Ексклузивно:

Съветът на ЕС одобри въвеждането на Истанбулската конвенция

Съветът на ЕС съобщи, че е приел решение за...

Ердоган печели изборите в Турция, ще управлява трето десетилетие (ОБЗОР)

Президентът Реджеп Тайип Ердоган спечели президентските избори в Турция , побеждавайки...

НЕЧОВЕЦИ! Лекарите към почернения съпруг на починалата родилка: Изтеглихте късата клечка

Жена ми става, за да повика спящата сестра, защото...
НачалоБългарияГешев най-после извади бухалката. Започва проверка на кмета на Варна за далаверата...

Гешев най-после извади бухалката. Започва проверка на кмета на Варна за далаверата с Панаира

Апелативната прокуратура във Варна е започнала досъдебно производство срещу варненския кмет Иван Портних за престъпление по служба. По-интересното е, че това е станало, след като варненските апелативни прокурори са отменили постановление за отказ от разследване, постановено от Спецпрокуратурата. Това показва, че първо е имало чадър над сделките и далаверите с Панаира в Пловдив, а сега чадърът е паднал.

ИВАН ГЕШЕВ И ПРОКУРАТУРАТА ЗАПОЧВАТ ОПЕРАЦИЯ СРЕЩУ КОРУПЦИЯТА СЛЕД 15 МАЙ

След като заместникът на Гешев Бирислав Сарафов го атакува брутално с подкрепата на ГЕРБ, сега се очаква главният прокурор да отвърне на удара и да започне проверки и арести по стари разработки срещу видни фигури на предишната власт. Преди местните избори много знакови кметове на ГЕРБ и другите партии могат да бъдат с повдигнати обвинения и дори с щракнати белезници.
От 15 май Иван Гешев се прибира в София от САЩ и се очакват интересни операции срещу знакови български политици. Във Вашингтон Гешев щял да съгласува кратък списък с имена на няколко емблеми на корупцията от всички партийни окраски – определени лидери на партии, олигарси и бивши министри, които да бъдат арестувани, независимо дали има избрано правителство или не. Лаура Кьовеши ще подкрепи крутите действия в румънски стил. Обвиненията щели да бъдат съпътствани със зрелищни арести, за да се тества общественото мнение дали подкрепя реални действия срещу корупцията, вместо празните приказки на политици като Кирил Петков и Лена Бориславова. Виден президентски секретар и негов спонсор също са в списъка за съгласуване в САЩ. Той ще бъде задържан извън Президентството, ако се наложи. Част от разработките са за негови връзки с проруски олигарх, който му осигурил подкрепа във властта. Огромни финансови потоци не, ами реки от чували с пачки от Митниците и наркотрафика, вървели към негови тайни квартири по т.н. Китайски път.

Разследването във Варна е заради бездействието на кмета Портних с връщането на акциите на Пловдивския панаир на държавата.

Досъдебното производство е по 282, ал.2 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс. Той предвижда наказание лишаване от свобода от 1 до 8 години за лице, което наруши или не изпълни служебните си задължения, или превиши властта или правата си с цел да набави облага и при това са настъпили значителни вредни последици.

През 2017 г. Общинският съвет във Варна гласува акциите на „Пловдивски панаир“ АД да бъдат върнати в Министерството на икономиката. Това така и не се случи, което позволи на бизнесмена Георги Гергов да започне процедура по окончателното овладяване на дружеството.

През декември 2021 г. общински съветник от ДСБ – Варна подаде сигнал до прокуратурата, че кметът Портних не е изпълнил решението от 2017 г., а Общинският съвет не е избирал представител в общото събрание на „Пловдивски панаир“ цели 5 години. От това може да настъпи вреда, тъй като няма кой да защитава интересите му в общото събрание на „Пловдивски панаир“ АД.

Жалба бе подадена и срещу отказа на Окръжна прокуратура-Варна и изиска преписката на Специализираната прокуратура, на която се позовава Окръжна прокуратура за отказа си. В крайна сметка Софийска градска прокуратура изпратила преписката във Варненска апелативна прокуратура и те образуваха досъдебно производство за престъпление по служба.
Темата с възобновената проверка на Прокуратурата коментира веднага и кметът на Варна Портних на спешен брифинг.
“Проблемът с Пловдивския панаир е пловдивски. Той поясни, че целият казус с панаира идва от Костово време. Тогава той е бил приватизиран, а тогава зам.-министър е била сегашната лидерка на БСП – Корнелия Нинова.”

След това Гуцанов, който в момента е нейн заместник в партията, а тогава е бил в Общинския съвет на Варна, е проспал вдигането на акциите на Търговски дом – Дупката в морския град, стана ясно още от думите на Портних. През 2017 г. получаваме акциите за Дупката.

„Единственото ни желание е било да си оправим тази язва на Варна. Никой не направи нищо за това. Но преди избори тази тема се вади винаги“, обясни още Портних.

Той допълни, че Община Варна не е дала и стотинка за Дупката. „Всичко от наша страна е изрядно“, стана още ясно от думите на кмета на Варна.

Последни

Протестът трябваше да бъде пред централите на ПП и ДБ

Протестът днес трябваше да бъде пред централите на ПП...

БТВ видя „много хора“ на мижавия протест ЗА кабинета ГЕРБ – ПП (ВИДЕО)

БТВ - либералите правят отново репортаж от мястото на...

Денков/Габриел обявиха кабинет и конституционно мнозинство с ДПС

След цял ден преговори с Делян Пеевски и Кирил...

Гешев поиска имунитета на Бойко, за да го обвини за Барселонагейт!

Главният прокурор на Република България най-накрая Иван Гешев поиска...

Не пропускай

Протестът трябваше да бъде пред централите на ПП и ДБ

Протестът днес трябваше да бъде пред централите на ПП...

БТВ видя „много хора“ на мижавия протест ЗА кабинета ГЕРБ – ПП (ВИДЕО)

БТВ - либералите правят отново репортаж от мястото на...

Денков/Габриел обявиха кабинет и конституционно мнозинство с ДПС

След цял ден преговори с Делян Пеевски и Кирил...

Гешев поиска имунитета на Бойко, за да го обвини за Барселонагейт!

Главният прокурор на Република България най-накрая Иван Гешев поиска...

ПЪРВО В BNews! КАК РАБОТИ ДЪРЖАВНАТА МАФИЯ В БЪЛГАРИЯ!

Без търгове и на тъмно, докато се оплаква, че...

Посолството в САЩ очаква между 3 и 5 хиляди на протеста срещу Радев и ЗА НАТО

Посолството на САЩ в София елегантно промотира протестите довечера...

Краставите либерални магарета през десет баира се надушват за яслата на общото благо.

Коментари на будни граждани и общественици за очаквания кабинет...

Пеевски, Киро Петков и Христо Иванов си стиснаха ръцете! Ще има кабинет на Промяната без Рамбовци

Безпрецендентна среща на Делян Пеевски и Кирил Петков с...

Прочетете още

Протестът трябваше да бъде пред централите на ПП и ДБ

Протестът днес трябваше да бъде пред централите на ПП и ДБ. Собствените им избиратели бяха брутално и цинично излъгани. Разбирам, че човек от суета...

БТВ видя „много хора“ на мижавия протест ЗА кабинета ГЕРБ – ПП (ВИДЕО)

БТВ - либералите правят отново репортаж от мястото на събитието с широко затворени очи. Разбира се, симпатичната Кристияния Червенкова не е Кана Рачева, но...

Денков/Габриел обявиха кабинет и конституционно мнозинство с ДПС

След цял ден преговори с Делян Пеевски и Кирил Петков & Христо Иванов, най-после Габриел & Денков обявиха мнозинство и проектокабинет с него. Кабинет D&G...
Verified by MonsterInsights