Новините с коментар в реално време

Жълтопаветните маймунки на Прокопиев унищожиха БТВ и Нова, докато танцуваха в скута на господарите си

Поливалентната полово жълтопаветна сган реве на умряло срещу новия...

Новините с коментар в реално време

Ексклузивно:

Жълтопаветните маймунки на Прокопиев унищожиха БТВ и Нова, докато танцуваха в скута на господарите си

Поливалентната полово жълтопаветна сган реве на умряло срещу новия...

Кръгът “Капитал” не успя да овладее ключовия пост шеф на Новините на БТВ, освободен от Хекимян

Асен Иванов е новият главен редактор на bTV Новините,...

Бойко Борисов смята, че ДПС и ДБ на Христо Иванов играят като скачени съдове 

“Много внимателно наблюдавам процесите през тази седмица и забелязвам колко...
НачалоБългарияБизнесдамата Вили Боршукова: Бог раздели живота ми на две - "преди" и...

Бизнесдамата Вили Боршукова: Бог раздели живота ми на две – „преди“ и „след“ вярата

Едва ли има някой, който не знае, че зад империята за красота – салони „Магама“ стои Вили Боршукова. Но малцина са тези, които я познават отблизо и знаят, че зад образа на тази силна и непоклатима на пръв поглед жена, се крие чувствителна и изпълнена с любов и вяра в Бога дама.

Със сигурност животът на Вили Боршукова би могъл да послужи за основа на един прекрасен холивудски сценарий с преплитане на различни жанрове – от драма, през екшън до комедия.

Преди светлите Коледни празници Вили Боршукова бе гост в студиото на „Българска Християнска телевизия“.  Зрителите бяха поразени от нейната откровеност и лична история, която на места звучи дори нереално.  

„Моят живот е наситен с екшън от началото до сега. Като малка  тренирах джудо, дори станах „Майстор на спорта“.

Детството на Вили никак не било радостно. Израснала без семейство, или по-точно без такова, каквото имат всички деца. Отгледана е от дядо си. Семейството й заместват  треньорите и децата в спортната зала. Докато децата играят навън Вили тренира неуморно. Без пари, без жилище, без удобствата на този свят, тя си дава сметка, че спортът е единственото й спасение. Именно той изгражда силния й характер, прави я борбена и я превръща в честен и почтен човек.

„Борех се и никога не исках да се върна в мизерията. Това ме нахъсваше, даваше ми сили да се докажа. Искам да се обърна към всички хора и да им кажа, че трябва да спрат с оплакванията. Обичам да повтарям поговорката: „Залудо работи, залудо не стой“. Започнах работа на 14 години към „Левски Спартак“. Живеех в пансион и нямах нищо друго освен едно кимоно и анцуга, който ми дадоха. Спортът беше спасителният ми остров. Тренировките ми дадоха формулата за успешния  живот“, откровено разказва Вили.

„Моят живот се  дели на две – преди и след Христа. Като всеки човек и аз всеки ден се боря със себе си. Не е толкова сложно – затваряш очи и тръгваш след Бог, това е вярата!“.

За първи път Вили чува за Господ когато е на около 4 години. В една от редките срещи с баща й, той й разказва  истории от Евангелието. После като спортист Вили не пропуска преди всяко състезание да мине през „Ал. Невски“ и да се помоли в храма.

„Няма състезание, от което да не съм получила медал. Това ми даваше вяра, че Бог е с мен, макар и да бях много малка“, споделя Вили.

След това започва с бързи стъпки да развива бизнеса си. Напред я водят уменията й, и вроденият нюх да бъде лидер. Да предлага на клиентите си първа, това, което още не е дошло в България. Животът й потръгва, бори се през всички тези години да се задържи сред първите в бранша.

Тогава идва и първата й среща с Исус. Нейни познати я карат да влезе в Църквата и да види за какво става дума. Настроена скептично Вили влиза в порутената постройка на старо читалище. Сяда на последния ред на крайния стол. До този момент младата жена вече е свикнала с хубавите дрехи, скъпите коли, лукса. Гледайки присъстващите в църквата се запитала какво прави там.

И тук се случва чудото. „Започна да пее Ангелски хор. Беше толкова вълнуващо. Не може да се опише с думи. Сълзите ми се стичаха и не можех да спра да плача. След това пасторът започна да говори и имах чувство, че всяка негова дума е насочена към мен. До този миг материално бях задоволила всичките си нужди, бизнесът ми вървеше. Но в сърцето ми имаше една празнота, която усетих, че в този миг се изпълва. Нещо, което съм търсила –  усетих мир, спокойствие и обич.

Усетих силата на Светия Дух. Някой ме прегърна с невероятна любов и всичко се изпълни с чудна  светлина. Няма думи в човешкия речник, които да изразят това състояние“, разказва Вили Боршукова.

Тя определя преживяването си като много лично. Споделя, че е човек, който много бързо взима решения и  в живота й няма компромиси и полу неща.

„Не съм се насилвала да повярвам, просто то се случи. Аз се съгласих да отида в църквата. Бързите решения са важни в живота ни и от тях зависи самият живот“, споделя Боршукова.  

От тогава всяка неделя Вили не пропуска служба, ходи в сряда и петък. И няма търпение да отиде на следващото Служение. Започнала да чете Новия завет – един, два, три, четири пъти. Подчертава, слага въпросителни и пита пастора за всичко, за да може да си изясни всеки ред и всяка буква.

Вили загърбва старите си навици. Приятели от светския живот се отдалечават от нея, обявявайки я за луда.

„Много приятели ме оставиха. Вече не носех разголени рокли. Не бях тази, която бях. Отказах се от много неща, не само в светския живот, но и в  бизнеса. Трудно е. Ние сме хора, грешим, но аз не искам да излизам от релсите. Църквата ми е коректив. Затова ходя на църква, ако не го правя, мога да допусна по-чести грешки. Покайвам се и това ми помага да вървя по пътя си и да се стремя към Бога. Не ме е срам да говоря за Христос“.

В неделя, когато не работи първият й фризьорски салон Вили предоставя  помещението на нова църковна общност, която после става  църква „Приятели“ с помощта на Вили и пастор   Людмил  Арсов.

Преди 10 години Боршукова е изправена пред най-големия ужас в живота си, научавайки, че е болна от онкологично заболяване. Налага се спешна операция и химиотерапия. Макар и вярваща Вили се разкъсва от страх. С вяра и любов към Бога, операцията преминава успешно. Боршукова отказва да се подложи на химиотерапия и започва да преписва Евангелието. Определя това като „химиотерапия“. В болницата раздава Библията, говори на всички болни за Бог.

 „Рак не е некролог. Той е диагноза, която може да се пребори с Божията помощ“.

Днес Вили е жива и здрава, радва се на прекрасен съпруг и семейство. Ражда и четвъртото си дете“.

Едно от най-интересните премеждия в живота й е  мисията в Индия. Заминава там без да се замисли, след като получава свише знаци, че трябва да тръгне веднага.

„Пътувахме до най-отдалечени кътчета, където трудно се стига с кола. Условията няма да коментирам. Чувствам се луксозно там, където мога да споделя Божието сово. За времето на престоя си в Индия основахме 22 нови църкви“, спомня си Вили. Подобни са преживяванията й по време на мисия в Уганда.

Вили не спира да помага на хората в нужда. Нейното служение в момента е душегрижие за хора, които са на смъртен одър, в края на дните си.

Асоциация „Промени живота си сега!” също e учредена от Боршукова.  Идеята на Асоциацията  е да убеди хората колко важно е да не пренебрегват редовните прегледи, чрез които заболяването може да бъде открито навреме. Сега, чрез Асоциацията събужда съзнанието на хората за нуждата от редовна профилактика, с която да избегнат съдбата й.

Като собственик на салон „Магама“, Вили Боршукова се грижи за производството и предоставяне на перуки за онкологично болни деца и възрастни нуждаещи се от перуки. Дейността е трудоемка, изисква се прецизност и бързина за производството, защото нуждаещи те са много.

Асоциацията работи целогодишно за каузата, като всеки има възможност да помогне с каквото може – набиране на средства за лечение, повишаване на здравната култура и информираност на населението, както и популяризиране провеждането на редовни профилактични прегледи. Подкрепа оказват и лекари в различни области, онколози, гинеколози, мамолози, специалисти по вътрешни болести, дерматолози и др.

Благодарение на международното сътрудничество на фирма „Магама“ и английската благотворителна организация THE LITTLE PRINCESS TRUST най-малките ще могат да получат повече безплатни перуки от естествен косъм. „Ние от Асоциация „Промени живота си сега!“ знаем от какво огромно значение е това за децата. Една красива естествена перука може да повлияе в някои случаи положително на тяхното лечение.

Сега заедно с общи сили можем да помогнем на повече нуждаещи се деца и млади хора“. От инициативата за предоставяне на безплатни перуки от естествен косъм могат да се възползват малки деца и младежи до 18 години. А на всеки 2 години може да подновим вашата перука с чисто нова!

„Тези перуки няма да прикрият лечението или болката ти, а ще увенчаят твоя кураж и смелост.” THE LITTLE PRINCESS TRUST

Посланици на кампанията са популярни личности в България като Яна Маринова, Ива Екимова, Цеци Красимирова и др.

За да следите новините и коментарите в реално време

spot_img

Последни

Тръмп е осъден да плати половин милиард долара от съдия в либералната крепост Ню Йорк!

Вторият мандат на Доналд Тръмп буквално ще му излезе...

Обезчестеният от Пеевски Христо Иванов: Радвам се да кажа, че Бойко Борисов днес ми се обади

Тотално смачканият от Пеевски Христо Иванов видя светлина в...

Жълтопаветните маймунки на Прокопиев унищожиха БТВ и Нова, докато танцуваха в скута на господарите си

Поливалентната полово жълтопаветна сган реве на умряло срещу новия...

Не пропускай

Тръмп е осъден да плати половин милиард долара от съдия в либералната крепост Ню Йорк!

Вторият мандат на Доналд Тръмп буквално ще му излезе...

Обезчестеният от Пеевски Христо Иванов: Радвам се да кажа, че Бойко Борисов днес ми се обади

Тотално смачканият от Пеевски Христо Иванов видя светлина в...

Жълтопаветните маймунки на Прокопиев унищожиха БТВ и Нова, докато танцуваха в скута на господарите си

Поливалентната полово жълтопаветна сган реве на умряло срещу новия...

Лозан Панов изплува от Дълбокото и поиска ВСС да изгони Боби Сарафов преди “Титаник да се е разбил”

“Колеги, отстранете незабавно и.ф. главен прокурор!" Това призова Прокурорската...

Кремъл с тричасов ултиматум към майката на Навални да се съгласи на частно погребение

Руските власти са дали на майката на Алексей Навални...

Байдън наложи юбилейни 500 санкции на Русия по случай Навални и 2 години от началото на войната в Украйна

Президентът на САЩ Джо Байдън днес обяви, че Вашингтон...

Прочетете още

Тръмп е осъден да плати половин милиард долара от съдия в либералната крепост Ню Йорк!

Вторият мандат на Доналд Тръмп буквално ще му излезе златен. Съдия в Ню Йорк нареди официално Доналд Тръмп да плати над 454 милиона долара, след...

Обезчестеният от Пеевски Христо Иванов: Радвам се да кажа, че Бойко Борисов днес ми се обади

Тотално смачканият от Пеевски Христо Иванов видя светлина в тунела на унижението си, което няма край от няколко дни. Получил е обаждане от другия...

Тагарев с мощна реч: Заклеймяваме и противодействаме на всички, които помагат на войната на Русия и пускат дезинформация за нея

Силна и независима Украйна е жизненоважна за стабилността на евроатлантическата общност и за националната сигурност на България, както и в целия регион. Това каза...
Verified by MonsterInsights