Новините с коментар в реално време

Новините с коментар в реално време

Ексклузивно:

ИЗВЪНРЕДНО: Али Експрес пусна на промоция по 4 800 лева парчето Арката на Васил Терзиев! СНИМКА

Али Експрес пусна на промоция арката на Васил Терзиев....

Иван Гешев: Бойко Борисов е собственикът на Нова ТВ!

Бившият главен прокурор до лятото би трябвало да е...
НачалоПолитикаБойко иззе Шоуто на Габриел с Кирчо в парламента и я натопи,...

Бойко иззе Шоуто на Габриел с Кирчо в парламента и я натопи, че тя е резнала главата на Гешев

Срещата между ПП/ДБ и Мария Габриел и депутатите от ГЕРБ беше на път да завърши тихо и кротко без резултат, когато очаквано нахлу Бойко Борисов и направи шоуто. Той пак призова “Шарлатаните” за либерална коалиция с ГЕРБ и покани очи в очи Асен Василев за министър на финансите в общ кабинет.

При нахлуването Бойко бе посрещнат със ставане на крака от бъдещия му премиерски аватар Мария Габриел. Още по-голяма бомба Борисов метна пред медиите на изпроводяк, когато директно заяви, че не Гешев го е пуснал от ареста, а решението да му иска главата било лично на Мария Габриел, която като еврокомисар знаела много добре какво искали европейците. Борисов смело заяви, че ако не бил Гешев щял да лежи най-много още два дни в ареста, а бил оневинен от САЩ заради доклада на Държавния департамент, който обявил ареста му за незаконен.
“Защо си мислите, че той ме е пуснал от ареста?“, попита лидерът на ГЕРБ за Гешев и повтори, че има две решения на българския съд за незаконен арест.
„Изведнъж излиза, че Гешев ме е спасил от ареста ли? Ми да съм стоял още два дена, ще вляза, ако искате, да постоя още два“, каза Борисов.

Всъщност, Департаментът на САЩ цитира решение на българския съд, а ако Прокуратурата бе издала заповед за арест и му бе повдигнала обвинение миналата година, лидерът на ГЕРБ и досега можеше да търка наровете на следствения арест на “Г.М.Димитров” и да закусва кроасан в целофанова опаковка.
Борисов отрече пред медиите, че има нещо общо със сготвянето на Иван Гешев от заместника му Сарафов и прокурорската колегия във ВСС, наполовина избрана от него и наполовина от ДПС.

“Аз с Висшия съдебен съвет съм готов ето сега, няма да мръдна от тук, готов съм да докарате детектор – ако едно име познавам от Висшия съдебен съвет, и кажа „А, този го знам“, може да ме обвините във всичко“, каза Борисов. Той обясни, че не познава поискалите оставката на Гешев и попита за имената на тези, които са били посочени от неговата партия. От шестимата подписали искането за отстраняването на главния прокурор двама са от квотата на ГЕРБ и по един от Атака и БСП, двама са избрани от Общо събрание на прокурорите.
За досегашните процедури по свалянето на Гешев във ВСС, инициирани от служебния министър на Радев проф. Янаки Стоилов и Надежда Йорданова, която пак може да му запълни кутийката, Борисов няма високо мнение и мисли, че негов министър от празна кутийка ще свърши по-добра работа.
“Толкова са били министри на правосъдието. То е важно кой ще го поиска, този, който го иска, каква тежест има като партия, общество, подкрепа. Като си никакъв кой да ти потегли?“, отговори Борисов на въпрос защо чак сега ВСС са решили да поискат оставката на Гешев, въпреки че двама правосъдни министри вече са го правили.

Срещата на ГЕРБ с Продължаваме Промяната не бе заявена като лидерска, а като разговор между кандидата за премиер с първия мандат Мария Габриел. На финала Борисов предложи оферта на Кирил Петков и Асен Василев да преспят една нощ утре да му върнат отговор, защото започвал разговор с другите желаещи партии.

Очевидно се чака отговор от олигарха Прокопиев, а не от неговите аватари в парламента от ПП и ДБ. Дарът с главата на Гешев следва да бъде оценен след кратък размисъл в офисите на Капитал.

„Имаме толкова много общи неща, че е грехота да не ги свършим“ – каза лидерът на ГЕРБ на финал към тези, които го арестуваха пред внуците.

„След като господин Асен Василев смята, че така може да се изведат публичните финанси, защо да не е финансов министър. По-силен ще е като позиция в парламента или какво? Денков, Панев – прекрасен министерски съвет, взаимен контрол“, каза Борисов.
Той обясни, че е дошъл по-късно, за да може да се види, че в ГЕРБ има достатъчно хора, които да могат сами да водят преговори и че не е лидерска партия, а равностойна на ПП-ДБ.

„Това не беше предизборна кампания, а обиди, нападки. Прави или не, няма смисъл да обясняваме. Ако ние бяхме водили такава кампания със своите опоненти, и вашите, и нашите избиратели щяха да считат за най-естественото нещо да се направи общ кабинет“, каза той.

Борисов предупреди, че ако не се направи правителство, през август или септември ще се водят същите разговори, но с пропилени финанси.

„В името на България може да се направи добър кабинет. Макар че колегата Атанасов започна по неговия си начин да ни скара с другите – един милион снаряди. Ако ние имаме правителство, и два, и три милиона снаряди ще дадем“, каза Борисов. А Атанасов се подразни: „Пак съм ти най-черен, бе, човек“. Бойко Борисов и Атанасов имат обща история от МВР и службите през последните 25 години, в които като ченгета и политици взаимно се преследваха, подслушваха и вкарваха в интриги.

„Преспете още веднъж“, посъветва ги Борисов. По-лошо от служебните правителства нямало. Така Борисов разви тезата, че Румен Радев ревнувал и двете партии от взимането на властта и затова искал да ги скара и ги нападал поотделно. Офертата към Христо Иванов, Киро Петков, Асен Василев и техния спонсор Иво Прокопиев е да бъде даден отпор на Радев като му се вземе властта. Фактите обаче сочат, че Борисов не взима сериозно този вариант. Той има предварителна уговорка с Радев да реализира мандата и дали в коалиция, дали без – да унищожи напълно харвардските шарлатани. Както BNEWS заявява много пъти, Бойко не иска война с Пеевски и Прокопиев, но не е склонен да ги оставя да са в по-силна позиция от него. Неговият проблем е, че и двамата сега са в равностойна позиция с него и той трябва да балансира срещу двамата, които обаче са смъртни врагове един на друг. Румен Радев също е самостоятелен център на власт, а Иван Гешев е луд с картечница, който може съвсем да обърка сметките. По информация на BNEWS Гешев каца след няколко часа в София. Дали ще говори, дали ще действа и дали ще мълчи зависи от това дали има топки и стабилен гръб зад себе си. Твърди се, че гръб зад себе си имал. Ето за финал и проучването на социолозите от Галъп, които твърдят, че нямало промяна в ситуацията при партиите.

spot_img

Последни

ИЗВЪНРЕДНО: Али Експрес пусна на промоция по 4 800 лева парчето Арката на Васил Терзиев! СНИМКА

Али Експрес пусна на промоция арката на Васил Терзиев....

Иван Гешев: Бойко Борисов е собственикът на Нова ТВ!

Бившият главен прокурор до лятото би трябвало да е...

Либералната икона Зеленски лично благодари на другарите си Делян Пеевски и Бойко Борисов за помощта за Украйна

Президентът на Украйна Володимир Зеленски благодари на страната ни...

Не пропускай

ИЗВЪНРЕДНО: Али Експрес пусна на промоция по 4 800 лева парчето Арката на Васил Терзиев! СНИМКА

Али Експрес пусна на промоция арката на Васил Терзиев....

Иван Гешев: Бойко Борисов е собственикът на Нова ТВ!

Бившият главен прокурор до лятото би трябвало да е...

Либералната икона Зеленски лично благодари на другарите си Делян Пеевски и Бойко Борисов за помощта за Украйна

Президентът на Украйна Володимир Зеленски благодари на страната ни...

Сватбата под Златната арка на Васил Терзиев започна! Изкараха бъчвите с вино и ракия

Сватбата под Позлатената картонена арка на Васко Терзиев започна....

Васил Терзиев маха позлатената сватбена арка от Али Експрес, но няма да върне опуканите 50 хиляди за тази свинщина

Столичната община ще премахне временната арка пред „Св. Александър...

Пиян депутат от ПП-ДБ щурмува разголен по тениска и гащи пленарната зала! Пъдят го

Вонящ на бъчва, според колегите му, скандалният депутат от...

Щастлив Христо Иванов: Имаме мнозинство с ДПС! Нахилен Кирчо: Това, което искам да кажа, че сега с тази Конституция никой не е доволен

Най-после усмихнати конституционалисти, видмо доволни - вестители на Промяната!...

Путин обяви пред руските войници в Украйна, че ще се бори за нов президентски мандат!

Руският президент Владимир Путин заяви днес, че ще се...

Борисов хвали Просто Киро, че бил “успял българин в чужбина” и кани турски граждани за министри у нас

Жалкото навеждане на лидера на ГЕРБ пред партиите на...

Прочетете още

Ето Кой е „Колективът“, осрал пъпа на София и пътя към Храма с черги и бутафорни златни арки от Али Експрес!

В основата стои Америка за България и техните питомци Мартин Янков и шарената му група. Кой е Мартин Янков с неговите колеги от Колективът? На...

ИЗВЪНРЕДНО: Али Експрес пусна на промоция по 4 800 лева парчето Арката на Васил Терзиев! СНИМКА

Али Експрес пусна на промоция арката на Васил Терзиев. Само за малко под 5 хилядарки поради мижавия интерес да я ползват за коледна...

Иван Гешев: Бойко Борисов е собственикът на Нова ТВ!

Бившият главен прокурор до лятото би трябвало да е доста информиран човек. Гешев твърди пред независим журналист, че собственикът на Нова ТВ е Бойко...
Verified by MonsterInsights