Новините с коментар в реално време

Новините с коментар в реално време

Ексклузивно:

НачалоПолитикаБойко пред дами: Глупавият Терзиев реже Паметника с флекс! След 2 месеца...

Бойко пред дами: Глупавият Терзиев реже Паметника с флекс! След 2 месеца ще имате жена за премиер

Последвай Bnews.bg в

На 6 март ще имаме жена премиер, отсече лидерът на ГЕРБ и по този начин отговори на спекулациите относно това дали самият той няма да замени Николай Денков при ротацията.

„Завчера с Мария Габриел проведохме разговор с Виктор Орбан. Унгария махна ветото за Украйна. Повярвайте ми, имаме достатъчно авторитет и опит. Да, в България се получи така, че в желанието си да чегъртаме, се самоизчегъртахме всички.

Думата „премиер“ в България девалвира. Премиерът може да тежи на мястото, когато зад него има мощна парламентарна група. Когато трябва да минеш през няколко кръга от преговори с парии, в които всеки гледа своя интерес, колкото и парадоксално да звучи.

Аз излизам, след мене Кирил излезе, все сме недоволни нещо, опозицията не можеше да хване ред от нас. Нацията не ходи към Москва, нацията иска Европа, Америка, Канада, Австралия, това иска огромната част от обществото. Когато ГЕРБ и ние вкарахме България в еврозоната, вратата ни се видя близко, сега сме близко, но тя още не е отворена, подчерта Борисов.

Аз съм сигурен, че един ден в университетите, ще се разгледа сегашното управление. То е неповторимо за света. Висша степен на компромис. И нашата партия, и технитe бушуват. Всеки от всеки се пази, из коридорите вървят журналисти, от всяка снимка става – оле майко“, каза още Борисов.

„В момента, в който австрийците се уверят, че сме надеждната граница, ще кажат ок. Винаги съм се опитвал да заставам на страната на моя опонент – австрийският народ мисли дали българите могат да се стегнат и да ни защитават границата на Шенген. Тиха, твърда, умна, отговорна и към партньорите ни позиция трябва да имаме – такава, каквато беше“, коментира още лидерът на ГЕРБ.

Млада дама от присъстващите попита Борисов и за мнението му за войната в Украйна. „Времето стана много разделно. Ние като народна партия винаги сме водили една балансирана политика, защото никой народ не ни е бил враг. Навремето знаете какво направи Милошевич с една велика държава като Югославия – гражданска война и къде са сега и те.

Войната в Украйна раздели и света, раздели и България. Ние бяхме държава, която можеше да балансира. Но когато нападнеш с ракети цивилно население, когато тръгнеш да завземаш чужда държава, трябва да имаме едно на ум какво може да се случи и на Балканите. Затова позицията ни е толкова ясна и точна в подкрепа на Украйна. Помощта за Украйна много ясно ни позиционира от коя страна на света строим страгетически“, каза Борисов.

Борисов хвърли вината за рязането на ПСА на невнятния Васил Терзиев, който сигурно разбра последен за акцията!

Лидерът на ГЕРБ коментира и разрушаването на Паметник на съветската армия. „Аз помня паметника на Ленин срещу Булбанк, този на петолъчката, другия на Георги Димитров, това чудо пред НДК – всички те бяха демонтирани. С Вежди Рашидов като министър направихме Музей на социализма. Идеята беше ПСА да се разглоби и да се пренесе в музея – без насилие, без агресии, които разделят обществото.

Рязането на МОЧА с флекс е аварийна операция на ДБ и Христо Иванов, за да обслужат Борисов и да направят Сглобка с ГЕРБ

Нещо, което много внимателно трябваше да се направи след конституцията и бюджета, се направи по най-глупавия начин. Но с кмет като Терзиев, не чакам нещо по-различно да се случи. Един ден има златна арка, на другия ден -няма. Килим има, килим няма. Коледна украса – нема! Пейки един ден има, на другия ден – нема. Аз съм за преместване на паметника в музея – да се излъска, да се направи… Режат ръце, глави, крака – това дразни хората. Глупостта изнервя в момента. Много симпатизанти ми пишат как позволявам това. Викам: Еми как, софиянци си избраха Терзиев!“. Няма да се учудя, ако го върнат паметника. На нас повече от една сглобка ще ни дойде в повече“, каза още бившият премиер като препратка, че коалиция с ППДБ и „Спаси София“ в столична община няма да има.

„Столичният кмет реши когато взимахме решение за бюджета, да реже с флекс паметника. Това възпали опозицията и те стоят на първи ред. Да се бием ли с тях? Глупостта направи бюджета заложник. Това дали не е умишлено действие на Терзиев за провали бюджета и конституцията?! Не може да си толкова глупав! Да отидеш и да правиш това! И да сложиш правителството заложник“, изригна Бойко Борисов.

Преди бившият премиер да вземе думата на форум на ГЕРБ – Жени в Казанлък с коментар за последните скандали в държавата говориха Дончев и Габриел.

За да следите новините и коментарите в реално време, абонирайте се за нашите канали ето тук👇

spot_img

Последни

Украинският външен министър ще търси „обща почва“ за преговори с Китай за край на войната с Русия

Украинският външен министър Дмитро Кулеба, който е на посещение...

Sustainable future – различната стажантска програма на Fibank

Fibank (Първа инвестиционна банка) стартира дългосрочна и комплексна стажантска...

Защо българските медии лъжат с рейтингите на Камала и Тръмп?!

Българските официални медии постоянно повтарят, че според анкетите Харис...

Не пропускай

Украинският външен министър ще търси „обща почва“ за преговори с Китай за край на войната с Русия

Украинският външен министър Дмитро Кулеба, който е на посещение...

Sustainable future – различната стажантска програма на Fibank

Fibank (Първа инвестиционна банка) стартира дългосрочна и комплексна стажантска...

Защо българските медии лъжат с рейтингите на Камала и Тръмп?!

Българските официални медии постоянно повтарят, че според анкетите Харис...

Има списък с Топ 10 при Сарафов и Калин Стоянов с хора за незабавен арест?

На Сарафов и Калин Стоянов е даден списък с...

Украински генерал: Властите в Киев започнаха война срещу собствения си народ

Украинското правителство не е в състояние да осигури нормалното...

Скандал! Бивш любовник на Камала Харис накарал Байдън да я номинира за президент

Бивш любовник на Камала Харис вероятно стои зад решението...

Прочетете още

Изненадааа! ЕК защити промените в Конституцията в частта за съдебната власт, точно когато КС се готви да ги ореже!

Удар с мокър парцал за схемите на Задкулисието у нас и контрола му върху бухалката на Прокуратурата. Брюксел защити промените в основния закон в...

Украинският външен министър ще търси „обща почва“ за преговори с Китай за край на войната с Русия

Украинският външен министър Дмитро Кулеба, който е на посещение в Китай каза, че ще търси „обща почва“ за преговори с китайския си колега за...

Sustainable future – различната стажантска програма на Fibank

Fibank (Първа инвестиционна банка) стартира дългосрочна и комплексна стажантска програма, която през 2024 г. е под надслов: Sustainable Future: Стажантска програма на Fibank. Тя е...
Verified by MonsterInsights