Новините с коментар в реално време

Новините с коментар в реално време

Ексклузивно:

НачалоПолитикаКОЙ не страхува Бойко Борисов? Гешев или този зад Гешев? КОЙ точно?

КОЙ не страхува Бойко Борисов? Гешев или този зад Гешев? КОЙ точно?

Последвай Bnews.bg в

Страхува ли Бойко Гешев или не го страхува? Защо Гешев му говори на трите имена, а Бойко не му споменава името? Важни психологически нюанси във войната Борисов – Гешев. А понякога страхът в умерени дози е здравословно чуство.

Днес Бойко Борисов посвети цял монолог на тема Гешев и (не)страховете от него. Странното е, че Борисов употреби за Гешев точно израза “мисли, че ме страхува”. Точно същият израз преди 10 години употреби Делян Пеевски към електората на ДПС “Страхува ли ви ГЕРБ?”. Тогава от трибуната на парламента му отговори Цветан Цветанов, че не се страхувал от ДПС. А после Борисов обяви, че Цацаров и Пеевски ще го арестуват и ще го убият в ареста. Любопитни алюзии 10 години по-късно след войната ГЕРБ- ДПС. Сега войната е на ГЕРБ с Гешев, а ДПС май е взело страна. Какво каза Борисов в кулоарите без да го питат мисирките:

“Вие видяхте, като говори прокурорът, само за мен говори. Мисли, че ме страхува. Ама чакайте, аз съм бил главен секретар толкова години, ако така се страхувам лесно?“, коментира Борисов главния прокурор.

„Само моето име е, не ви ли направи впечатление? Само Бойко, Бойко Бойко… Ето, затова Мария Габриел отговаря, аз съм само на първия ред депутат и пак, пак, пак само Бойко, Бойко, Бойко. Е, стига“, коментира Борисов и се приши към публиката с пуканките, а не към манежа на цирка, в който е главното действащо лице.
Всъщност, днес Бойко Борисов много ясно опита да прати послание към Гешев и тези зад него, че не той стои зад искането на оставката му, а западните “началници” и техният говорител Мария Габриел, която заедно с депутатите на ГЕРБ са го направили без негово участие. Надали това е точно така, но е много резонно Борисов наистина да е бил притиснат до стената, за да се активира заедно с ГЕРБ срещу Гешев – дали от предстоящи дела и компромати, които ще излизат срещу него, дали под угрозата от включване на още интересни имена в списъците по “Магнитски”.
Днес дори името на Гешев не бе споменато от Бойко Борисов, а за сметка на тази учтивост Гешев спокойно и заплашително си го нарича с трите имена като “лицето” еди кой си. Междувременно админите на общите фейсбук групи на Гешев и Борисов по заповед отгоре също трият името на първия и превръщат групите буквално за една нощ от групи на любовта им към Гешев и Борисов само в групи за любов към Борисов. Феновете на ГЕРБ за разлика от депутатите не могат да вземат либералния завой с 200 и все още са в шок от войната между техните любимци.

Коментарът на Калина Андролова дава насоки кое би могло да страхува Бойко Борисов във войната му с Гешев:

Когато натискаш някой, когато го поставяш под заплаха и няма никакъв полезен изход, той играе вабанк. Ако е истински безхарактерен мишок, може да се сгъне и да действа според вдлъбването. Но ако поставиш по-силен характер в много тясна ситуация, той ще измисли противодействие и ако трябва ще разруши стените на тясното, каквото и да му коства това. Принудата не винаги работи. Когато нямаш изход, започваш война. Взаимното самоунищожаване също е формула, която може да бъде поощрявана. Нека не забравяме това. Иван Гешев явно не е съгласен да е в ролята на марионетка, която разместват, на която казват тук не, там да, вече си неудобен, отиди да си почиваш. ГЕРБ направиха ход срещу Гешев с Мария Габриел. Гешев отговори огледално. Вие мен, но и аз вас. В живота е неприятно да си предмет на хитрости, на размяна, на употреба. Как ще се развие ситуацията, зависи от много неща. Може да остане на ниво бутафорен скандал между двама колеги, които прецакаха мандата на Габриел. Но може да се превърне в нещо много по-голямо и значимо. Гешев има всички инструменти, с които да преобърне държавата наопаки. Ако пожелае! Непрекъснато се правеха опити да бъде търгуван като обект. Но Гешев е субект, в натюрела му по-скоро са силовите структури отколкото някакви релаксиращи обещания за паралелно бъдеще в някоя амбасада. Затова е напълно възможно да реши да действа. Да те хвърлят на кучетата е сериозен двигател за включване на инстинкта за самосъхранение. Иван Гешев се върна от САЩ, Украйна и Израел. Защо да не се е договорил за определени знакови действия?! Или … може просто с едно-две знакови обвинения, без съществен резултат около тях, да се позиционира от другата страна на барикадата.

За да следите новините и коментарите в реално време, абонирайте се за нашите канали ето тук👇

spot_img

Последни

Не пропускай

След като дадохме БТР-те на Украйна, Главчев призова земеделците да гасят пожарите с тракторите!

България гори, а няма тежка и високопроходима техника да...

Пожарът в Ямболско навлезе в село Воден, хората се евакуират сами

Огънят от пожара в Ямболско навлезе в село Воден....

Директорът на “Сикрет сървис“: На покрива, откъдето беше стреляно по Тръмп, нe e имало агент, за да не падне

Директорът на американската служба за охрана „Сикрет Сървис“ Кимбърли...

Автентичното ДПС на Ахмед Доган и Джевдет Чакъров поиска преговори за втория мандат с ПП/ДБ

Очакваме президентът да връчи мандата, а "Продължаваме промяната -Демократична...

US сенатор, громил корупцията у нас, е осъден на 222 години затвор за подкупи и изнудвания!

Един от най-влиятелните сенатори в САЩ, който през 2021...

Виктор Николаев и Мира от Нова ТВ към ГЕРБ 20 пъти: По-добре ли ви с ДПС без Пеевски?

Тази сутрин Даниел Митов отнесе опорките на ГЕРБ по...

Прочетете още

Старата Сглобка Борисов – Пеевски – Киро Петков плюс Копейкин заграби всички ключови комисии в Парламента

Един от малкото останали верни на Делян Пеевски депутати от турския етнос Байрам Байрам оглави една от най-важните парламентарни комисии - тази по бюджет...

След като дадохме БТР-те на Украйна, Главчев призова земеделците да гасят пожарите с тракторите!

България гори, а няма тежка и високопроходима техника да гаси горските пожари. Евроатлантиците дариха стотици БТР-и за Украйна, а те са идеални за превоз...

Пожарът в Ямболско навлезе в село Воден, хората се евакуират сами

Огънят от пожара в Ямболско навлезе в село Воден. Хората започнаха да се самоевакуират. Пожарът от землищата на съседните на Воден села много бързо се...
Verified by MonsterInsights