Новините с коментар в реално време

Кметът от ПП/ДБ на Триадица изплиска легена. Хвали се, че обещал да изчисти снега и леда за 2 седмици!

Уникум. Събрани с конкурс по трудолюбие, експедитивност и акъл...

Новините с коментар в реално време

Ексклузивно:

Кметът от ПП/ДБ на Триадица изплиска легена. Хвали се, че обещал да изчисти снега и леда за 2 седмици!

Уникум. Събрани с конкурс по трудолюбие, експедитивност и акъл...

Кои са истинските подлоги на Борисов и Пеевски, за които НюзКурника мълчи?!

Помните ли преди 10-15 години как медиите на Прокопиев...
НачалоПолитикаЕднополовият брак по сметка Бойко - Киро може да пропадне поради непоносимост...

Еднополовият брак по сметка Бойко – Киро може да пропадне поради непоносимост между сватовете

До гласуването на втория мандат има много време, а дотогава вече обявената коалиция на ГЕРБ с либералите на Прокопиев може да не се състои де юре и де факто. Воят на избирателите на партиите из социалните мрежи и готовността на жълтопаветните да протестират срещу прегръдката на техните избраници с “мутрата” може съвсем да охлади мераците и разсъхне крехкия съюз, а академикът Денков да му се наложи да върне празна папката на Радев. Тогава всички ще са изяли по 99 сопи и по 99 торби със сол, а Борисов ще е останал с пръст в уста. Цялата жалка постановка дотук е скрепена само благодарение на фиксациите на Борисов и Петков. Фиксацията на първия за личното му оцеляване на стари години и страха от възмездие прави заложници всичките му депутати и цялата му партия барабар с избирателите.

Фиксацията към властта на бившия продавач на сок от моркови Кирил Петков завлича в пропастта мъртвородената му партия, наричана вече „Прекратяваме Промяната“. Изразът през сълзи пред съпартийците му: „Унищожаваме „Промяната“, но спасяваме България, ако съм министър в кабинет с Мутрата“ е типична байганьовщина, отвратила половината от тях, а по-малката половина, начело с Лена, трогнал и едвам на косъм ПП-тата взели решението.


ВАЖНО‼️ Коалицията ГЕРБ – ПП засега е само устна договорка без участието на другата половина от либералните партии ДБ и ДСБ. Те нямат решение и обмислят да не подкрепят коалиция с ГЕРБ без гарантирано „конституционно мнозинство“, каквото вече нямат шанс да получат, след като Борисов апашката излъга ДПС и Слави.

От партията на Иван Костов дори твърдят, че партиите им не са „орган за амнистия“ на лицето Бойко Методиев Борисов. Може да се каже, че засега “сватбата” е само между еднополовите политици Борисов и Кирил Петков и е само в главите им, жадни за власт и страхуващи се от възмездието. Противоестестен брак – Плод на греха и на страха на първия от Гешев и желанието му да се реабилитира и плод на психотичната зависимост на втория от властта и обсесията му отново да е министър. Публична тайна е, че Гешев смята да удари двамата накуп с искане за арест и затова те заедно с олигарха Прокопиев са моторите на най-срамната в историята ни коалиция.

Какво пише либералният сайт Клуб Зет по темата, който следи изкъсо партийния живот на либералните партийии и истерията на жълтопаветните редици от изтъркването на имиджа на Борисов, вместо изчегътането му завинаги от политическия живот на страната.

Анонсът на Денков и Габриел от днес е на практика решение, взето само от колективния орган „Промяната“ и то с минимална разлика – след като първоначално е било отхвърлено

Няма общо решение на обединението на този етап. Няма отделно решение на ДБ и ДСБ. ДСБ на Иван Костов е твърдо против, а всеки депутат е важен.

За да мине такъв кабинет са нужни и гласовете на 2/3 от парламентарната група (квалифицирано мнозинство). Засега не се очаква той да НЕ мине, въпреки липсата на решения на националните органи на десните и въпреки броженията вътре в партиите. Със сигурност обаче ще има промяна в имената в проектокабинета „Денков“, но Асен Василев по първоначална информация остава като министър на финансите.

„Кое налагаше това бързане днес? Иван Гешев. Борисов ни притисна и се хванахме на кукичката – да му направим една мини амнистия“ – коментираха недоволни от днешния анонс депутати, препращайки към фразата на ген. Атанасов, че ПП и ДБ не са „орган за амнистия“ на Бойко Борисов.
Други пък се ядосват, че ще трябва да обяснят на симптизантите си как за 48 часа са променили позицията си, защитавана от месец публично.

За трети присъствието на Асен Василев в проектокабинета е дало основание на Борисов да настоява за своята политическа фигура, вместо да се върви към равноотдалечена формула.

До гласуването на втория мандат има да се прави правителство и да се пълнят кутийки. Ще изтече много мътна вода и срамни скандали и пазарлъци. Задачата е трудна, защото с всеки ден ще се усилва воят на избирателите от двете страни. Омразата е огромна между тях и между депутатите им. Другите партии ще се дръпнат от конституционното мнозинство, а ДПС, Възраждане и БСП ще бъдат яростна опозиция. Слави ще ги осмива и обругава с песни и скечове денонощно. Комарницки вече ги почна с карикатури. Дали само животинският страх от разкриването на истината за кюлчетата и нагонът за власт ще надделеят над идеологията и принципите, доколкото ги има? Българите не харесват шарени джендъри, а тази коалиция е точно такава – безполова, безпринципна, нахална и неморална! Прокопиев се уреди на Софрата, ами Черепа, Цецо Василев и Бобоков какво получават, след като „Боко“ е техният смъртен враг, който ги ограби?

spot_img

Последни

Не пропускай

Кметът от ПП/ДБ на Триадица изплиска легена. Хвали се, че обещал да изчисти снега и леда за 2 седмици!

Уникум. Събрани с конкурс по трудолюбие, експедитивност и акъл...

МЪЛНИЯ С ТОКА! Проговори героят Майкъл Дъглас от Калипетрово, който изигра Falling dawn със скарата в Енергото

Цяла България говори за един герой, който се осмели...

Столицата става Леденото кралство! Топлофикация спря парното в централна София заради авария!

Ледената кралица на Промяната ще ни посети на жълтите...

Приключи новата размяна на заложници между Израел и Хамас. Удължиха примирието до петък!

Единадесет заложници, освободени днес от "Хамас", вече са в...

Ледената кралица Васко и Драг кралицата Бориса взеха 1,5 милиона заложници в столицата

Опасно за живота на милиони! Подлезите и улиците на...

Стотици селища и хиляди българи трети ден бедстват без ток и вода! Ало, Сглобке!?

Постепенно започва възстановяването след бедствието през изминалите дни. От...

Кои са истинските подлоги на Борисов и Пеевски, за които НюзКурника мълчи?!

Помните ли преди 10-15 години как медиите на Прокопиев...

Мисирките в НюзКурника на БТВ – заработват като адвокати на ПеПетата

Голям зор тази сутрин водещите от бТВ (всъщност адвокати...

Прочетете още

Опасен клон виси над главите на пешеходците, колите и градския транспорт на метри от Патриарха, Графа и кино Одеон!

Къде са Васил Терзиев и Борис Бонев да видят какъв клон - убиец виси заплашително на тротоара на булевард Патриарх Евтимий и на метри...

Шефът на БНБ заби последния пирон в ковчега на бюджета на Асен Василев! Няма буфери, прекалено голям дефицит е

Проектът на бюджета за 2024 г. няма буфери и създава предпоставки за дисбаланси в икономиката. Освен това има разминаване между паричната политика, която водят...

Кметът от ПП/ДБ на Триадица изплиска легена. Хвали се, че обещал да изчисти снега и леда за 2 седмици!

Уникум. Събрани с конкурс по трудолюбие, експедитивност и акъл районни кметове. Копи пейст на Ледената кралица. Истина е, не е виц! Кмет се готви цели...
Verified by MonsterInsights