Новините с коментар в реално време

Кремъл обеща “болезнен” отговор: Ползването на крадени руски активи за въоръжаването на Украйна е цинизъм

Русия разкритикува днес плана на Г-7 да предостави кредити...

Новините с коментар в реално време

Ексклузивно:

Кремъл обеща “болезнен” отговор: Ползването на крадени руски активи за въоръжаването на Украйна е цинизъм

Русия разкритикува днес плана на Г-7 да предостави кредити...

Байдън подписа 10 годишно споразумение с Украйна, което Тръмп може да отмени още догодина

Президентът на САЩ Джо Байдън и президентът на Украйна...

Лидерът на Величие Николай Марков няма да преговаря с “контактьорките” на Бойко Борисов

Николай Марков като лидер на "Величие" няма да участва...
НачалоПолитикаГрешното преброяване няма връзка с избирателните списъци

Грешното преброяване няма връзка с избирателните списъци

Координирам взаимодействието на правителството и ЦИК при изпълнение на дейностите по организационно-техническата подготовка на изборите за Европейски парламент, каза строителният министър Десислава Терзиева. По думите й

Гражданска регистрация и административно обслужване (ГРАО) в Министерството на регионалното строителство ще изготвя и отпечатва избирателните списъци.

На въпрос дали данните от преброяването на населението от 2011 г. имат отношение към избирателните списъци и дали се налагат проверки, министър Терзиева разясни, че това не е необходимо.

Няма нужда да се притесняваме, тъй като избирателните списъци се подготвят въз основа на базата данни на Регистъра на населението в България.

Преброяването през 2011 г. показва на практика, колко души живеят в България. За избирателните списъци се ползва действащият самостоятелен регистър на ГРАО, така, че нямаме никакви притеснения в тази насока. Между двете бази данни няма връзка, категорична е Терзиева.

Междувременно

експерти от Центъра за демографска политика обявиха, че потвърждават абсурдността на Преброяване 2011.

„Ренета Инджова казва истината, подкрепяме я напълно“, отбелязват от центъра. Според тях

още преди три години те са критикували остро „абсурдните данни“ от преброяване 2011, което обслужвало политически интереси и било твърде далеч от реалната действителност у нас.

„В общи линии тогава изтъкнахме, че то съдържа нелепи индикатори и показатели, недостоверни данни, неправилна интерпретация на информационните масиви, очевидни манипулации, погрешен и тенденциозно необективен анализ. Ясно посочихме, че „преброяването на населението е тъпо, скъпо и ненужно“, споделят още демографите.

Според тях

самите принципи в Закона за Преброяване 2011 г. са били сбъркани

(липсвали принципът на достоверност, на обществената полза, на функционалност и др.), методиката му била безнадеждно остаряла, а въпросите в Преброителната карта били от архаичния арсенал на марксистите на БАН отпреди 50 години, даже самите понятия напомняли Априлския пленум на БКП от 1956 г.

От тях можело да се заключи, че ние още живеем в епохата на комунизма, нямаме доходи от бизнес, печелим от „домашно селско стопанство“ и т.н.

Въпреки че е преброяване на населението, статистиците броели нужници, балдъзи и „изгребни ями“, но не броили както трябва гражданите на България.

„От НСИ казаха пред медиите, че броят на българите бил известен от системата ЕСГРАОН и преброяването не се интересувало от този показател, било насочено към други неща.

Мнимото „преброяване“ не установи важните данни за етническата структура на българското общество, защото принципите на декларативност и конфиденциалност позволяват да не се сочи истината.

Така че данните по отношение на етничността и на конфесионалността всъщност не са верни.

Те няма как поне малко да съответстват на действителността, защото

преброяването сякаш нарочно се старае да се сдобие не с истинските, а с измислени и фалшиви (но желани от властите) данни по въпросите за етническата принадлежност и за вероизповеданията“,

коментират от центъра.

Според тях преброяването не е установило нито реалния брой на етническите българи, на циганите и на турците, нито пък представило динамиката на тяхното увеличаване или намаляване като етноси.

Преброяването напълно игнорирало реалната етноконфесионална структура на обществото в услуга на външни и вътрешни политически интереси. От него се разбира, че

около 700 000 души у нас не можели да посочат своя етнически произход, циганите рязко намалявали (с 14% за десет години), населението удобно за властта било „увеличено“ с 200-250 000 души, за да няма демографска криза,

а в избирателните списъци били включени, пак удобно за властта и за политиците, около 1 000 000 мъртви души и т.н.

Статистическите и демографските истини за България били съвсем други, според Центъра за демографска политика.

ЦРУ в своя сайт посочвали, че отдавна сме под 7 милиона, точно 6 924 716 души през юли 2014 г.,

и рязко намаляваме и изчезваме с най-бързия в света темп на национална ликвидация, въпреки глупавите настоявания на казионната многохилядна БАН, че всичко било наред и че в България нямало демографска катастрофа.

Етническата структура на населението съвсем не била такава, каквато платените от бюджета служители и „учени“ я представяли, съмнителни били данните за миграционните процеси (емигрантите били много повече от преброените „напуснали страната“) и т.н.

„Трябваше да минат цели три години, за да чуем от устата на една смела жена (Ренета Инджова – бел.р.) истината за работата на държавните статистици от НСИ.

Тя фактически потвърди почти изцяло нашите твърдения от 2011 г. за пълната несъстоятелност на Преброяване 2011 и за слугинските функции на държавните институции.

На всички българи става ясно как властите манипулират за своя политическа изгода даже и статистическите и демографските данни за действителността в България, надявайки се да останат във властта и да откраднат още пари“, коментират от центъра.

От Центъра за демографска политика изказват своите адмирации за достойното поведение на Ренета Инджова, подкрепят я в неравната битка, която водела срещу самозабравилата се многоцветна и мощна политическа мафия и декларират готовността си за съдействие.

„Решени сме да предприемем даже неконвенционални действия в нейна защита, ако някой посмее да й причини неудобство или неприятност заради това, че казва истината. Знаем какво да направим“, заканват се от Центъра за демографска политика.

За да следите новините и коментарите в реално време, абонирайте се за нашите канали ето тук👇

spot_img

Последни

Армения напуска организацията на Договора за колективна сигурност с Русия

Нито един представител на арменските власти няма да посети...

Руски журналист загина при украински обстрел в Източна Украйна

Руският журналист Валерий Кожин, отразяващ 27-месечната война в село...

Не пропускай

Армения напуска организацията на Договора за колективна сигурност с Русия

Нито един представител на арменските власти няма да посети...

Руски журналист загина при украински обстрел в Източна Украйна

Руският журналист Валерий Кожин, отразяващ 27-месечната война в село...

Байдън подписа 10 годишно споразумение с Украйна, което Тръмп може да отмени още догодина

Президентът на САЩ Джо Байдън и президентът на Украйна...

Лойд Остин: САЩ засега няма да прехвърлят допълнителни системи Patriot в Украйна

САЩ засега няма да прехвърлят на Украйна допълнителни зенитно-ракетни...

Кремъл отнема децата на Филип Киркоров заради джендърски изцепки

Изпадналата в немилост руска поп звезда с български корени...

Цинизъм! Лидерите на Свободния свят принудиха Украйна да си плаща, че воюва с Русия!

Това са лидерите на “свободния”, димек, “либералния” свят.Двама от...

Прочетете още

Внимание! Опасност от появата на торнадо заедно с едра градушка на половината от територията на България!

Предупреждение за едри градушки и дори появата на места на торнадо! “През нощта по-повсеместни и интензивни бяха процесите из Северна и Източна България, а днес...

Армения напуска организацията на Договора за колективна сигурност с Русия

Нито един представител на арменските власти няма да посети Беларус, докато Александър Лукашенко е президент, заяви днес арменският премиер Никол Пашинян, цитиран от Ройтерс. Вчера...

Кремъл обеща “болезнен” отговор: Ползването на крадени руски активи за въоръжаването на Украйна е цинизъм

Русия разкритикува днес плана на Г-7 да предостави кредити от 50 млрд. д. на Украйна, което да бъде финансирано с приходите от замразените руски...
Verified by MonsterInsights