Ексклузивно:

Съветът на ЕС одобри въвеждането на Истанбулската конвенция

Съветът на ЕС съобщи, че е приел решение за...

Ердоган печели изборите в Турция, ще управлява трето десетилетие (ОБЗОР)

Президентът Реджеп Тайип Ердоган спечели президентските избори в Турция , побеждавайки...

НЕЧОВЕЦИ! Лекарите към почернения съпруг на починалата родилка: Изтеглихте късата клечка

Жена ми става, за да повика спящата сестра, защото...
НачалоБългарияФеновете на Левски - фалит до 10 дни и продължаваме с юноши

Феновете на Левски – фалит до 10 дни и продължаваме с юноши

Футболният "Левски" е на десетина дни от смъртта. Тази мрачна прогноза даде председателят на Националния клуб на привържениците (НКП) на "Левски" Степан Хиндлиян, който в пространно изявление в профила си във "Фейсбук" се опита да информира феновете какво се случва с любимия им отбор.

Хиндлиян обясни, че клубът ще бъде изправен пред фалит, ако до десетина дни не намери средства, за да плати заплати на футболистите, които в момента са най-ценния актив. Към днешна дата на играчите са дължими две заплати и половина. Когато до средата на май станат три, футболистите вече ще бъдат свободни да разтрогват договорите си и да завеждат дела срещу клуба. Освен това "Левски" по този начин ще пропусне възможността да получи единствен възможен свеж приток на пари – от продажба на футболисти.

"Тезата, че към настоящия момент единственият реален финансов актив на клуба са част от футболистите, които могат да бъдат продадени, се оформи у нас, присъстващите, след изложението на Павел Колев. Този единствен положителен сценарий обаче минава през СПЕШНО намиране на пари за покриване на висящите заплати. В противен случай този актив автоматично се превръща с пасив, който реално ни потапя завинаги, тъй като ще се стигне до разтрогване на договори и неустойки за заплатите до края на контрактите. Да не говорим и за угрозата да не доиграем сезона и по този начин да се лишим от приходи от европейските клубни турнири", написа Хиндлиян.

Той обяви, че на среща с изпълнителния директор на "Левски" Павел Колев, последният е заявил пред феновете, че вече има изготвен план за "кардинално преструктуриране на Клуба, което минава през драстично свиване на бюджета и изграждането на отбор от юноши и българи за следващия сезон".

Именно заради реалната опасност от обявяване на "Левски" в несъстоятелност, привържениците са решили да напишат две писма – едното с молба за помощ до премиера Бойко Борисов, а другото – с въпрос към собственика на клуба Васил Божков за намеренията му спрямо клуба.

От написаното от Хиндлиян обаче става ясно, че Божков все пак е поставил условие, въпреки уверението на Павел Колев, че бизнесменът не е дал условия за прехвърлянето на акциите си. "Васил Божков иска феновете да му се изивинят. Предвид последното си позволих от собствено име и от името на НКП да заява, че няма да се извиняваме, тъй като не сме поемали никакви ангажименти спрямо него (…) Ако г-н Божков иска извинения от някого, то трябва да ги търси и евентуално получи от хора, които са поемали ангажименти и в последствие са го разочаровали", написа още Хиндлиян.

Председателят на НКП призова и за обединение между феновете на "сините", сред които от години има остри различия. "Защо заедно позволихме да се стигне до тук – да сме на десетина дни от смъртта и да оплюваме единствените измислени решения, за да избегнем за пореден път срещата с нея? Или с други думи, ако не направим нищо отиваме в аматьорски футбол и ще сме виновни, че сме го позволили, ако опитваме да се спасим по единствения измислен на този етап начин – защо сме се унижавали да искаме помощ от държавата?", заяви Хиндлиян.

Освен предложения план от феновете за помощ или теглене на заем от държавата, има и активност от треньора на баскетболния "Левски ЛУКойл" Константин Папазов, който изрази готовност да преговаря с Васил Божков да прехвърли акциите си и дори изрази готовност лично да получи акциите и да търси спасение за клуба. Слуховете за помощ за клуба от страна на Българския спортен тотализатор засега не получават потвърждение. "В момента не сме разговаряли тотализатора да е генерален спонсор на "Левски". Тотализаторът единствено може само да си рекламира продукта – дали чрез нашите олимпийци, волейбол или баскетбол, може само да рекламира в спортисти. Това е единствения вариант – само за реклама", коментира днес членът на УС на тотализатора Гошо Гинчев, който е и близък приятел с министър-председателя.

Ако феновете на "Левски" искат да се помогне на клуба и да не фалира, трябва да се смени собствеността. При сегашния собственик няма как да стане. Това обяви премиерът Бойко Борисов на брифинга, който даде след заседанието на Европейския съвет тази вечер.

Той бе разпитван подробно от журналисти за създалата се ситуацията при "сините" и каза, че ще се намери начин да се удари рамо на клуба, без това да се счита за държавна помощ от ЕС, като даде примери с това, че държавата е помогнала на други футболни клубове, чрез "различни инструменти", като стадиони, тревни покрития, трибуни и т.н. Но условието е собственикът да се смени.

"Четох им писмото на феновете и говорих с Павел Колев. За стария им собственик – те (феновете) трябва да се обърнат към прокурорите. Щото те са запорирали всички сметки и вървят дела. Не искам да им се бъркам, но ако имат отворена сметка и искат кредит, ще им дадем кредит, ще намерим. Договор за реклама също съм говорил с колегите. Така че от тях си зависи – в момента не можем да дадем или преведем пари при неясен собственик. Така че всичко е в техните ръце", каза премиерът.

На реплика, че няма време и въпросат може и да не се реши до две седмици, Борисов заяви:

"Еми кат` не се реши, `начи толкова им е мил "Левски"!".

Последни

Протестът трябваше да бъде пред централите на ПП и ДБ

Протестът днес трябваше да бъде пред централите на ПП...

БТВ видя „много хора“ на мижавия протест ЗА кабинета ГЕРБ – ПП (ВИДЕО)

БТВ - либералите правят отново репортаж от мястото на...

Денков/Габриел обявиха кабинет и конституционно мнозинство с ДПС

След цял ден преговори с Делян Пеевски и Кирил...

Гешев поиска имунитета на Бойко, за да го обвини за Барселонагейт!

Главният прокурор на Република България най-накрая Иван Гешев поиска...

Не пропускай

Протестът трябваше да бъде пред централите на ПП и ДБ

Протестът днес трябваше да бъде пред централите на ПП...

БТВ видя „много хора“ на мижавия протест ЗА кабинета ГЕРБ – ПП (ВИДЕО)

БТВ - либералите правят отново репортаж от мястото на...

Денков/Габриел обявиха кабинет и конституционно мнозинство с ДПС

След цял ден преговори с Делян Пеевски и Кирил...

Гешев поиска имунитета на Бойко, за да го обвини за Барселонагейт!

Главният прокурор на Република България най-накрая Иван Гешев поиска...

ПЪРВО В BNews! КАК РАБОТИ ДЪРЖАВНАТА МАФИЯ В БЪЛГАРИЯ!

Без търгове и на тъмно, докато се оплаква, че...

Посолството в САЩ очаква между 3 и 5 хиляди на протеста срещу Радев и ЗА НАТО

Посолството на САЩ в София елегантно промотира протестите довечера...

Краставите либерални магарета през десет баира се надушват за яслата на общото благо.

Коментари на будни граждани и общественици за очаквания кабинет...

Пеевски, Киро Петков и Христо Иванов си стиснаха ръцете! Ще има кабинет на Промяната без Рамбовци

Безпрецендентна среща на Делян Пеевски и Кирил Петков с...

Прочетете още

Протестът трябваше да бъде пред централите на ПП и ДБ

Протестът днес трябваше да бъде пред централите на ПП и ДБ. Собствените им избиратели бяха брутално и цинично излъгани. Разбирам, че човек от суета...

БТВ видя „много хора“ на мижавия протест ЗА кабинета ГЕРБ – ПП (ВИДЕО)

БТВ - либералите правят отново репортаж от мястото на събитието с широко затворени очи. Разбира се, симпатичната Кристияния Червенкова не е Кана Рачева, но...

Денков/Габриел обявиха кабинет и конституционно мнозинство с ДПС

След цял ден преговори с Делян Пеевски и Кирил Петков & Христо Иванов, най-после Габриел & Денков обявиха мнозинство и проектокабинет с него. Кабинет D&G...
Verified by MonsterInsights