Новините с коментар в реално време

Новините с коментар в реално време

Ексклузивно:

НачалоБългарияГОРЕЩО! Скандал в конкурса за шеф на БНТ

ГОРЕЩО! Скандал в конкурса за шеф на БНТ

Скандал около конкурса за шеф на БНТ е на път да разпали любовната афера между един от кандидатите – Сашо Йовков, и членът на СЕМ Бетина Жотева. Именно Съветът за електронни медии е органът, който избира генералния директор на медията, пише ПИК. Затова част от кандидатите вече негодуват, че има тежък конфликт на интереси и не е редно да бъде давано право на Жотева да гласува, тъй като било ясно, че тя ще даде вот за дългогодишния си любовник, с който дори делеше един покрив.

Двамата имаха горещи интимни отношения, които преди няколко години дори бяха на път да се възобновят. В медийните среди са категорични, че двамата още споделят топли чувства, макар и предимно на приятелска основа.

"Бетина навремето го изхвърли, когато беше обикновен спортен журналист, защото предпочете богат и преуспяващ белгиец. След като приказният й живот в Брюксел обаче приключи и след 3 неуспешни, а и като попрехвърли 50-те, пак се сети за най-влюбения в нея мъж, който я носеше на ръце", коментираха тогава хора от БНТ по времето, когато Жотева бе говорителка на външното министерство. Жотева открай време е в топ класацията на мъжемелачките. Още докато бе омъжена за дипломата Огнян Чампоев, тя завъртя главата на Йовков, докато въздишаше в ефира на БНТ. Искрата между двамата бивши спортисти лумнала на автобусна спирка, където Сашо закъсал с автомобила и зъзнел в студа. Бетина минала с колата край него и го откарала до тях, след което консумирали страстта си.

Злите езици още шушукат как тогава измаменият съпруг Огнян призовал Йовков на дуел, бесен от изневярата. През 1997-а в лапите на фаталната дама падна съпруг №2 – чейнджаджията Владимир Хаджиев – Кълвача, докато бе говорителка на Бизнесблока на Жорж Ганчев. Този брак обаче бе краткотраен и дойде ред на третия съпруг – бизнесмена Жотев, който й завеща сегашната фамилия.

След достатъчно богатия си опит с мъжете опитната дама пресметнала, че добрият и верен Сашо Йовков е мъжът, на когото може да се опре и който ще я носи на ръце. Бившият волейболист обаче не поддал със същия интерес на горещите й атаки и връзката им се възобновила съвсем за кратко.

"И с днешна дата обаче са близки. Старата любов ръжда не хваща, така че ясно отсега за кого ще даде гласа си тя. Напълно нередно е да има право да гласува, защото така Йовков логично излиза с доста напред", категорични са сега и участници в надпреварата за генерален директор на БНТ.

Как ще се развие скандалът покрай любовната афера, ще стане ясно в средата на август, когато започват изслушванията на кандидатите пред СЕМ. Припомняме, че вчера в 17 часа изтече срокът за подаване на документи за участие в конкурса, а окончателният избор ще бъде направен на 23 август.

 В битката за ръководния пост на обществената телевизия се включиха бившият генерален директор на националното радио Валерий Тодоров, бившият финансов и изпълнителен директор на БНТ Тома Иванов, журналистите Емил Кошлуков, Иван Гарелов, Константин Каменаров, Сашо Йовков, Стоил Рошкев и Теодор Ангелов. В надпреварата участва и инженерът Радослав Главчев – постоянин участник в конкурса.

На 8 август ще стане ясно кои кандидати ще бъдат допуснати до участие в процедурата, а до 17 август – кои от тях ще стигнат до изслушването. На 21 и 22 август те ще могат да представят концепциите си за управление на БНТ, а на 23 август Съветът за електронни медии ще проведе гласуването.

За да бъде избран някой от кандидатите, той трябва да получи поне 3 от петте гласа на членовете на СЕМ. Ако никой не бъде избран при първото гласуване, се провеждат още две през един час в рамките на същия ден. Според условията на СЕМ, ако няма избран кандидат, процедурата се прекратява.

За да следите новините и коментарите в реално време, абонирайте се за нашите канали ето тук👇

spot_img

Последни

Не пропускай

Bnews предава от кинофестивала в Кан: Блокираха булевард “Кроазет” заради Селена Гомес (ВИДЕО)

Актрисата и певица Селена Гомес направи същински фурор на...

ИЗВЪНРЕДНО! Стрелба по Петьо Петров – Еврото в най-баровския квартал на Белград

Наемни килъри с мотори за малко да пратя Еврото...

Състоянието на простреляния Роберт Фицо е сериозно и не позволява да бъде преместен

Състоянието на словашкия премиер Роберт Фицо е стабилизирано, но...

Прочетете още

Сърцераздирателни писъци от Запада за „зловещата“ за тях и „Отвратително победоносна среща на върха“!

Владимир Путин се срещна със Си Дзинпин в Пекин. Световните медии не можаха да подминат тази новина и активно я коментират. Западът е изключително...

Разрив в Израел! Либералът Бени Ганц напуска правителството, ако Нетаняху не промени курса на войната

Повече от седем месеца след началото на войната, в която Израел все още не е постигнал целите си да ликвидира „Хамас“ и да върне...

Асен Василев твърди, че един глас на изборите струва 500 лева, а един депутат 5 милиона лева!

ГЕРБ и ДПС купуват гласове за 9 юни по 500 кинта парчето, издаде ги финансовият гуру на Сглобката Асен Василев - Кокорчо. Ако бившият финансов...
Verified by MonsterInsights