Новините с коментар в реално време

Новините с коментар в реално време

Ексклузивно:

НачалоРазследванияBNEWS и европейски медии сезират ЕК, BBC и Британското правителство за безобразията...

BNEWS и европейски медии сезират ЕК, BBC и Британското правителство за безобразията на тандема Драган Шолак – Спас Русев в България!

Време е не само в политиката, но и в медиите задкулисието да бъде извадено на светло, за да спре месомелачката на съдби на партии и бизнеси, които да бъдат зачерквани с решения на тъмно.

В края на ноември бившият лидер на Европейските консерватори в Европарламента (2009-2014) и настоящ министър на търговията и санкциите срещу чуждестрани граждани на Обединеното Кралство лорд Мартин Каланън очаква да получи от своя колега в ECR (European Conservatives and Reformists) Николай Бареков подробен сигнал с безобразията по придобиване на цифрови активи в България от тандема Спас Русев – Драган Шолак.

BNEWS подготвя специален доклад до BBC, Premier league, Британското правителство и ЕК в Брюксел за безобразията и нарушенията на европейските правни рамки от тандема Спас Русев и Драган Шолак, които пазаруват медии и цифрови активи компании не на килограм, а буквално на тон. С помощта на икономически лостове и принуда първият търгува с влияние в медиите и висшите политически среди като посредник между тях.

(ваше ляво – лорд Мартин Каланън, лидер на Европейските консерватори и министър на търговията и санкциите в правителството на торите с премиер Риши Сунак)

Как собственикът на Нова ТВ и Виваком Юнайтед груп купи чрез подставеното лице на задкулисието в българската политика Спас Русев цифовия доставчик Булсатком? Отговорът на този въпрос е ключ към Задкулисието и ръчното управление на големите медии у нас.
Кой е реалният собственик на големите частни телевизии в България и как номиналните собственици налагат цензура на своите редакционни екипи. Това е тема на сериозен мрежов анализ, предназначен за европейските и британските регулатори.

Спас Русев отдавна е сив кардинал, пременен в бутафорен мундир от Народния театър, в големите български телевизии БТВ, Нова и обществената БНТ и посредник на задкулисието с политическите партии, олигарсите и журналистите. Той получи заем от Юнайтед груп в размер на 80 милиона евро на Драган Шолак, след като им „продаде“ от сбор руски и рискови инвеститори телекомуникационния гигант Виваком. Същите Юнайтед груп купиха и формално Нова ТВ от Кирил Домусчиев. Със заема Спас Русев закупи изпадналия доставчик на цифрова телевизия и услуги Булсатком, който сега се готви да прехвърли в патримониума на Юнайтед груп. Парите за заема закъсалия финансово сръбски бизнесмен осигурил от фондове за рисков капитал.
Четири държавни регулатора бездействат за безобразните акции на сръбско-пернишкия тандем Шолак – Русев. КЗК, КРС, КФН и СЕМ стоят глухи и неми за тях. Случайност? Нека ЕК, BBC и Британското правителство, под чиято юрисдикция действат от години Шолак и Русев, преценят безпристрастно и задълбочено сами. Като собственик на клуб с присъствие в Чемпиъншип, Шолак ще дължи отговор за произход на парите и налагането на цензура в медиите в своето портфолио пред Специалната комисия по спазването на човешките права и демократичните ценности в Англия.

ЦИФРОВА ВОЙНА!!

Други български медии и конкуренти в лицето на Йетел и А1 също сезираха институциите, но в България за скандалната сделка

Yettel България ще оспорва пред Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) обявеното придобиване на „Булсатком“, водещия доставчик на платена телевизия в България, от страна на „Юнайтед груп“, собственик на „Виваком“.

Yettel припомня, че КЗК вече разследва скритото придобиване на контрол върху „Булсатком“ от страна на „Виваком“, извършено без необходимото разрешение и при евентуално нарушение на законодателството в областта на конкуренцията. С обявяването на сделката всички съмнения, че това е скрито придобиване на „Булсатком“ от „Виваком“ в нарушение на Закона за защита на конкуренцията, се потвърдиха, въпреки че в изявления до медиите „Виваком“ нарече искането за забрана на сделката „необосновано“, „безпочвено“ и „абсурдно“.

Това придобиване би създало безпрецедентна доминираща позиция за една телекомуникационна компания на пазара на телевизионни услуги и значително би навредило на конкуренцията при други като интернет, фиксирани и мобилни телефонни услуги. То ще доведе до недопустима концентрация на особено висок пазарен дял – един участник ще контролира над 60% от националния пазар на разпространение на телевизия и над 40% от пазара на достъп до интернет.
Призоваваме българските отговорни институции, пишат от оператора, да защитят потребителите от сериозните вреди, които тази сделка би причинила, и да запазят принципа на равнопоставеност на пазара. Ние ще продължим да използваме всички законови средства, за да предотвратим изкривяването на конкуренцията.

„Изумени сме от начина, по който „Виваком“ правят пореден опит за консолидация на пазара, независимо, че жалби в КЗК и в съда неколкократно блокират техни придобивания на телекомуникационни оператори“, се казва в гневното изявление на А1. В него се посочва още, че собственикът на „Виваком“ (United Group) се е опитал да превземе  „Булсатком“ по заобиколен начин – „чрез поредица от трансакции като параван за придобиването на пряк контрол над „Булсатком“,  за да избегне нуждата да иска разрешение от КЗК за сделката. 

Тъй като около тези ходове се вдигна доста шум, КЗК се захвана да прави проверка дали наистина няма да се роди прекалено мощен играч, но още не се е произнесла.  

Сега от А1 сега настояват за „незабавна и адекватна намеса на регулатора, която да даде ясен сигнал към инвеститорите и пазара, че правилата важат за всички играчи и се насърчава честната конкуренция“. Освен това компанията заявява, че ще сезира за случващото се компетентните български и европейски институции. 

До момента антимонополната комисия не е реагирала на отправените от А1 критики и обвинения.

За да следите новините и коментарите в реално време, абонирайте се за нашите канали ето тук👇

spot_img

Последни

Не пропускай

12 загинали при удара в супермаркет в Харков! Зеленски пак се обърна към света за помощ ! ВИДЕО

При вчерашната руска атака срещу пълен с клиенти хипермаркет...

Красиви абитурентки грабнаха сърцата с нова мода – рокли като народни носии

Докато изборът на тоалет за завършване на гимназията вълнува...

BLIFE: Млада общинарка с огромен балкон е новата фаворитка на “дедо” Бойко в ГЕРБ (ТОП СНИМКИ 18+)!!

Нова фаворитка има за сърцето на заклетия ерген дедо...

Мбапе се сбогува с ПСЖ с трофей след хулигански сблъсъци и зрелищен финал (ВИДЕО + СНИМКИ)

ПСЖ е новият носител на Купата на Франция след...

МЪЛНИЯ! BNEWS позна: Арсений е новият митрополит на Сливен! Пътят на Дядо Николай в Синода за Патриарх е открит!

Дясната ръка на Пловдивския митрополит Николай стана Сливенски владика!...

Прочетете още

Носителят на Оскар и холивудска звезда Христо Грозев пред НАТО: Русия манипулира през Тик Ток, че либералният Запад е в упадък и разпад

Градусът на напрежението в НДК днес скочи на макс с изказване пред депутатите от държави в НАТО на близкия до Юлия Навалная холивудски актьор,...

Пияници македонисти бутнаха къщата на Димитър Талев! Роднини скачат на Мара Габриел и на Манол Пейков, че се крие с дарените пари!

Мария Габриел също е виновна, обяви родственик на великия писател. Манол Пейков се скри с парите и само ръси празни обещания из фейсбук си,...

12 загинали при удара в супермаркет в Харков! Зеленски пак се обърна към света за помощ ! ВИДЕО

При вчерашната руска атака срещу пълен с клиенти хипермаркет за строителни материали в украинския град Харков са загинали най-малко 12 души и още 43...
Verified by MonsterInsights