Новините с коментар в реално време

Кметът от ПП/ДБ на Триадица изплиска легена. Хвали се, че обещал да изчисти снега и леда за 2 седмици!

Уникум. Събрани с конкурс по трудолюбие, експедитивност и акъл...

Новините с коментар в реално време

Ексклузивно:

Кметът от ПП/ДБ на Триадица изплиска легена. Хвали се, че обещал да изчисти снега и леда за 2 седмици!

Уникум. Събрани с конкурс по трудолюбие, експедитивност и акъл...

Кои са истинските подлоги на Борисов и Пеевски, за които НюзКурника мълчи?!

Помните ли преди 10-15 години как медиите на Прокопиев...
НачалоПолитикаЧестният Лозан Панов натрупа имоти за милиони с една гола заплата

Честният Лозан Панов натрупа имоти за милиони с една гола заплата

Шефът на Върховния касационен съд Лозан Панов, който се сдоби с ореола на едва ли не единствения четен човек, а корумпираната до безобразие съдебна система се оказа истински милионер. В буквалния смисъл на думата. 
Въпреки че цял живот е бил на държавна работа и месечните му доходи са били в рамките на 850-  1500 лева, Панов се оказа горд собственик на цели 6 апартамента и къщи в София, както и на апетитни имоти в цялата страна! Общата им стойност е над 1 милион лева, което поражда въпроси… , пише в. „Уикенд“. 
 
Панов наистина има завидно имотно благосъстояние, въпреки че дава вид на тих и скромен човек. Историята с неговите апартаменти-собствени и дарени, доста прилича на имотната декларация на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. Повечето от апартаментите на двамата държавни мъже са натрупани от работливите им родители. Като достойни синове тяхната задача е само да опазят и умножават наследството. И двамата са се справили отлично – те умножават семейното имане с по някое и друго луксозно жилище в престижни столични райони. 
 
Семейството на Лозан Панов през годините демонстрира изключителна пактичност. Майката и бащата на магистрата действат със замах, достоен за брокери, които си изкарват хляба с алъш-вериш на недостижима собственост. 
 
Разбира се, те са имали и малко късмет, поне в началото за разлика от много други хора в страната. В годините, когато се наливаха основите на капитализма, майката на шефа на българските съдии успява да приватизира без пари апетитен магазин. 
 
В „Държавен вестник“ е публикувана заповед от далечната 1992г. на тогавашния министър Валентин Василев, според която Капка Панова и някой си Мартин Николаев приватизират без търг и конкурс магазин на „Мототехника“ в подлеза на булевардите „Гоце Делчев“ и „България“. Сумата е смехотворно ниска, както се изразява съратник на майката на Лозан Панов- „квадратният метър беше на цената на спанака“. 
 
През следващите години имотите на задружната фамилия валят един след друг. Ще изредим тези солидни придобивки колкото и скучно да е цитирането на Имотния регистър, защото това показва стандарта на съдийския шеф и неговите близки. Наистина това е стандарт, за който хората в страната могат само да мечтаят. 
 
Първата имотна придобивка на самия Лозан Панов е малко преди майка му да стане сръчна приватизаторка „без търг и конкурс“. През 1991г, още млад юрист, той купува апартамент от 78 кв.м. в ЖСК (жилищна кооперация) в София за сумата от 18 971лв. Тогава цените на имотте са наистина ниски, а парите били предоставени на младия мъж от баба му и дядо му. 
 
През 1995г. родителката Капка Панова инвестира 24 000 лева в жилище от 44, 97кв. м. в „Сухата река“. Тя обаче го продава през 1999г, но веднага купува магазин и гараж в груб строеж. За площта от 56,4 кв. м. плаща само 11 163 лв, което, както и да се погледне, е суперизгодна сделка. 
 
Не остава по-назад в имотните сделки и бащата Йордан Панов. През 2008г. той взема много изгодно парцел в Банкя. 
За 1190 кв.м в курортния град плаща 88 000 лв, което според брокери е изключително тънка цена. Сделката била направена със собствени пари, заем не е теглен! 
 
През следващата 2009г. имотните родители даряват сина си с апартамент от 69 кв. м. Жилището е на хубаво място в централния столичен квартал „Иван Вазов“ и се намира на третия етаж. Дълго време Панов живее именно в този апартамент. 
 
Лозан Панов в по-голям собствен дом. Между другото прави впечатление, че семейство Панови винаги избират апартаменти на третия етац, който според мнозина е най-добър за живеене. Жилището на съдийския шеф е от 145 кв. м е един от най-приятните столични райони – на входа на Южния парк. За него той плаща сумата от 273 000 лв. В декларацията си съдията е отбелязал, че покупката е със „заем спестявания от заплата и наеми“. С апартамента върви и гараж от 17 кв. м, за които магистратът брои още 19 500 лева. Именно в този апартамент в момента живее Панов. Според Имотния регистър Лозан Панов ипотекира апартамента си в „ПроКредит Банк“. Тлъстият заем е погасен замо за някакви си 4 години, при положение, че с държавната заплата такива апартаменти се погасяват поне за срок от 15 години. Жилището е купено през февруари 2011г. и през юни 2015г. ипотеката е вече заличена. Впрочем в декларацията си за 2014г. магистратът е отбелязал, че има два кредита към „ПроКредит Банк“ – ипотеката за 181 350 лева и потребителски заем от 1300 лева. Е, има- няма, половин година след тази декларация и ипотеката е напълно заличена. Наистина завидни темпове за връщане на стотици хиляди левове. 
Вярно, по това време магистратските родители Йордан и Капка продават апартамент от 103,26 кв. м в София за 127 128 лева. В същото време обаче фамилията ударно трупа и нови имоти, които трудно биха платени само с парите от тази продажба. 
 
„Явно обаче пред Лозан Панов не е стоял драматичният въпрос как ще си върна заемите, защото докато плаща ипотеката набързо купува и ваканционен имот. Това се казва смелост и размах. Неговото кътче на морския бряг е на нос Галата край Варна, в местността Манол чешме. За абсурдните 25 000 лева съдията се сдобива с парцел от 480 кв. м, в който днес вече има и вила от 74 кв. м. В графата „произход на парите“ е отбелязал „кредит, наеми, заплата“. Естествено никой не проверява дали това е така- по стара българска традиция на съдия не се посяга. 
 
През същата 2013г, докато синът инвестира с рокфелерски размах на морето, бащата Йордан купува още едно жилище в столицата. За 55 кв. м. той плаща 76 000лв. 
 
spot_img

Последни

СКАНДАЛ! България пусна Лавров в Македония, но Украйна и ЕС го бойкотират!

Украинският външен министър Дмитро Кулеба ще бойкотира заседанието на...

Делян Добрев взе за мезе тандема Бонев – Терзиев: Не са толкоз прости. Пазят ни чист въздуха!

Снежното бедствие в София и безхаберието на Промяната събуди...

Не пропускай

СКАНДАЛ! България пусна Лавров в Македония, но Украйна и ЕС го бойкотират!

Украинският външен министър Дмитро Кулеба ще бойкотира заседанието на...

Делян Добрев взе за мезе тандема Бонев – Терзиев: Не са толкоз прости. Пазят ни чист въздуха!

Снежното бедствие в София и безхаберието на Промяната събуди...

Кметът от ПП/ДБ на Триадица изплиска легена. Хвали се, че обещал да изчисти снега и леда за 2 седмици!

Уникум. Събрани с конкурс по трудолюбие, експедитивност и акъл...

МЪЛНИЯ С ТОКА! Проговори героят Майкъл Дъглас от Калипетрово, който изигра Falling dawn със скарата в Енергото

Цяла България говори за един герой, който се осмели...

Столицата става Леденото кралство! Топлофикация спря парното в централна София заради авария!

Ледената кралица на Промяната ще ни посети на жълтите...

Приключи новата размяна на заложници между Израел и Хамас. Удължиха примирието до петък!

Единадесет заложници, освободени днес от "Хамас", вече са в...

Ледената кралица Васко и Драг кралицата Бориса взеха 1,5 милиона заложници в столицата

Опасно за живота на милиони! Подлезите и улиците на...

Стотици селища и хиляди българи трети ден бедстват без ток и вода! Ало, Сглобке!?

Постепенно започва възстановяването след бедствието през изминалите дни. От...

Прочетете още

СКАНДАЛ! България пусна Лавров в Македония, но Украйна и ЕС го бойкотират!

Украинският външен министър Дмитро Кулеба ще бойкотира заседанието на министерско ниво на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) заради решението да се...

Делян Добрев взе за мезе тандема Бонев – Терзиев: Не са толкоз прости. Пазят ни чист въздуха!

Снежното бедствие в София и безхаберието на Промяната събуди музата на техния душманин от ГЕРБ Делян Добрев. Първо, като новодомец, Делян Добрев започна с...

Опасен клон виси над главите на пешеходците, колите и градския транспорт на метри от Патриарха, Графа и кино Одеон!

Къде са Васил Терзиев и Борис Бонев да видят какъв клон - убиец виси заплашително на тротоара на булевард Патриарх Евтимий и на метри...
Verified by MonsterInsights