Новините с коментар в реално време

Новините с коментар в реално време

Ексклузивно:

НачалоБългарияЧестит Рожден Ден! Smart Lady 6 години успешно подкрепя българските жени предприемачи

Честит Рожден Ден! Smart Lady 6 години успешно подкрепя българските жени предприемачи

Fibank инвестира над 120 милиона лева в програмата с фокус подкрепа на дамите в бизнеса.

Smart Lady – програмата на Fibank в подкрепа на жените предприемачи в България, отбелязва шестия си рожден ден на 8 март. В продължение на шест години всеки работен ден за екипа на програмата е свързан с финансиране на бизнеса на една дама, осигурявайки й не само финансови средства, но и менторска подкрепа за изграждане и развитие на успешен бизнес. За този период са отпуснати над 120 милиона лева на над 1100 дами със стартиращи бизнеси или вече съществуващи компании с амбиция за развитие.

За да реализират мечтите си, дамите получават достъп не само до редица банкови продукти с преференциални условия, но и до серия от обучения и уъркшопи, в които намират среда от единомишленици, вдъхновение и спокойствие. Близо 1000 дами са взели участие в специално създадени обучения, менторски сесии и бизнес събития, подкрепени от програмата.
За тези 6 години 15 дами с бизнес, подкрепен от Smart Lady, спечелиха приза за „Най-успешно женско предприемачество“ в престижните национални конкурси „Най-добра българска фирма“ и организирания от Съюз Произведено в България конкурс „Златна Мартеница“.
Чрез създадения през 2021 г. Sustainable Lady Fund програмата застана зад 12 дами, чиито устойчиви бизнес проекти варираха от авиация, търговия, социални услуги, земеделие и дори до еко животновъдство със затворен цикъл: от отглеждането на месо до етапа на неговото приготвяне и консумация. Към момента 32% от отпуснатите кредити в сегмент „Малки предприятия“ са в подкрепа на компании, чиито производствен процес е устойчив.
С мисъл за отпечатъка на бизнеса върху околната среда ще се обучават и кандидатките в текущата Национална менторска програма – Менторите БГ, подкрепяна от Smart Lady. От старта си през 2023 г. до сега тя е притегателен център за обучение на над 110 участнички, сред които и три дами от Йемен, Афганистан и Украйна, избрани да се обучават в програмата от Върховния комисариат за бежанците на ООН в България.
През 2024 г. в менторската програма беше въведен и специален обучителен модул по „Устойчив бизнес“, разработен на база програмата на University of Cambridge, Institute for Sustainability Leadership.
В допълнение към мисията си да подкрепя българските жени предприемачи през 2023 г. Smart Lady създаде Smart Lady Club – формат, в който в серия от бизнес срещи менторите в Националната менторска програма – Менторите БГ, и участничките в нея обменят опит с финансисти, инвеститори, психолози и известни лица от спорта и изкуството.

През 2024 г. стартира и Национална програма за жени предприемачи, в сътрудничество между Smart Lady и Дамска бизнес общност към Съвета „Предприемачество и стартъп“ на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) и Менторите.БГ. В рамките на годината в 4 града в страната (Пловдив, Стара Загора, Габрово и Велико Търново) над 200 дами ще преминат обучение по устойчив бизнес и проектно финансиране.

За да следите новините и коментарите в реално време, абонирайте се за нашите канали ето тук👇

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Въведете вашия коментар!
Въведете вашето име тук

spot_img

Последни

Не пропускай

Bnews предава от кинофестивала в Кан: Блокираха булевард “Кроазет” заради Селена Гомес (ВИДЕО)

Актрисата и певица Селена Гомес направи същински фурор на...

ИЗВЪНРЕДНО! Стрелба по Петьо Петров – Еврото в най-баровския квартал на Белград

Наемни килъри с мотори за малко да пратя Еврото...

Състоянието на простреляния Роберт Фицо е сериозно и не позволява да бъде преместен

Състоянието на словашкия премиер Роберт Фицо е стабилизирано, но...

Прочетете още

Сърцераздирателни писъци от Запада за „зловещата“ за тях и „Отвратително победоносна среща на върха“!

Владимир Путин се срещна със Си Дзинпин в Пекин. Световните медии не можаха да подминат тази новина и активно я коментират. Западът е изключително...

Разрив в Израел! Либералът Бени Ганц напуска правителството, ако Нетаняху не промени курса на войната

Повече от седем месеца след началото на войната, в която Израел все още не е постигнал целите си да ликвидира „Хамас“ и да върне...

Асен Василев твърди, че един глас на изборите струва 500 лева, а един депутат 5 милиона лева!

ГЕРБ и ДПС купуват гласове за 9 юни по 500 кинта парчето, издаде ги финансовият гуру на Сглобката Асен Василев - Кокорчо. Ако бившият финансов...
Verified by MonsterInsights