Новините с коментар в реално време

След като дадохме БТР-те на Украйна, Главчев призова земеделците да гасят пожарите с тракторите!

България гори, а няма тежка и високопроходима техника да...

Новините с коментар в реално време

Ексклузивно:

След като дадохме БТР-те на Украйна, Главчев призова земеделците да гасят пожарите с тракторите!

България гори, а няма тежка и високопроходима техника да...

Автентичното ДПС на Ахмед Доган и Джевдет Чакъров поиска преговори за втория мандат с ПП/ДБ

Очакваме президентът да връчи мандата, а "Продължаваме промяната -Демократична...
НачалоСветътГермански филм е първенец на "София филм фест"

Германски филм е първенец на „София филм фест“

Последвай Bnews.bg в

Филмът „Oh, Boy“ (Германия) с режисьор Ян Оле Герстер получи Голямата награда „Фокусфокс“ за най-добър филм в международния конкурс за първи и втори игрални филми на „София Филм Фест“, съобщиха организаторите.

Наградата е в размер на 10 000 евро постпродукционни услуги от унгарското студио „Фокусфокс“.

Международното жури за първи и втори игрални филми беше в състав: Йешим Устаоглу (Турция) – режисьор, председател на журито, Майк Дауни (Великобритания) – продуцент, Ада Кондееску (Румъния) – актриса, Мирослав Момчилович (Сърбия) – сценарист и режисьор, Константин Божанов (България) – режисьор, визуален артист.

СПЕЦИАЛНАТА НАГРАДА НА ЖУРИТО (диплом и статуетка) се присъжда на филма „Последният Елвис“ (Аржентина) на режисьора Армандо Бо. НАГРАДАТА ЗА РЕЖИСУРА отиде при Адам Леон за филма „Дай плячката!“ (САЩ). НАГРАДАТА ЗА БЪЛГАРСКИ КЪСОМЕТРАЖЕН ФИЛМ, осигурена от Фондация „Роберт Бош“, LVT, Камера и Чучков Брадърс отиде за филма „Парафиненият принц“ (България) на режисьора Павел Веснаков.

НАГРАДАТА МИЛЕНИУМ ЗА НАЙ-ДОБЪР ДОКУМЕНТАЛЕН ФИЛМ беше присъдена от международно жури с председател Карле Ахо (продуцент, Финландия) и членове Ана Морейра (актриса, Португалия) и Илиян Метев (режисьор, България) на филма „Машина за заличаване на всичко“ (Грузия-Германия) на режисьорката Тинатин Гурчиани. Документалното жури присъди и ПОЧЕТЕН ДИПЛОМ (Special Mention) на филма „Цветанка“ (Швеция-България) на режисьора Юлиян Табаков.

НАГРАДАТА „ДОМЕЙН БОЙАР“ ЗА НАЙ-ДОБЪР БАЛКАНСКИ ФИЛМ беше присъдена от международно жури с председател Дюри Дърст (продуцент, Унгария) и членове Росица Вълканова (продуцент, България) и Дени Коте (режисьор и продуцент, Канада), на филма „Зад хълма“ (Турция-Гърция) на режисьора Емин Алпер. НАГРАДАТА на Гилдията на българските кинокритици за балкански филм се присъди на филма „Чистилище“ (Турция-Франция-Германия) на режисьорката Йешим Устаоглу.

НАГРАДАТА „КСБ БЪЛГАРИЯ“ ЗА НАЙ-ДОБЪР БЪЛГАРСКИ ИГРАЛЕН ФИЛМ, определена от жури в състав Тудор Джурджу (Румъния, директор на международния филмов фестивал Трансилвания в Клуж), Стефан Лаудин (Полша, директор на международния филмов фестивал във Варшава) и Елма Татараджич (Босна и Херцеговина, програматор на международния филмов фестивал в Сараево), беше дадена на филма „Отчуждение“ (България) на режисьора Милко Лазаров и изпълнителния продуцент Христо Живков, продукция на Българската национална телевизия. Журито на ФИПРЕССИ в състав Александра Завия (Австрия), Ейтне О`Нийл (Франция) и Пенка Монова (България) присъди НАГРАДАТА НА ФИПРЕССИ на филма „Месец в Тайланд“ (Румъния) на режисьора Паул Негоеску. НАГРАДАТА НА ПУБЛИКАТА на 17-ия София Филм Фест бе избрана от филмите в Международния и Балканския конкурс. Публиката избра за свой фаворит „Кръгове“ (Сърбия – Германия – Франция – Хърватия – Словения) на режисьора Сърдан Голубович.

НАГРАДАТА на МЛАДЕЖКОТО ЖУРИ на фестивала, с почетен член актрисата Лидия Инджова, определи за най-добър филм от Международния конкурс „Последният Елвис“ (Аржентина) на режисьора Армандо Бо. На церемонията бе връчена СПЕЦИАЛНАТА НАГРАДА на Асоциацията на филмовите продуценти в България на изпълнителния директор на немския фонд МДМ – Манфред Шмид. В течение на годините той и ръководената от него организация последователно и убедено вярваха в качеството на българските филми и подпомогнаха реализирането на 12 от тях.

На 10-ото издание на СОФИЯ МИЙТИНГС бяха присъдени следните НАГРАДИ: НАГРАДАТА за НАЙ-ДОБЪР ПИЧИНГ в програмата „Проекти за втори филм“, осигурена от Synchro Film, Video & Audio – Vienna, получи проектът „KANARI“ на Хафстейн Гунар Сигурдсон (режисьор) и Тобиас Mюнте (продуцент) (Исландия).

НАГРАДАТА на DIGIMAGE – LVT ЗА НАЙ-ДОБЪР ПРОЕКТ в програмата „Проекти за втори филм“ получи проектът „ANOTHER PARADISE“ на Нана Джанелидзе (режисьор) и Русудан Глурджидзе (продуцент) (Грузия).

НАГРАДАТА на Фокусфокс Студио (Унгария) за НАЙ-ДОБЪР ПИЧИНГ в програмата „Проекти за първи или трети филм“ на София Мийтингс получи проектът „LIGNITE“ на Грегъри Рентис (режисьор) и Мария Цика (продуцент) (Гърция).

НАГРАДАТА на LVT – София ЗА НАЙ-ДОБЪР ПРОЕКТ в програмата „Проекти за първи или трети филм“ на София Мийтингс получи проектът „THE LESSON“ на Кристина Грозева (режисьор и продуцент), Петър Вълчанов (режисьор и продуцент) и Магдалена Илиева (продуцент) (България).

На 17-ото издание на международния София Филм Фест бяха връчени следните НАГРАДИ НА СОФИЯ на Столичната община за цялостен принос към световното кино: ИЦХАК ФИНЦИ, актьор (България), КОСТА ГАВРАС, режисьор (Франция), ПАОЛО и ВИТОРИО ТАВИАНИ, режисьори (Италия), ЙОС СТЕЛИНГ, режисьор (Холандия). На 17-то издание на СФФ са включени 246 филма от 49 държави. Над 300 бе броят на международните гости, между които режисьори, продуценти, актьори, фестивални директори, медийни и кино експерти.

BLife.bg

За да следите новините и коментарите в реално време, абонирайте се за нашите канали ето тук👇

spot_img

Последни

Не пропускай

След като дадохме БТР-те на Украйна, Главчев призова земеделците да гасят пожарите с тракторите!

България гори, а няма тежка и високопроходима техника да...

Пожарът в Ямболско навлезе в село Воден, хората се евакуират сами

Огънят от пожара в Ямболско навлезе в село Воден....

Директорът на “Сикрет сървис“: На покрива, откъдето беше стреляно по Тръмп, нe e имало агент, за да не падне

Директорът на американската служба за охрана „Сикрет Сървис“ Кимбърли...

Автентичното ДПС на Ахмед Доган и Джевдет Чакъров поиска преговори за втория мандат с ПП/ДБ

Очакваме президентът да връчи мандата, а "Продължаваме промяната -Демократична...

US сенатор, громил корупцията у нас, е осъден на 222 години затвор за подкупи и изнудвания!

Един от най-влиятелните сенатори в САЩ, който през 2021...

Виктор Николаев и Мира от Нова ТВ към ГЕРБ 20 пъти: По-добре ли ви с ДПС без Пеевски?

Тази сутрин Даниел Митов отнесе опорките на ГЕРБ по...

Прочетете още

Старата Сглобка Борисов – Пеевски – Киро Петков плюс Копейкин заграби всички ключови комисии в Парламента

Един от малкото останали верни на Делян Пеевски депутати от турския етнос Байрам Байрам оглави една от най-важните парламентарни комисии - тази по бюджет...

След като дадохме БТР-те на Украйна, Главчев призова земеделците да гасят пожарите с тракторите!

България гори, а няма тежка и високопроходима техника да гаси горските пожари. Евроатлантиците дариха стотици БТР-и за Украйна, а те са идеални за превоз...

Пожарът в Ямболско навлезе в село Воден, хората се евакуират сами

Огънят от пожара в Ямболско навлезе в село Воден. Хората започнаха да се самоевакуират. Пожарът от землищата на съседните на Воден села много бързо се...
Verified by MonsterInsights