Новините с коментар в реално време

От Къщата в Барселона в Европарламента се влиза като в МВР – само с белезници!

Номинацията на разследваната за пране на пари и осъдена...

Новините с коментар в реално време

Ексклузивно:

НачалоБългарияДимитър Недков: Дан Браун трябва да се насочи към България

Димитър Недков: Дан Браун трябва да се насочи към България

Г-н Недков, пускате много любопитна книга, този път не е документална, а художествена.

Да, а знаете ли защо? Защото понякога сериозните неща трябва да бъдат казани малко по-свободно, за да им повярват хората. Освен това моя максима е, че животът изобщо не се състои от документи, протоколи , бюджети… Той се състои от реални човешки истории.

Какво накара „един посветен” да проговори?

Правото, което му дава посвещението. Всички си мислят, че за масонството не трябва да се говори. Напротив, точно обратното! Всичко за масонството е достъпно. Както казва колегата Дан Браун, по-секретна е рецептата на кока-кола, отколкото масонството. Кое е по-тайна организация тогава – кока-кола или масонството…?

Аз също смятах, че ритуалите на масоните и въобще цялата общност са тайна. И се чудех дали някой няма да се разсърди, че го разбулвате.

Пак ще цитирам колегата Дан Браун, който сигурно пък цитира някой по-посветен и от мене. Та той казва – масонството не е тайно общество. То е общество, което пази и съхранява тайни. Това са различни неща. Масонските ложи са абсолютно нормално регистрирани по целия свят, сдружения с идеална цел, със свои ръководители и т.н и т.н. Да, тайна е членството на брата от гледна точка на следното нещо – аз, като посветен, нямам право и никога не съм си позволявал да казвам кой жив човек е масон. Без той да ме е упълномощил. Това е правилото. Ако брата Х каже: да, ти можеш да споменаваш, че аз съм масон, тогава аз, ако реша, ще го кажа. Но нямам право да разкривам самоличността му. Защо обаче възниква въпросът? Защо, правим някакъв бизнес с него?? Я се видим два пъти в годината, я еди какво си. Правим държавен преврат?? Глупости! Да, но между нас има тайна и тайната на посвещението. Посвещението е в самоопределението. Човек, решил да мине през посветителски ритуал, който му е разкрил тайни за самия него. Минавайки през всичките тези ритуали, масонството ти разкрива тайните за самия тебе – като човек, като личност, като минало, като настояще и като бъдеще. И в това няма нищо тайно.

Няма нещо за масонството, което да не е публикувано. В цялата световна мрежа и библиотека. Да, има няколко тайни думи, които от векове никога не се изписват и се препредават от посветен на посветен, достигнал определена степен. Но те се дават на тоя човек, за когото самото масонството вече се е уверило, че той никога няма да му навреди.

„Дан Браун е на косъм от истината”, казвате в книгата. Къде греши той и каква истина ще открие в България?

Той не познава света извън Америка. Това е големият проблем на самите американци. Те си мислят, че света са те, а това не е така. Така че на Дан Браун тепърва му предстои да осъзнава какво не знае и, ако иска да затвори окончателно колелото на темите, които бута във всичките си романи, той трябва да се замисли малко и за България.

Вие бихте ли го поканили да дойде в България да обмените познания и творчески идеи?

В момента имам чувството, че световният издателски маркетинг едва ли не го превърна в папата на литературата… Винаги има какво да си кажем.

На косъм от НАТО и ЕС е била и България, твърдите вие, защото един наш премиер искал да забрани Свободните зидари. Кой е този премиер и каква е връзката между НАТО, ЕС и тази общност?

В книгата си казвам следното нещо – има масонство, има демокрация, няма масонство, няма демокрация. Нека да си отговорим на въпроса кои са основните ценности, които трябва да възприеме едно общество, за да бъде припознато като нормален член на такъв тип организации. Второ, в българската история е имало не един, а редица държавници, политици и монарси, които определено са смятали, че това са изключително вредни организации за обществото. Не визирам само масоните – това са Ротъри клубовете, Лайънс клубовете и т.н. Само че един от тези политици имаше възможността да се посъветва лично с шефа на FBI по тия въпроси и остана доста неприятно изненадан от това, което чу. И това нещо го има в книгата.

Няма ли да кажете името му в аванс?

Книгата няма герои със свои имена, а има действащи лица чрез своите нарицателни. Просто няма абсолютно никакво значение кой е.

Кажете тогава кои държавници в миналото са били против масонството?

Ето сега с вас седим срещу българския парламент. През 1939 – 1940 г. в тоя парламент са се водили многодневни дискусии на тема забрана на масонството. И то бива забранено в следствие на васалното положение пред хитлеристката диктатура. По време на Втората Световна война абсолютно всякакъв такъв тип сдружения са били ликвидирани, забранени, саморазпуснали се… Включително Пенклуба на писателите. Кои са най-големите врагове на масонството – това са всякакъв тип ситуации, режими, политически системи, които ограничават свободната мисъл на човека. Диктаторските режими са такива.

Пишете, че богомилите са истинските бащи на тамплиерите. Какви са доказателствата за това?

Много правилно казахте „пишете”, защото аз в случая нито съм професионален историк, нито имам претенциите да бъда такъв. Аз съм просто един писател. Просто излагам една теза, за която съм абсолютно сигурен, че научната мисъл ще я докаже. Това, че богомилството е играло основна реформаторска роля в цяла Европа, е факт.

Основавате ли се на някакви исторически извори?

Всеки един писател – дори авторите на научна фантастика – няма на какво друго да се основава, освен на историята.

Вниманието привлича и тезата, че папа Йоан Павел II идва у нас с мисия, закодирана в посланието на Богородица от Фатима. Каква е тази мисия?

Най-важната и секретна част от мисията на папата в България беше да реабилитира българския народ по отношение на атентата срещу него. Българският народ това не го заслужава. А атентатът срещу папата е свързан с пророчество от Фатима. Така че, като се прочете книгата, става ясно.

Целият този сюжет „Дан Браун” в световен мащаб не е ли някаква западна мистификация? И колко мистика можем да попием, при положение, че си имаме и един куп родни чудеса – Ванга, Царичина, ред ясновици…?

Не знам доколко това, което пише Дан Браун, е мистификация. Може би по-голяма мистификация е това защо за една минута в Америка се продават 19 негови книги. Тогава трябва да се запитаме защо хората се завръщат към това нещо? Като се има в предвид, че в момента хората не четат книги, дори и вестници, с изключение на качествените вестници. Тогава защо се връщат? Значи човешката мисъл се нуждае от някакво удовлетворение. Не случайно книгите на Дан Браун в Америка ги определят като интелектуално порно. Хората не се ли вълнуват от всичко това, което започва да се случва около тях? Нима хората не си задават въпроса защо все по-често започва да ги боли глава? И все по-често започват да обръщат внимание на теми като Озоновата дупка, климата… Това пряко кореспондира с масонството. Това е опитът на хората да си обяснят природните процеси. Взаимоотношенията човек-Бог-вселена. Не ви ли прави впечатление, че това, което през 50-те години е било фантастика, сега е реалност? Защо днес да не е закодирано това, което ще се случва даже по-бързо? И то вече в рамките на един нормален човешки живот. Българите няма как да стоят извън тая действителност и извън тая мистификация. Не е ли по-голяма мистификация това, което се случва на едни политически избори? Или това, че 90 % от българите не могат да намерят отговор на елементарни въпроси – защо живеят така, защо така им се случват нещата. Това е много по-голяма мистификация.

Като дойдохме на родна почва – колко масони има в България?

Никой не може да каже. Предполага се, че са около 5-6 хиляди, които претендират, че са посветени. И мъже, и жени.

Има ли такива сред хората от властта?

Дали един човек е масон или не, личи по неговите белези на начина на живот, който той води, мисията, която изпълнява, идеите, които защитава, принципите, които отстоява, от неговата ценностна система… Така че, ако се огледаме и се опитаме да разберем принципите на масонството, сигурно ще намерим такива. Има сигурно.

А толкова ли е влиятелна тази общност, както повечето хора си мислят?

Една организация е толкова влиятелна, колкото самото общество допуска да й влияе. Аз по-скоро бих нарекъл масонството една авторитетна, универсална доктрина. То не е религия, не е бизнес, то е начин на живот. След като ясно и точно е доказано исторически, че най-могъщата световна сила Америка е масонски проект, значи тази общност е влиятелна. То и Дан Браун показва това.

За да следите новините и коментарите в реално време

spot_img

Последни

Собственикът на Бърд унищожи Пунта Лена за борбата с корупцията!

Собственикът на сайта Бърд Атанас Чобанов, чийто служител Димитър...

ГЕРБ започнаха с глупостите и следващата вълна на Промяната буквално ще ги занули

Призовавам Кирил Петков като е казал „а“, да каже...

Разпадът в ПП/ДБ се вихри! Напусна ги поредната партия! Подробности

Партия Средна европейска класа, с лидер Константин Бачийски, напуска...

МВР да пусне пълните записи от екшъна с Димитър Стоянов и “данъчния”! Случаят вече е политизиран

Шефът на НАП Спецов призовал случаят с Димитър Стоянов...

Не пропускай

Собственикът на Бърд унищожи Пунта Лена за борбата с корупцията!

Собственикът на сайта Бърд Атанас Чобанов, чийто служител Димитър...

ГЕРБ започнаха с глупостите и следващата вълна на Промяната буквално ще ги занули

Призовавам Кирил Петков като е казал „а“, да каже...

Разпадът в ПП/ДБ се вихри! Напусна ги поредната партия! Подробности

Партия Средна европейска класа, с лидер Константин Бачийски, напуска...

МВР да пусне пълните записи от екшъна с Димитър Стоянов и “данъчния”! Случаят вече е политизиран

Шефът на НАП Спецов призовал случаят с Димитър Стоянов...

От Къщата в Барселона в Европарламента се влиза като в МВР – само с белезници!

Номинацията на разследваната за пране на пари и осъдена...

Как изглежда отвътре процесът срещу Доналд Тръмп

В безлична стая на 15-тия етаж на Криминалния съд...

Съветник в СОС: Прокопиев и кръгът „Капитал“ управляват Столична община!

“Решенията какво, как, кога да се случва не се...

Швейцария няма да участва активно в замразяването на руски активи и оставя свободни 150 милиарда франка

Замразените в Швейцария руски активи възлизат на 5,8 милиарда...

Прочетете още

Собственикът на Бърд унищожи Пунта Лена за борбата с корупцията!

Собственикът на сайта Бърд Атанас Чобанов, чийто служител Димитър Стоянов лежи в ареста за вадене на пистолет срещу човек на тротоара пред супермаркет, издаде...

ГЕРБ започнаха с глупостите и следващата вълна на Промяната буквално ще ги занули

Призовавам Кирил Петков като е казал „а“, да каже и „б“. Кои са „независимите анализатори и политолози“, които са му казали, че ще говорят...

Разпадът в ПП/ДБ се вихри! Напусна ги поредната партия! Подробности

Партия Средна европейска класа, с лидер Константин Бачийски, напуска коалицията ПП-ДБ, съобщиха от СЕК. "През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните...
Verified by MonsterInsights