Новините с коментар в реално време

Новините с коментар в реално време

Ексклузивно:

НачалоПолитикаКънев вади ДПС от властта с подкрепа на кандидатите им и с...

Кънев вади ДПС от властта с подкрепа на кандидатите им и с издигането на български турци за кметове

Дългоочакваното завръщане. Американецът отново на родна земя.

След тайнственото отлитане, видният реформатор Радан Кънев тази сутрин кацна в ефира на Нова ТВ, за да опита да опровергае всички спекулации около нелепото си заминаваме за САЩ, точно в момент, в който  държавата се тресеше, заради вида и съдържанието на съдебната реформа, избора на нов омбудсман и спорния закон за НСО, както и за да разсее съмненията около ликвидацията на РБ.

По думите му той бил в САЩ в рамките на дългогодишна посетителска програма за лидери там с наситена със срещи програма. Пътуването било планирано в продължение на година и са ангажирани много хора от американска страна, а колегите знаели отдавна, че през последната седмица няма да е в НС.  От снимката от Сакраменто обаче ясно пролича, че Кънев е част от International Visitor Leadership Program, която се организира от американското правителство и има за цел да обучава лидерите по света на американски ценности, култура и „правилно” мислене.

Е, от говореното днес в ефира на националната телевизия става ясно, че добре е научил и усвоил своите уроци. Думи като „България“ и „българи“ все по-рядко присъстват в речника на реформатора.

Кънев заяви, че на предстоящите избори за местна власт на много места щели да издигат български турци. Вероятно българите за проамериканския политик вече са некачествен материал и няма да донесат онези крайно необходими за изпадналия РБ гласове.

Но да не си помислите, че Радан стопля отношенията си с ДПС и се надява да получи тяхната подкрепа, напротив. Според думите му това било елемент от разграждането на монопола на ДПС. Кънев разсмя, типично в негов стил, публиката, като каза, че РБ и ГЕРБ  имали обща цел – да извадят ДПС от властта. Припомняме, че само преди ден зам.-председателят на ГЕРБ в ефира на bTV заяви ясно и категорично, че ГЕРБ се обединява с ДПС на предстоящите избори и те ще бъдат техните подкрепителни пунктове на много места, но Кънев вероятно по време на полета не е съумял да се информира правилно.

Как по-точно Кънев смята да изведе ДПС от властта, така и не стана ясно за аудиторията. С подкрепа на техни кандидати, с издигането на български турци, с „исторически компромиси“ и с прекланяне на глава пред всяко искане на Местан и СИЕ или…?

Отчели вероятно факта, че са крайно нежелани от ГЕРБ за съставяне на местни коалиции, РБ след дълги месеци на спорове и разногласия са решили да се явят единно на предстоящия вот. Това заяви Кънев тази сутрин в ефира на Нова ТВ. Но практиката ни научи, че всяка тяхна дума е предпоследна. От партията на Кунева не са толкова убедени в единната регистрация. „Едва когато видим подписите, ще сме сигурни. Пък и споразумението може да е факт едва в началото на септември“, коментираха темата от ДБГ и за пореден път затвърдиха всеобщото мнение, че на едноличните изказвания на представители на РБ вяра не може да си има.

Само на 7-8 места щели да имат общи кандидати с ГЕРБ.

Тъгата в очите на Радан  е голяма и пролича, но знаейки, че РБ са безгласна буква в управлението на държавата, не могат да се възпротивят и Кънев търси други аварийни изходи като подкрепа на кандидати на ДПС, нищо, че целта му е изгонването им от властта.

Проамериканският реформатор се ожали и затова, че българите не обичали политиците си и не искали да гласуват на избори за нищо на света.

Заради това от Реформаторския блок били сигурни, че преференцията, заложена в сегашните изборни правила е достатъчна, за да осигури мажоритарен елемент и не е необходимо да има едномандатни райони с кандидати-личности. Припомняме, че реформаторите бяха в основата на саботажа на гласуването за мажоритарния вот. Вероятно защото ако на изминалите избори имахме мажоритарна избирателна система, голяма част от тези знайни и незнайни лица щяха да бъда регистрирани в Бюрата по труда.

Радан Кънев не пропусна и възможността за пореден път да направи опит да героизира РБ пред избиратели си. Вероятно е от хората, които вярват в значението на думите “Няма невъзможни неща.

По думите му единствено Реформаторският блок искали осъществяването на съдебната реформа, ГЕРБ не я искала. Само те искали реформа в прокуратурата, само те виждали огромните рискове, пред които е изправена страната. Радан се опита да трогне зрителите и да пробуди съжаление като отчете факта, че на реформаторския му събрат Москов му побеляла и другата част от косата, поради тези причини. Трогателно!

Явно събрал сили в Америка, Кънев влезна и в задочен спор с премиера Борисов като обясни, че не разбира смисъла в това съдебната реформа да се отлага след изтичане мандата на Цацаров, което ще се случи през 2019 година.

Бързо обаче реши да омекоти тона като си представи евентуалното последващо обаждане и обясни, че началото на септември щели да се срещнат да го обсъдят.

Също така остро се опита да удари и по зам.-председателя на ГЕРБ Цветанов като опроверга думите му, че РБ щели да имат общ кандидат с ДПС в Борино и каза, че кандидатът щял да бъде само техен. „Цветан Цветанов играе ролята на ДПС в момента“, категоричен беше американския реформатор Кънев.

Изводът е, че няма вечни врагове, а има само вечни интереси. Политическия живот в България претърпява пълен обрат. Днес всички политически сили се борят не за подкрепата на избиратели си, а за подкрепата на ДПС и опитите на тези, които се мъчат да прикрият това, се оказват крайно жалки.

За да следите новините и коментарите в реално време, абонирайте се за нашите канали ето тук👇

spot_img

Последни

Украински преводач в Швейцария вкара в речта на Мелони заплахи към Русия, които не е казвала

Медиите в Украйна като УНИАН и редица други чужди...

НАП е запорирала и пионерския лагер на Ивелин Михайлов от партия „Величие“

Бивш пионерски лагер с площ от 21 дка заедно...

Борисов предлага любимката си Рая за шеф на Парламента! Ако я изберат, ще има и кабинет

Лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов заяви, че партията ще...

Не пропускай

Украински преводач в Швейцария вкара в речта на Мелони заплахи към Русия, които не е казвала

Медиите в Украйна като УНИАН и редица други чужди...

НАП е запорирала и пионерския лагер на Ивелин Михайлов от партия „Величие“

Бивш пионерски лагер с площ от 21 дка заедно...

Борисов предлага любимката си Рая за шеф на Парламента! Ако я изберат, ще има и кабинет

Лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов заяви, че партията ще...

Пуснаха Лена Бориславова на промоция заедно с евтин вазелин! (СНИМКА)

Отглас и реминисценция от безумната предизборна кампания на ПеПетата...

Системата BG Alert не е задействана преди земетресението в Пловдив и Асеновград

Системата BG Alert не е била задействана преди земетресението...

НАТО предвижда България да вложи в отбрана 2,18 на сто от БВП

По данни на НАТО тази година България ще вложи...

Прочетете още

Украински преводач в Швейцария вкара в речта на Мелони заплахи към Русия, които не е казвала

Медиите в Украйна като УНИАН и редица други чужди медии, които използват украинските като свой източник на информация, съобщиха, че италианският премиер Джорджа Мелони...

НАП е запорирала и пионерския лагер на Ивелин Михайлов от партия „Величие“

Бивш пионерски лагер с площ от 21 дка заедно с още 12 имота, собственост на неформалния лидер на партия "Величие" Ивелин Михайлов, са запорирани...

Цирк Дьо Борисов избухна: Кауза пердута е да управлявам с Пеевски! Няма да позволя билборда на ПП да се сбъдне!

Борисов пак поиска ротация с ПП и ДБ - защото му дължали реванш. Договорки извън преговорния екип не правим. Колегите от ДПС се държаха отговорно,...
Verified by MonsterInsights