Новините с коментар в реално време

Новините с коментар в реално време

Ексклузивно:

НачалоСветътЕто го тайния план Джо Байдън да остане още 4 години в...

Ето го тайния план Джо Байдън да остане още 4 години в Белия дом

Последвай Bnews.bg в

Следващите президентски избори в САЩ са насрочени за 5 ноември 2024 г. Те ще бъдат 60-ите президентски избори в историята на страната. Сега в Белия дом е Джо Байдън, американският президент номер 46. Ако някой го замести, тогава този „някой“ ще стане 47-ият президент на Съединените щати.

Този „някой“ с висока вероятност е 45-ият президент на Съединените щати Доналд Тръмп, който обяви началото на предизборната си кампания на 15 ноември 2022 г. След поредица от първични избори, на 6 март 2024 г. Тръмп стана единственият останал основен кандидат за президентската номинация на Републиканската партия.

Опитват се да повишат рейтинга на неадекватния Байдън с най-екстравагантни и опасни методи

Настоящият президент Джо Байдън обяви кандидатурата си на 25 април 2023 г. На 12 март 2024 г. Байдън официално стана избрания на „праймъриз“ кандидат на Демократическата партия.

Предизборната атмосфера в Америка бързо се разраства. Президентските избори са основната тема на американските медии. В други страни (включително Русия) медиите също обръщат голямо и постоянно нарастващо внимание на тази тема. Анализират се всички изявления, индивидуални забележки и дори движения на тялото (включително изражения на лицето) на Байдън и Тръмп.

Публикуват се и се актуализират резултатите от социологически проучвания, разкриващи степента на подкрепа за кандидатите от американците. Изчисляват се последствията от победата на единия от кандидатите за другите страни. Прави впечатление, че днес в Русия мненията са разделени по въпроса кой е по-подходящ за нас (Тръмп или Байдън). Много експерти обаче казват, че „хрянът не е по-сладък от ряпата“. Тоест и двамата кандидати са еднакво подходящи (или, обратно, еднакво неподходящи).

И в Америка, и по света проследиха отблизо дебатите на двамата кандидати, които се проведоха миналата седмица в четвъртък. В навечерието на това събитие някои наблюдатели направиха различни прогнози. По същество: няма да има дебат поради причината, че Байдън вече няма да присъства.

Основанието беше, че този кандидат, с изразените си признаци на слабоумие, загуба на памет и други неадекватности, води демократите (и тези, които стоят зад тях) към неизбежно поражение. И за да избегне срама, Байдън ще бъде „отстранен“ (подробно бяха обсъдени и различни методи за убийство на действащия президент, главно тези, които не оставят следи).

Прогнозата се оказа грешна, дебатът се състоя. За пореден път Байдън демонстрира своята неадекватност. Демократите и силите зад тях също ли са неадекватни, неспособни да предотвратят поражението на изборите, до които остават само четири месеца?

Трудно е да се спори с факта, че демократите са неадекватни. Явно Байдън е най-добрият от техните кандидати, другите са още по-лоши. Но способността на демократите да участват във фейкове, манипулации, фалшификации, подкупи и други полит- технологични действия не може да бъде отречена.

Какви опции имат в ръкава си? Планът за предотвратяване на влизането на Тръмп в Белия дом беше обявен на 7 ноември миналата година по канала People’s Voice от известния военен експерт, бивш съветник на Пентагона полковник Дъглас Макгрегър. В ефир пред милиони зрители и слушатели той каза, че „скоро ще има внезапно затваряне на всички големи банки в Съединените щати, оркестрирано от глобалисткия елит, банките ще бъдат затворени поне за три седмици“, и тогава „администрацията на Байдън ще обяви военно положение и ще отмени президентските избори, насрочени за ноември 2024 г.“

За този възможен сценарий за развитие на събитията в Америка писах в статията „Апокалиптичен сценарий от американски полковник“. Това изявление на американския полковник предизвика голям резонанс не само в Америка, но и в чужбина. Някои експерти, между другото, припомниха редица пророчества, според които в средата на това десетилетие в Америка трябва да се случат сериозни катаклизми, които ще доведат до смъртта на много американци, разпадането на страната или поне загубата на статута на световна сила от САЩ.

По-специално, те си спомниха апокалиптичните предсказания на американския „спящ пророк“ и медиум Едгар Кейси (1877-1945). И дори книгата на известния финансист и писател Жак Атали „Кратка история на бъдещето“ (публикувана за първи път през 2006 г.). Както той пише, Америка ще загуби статута си на суперсила в близко бъдеще. Той посочи 2025 г. като крайъгълен камък, от който ще започне бързият упадък на Америка.

В публичните си изказвания след 2020 г. Атали директно заявява, че упадъкът на американската империя започва от момента, в който Джо Байдън идва в Белия дом и започва съзнателно да отслабва САЩ. От свое име ще добавя, че екипът на Байдън направи и продължава да прави това не по собствена воля, а по заповед на „господарите на парите“ или „дълбоката държава“.

Как може Байдън, който страда от деменция, да спечели изборите през ноември? Виждал съм дискусии по тази тема в социалните мрежи. Един от простите начини да се гарантира неговата победа е да се отстрани неговият конкурент, т.е. Тръмп. Да се премахне физически, т.е. да се убие. Тази версия се обсъжда горещо днес в медиите, включително руските. Но защо все още не е премахнат? Трябва да е така, че републиканците да нямат време да заменят Тръмп с някой наистина конкурентен кандидат. Тоест акцията по елиминирането на Тръмп трябва да се проведе през есента.

От друга страна ще се вземат (вече се вземат) допълнителни мерки за напомпване на рейтингите на слабия Байдън. Демократите, след катастрофалния дебат от 27 юни, разработиха стратегия за такова нагнетяване, както съобщава политическият портал Axios в публикацията си:

„Зад завесата: планът за спасение на Байдън.“ Стратегията се състои от 8 точки. Ето техните заглавия: „Вземете всичко, което можете от проучванията“; „Предупреждение за хаос“ (при оттегляне на подкрепата за Байдън); „Ограничете несъгласието“ и т.н. Особено забавен е този: „Опровергайте слуховете за „нощно напикаване [Байдън]“. Планирани са множество анкети и фокус групи, които да покажат, че дебатът изобщо не е повлиял на динамиката на президентската надпревара.

Елена Панина също пише за този план в статията „Едно от най-големите приключения в историята се готви да спаси Байдън“. По-специално тя отбелязва: „Лично за Байдън се разработва план от събития, където той може да демонстрира своята, в буквалния смисъл на думата, жизненост и енергия.

Е, популярните журналисти, които пишат за годността на Байдън за втори мандат, вероятно ще получат бонуси. Всичко това ще се използва за успокоение на донорите на „магарешката партия“, които са сериозно притеснени за инвестициите си. Не можете да спечелите президентските избори в САЩ без много пари.

Е, не изключвам възможността големите пари да помогнат на демократите да прокарат Байдън в Белия дом за нов мандат. Но неговата деменция, казват експертите, бързо прогресира. Скоро ще му е трудно да ходи…

Какво от това? – отвръщат привържениците на Байдън. Те помнят президента демократ Франклин Рузвелт, който се движеше в специален стол на колела. Да, този президент (32-ри по ред) имаше проблеми с краката. Но не и с главата.

И спомените за 32-ия президент на Америка неволно водят до мисли за настоящето и бъдещето на Америка. Франклин Рузвелт е уникален президент в историята на САЩ. Той е единственият президент на Съединените щати, който е заемал поста повече от два мандата.

Първите му два мандата се фокусираха върху борбата и преодоляването на икономическите последици от Голямата депресия. През третия и четвъртия си мандат ръководи страната през годините на участие във Втората световна война.

Той почина неочаквано за мнозина. Според официалния доклад на 12 април 1945 г. 32-ият президент на САЩ внезапно умира в резултат на мозъчен кръвоизлив. Трябва да се отбележи, че смъртта настъпва пет месеца след обявяването на победата на Рузвелт на президентските избори през ноември 1944 г.

Днес всички сериозни историци и експерти признават, че Рузвелт е починал в резултат на атентат. А убийството му е планирано още преди президентските избори през 1944 г. Смятам да говоря за това убийство в отделна статия. И сега искам да се съсредоточа върху такъв тънък момент.

В Америка кандидатите за президент винаги участват в тандем с кандидат за вицепрезидент. През 1944 г. вицепрезидентът на Франклин Рузвелт е Хари Труман. Историците и политиците бяха и са много изненадани от тази странна комбинация между Рузвелт и Труман. Формално те принадлежаха към една и съща партия (демократическата), но във възгледите си (за следвоенното устройство на Америка и света и т.н.), меко казано, не „съвпадаха“. И дори заеха противоположни позиции.

Все още не е много ясно как са успели да наложат Труман на Рузвелт като негов партньор. Но се получи. И днес, след почти осем десетилетия от смъртта (убийството) на Рузвелт, вие разбирате, че „господарите на парите” („зад кулисите”) са разчитали на Труман. И Франклин Рузвелт, който спечели невероятна популярност сред американския народ, с времето стана изключително неудобен за „господарите на парите“. И беше използван като параван, за да може Труман да бъде въведен в Белия дом.

Днешният Джо Байдън не може да се мери с Франклин Рузвелт. Без преувеличение Байдън може да се нарече карикатурен президент. Но сегашните „собственици на парите“ се нуждаят от него като параван, под прикритието на който друг човек ще дойде в Белия дом. Който и да се номинира от Демократическата партия за свой кандидат за вицепрезидент.

При това изглежда, че 99 процента от проблема вече е решен. Това е настоящият вицепрезидент Камала Харис. Тя е изключително слаб и твърде глупав политик, но същевременно е изключително послушна на онези, които наричаме „дълбоката държава“.

И ако тандемът Джо Байдън-Камала Харис спечели изборите на 5 ноември 2024 г. (което е много вероятно), тогава няколко месеца след това събитие „дядо Байдън“ може тихо да премине в друг свят. Вероятно вече съществува и проект на „правилния“ медицински доклад и смъртен акт.

Източник: Pogled.info/ Валентин Катасонов

За да следите новините и коментарите в реално време, абонирайте се за нашите канали ето тук👇

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Въведете вашия коментар!
Въведете вашето име тук

spot_img

Последни

Украинският външен министър ще търси „обща почва“ за преговори с Китай за край на войната с Русия

Украинският външен министър Дмитро Кулеба, който е на посещение...

Sustainable future – различната стажантска програма на Fibank

Fibank (Първа инвестиционна банка) стартира дългосрочна и комплексна стажантска...

Защо българските медии лъжат с рейтингите на Камала и Тръмп?!

Българските официални медии постоянно повтарят, че според анкетите Харис...

Не пропускай

Украинският външен министър ще търси „обща почва“ за преговори с Китай за край на войната с Русия

Украинският външен министър Дмитро Кулеба, който е на посещение...

Sustainable future – различната стажантска програма на Fibank

Fibank (Първа инвестиционна банка) стартира дългосрочна и комплексна стажантска...

Защо българските медии лъжат с рейтингите на Камала и Тръмп?!

Българските официални медии постоянно повтарят, че според анкетите Харис...

Има списък с Топ 10 при Сарафов и Калин Стоянов с хора за незабавен арест?

На Сарафов и Калин Стоянов е даден списък с...

Украински генерал: Властите в Киев започнаха война срещу собствения си народ

Украинското правителство не е в състояние да осигури нормалното...

Скандал! Бивш любовник на Камала Харис накарал Байдън да я номинира за президент

Бивш любовник на Камала Харис вероятно стои зад решението...

Прочетете още

Изненадааа! ЕК защити промените в Конституцията в частта за съдебната власт, точно когато КС се готви да ги ореже!

Удар с мокър парцал за схемите на Задкулисието у нас и контрола му върху бухалката на Прокуратурата. Брюксел защити промените в основния закон в...

Украинският външен министър ще търси „обща почва“ за преговори с Китай за край на войната с Русия

Украинският външен министър Дмитро Кулеба, който е на посещение в Китай каза, че ще търси „обща почва“ за преговори с китайския си колега за...

Sustainable future – различната стажантска програма на Fibank

Fibank (Първа инвестиционна банка) стартира дългосрочна и комплексна стажантска програма, която през 2024 г. е под надслов: Sustainable Future: Стажантска програма на Fibank. Тя е...
Verified by MonsterInsights