкрепата на толкова много институции и популярни лица от света на бизнеса, спорта, изкуството ни дават самочувствието, че не сме сами и това, което правим има смисъл. Благодаря на всички които застанаха до нас и повярваха, че начинанието ни е водено само от добри намерения, без комерсиални подбуди. Благодаря на Областна администрация на Софийска област, на НСА „Васил Левски“ в лицето на проф. Пенчо Гешов, Комисията за закрила от дискриминацията, НХА, Пожарна безопасност с Витоша в лицето на г-жа Весела Вацева, адв. Искра Стефанова, на продуцента Меги Савова.

Чуха се мнения, че копирате Асамблея „Знаме на мира”, как ще ги коментирате ?

Сравнението с Асамблея „Знаме на Мира“, приемам като огромен комплимент. Идеята за единство чрез творчество и спорт и събрани на едно място туптящи детски сърца е велика, чиста и по свой начин вълшебна. Тя премахва различията , гради хармоничното и глобално съществуване и възпитава в толерантност и  провокира таланти. Създава основа за бъдещи приятелства, което намирам за отлична форма на дипломация. Идея носеща в себе си градеж и вдъхновение е винаги благословена. Българските деца все повече имат нужда от мотив, вдъхновение и провокация. Точно това правим ние, помагаме и създаваме предпоставки младите хора да се откриват и разкриват в различни хобита. Срещи от типа Асамблея Децата на Земята е магическо преживяване което има обединителна мисия.

Децата имаха възможност да обменят опит, знания, да се забавляват и да представят своите градове с техните забележителности. Това което зарежда мен и моя прекрасен екип е нестихващия детски смях и магията на чистите , жадни и търсещи сърца.

През 2016г. създавате асоциацията „Дива земя”, с какво се занимавате в момента?

От създаването на Асоциация „Дива Земя“ , до този момент имаме организирани над сто събития в страната и чужбина и към момента подпомагаме каузи свързани с развитието на младите таланти на България.

Носителка сте на титлата Мисис дама на годината в раздел „Благотворителност”. Какво е за вас благотворителността?

Благотворителността както много други красиви думи имат своята тежест и отговорност. Има два типа благотворители, някой не правят нищо но вдигат много шум, други вършат чудесна работа в тишината. Само висшите души знаят какво величие има в благотворителността. Интелигентността и благотворителността са най-ценните придобивки на човека, но истината е че докато на света съществува глупост, нашите благотворителни организации, мисии, училища и цялата ни цивилизация не могат да променят нищо.

Да, бях удостоена с титлата Мисис Дама на Годината в раздел Благотворителност, за което изказвам най-искрена благодарност на организаторката, Г-жа Меги Савова и й желая успех в това прекрасно ежегодно събитие. Понякога едно Браво стига огъня да  загори наново, но благотворителността е полезна само в случай,  че тя помага да се оцени независимостта инак тя остава просто каприз.

Малцина знаят, че сте дъщеря на дипломат. Дълги години сте живяла в чужбина.Какво ви накара да останете в България.

Като дъщеря на дипломати от дете имах възможност да се докосна до различни култури и да опозная различни култури и различна социална среда, които формираха у мен желанието за градивност и по-добра заобикаляща среда. Различния социален и образователен подход, грижата за здравето и модерно адекватно развитие още в ранна детска възраст, винаги са оставяли у мен усещане за дълг и провокация. В годините търся имено тази тяхна приложимост тук в България, където детското образование и развитие са предимно плод на хаос. Имала съм възможност да се докосвам до най-добрите галерии, музей и важни исторически места, които ми позволяваха да мечтая, летя и планирам. Още от дете знаех , че моята мисия е да нося искрата на постоянното търсене и в този смисъл се чувствам благословена.

Била сте кмет на село Туден. Имате ли намерение отново да се обърнете към политиката.

Преди години се върнах в България заредена с идеи и конкретни планове които изпълнявам. Кметуването ми бе част от многото предизвикателства които съм приела в живота си с единствената идея да давам и да бъда полезна. Гордо казвам, че се справих. Туден е прекрасно място, което всеки трябва да посети. Възможността която получих да бъда на подходящото място в точното време ми помага и днес в работата.

Дали смятам да се завърна към политиката – аз не съм я напускала. Работата с младежите на една държава в мащаба в който го правя аз, смятам че е най-висшата степен на дипломация и успехът или неуспехът на нашата дейност се отразява имено в политическата ангажираност на държавата към развитието на бъдещото поколение.

Казвате, че най-важното нещо в живота ви са двамата ви сина. Разкажете ни за тях, как прекарвате времето си заедно?

Най-важното в живота на всеки човек е това което оставя след себе си. Моите две момчета са моят мотив, дълг и отговорност, в повечето случай се допитвам до тях и те участват активно във всички мои проекти защото смятам, че добродетелите трябва да се развиват с личен пример. И двамата са ангажирани в различни спортни и художествени дейности, но любими за всички ни си остават пътешествията в които сме откриватели. 

На какво искате да ги научите?

На Достойнство!

Как минава един ваш ден?

Всеки мой ден е различен, изпълнен с цвят, предизвикателства и търсене. Обичам да чета и имам любими хобита, на които се отдавам с огромна наслада. Възхищават ме цветните, иновативни и истински хора, допира ми с тях прави дните ми чудесни и неповторими.

Обичате да пътувате, коя е следващата дестинация, която ви привлича?

Любовта ми към пътешествията се корени още в моето детство. Откривателския и приключенски дух не ме е напускал никога и сега това усещане споделям с моите синове. Вълнувам се от изкуство във всичките му форми и мога да кажа че то спокойно владее голяма част от моя ден. Красотата и детайла са изключително важни за моя вътрешен комфорт. 

Важен ли е външният вид за една бизнесдама?

Успешния човек на първо място е здрав. Външния вид е показател освен за класа, а и за вътрешен мир. Той е изключително важен, израз-състояние на духа на всеки, себеизразяване което показва на първо място себеуважение и отговорна позиция към света и бизнеса.

Какви грижи полагате за себе си?

Аз живея сред природата. Преди години избрах чистия въздух, песента на птиците и хармоничното съществуване с природата. За мен това е основополагащо, когато говорим за грижа за себе си. Разбира се, като всяка суетна жена обичам красотата и ми харесва да я притежавам.

Какво ви предстои в личен и професионален план?

На 29 февруари казах заветното „Да” на най-прекрасния човек на света и пред мен идва едно ново огромно приключение. Вълнувам се и съм щастлива, любовта е мощен катализатор даващ сила и аз обичам да я притежавам. Що се отнася до бъдещите ми професионални планове, знаете че сме в подготовка на второто издание на Национална Асамблея Земята на Децата. Тази година беше планирано да е международно издание и с много държави имаме вече договорки. Разбира се предвид настоящата ситуация в Европа и отмяната на масови събития, особено когато става дума за деца, сме принудени да преосмислим плановете си и планираното събитие за друга дата или евентуално отлагане с една година. Както и до сега , ние не сме престанали да участваме активно в действия подпомагащи и насърчаващи детското творчество и ще продължим да го правим.

Смятате ли се за успяла жена, майка, бизнесдама?

Смятам се за благословена. Аз правя това което обичам, от това по-голямо щастие няма. Успехът измервам с победите на децата ми, хората които чувствам близки и обичам. Когато светлината, щастието и градежа са споделени и ни съпътстват, то аз съм благодарна и разбира се успешна.

Бизнесдамата Ваня Ламбева със сензационни разкрития за личния си живот на 8 март

spot_img

Последни

Не пропускай

Пети ден блокадата скова Сглобката! Пеевски, Петков, Борисов и Денков посрещат миньорите в парламента

Пети ден са затворени възлови точки за движение в...

Визитата на Денков в Австрия за Шенген се провали след екскурзията на Кирил Петков до Виена

Краят е близо. Опитът на Кирил Петков да се...

КОЙ даде без конкурс 4 милиарда на фирмите на „Промяната“, за да разрушат въглищната енергетика?

Нито един член на правителството, нито един министър, нито...

Забраната за влизане на автомобили с руски номера в ЕС е чист нацизъм, според Лавров

Забраната за влизане на автомобили с руски регистрационни номера,...

Илон Мъск се гаври със Зеленски: Минали са едва 5 минути, а още не си поискал милиарди долари помощ!

Украинските власти изразиха днес възмущението си от публикация на...

Гавра с тарикат – депутат. Устата търси да „такова“ Ицо Хазарта!

"Добър вечер!, обърна се Устатата към публиката си и...

Фалиралият криптофараон и ултралиберал Сам Банкман искал да плати на Тръмп, за да се откаже от втори мандат

Невероятно до каква крайност би могъл да стигне самозабравил...

ГЕРБ реже Промяната за смените в службите, с които искат да прецакат Радев!

Разпадът е бърз. Кирил Петков след спявката с незнайно...

Бившият пиар на Промяната: Излъгаха брутално българския народ!

Бившата пиарка на "Промяната" и едновремешен пиар на Лукойл...

Прочетете още

Пети ден блокадата скова Сглобката! Пеевски, Петков, Борисов и Денков посрещат миньорите в парламента

Пети ден са затворени възлови точки за движение в Стара Загора, блокирана е автомагистрала "Тракия" и Проходът на Републиката. Причината е протестът на миньори...

Визитата на Денков в Австрия за Шенген се провали след екскурзията на Кирил Петков до Виена

Краят е близо. Опитът на Кирил Петков да се прави на Джеймс Бонд и да внуши, че Шенген има общо със службите и тяхното...

КОЙ даде без конкурс 4 милиарда на фирмите на „Промяната“, за да разрушат въглищната енергетика?

Нито един член на правителството, нито един министър, нито депутат от ПП, нито Кирил Петков, нито Асен Василев, нито Академик Денков отговаря на простия...
Verified by MonsterInsights