Новините с коментар в реално време

Новините с коментар в реално време

Ексклузивно:

ГЕРБ реже Промяната за смените в службите, с които искат да прецакат Радев!

Разпадът е бърз. Кирил Петков след спявката с незнайно...

Бой и сблъсъци на АМ Струма между протестиращи миньори и жандармерията!

На АМ „Струма“, край Дупница, се стигна до сблъсъци...
НачалоБългарияДокумент, огласен преди година разкрива корупцията в МОСВ

Документ, огласен преди година разкрива корупцията в МОСВ

 

Скандално писмо, което е огласено публично от журналистът Димитър Байрактаров през месец май 2019 г. в предаването "Бареков и Байрактаров без цензура", разкрива корупционните схеми в МОСВ. По същото време журналистът разкрива за първи път и вноса на боклук от чужбина в България. Автор на писмото е Евелина Шишманова, която е била директор на РИОСВ- Шумен.

Писмото е било изпратено на Волен Сидеров като председател на ПГ “Обединени патриоти” и вероятно е една от причините да бъде отстранен по-късно от този пост. Евелина Шишманова подробна описва схемата за натиск и как са отстранявани непослушните. По-късно изнесената в писмото информация се потвърди изцяло, а така наречените патриоти направиха няколко опита да пробутат лобистката поправка в закона за изграждане на МВЕЦ.

Последния подобен опит бе на Валери Симеонов, който предизвика протести пред парламента, а Симеонов бе принуден да оттегли поправките. Експерти се чудят как така прокуратурата не се е задействала още преди една година? Ето и самото писмо:

ДО
Г-Н ВОЛЕН СИДЕРОВ
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПП “АТАКА” И
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА
ПГ “ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ”

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН СИДЕРОВ,

Обръщам се към Вас с последна надежда, за да се защити българската природа и обществения интерес от самозабравили се лица, заемащи висши политически позиции, които за голямо мое съжаление са представители на “Обединени Патриоти”.
В началото, бих искала да се представя – казвам се инж. Евелина Павлинова Шишманова и до 27.09.2018 г. съм заемала длъжността директор на РИОСВ – гр. Шумен, с работодател – министъра на околната среда и водите. Бях пенсионирана на 27.09.2018 г. поради навършени години за изслужено време и старост, но истинската причина за това действие беше, че отказах да изпълнявам разпорежданията срещу запазването на българската природа и здравето на хората от ресорния заместник-министър Николай Кънчев от ВМРО, представител на “Обединени Патриоти”.
Конкретният случай, който наложи моето отстраняване, е свързан с ПРЕПИСКА № 1724/27.03.2018 г. на „365 КАРИЕРИ“ ЕООД – ГР. СОФИЯ ЗА „ИЗГРАЖДАНЕ НА МАЛКА ВОДНО ЕЛЕКТРИЧЕСКА ЦЕНТРАЛА В ПОЗЕМЛЕН ИМОТ С ИДЕНТИФИКАТОР 44598.75.10 И ПОЗЕМЛЕН ИМОТ С ИДЕНТИФИКАТОР 44598.80.4 В ЗЕМЛИЩЕТО НА С. ЛЮБИЧЕВО, ОБЩ. АНТОНОВО, ОБЛ. ТЪРГОВИЩЕ“.
В РИОСВ Шумен постъпи инвестиционно предложение „Изграждане на малка водноелектрическа центарала в поземлен имот с идентификатор 44598.75.10 и поземлен имот с идентификатор 44598.80.4 в землището на с. Любичево, общ. Антоново, обл. Търговище“ с вх.№ 1724/27.03.2018 г от Недко Тодоров Кръстев, едноличен собственик и управител на „365 КАРИЕРИ“ ЕООД, ЕИК – 204176930, със седалище и адрес на управление: гр. София, район Витоша, ул. „Александър Пушкин“ № 34, ап. 10 и с предмет на дейност – ПРОДАЖБА НА ОНЛАЙН КУРСОВЕ И ОНЛАЙН СТОКИ, ЕЛЕКТРОННА ТЪРГОВИЯ И ИНТЕРНЕТ УСЛУГИ, ИЗРАБОТКА НА УЕБ САЙТОВЕ, УЕБ ДИЗАЙН И ПРОГРАМИРАНЕ, РЕКЛАМНИ И МАРКЕТИНГ УСЛУГИ!!!
На мен ми стана известно, че тази фирма се ползва като ПОДСТАВЕНА ФИРМА /което е логично при този предмет на дейност на фирмата в областта на уеб дизайна, рекламата и електронна търговия/ от зам.-министър Николай Кънчев от ВМРО, което СЕ ПОТВЪРДИ от ИЗКЛЮЧИТЕЛНО БРУТАЛНИЯ НАТИСК по тази преписка, НА КОЙТО АЗ БЯХ ПОДЛОЖЕНА ЛИЧНО ОТ НИКОЛАЙ КЪНЧЕВ!
МОЯТА НЕОТСТЪПЧИВОСТ ПО ОТНОШЕНИЕ СПАЗВАНЕТО НА БЪЛГАРСКОТО ЕКОЛОГИЧНО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО ДОВЕДЕ ДО ОТСТРАНЯВАНЕТО МИ /ПОД ФОРМАТА НА ПЕНСИОНИРАНЕ/ И НАЗНАЧАВАНЕ НА „ПОДХОДЯЩ“ ВРЕМЕНЕН ДИРЕКТОР, ЯСНО ПРЕСЛЕДВАЙКИ ЦЕЛТА ЗА РАЗРЕШАВАНЕ ПОСТРОЯВАНЕТО НА ВЕЦ НА ЯЗОВИР „ЯСТРЕБИНО“, С ВСИЧКИ ПРОИЗТИЧАЩИ ОПАСНОСТИ ЗА ЗДРАВЕТО НА ХОРАТА И ОПАЗВАНЕТО НА ПРИРОДАТА.
Язовир „Ястребино“ е вододаен язовир и се намира в защитена зона „Голяма река“ с код BG 0000432 по Директива 92/43/ЕЕС за опазване на природните местообитания и на дивата флора и фауна. Има опасност от затруднено водоподаване за населението след изграждането на ВЕЦ и нарушение на цялата защитена зона. Язовирът е за питейно водоснабдяване и е в Защитена зона!!!
Българският закон предвижда извършване на Оценка за съвместимост по Закона за опазване на околната среда и Закона за биоразнообразието, което и постановихме от РИОСВ – Шумен през 2018 г.
Зам.-министър Николай Кънчев ми оказваше натиск ДА НЕ СЕ ИЗВЪРШВА задължителната Оценка за въздействие върху околната среда /ОВОС/: „Не разбра ли, че този ВЕЦ няма да отиде на ОВОС?!“
От „Напоителни системи“ ЕАД, поделение Шумен научих, че и на тях е оказван натиск по тази преписка. В момента в РИОСВ се извършват необосновани съкращения с цел сплашване на експертите в РИОСВ – Шумен.
Г-Н СИДЕРОВ, аз съм човек със сериозен житейски и професионален опит. До допускането във властта, като заместник-министър в Министерството на околната среда и водите на Николай Кънчев от ВМРО, от политическата квота на „Обединени патриоти“, аз не съм срещала подобно мутренско поведение на човек, заемащ такава висша държавна длъжност. Никога не съм си представяла, че човек представящ се за патриот, може да извършва толкова отвратителни действия срещу българската природа и българския народ!
Надявам се да вземете отношение действията на този скандален представител на „Обединени патриоти“ в правителството, за да се разграничите от действията на Николай Кънчев от ВМРО!

С уважение: инж. Евелина Шишманова
Директор на РИОСВ гр. Шумен до 27.09.2018г.

spot_img

Последни

Не пропускай

Пети ден блокадата скова Сглобката! Пеевски, Петков, Борисов и Денков посрещат миньорите в парламента

Пети ден са затворени възлови точки за движение в...

Визитата на Денков в Австрия за Шенген се провали след екскурзията на Кирил Петков до Виена

Краят е близо. Опитът на Кирил Петков да се...

КОЙ даде без конкурс 4 милиарда на фирмите на „Промяната“, за да разрушат въглищната енергетика?

Нито един член на правителството, нито един министър, нито...

Забраната за влизане на автомобили с руски номера в ЕС е чист нацизъм, според Лавров

Забраната за влизане на автомобили с руски регистрационни номера,...

Илон Мъск се гаври със Зеленски: Минали са едва 5 минути, а още не си поискал милиарди долари помощ!

Украинските власти изразиха днес възмущението си от публикация на...

Гавра с тарикат – депутат. Устата търси да „такова“ Ицо Хазарта!

"Добър вечер!, обърна се Устатата към публиката си и...

Фалиралият криптофараон и ултралиберал Сам Банкман искал да плати на Тръмп, за да се откаже от втори мандат

Невероятно до каква крайност би могъл да стигне самозабравил...

ГЕРБ реже Промяната за смените в службите, с които искат да прецакат Радев!

Разпадът е бърз. Кирил Петков след спявката с незнайно...

Бившият пиар на Промяната: Излъгаха брутално българския народ!

Бившата пиарка на "Промяната" и едновремешен пиар на Лукойл...

Прочетете още

Пети ден блокадата скова Сглобката! Пеевски, Петков, Борисов и Денков посрещат миньорите в парламента

Пети ден са затворени възлови точки за движение в Стара Загора, блокирана е автомагистрала "Тракия" и Проходът на Републиката. Причината е протестът на миньори...

Визитата на Денков в Австрия за Шенген се провали след екскурзията на Кирил Петков до Виена

Краят е близо. Опитът на Кирил Петков да се прави на Джеймс Бонд и да внуши, че Шенген има общо със службите и тяхното...

КОЙ даде без конкурс 4 милиарда на фирмите на „Промяната“, за да разрушат въглищната енергетика?

Нито един член на правителството, нито един министър, нито депутат от ПП, нито Кирил Петков, нито Асен Василев, нито Академик Денков отговаря на простия...
Verified by MonsterInsights