Новините с коментар в реално време

Новините с коментар в реално време

Ексклузивно:

НачалоРазследванияИЗВЪНРЕДНО! Гешев е взривен с 2,5 кг нитропентан. ФБР знае мръсните тайни...

ИЗВЪНРЕДНО! Гешев е взривен с 2,5 кг нитропентан. ФБР знае мръсните тайни за взрива и убийството на Трактора от телефона му

Последвай Bnews.bg в

Взрвил ли е Алексей Петров – Трактора Иван Гешев, за да има кабинет на Сглобката? КОЙ уби Алексей три месеца по-късно в гората над София??

Тези зловещи тайни на лудата 2023 година най- вероятно са заровени в заключения айфон на бившата барета. Сега всесилното ФБР го взима, за да го отвори и първо да научи тайните на българските корумпета!

Говори Прокуратурата!

Готова е експертизата за взрива до колата на бившия главен прокурор Иван Гешев. Това обяви пред БНР заместник градският прокурор и говорител Христо Кръстев.

„На 8 декември е изготвена назначената комплексна химическа и взривотехническа експертиза. Тя е изготвена от 6 вещи лица. Проведени са експериментални взривове, извършени са множество изследвания. След изготвянето на експертизата заключението е, че взривното вещество е бризантно взривно вещество нитропента, което се е намирало в самоделно взривно вещество, изготвено за да се задейства по електрически способ.

Нитропентанът е лесно запалим и неразтворим във вода. Използва се във фармацията и е леснодостъпен под формата на течни ампули. На базата на извършения оглед на местопроизшествието на 1 май тази година вещите лица са казали, че по размерите на епицентъра на взрива и поразяващото действие на сачмите, се установява, че масата на взривното вещество е най-вероятно около 2,5 кг“.

По думите му допълнителна експертиза ще установява с какъв интензитет и способ за нанасяне на вреди е било самоделното взривно устройство.

Към момента няма лице, което да е заподозряно както като извършител на взрива, така и като поръчител, посочи Кръстев в интервю за предаването „Преди всички“. Той увери, че по това досъдебно производство се работи по всяка възможна версия, като не е изключена и версията за инсценировка.

ФБР ще извади мръсните тайни от телефона на Алексей Петров!

ФБР ще помага да се отключи телефона на Алексей Петров.

Кой е очаквал на среща в гората, за да убият Алексей Петров?

С кой е комуникирал Трактора при взрива на Иван Гешев и неговия кортеж?

Отключването на телефона на Алексей Петров затрудни нашите експерти, заяви градският прокурор на София Илияна Кирилова. Затова те са се обърнали към ФБР за помощ. „Имаме уверението, че ще направят всичко възможно и ще може да се проследи кореспонденцията, която би могла да ни помогне“, посочи тя. По думите й и по този случай се работи по всички версии.

Правим всичко възможно делата, които дойдоха от специализираната прокуратура, да не стоят на трупчета. Смятам, че другата година голяма част от тях ще бъдат приключени“, увери градският прокурор на София Илияна Кирилова.
В средата на миналата година Софийска градска прокуратура прие голяма част от делата, които бяха в специализираната прокуратура, напомни тя, като подчерта, че това са 971 преписки и дела. От тях 464 са неприключени досъдебни производства, а 200 дела са внесени в съда без краен съдебен акт.

„От делата, които сме получили, имаме прекратени 71 досъдебни производства, внесени в съда 43 дела, изпратени по компетентност 50 дела, имаме 115 спрени дела и 241 дела, по които продължава разследването. Всички дела от специализираната прокуратура бяха дела с обществен интерес. Правим всичко възможно тези дела да не стоят на трупчета“.

Барселонагейт: По-добре късно, отколкото никога!

МЪЛНИЯ! Очаква се нов арест на Бойко Борисов със санкцията на САЩ!

„Барселонагейт“ е едно от делата от специализираната прокуратура. За него прокурор Кирилова коментира:

„По въпросната прокурорска преписка, досъдебно производство не съм забелязала активност от страна на наблюдаващия прокурор. Докладите, които той пишеше до ВКП, бяха единствено и само, че се очаква да се довършат преводи на документи, които са пристигнали от Испания, както и документи от друг език. Никъде в тези доклади не се споменава за тези процесуално-следствени действия, които бяха извършени в последствие в рамките на 1 седмица (бел. ред. около процедурата за отстраняване на Иван Гешев). Дали е настъпило нещо, което е накарало прокурора да се забърза, да се задейства, да се извършват претърсвания, да се повтарят отново разпити – аз не мога да му се бъркам“.

Според нея наблюдаващият прокурор твърде късно е разбрал или тогава е получил оперативни данни, че следва да разпитва повторно лица. Той е направил предложение до главния прокурор за сваляне на имунитета на Бойко Борисов, след което е внесено искане, добави тя.

„Смятам, че когато се прави такова предложение, би трябвало да сме изключително прецизни, да не бъде самоцел свалянето на имунитета. А имунитет да се иска тогава, когато действително имаме достатъчно доказателства по делото, че това лице може да му бъде повдигнато обвинение“, категоричен е градският прокурор на София.

Според нея случаят по отношение на Бойко Борисов е приключен.

„През цялото време на това дело няма събрани доказателства, които да сочат, че именно Борисов е лицето, което е закупило въпросното жилище и го е предоставило като подарък. Това няма как да бъде доказано“.

„Хемус“ – няма обвинени политици

9 са обвиняемите по разследването за „Хемус“, каза Христо Кръстев. По думите му сред тях няма политици. Според него в началото на следващата година би следвало прокурорите да преценят какво да се случи по същество с делото.

Сигнала на Васил Божков срещу Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова

Наблюдаващият прокурор стига до извода, че има изключително противоречиви показания и в едната, и в другата посока, коментира Христо Кръстев. Той добави, че прокурорът не може да разкрие каква е била обективната истина към 2015 – 2019 г. По думите му Божков има възможност да обжалва постановлението за прекратяване на наказателното производство. Към 15 декември няма данни Божков да е обжалвал.

Делото за културно-историческите ценности

В момента се извършва експертиза, назначена от наблюдаващия прокурор на експерти от Гърция, които ще огледат ценностите и ще се произнесат за тяхната стойност, обяви Илияна Кирилова. По думите й това трябва да стане за няколко месеца.

За да следите новините и коментарите в реално време, абонирайте се за нашите канали ето тук👇

spot_img

Последни

Украинският външен министър ще търси „обща почва“ за преговори с Китай за край на войната с Русия

Украинският външен министър Дмитро Кулеба, който е на посещение...

Sustainable future – различната стажантска програма на Fibank

Fibank (Първа инвестиционна банка) стартира дългосрочна и комплексна стажантска...

Защо българските медии лъжат с рейтингите на Камала и Тръмп?!

Българските официални медии постоянно повтарят, че според анкетите Харис...

Не пропускай

Украинският външен министър ще търси „обща почва“ за преговори с Китай за край на войната с Русия

Украинският външен министър Дмитро Кулеба, който е на посещение...

Sustainable future – различната стажантска програма на Fibank

Fibank (Първа инвестиционна банка) стартира дългосрочна и комплексна стажантска...

Защо българските медии лъжат с рейтингите на Камала и Тръмп?!

Българските официални медии постоянно повтарят, че според анкетите Харис...

Има списък с Топ 10 при Сарафов и Калин Стоянов с хора за незабавен арест?

На Сарафов и Калин Стоянов е даден списък с...

Украински генерал: Властите в Киев започнаха война срещу собствения си народ

Украинското правителство не е в състояние да осигури нормалното...

Скандал! Бивш любовник на Камала Харис накарал Байдън да я номинира за президент

Бивш любовник на Камала Харис вероятно стои зад решението...

Прочетете още

Изненадааа! ЕК защити промените в Конституцията в частта за съдебната власт, точно когато КС се готви да ги ореже!

Удар с мокър парцал за схемите на Задкулисието у нас и контрола му върху бухалката на Прокуратурата. Брюксел защити промените в основния закон в...

Украинският външен министър ще търси „обща почва“ за преговори с Китай за край на войната с Русия

Украинският външен министър Дмитро Кулеба, който е на посещение в Китай каза, че ще търси „обща почва“ за преговори с китайския си колега за...

Sustainable future – различната стажантска програма на Fibank

Fibank (Първа инвестиционна банка) стартира дългосрочна и комплексна стажантска програма, която през 2024 г. е под надслов: Sustainable Future: Стажантска програма на Fibank. Тя е...
Verified by MonsterInsights