Новините с коментар в реално време

Новините с коментар в реално време

Ексклузивно:

НачалоПолитикаКирил Петков моли Копейките да оглавят Комисията за неговия имунитет

Кирил Петков моли Копейките да оглавят Комисията за неговия имунитет

Мъжката любов е най-силна. Кирчо Петков стига до крайности, за да спаси своя и имунитета на новата си политическа любов Бойко Борисов. След като БСП и ИТН заявиха, че ще бойкотират комисията по имунитетите на трупчета на Бойко, неговата охрана Д.А. и Кирчо, последният се принуди да ходи по коридорите и да моли някоя копейка от партията на Копейкин „Възраждане“ да се мушне в комисията като пет пари в кесия или като Златен пръст и да я оглави. Иначе комисията не би имала никаква легитимност, дори и ДПС да се присламчи към нея.

„След като ПП-ДБ дадоха заявка, че няма да оглавят комисията за имунитетите, а от ГЕРБ и ДПС не могат, защото и на техни депутати са поискани имунитетите, Кирил Петков опря дотам да ходи из НС и да се опитва да убеди представители на „Възраждане“ да я водят…
Не се шегувам.“, написа кандидат-депутата и пиар от ИТН Ружа Райчева.

Кирил, който пази Бойко, защото му даде властта и то цялата, продължи с нелепите си брътвежи, вече от трибуната на парламента. „Прокуратурата е възобновила производство, което тя спря преди година и половина. Какво се случи? Какви нови факти и свидетели видя? Искаме ли ние да оставим прокуратурата да действа „на тъмно“ като политическа бухалка, или искаме да видим какво се е променило?“, попита Петков.
Той каза, че „Възраждане“ нямат право да казват кой трябва да е арестуван, защото това били признаците на фашизма. ИТН пък били комплексирани депутати, пълни с омраза.

Иван Ченчев от БСП отбеляза, че Кирил Петков е виновен, но е тук в зала. „Защо не е тук Бойко Методиев Борисов? Естественото предположение, че е страхливец, не е тук да се защити от тази трибуна. Той влезе в ролята на малко момченце, което го пази общото семейство от други лоши чичковци, но няма да го опази, защото истината ще излезе наяве“.

Съпартийецър му Атанас Зафиров припомни как се процедирало във водената от ГЕРБ комисия през други времена – само за няколко часа е била свикана, не са допуснати депутати и журналисти. „Тогава се бързаше. Сега подходът е същият, но целта е обърната – няма да наказваме непослушните, а ще ги пазим“, смята той.

Бойко като стария си приятел Волен Сидеров

Социалистът цитира отново Борисов: „Със съжаление наблюдавам как се гърчат БСП и ДПС, защото знаят, че зависят от Сидеров и златния му пръст. С мълчанието си БСП и ДПС окриляват поведението на Волен Сидеров, отдалечават себе си от Европа и доказват колко зависими са от този човек. Не мога да пропусна да поздравя прокуратурата и главния прокурор за бързата и адекватна реакция. А ние от ГЕРБ до един ще гласуваме за сваляне на имунитета на Волен Сидеров“. И след това Зафиров смени името на Сидеров с това на Борисов, а БСП и ДПС замени с ПП-ДБ. След което обеща БСП до един да гласуват за сваляне имунитета на Борисов. Най-големи защитници на Борисов да неколцина по-едри депутати от ГЕРБ и баджо Миро от Тройката Киро-Лена-Миро.

Комисията обезглавена по рождение с куролация на ротация

Накрая избраха комисията, но проблемът с нейния председател остана. 186 депутати решиха да бъде създадена временна комисия за отнемането на имунитети на Бойко Борисов, Кирил Петков, Даниел Александров и Димитър Аврамов. 32 бяха против – БСП и ИТН.

Десислава Атанасова и Рая Назарян ще представляват ГЕРБ в комисията, ПП-ДБ изпращат Никола Минчев и Димитър Найденов, „Възраждане“ – Петър Петров и Николай Дренчев. „Няма да участваме в ръководството, един месец е прекалено дълъг. Имаме основани предположения, че се цели изпирането на Бойко Борисов и Кирил Петков, заявиха те. ДПС номинира Хамид Харим и Караахмед. БСП отказа да посочи хора. „Искаме веднага да бъдат свалени тези имунитети“, настоя Борислав Гуцанов. ИТН също не посочиха свои хора. „Изпирайте се двете партии, мийте си гениталиите, ние няма да участваме“, заяви Тошко Йорданов.

Заради липсата на предложения за председател Мустафа Карадайъ предложи Хамид Хамид, това обаче не събра достатъчно гласове. След прегласуване само 96 бяха „за“, 64 бяха против, 43 се въздържаха. ИТН изобщо не гласуваха за председател, а 22 от БСП, 35от „Възраждане“, Радостин Василев и шестима от ПП-ДБ бяха „против“ номинацията на Хамид Хамид.

Десислава Атанасова обвини депутатите, че блокират комисията, особено предвид липсващия председател. И иронично предложи ротация, всеки член да е председател на комисията.

Станислав Балабанов от ИТН иронизира, че двете най-големи групи не могат да се разберат. „Идете в стаята на ДПС седнете на една маса с г-н Пеевски, той да ви посъветва, да ви даде благословията си и да си изберете председател“, каза той.

За да следите новините и коментарите в реално време

spot_img

Последни

Нарязаха зверски билбордовете на българо – украинската дружба

Билбордовете с двете знамена на Украйна и България осъмнаха...

СЕНЗАЦИОННО! Сглобката пришива убийството на Алексей Петров на жена му и ще черпи, че телефонът му се оказа заключен завинаги!

Активните действия на МВР почти половин година след екзекуцията...

Бивш съратник на Киро Петков: “Промяната” върна мутрите на ГКПП Капитан Андреево

Каква я мислехме, а каква стана. Вместо Мутри вън,...

Не пропускай

Нарязаха зверски билбордовете на българо – украинската дружба

Билбордовете с двете знамена на Украйна и България осъмнаха...

СЕНЗАЦИОННО! Сглобката пришива убийството на Алексей Петров на жена му и ще черпи, че телефонът му се оказа заключен завинаги!

Активните действия на МВР почти половин година след екзекуцията...

Бивш съратник на Киро Петков: “Промяната” върна мутрите на ГКПП Капитан Андреево

Каква я мислехме, а каква стана. Вместо Мутри вън,...

Денков и неколцина министри се озоваха на гарата в Киев дни преди ротацията!

Пътуващият активно напоследък кандидат за външен министър след ротацията...

Искаме ли България да стане богата страна? Отговорът без уранови мини е ясен

Наскоро излезе поредната годишна класация на общините с най-висока...

Изненадващ кандидат от Демократите за вицепрезидент на Доналд Тръмп

Отново се завъртя интригата, че Тулси Габард може да...

Какви цели изпълни Путин в Украйна и какви са неговите бъдещи творчески планове

Всъщност не познах. Огромна част от руснаците застанаха зад...

Прочетете още

Нарязаха зверски билбордовете на българо – украинската дружба

Билбордовете с двете знамена на Украйна и България осъмнаха нарязани в столицата. Преди това неизвестни ги заляха с червена боя, имитираща кръв. По случай втората...

Първа атака на Пеевски към Сглобката, след като оглави ДПС: Спрете срвмното делкане на властта и помислете за болните от диабет деца!

Съобщението е изпратено чрез пресцентъра на ДПС, която Пеевски оглави като съпредседател заедно с д-р Джевдет Чакъров в събота. Цялата минала седмица мина под...

СЕНЗАЦИОННО! Сглобката пришива убийството на Алексей Петров на жена му и ще черпи, че телефонът му се оказа заключен завинаги!

Активните действия на МВР почти половин година след екзекуцията на Трактора целят да прехвърлят убийството му на битова основа - любовен триъгълник и подялба...
Verified by MonsterInsights