Новините с коментар в реално време

Новините с коментар в реално време

Ексклузивно:

ЦИРК Дьо Бойко: Денков търси Делян в тоалетната! ПП и ДБ ми дължат ротация, нека да ме подкрепят!

Отчаянието често избухва в потока на съзнанието. Борисов отчаяно...

Очаквано Путин обяви: Зеленски загуби легитимност като президент на Украйна!

Конфликтът в Украйна отиде в задънена улица, след като...
НачалоПолитикаБорисов влиза в коалиция “Белезници” с Кирил Петков и Христо Иванов на...

Борисов влиза в коалиция “Белезници” с Кирил Петков и Христо Иванов на олигарха Прокопиев с премиер на куролация

ГЕРБ и ПП-ДБ са близо до съвместно правителство с втория мандат и ротационен премиер, рапортува тържествено флагмана Капитал.
И докладва под диктовката на Иво Прокопиев:

“Цяла неделя вървят интензивни преговори между Бойко Борисов, Кирил Петков, Асен Василев и Христо Иванов”.

Ах, ти да видиш. Зайчарникът пълен с уплашени зайци от Гешев, който не ги страхувал, иначе. Борисов през цялото време е преговарял с Пеевски и Прокопиев едновременно, хвалят се безсрамно от Капитал, вероятно доволни от факта, че са спечелили кастинга за политическа компаньонка. Вероятно това е наложило вчера и Ахмед Доган да излезе знаково на светло, след като ДПС дръпна Гешев да не арестува Борисов идващата седмица.

Този лупинг едва ли изненадва някого. Страхът от Гешев и от възмездието на закона би събрал Борисов с тези, които го арестуваха пияни за 24 часа, защото иначе килията може да е за много по-дълго. Такава коалиция със сигурност ще отврати избирателите и на Борисов и на Прокопиев, макар че лидерът на ГЕРБ се надява неговият електорат да реши, че това е гениален ход на шахматиста, за да приключи тези, които се създадоха само, за да го унищожат. Избирателите на ГЕРБ са консервативни хора и не искат и да чуят за шарените джендъри, докато електоратът на либералите бе лъган до последно, че този път за трети път коалиция с Борисов нямало да има. В момента вървят последните пазарлъци.
Коалиционните партньори ще трябва да решават и проблемите си с правосъдието, защото Гешев и прокуратурата разполагат със стотици томове за техните престъпления. Вероятно е Борисов и либералите на Прокопиев да ударят заедно по Гешев още следващите дни в опит да намерят разумно обяснение за коалицията си. Коалиция „АнтиГешев“ надали би звучала вдъхновяващо и секси за отвратените избиратели. Логично е електоратите на ГЕРБ и ПП да се отвратят масово от това по-скоро бизнес и олигархично, отколкото политическо съдружие. Все пак 20 милиарда от ЕС чакат за крадене под масата. Хвърлен от Борисов в коша първи мандат на ГЕРБ и подкрепа за втория мандат на ПП/ДБ с премиер „физика“ Денков, както нарече химика Лена, и Мария Габриел – вице на ротация. Това не е виц. Това е мъпет шоуто, което ни сготвиха, партиите на „либералните ценности“.

Ето още какво докладва медията на Прокопиев.

“Ден преди номинираната за премиер от ГЕРБ Мария Габриел да върне на президента папката с проектосъстава на кабинета си лидерът на партията Бойко Борисов продължава да води паралелни разговори както с двете формации, които заявиха, че ще подкрепят правителството с първия мандат – ДПС и ИТН, така и с коалицията ПП-ДБ за евентуално сформиране на мнозинство с втория мандат.

Според няколко различни източника през деня в неделя са се провели особено интензивни преговори най-вече с ПП-ДБ, като е постигната принципна договорка за съвместно управление. Предвид сложната обстановка този резултат е временен, но е най-близкото разбирателство, което двете формации са постигали.

Премиер на ротация

Докато различни представители на ГЕРБ обясняваха в студиата на телевизиите какъв профил ще има проектокабинета на Габриел и как ще се разпределят министерските кресла между трите формации – ГЕРБ, ДПС и ИТН, в неделя сутринта по неофициална информация Борисов е разговарял с Кирил Петков, Христо Иванов и номинираните от двете формации за премиер – Мария Габриел и акад.Николай Денков. Пак по неофициална (но потвърдена от няколко различни места) информация по време на разговорите, които бяха два – в неделя сутринта и в ранния следобед, лидерите на двете формации са обсъждали вариант за сформиране на мнозинство с втория мандат като излъчените от двете политически сили за премиер акад.Николай Денков и Мария Габриел се сменят на поста на ротационен принцип за шест месеца. Според обсъждания вариант първи поста ще заеме кандидатът на ПП-ДБ Николай Денков. Този подход за председателство на ротационен принцип беше възприет и при избора на председател на Народното събрание и благодарение на тази договорка на поста беше избран Росен Желязков от ГЕРБ, който ще оглавява парламента три месеца, след което ще бъде заменен от Никола Минчев от ПП.”

За да следите новините и коментарите в реално време, абонирайте се за нашите канали ето тук👇

spot_img

Последни

Деми Мур джапа боса в Кан

Тази година Деми Мур несъмнено бе звездата на кинофестивала...

“Стрелях по Роберт Фицо, защото отказа да даде оръжия за Украйна!’

Оръжията, недадени за Украйна - истинският мотив на един...

Честит Празник! Пиу, пиу! Честит Празник от Борко Бонев, ЦМГ и трамвай номер 21! Пиу, пиу!

Практическа психология: Честит празник, пиу, пиу! В трамвайчето 21 цари...

Не пропускай

Деми Мур джапа боса в Кан

Тази година Деми Мур несъмнено бе звездата на кинофестивала...

“Стрелях по Роберт Фицо, защото отказа да даде оръжия за Украйна!’

Оръжията, недадени за Украйна - истинският мотив на един...

Честит Празник! Пиу, пиу! Честит Празник от Борко Бонев, ЦМГ и трамвай номер 21! Пиу, пиу!

Практическа психология: Честит празник, пиу, пиу! В трамвайчето 21 цари...

Кремъл отрече, че Путин е обещал на Тръмп да пусне арестувания американски журналист

Тръмп не получи рамо от Путин за обявеното вече...

Руснак се бори за живота си, след като бе премазан на пистата от 77 тонен пътнически самолет Airbus

Зловещ инцидент със самолет на земята.Работник от наземния екипаж...

Властта в Грузия обвини Щатите за заплахи и шантаж и опит да ограничи независимостта на страната

Управляващата партия в Грузия обвини САЩ, че провеждат политика...

Прочетете още

Деми Мур джапа боса в Кан

Тази година Деми Мур несъмнено бе звездата на кинофестивала в Кан! Тя прекара доста време там, освен за премиерата на новия си филм “The Substance”...

“Стрелях по Роберт Фицо, защото отказа да даде оръжия за Украйна!’

Оръжията, недадени за Украйна - истинският мотив на един либерален фанатик за стрелбата срещу Роберт Фицо. Отказът на словашкия премиер Роберт Фицо да предостави...

Честит Празник! Пиу, пиу! Честит Празник от Борко Бонев, ЦМГ и трамвай номер 21! Пиу, пиу!

Практическа психология: Честит празник, пиу, пиу! В трамвайчето 21 цари празнична атмосфера. Хората се прегръщат. Атмосферата е гореща. Прощавайте, че съм се заврял в лицето ви....
Verified by MonsterInsights