Новините с коментар в реално време

Борисов каза как е излъгал Пеевски: Казах му, че коалиция няма да правим още преди изборите

Лъжата е била тънка, защото е била съпроводена със...

Новините с коментар в реално време

Ексклузивно:

НачалоПолитикаДПС очаква с трепет изявлението на Доган, а изборът на шеф на...

ДПС очаква с трепет изявлението на Доган, а изборът на шеф на ПГ бил противоуставен

Последвай Bnews.bg в

Всяко действие на Парламентарната група на ДПС се оказва нелигитимно, защото нейното еднолично ръководство се оказа противоуставно. Това излиза от думите на един от най-уважаваните политици у нас вътре и извън ДПС – бившият социален министър д-р Хасан Адемов, сегашен член на ЦОБ на партията.

“Те считат, че изборът на Пеевски е в разрез с устава на партията“, заяви Адемов и поясни какво има предвид: „Те чуват от трибуната, че с техните подписи е избран председател на парламентарната група. А всъщност твърдят, че са подписали празен лист“.

По този начин Адемов обясни какво има предвид т.нар група ДПС-Доган (верните на почетния председател 17 депутати на движението) в своята декларация вчера, в която обяви, че „Настоящото ръководство на ПГ не е избрано съгласно Устава на ДПС, поради което същото няма необходимата легитимност и не следва да взимаме участие в заседанията ѝ до произнасянето на позицията на Почетния председател д-р Ахмед Доган“.

Членът на ЦОБ на ДПС добави, че уставът на партията (чл.26) наистина повелява, че парламентарната група е функция на партията, т.е. трябва да има и двама съпредседатели на групата, както е в ДПС.

Според Адемов, ако съпредседателят Джевдет Чакъров бъде избран начело и на ПГ заедно с Пеевски, това ще е едно от решенията на проблемите.

„Двамата съпредседатели трябва да участват равнопоставено в преговорите за съставяне на правителство. Ако само един преговаря, тогава това е нелегитимно действие спрямо устава“, твърди Адемов.

Според него това не е първият сериозен трус в ДПС и посочи, че предишният подобен е бил с Лютви Местан, но „ДПС винаги оцелява, ще оцелее и този път“. Адемов говорил наскоро с Доган по телефона и каза, че почетният председател скоро ще направи изявление.

Той описа ДПС като свободолюбива партия и „имунната ѝ система реагира, когато има нарушения“. Не стана ясно защо от миналия ноември чак сега става известно как е бил избран Пеевски за председател на ПГ, а през януари стана и съпредседател на ДПС заедно с Джевдет Чакъров.

Изключеният от ПГ на ДПС Рамадан Аталай пък обяви пред БНР, че 17-те депутати няма да предприемат действия до очакваното изявление на Ахмед Доган:

„Парламентарната група ще върви по всички закони и правилника на парламента, което има днес. Не мислим да правим ексцесии или пък нещо, с което да изненадаме обществото и едва ли не да сме направили някакви неща, които да не са приемливи“, каза той.

Аталай обяви, че почетният председател на ДПС ще излезе с изявление „в най-близко време“ и „след това ситуацията ще се нормализира“.

Той заяви, че не се разпознава в квалификацията „деребеи“, които Пеевски обвини за напрежението в партията:

„От деребей да ти каже, че е деребей – и обществото няма да го приеме като деребей. Идеално ще се нормализират нещата, няма да има никакви проблеми. Само има едно такова – не може колеги, които се чувстват уплашени от всичко това, което са вършили досега, да продължават да говорят неистини и всички, които така – в един отбор вкупом, заедно – една сутрин тръгнаха, извадиха сабите и се оказаха, че са сами…“, каза още Аталай.

За да следите новините и коментарите в реално време, абонирайте се за нашите канали ето тук👇

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Въведете вашия коментар!
Въведете вашето име тук

spot_img

Последни

Не пропускай

Борисов каза как е излъгал Пеевски: Казах му, че коалиция няма да правим още преди изборите

Лъжата е била тънка, защото е била съпроводена със...

Въоръжен нападател уби бивша депутатка националист от Върховната рада в украинския град Лвов

Въоръжен нападател застреля в град Лвов бившия депутат от...

Как Дълбоката държава в Гугъл прецаква Тръмп и бута Джо Деменцията Байдън?!

Търсачката на либералния гигант Гугъл блокира уебсайта на Доналд...

Прочетете още

Борисов каза как е излъгал Пеевски: Казах му, че коалиция няма да правим още преди изборите

Лъжата е била тънка, защото е била съпроводена със задкулисна договорка на Борисов с Пеевски. За нас тези избори трябва да са последни, защото ще...

Шок! Лена Бориславова на Киро в афера с Пеевски! Твърди, че Путин атакува любимия и партньор в Сглобката

Шокираща афера като от турска сапунка с мазно кафе от джезве в скута се развихри в Х! “Петък е. Хората на Путин се сплотяват.” Това...

Младежкото ДПС отряза Делян Пеевски и застана мощно зад истинския си лидер Ахмед Доган! (Видео)

Младите хора в ДПС казаха тежката си дума: Напред Без Пеевски!В младежката организация никога не е имало две теми, относно лидерството в ДПС. За...
Verified by MonsterInsights