Новините с коментар в реално време

Новините с коментар в реално време

Ексклузивно:

НачалоБългарияКултов Гешев цитира Бареков и BNEWS за подплашените магарета в Парламента!

Култов Гешев цитира Бареков и BNEWS за подплашените магарета в Парламента!

Главният прокурор Иван Гешев даде интервю за колегите от агенция ПИК, в което коментира новината, че делото за снимките от спалнята на Бойко Борисов е прекратено, закона на Крум Зарков за ограничаване на правомощията му, записа на Радостин Василев от Националния съвет на „Продължаваме промяната“, „Барселонагейт“ и още теми.

Всичко почна от тениската от колекционерската колекция на мегазвздата Христо Стоичков.

Гешев за Стоичков: Малко истински мъже останахме в държавата

„Случайно съм с тази тениска, но тя е подарък от г-н Стоичков. Поздравявам го, да е жив и здрав, защото все по-малко мъже останаха в тази държава, а аз го включвам в тази категория.“

За прекратеното дело „Чекмеджегейт“: Времената са тъжни

Разбрах сутринта, когато ми изпратиха тази публикация от „Бивол“. Веднага се обадих на колеги да проверя дали тази информация е вярна. Да, потвърдиха ми колеги, че на 10.05.2023 г., когато аз се намирах в САЩ в град Вашингтон и изпълняващ функциите главен прокурор беше г-н Борислав Боби Сарафов. Времената са странни, странни е меко казано. Ние сме в много тъжни времена за българската държава. Няма да коментирам дали тези съвпадения са случайни. Категоричен съм, че в момента се извършва атентат срещу върховенството на закона.За мен в личен план има голяма вероятност да има атентат и заговор срещу съдебната власт.

За Крумовите закони Гешев цитира култов коментар на BNEWS и Бареков за „подплашените магарета в парламента, които препускат със законите Анти Гешев:

Първият приет закон в Народното събрание вчера, който както цитираха едни ваши колеги, това не е мой цитат „някои депутати гласуваха, тичайки като уплашени магарета.И ще цитирам проф. Киров, който казва: „Превърнаха държавата в мръсна дрипа.“. Смятам, че за съжаление този закон работи да работи в тази посока – а именно превръщането на правовата и демократична държава в мръсна дрипа. Призовавам, повтаряйки думите на един конституционалист, някои народни представители да махнат мръсните си пръстчета от Конституцията.Според мен този закон е противоконституционен и това може да ви го каже всеки български юрист, дори и студенти първи курс. Дали по непредпазливост или умишлено се включва по тази схема, която се разви след опита да бъда убит след 1 май, която вече е видима за всички български граждани, или е случайно съвпадение, или както казва един мой приятел: „Операция по спасяването на редник Борисов“, извинявайте за цитата, той не е мой, а и той не е редник, а е генерал, както знаем. Това, разбира се е шега, изключвам това да е така, защото е невъзможно българските народни представители да направят такова нещо, това е шега на един мой приятел, не мога да предположа. Но този закон се вписва много добре във всичко, което посочих. Не искам да правя юридически анализ на този закон, защото той е пълен с противоконституционни разпоредби. Логично е при това огромно бързане, аз подозирам, надявам се да не съм прав, че самите народни представители не знаят какво са приели. Крайната дума ще има Конституционния съд. Няма да изразявам моята писмена позиция до момента, до който не внеса съответното питане в Конституционния съд. Предстои оценка за неговата конституционност. За мен е ясно, че не само по този пункт, а по десетки пунктове е неконституционен. Това не е реформа, това е част от опит, първоначално, за превземане на прокуратурата, а после и на цялата съдебна власт. И този опит според личното ми мнение на гражданин е задействан или е планиран месеци преди това и започна с атентата и опита за убийството ми.

Главният прокурор ще сезира Конституционния съд за противоконституционността на Крумовите закони

Като юрист имам становище кога и как може да влезе законът „Зарков“, но няма да го изкажа, защото съм страна. Това може да се види от моите становища и писмени позиции, които ще изложа заедно с представляващия ме адвокат и съответно един екип юристи. Но заседанията на пленума са публични и всеки ще може да види какво е моето становище от юридическа гледна точка. Обърнете се към конституционалисти преподаватели, те ще ви обяснят какви са възможностите. Няма да коментирам заради обективността на процедурите. Но част от хората в пленума на ВСС нямат не юридическото, те нямат моралното право да провеждат и да участват в тези процедури. Те прецениха, че няма да си направят самоотвод. Всичко е въпрос за морален интегритет и виждания за морал и достойнство, които всеки разбира по собствен начин. Аз ги разбирам. Действам и продължавам да действам. Ще повторя това, което казва съдия Фалконе: „Страхливецът умира всеки ден, смелият – само веднъж.“ Аз съм от македонския край, аз не бягам, аз се бия. И се бия докрай.

Македонец съм. Аз се бия докрай.

Депутатските имунитети  Очаквам българските прокурори и следователи стриктно да спазват законите и Конституцията. Очаквам и българските политици да го правят, но това е може би прекаленият ми оптимизъм.

По „Барселонагейт“ се работи!

„Единственото, което ми е известно, е, че не е прекратено към този момент. То е на производство и се наблюдава. Работи се по него.

„Рудигейт“

Не съм го изслушал. Знам, че е говорил народният представител Радостин Василев. Знам, че аз съм внесъл искане за неговия имунитет, за да може той да бъде разследван. Така че коментарите от този запис предоставям на журналистите. Да видят как той се вписва или не се вписва в това, което казах на брифингите. Това е преценка на всеки български гражданин и на всеки достоен български журналист. 

Има ли държавна измяна на „Промяната“? Прокуратурата е сезирана

Чисто юридически мога да ви отговоря, че съм в отпуск по лични причини, а не защото се притеснявам нещо да ви кажа. От медиите ми е известно, че има сигнал от ВМРО, от една друга политическа партия. След като има сигнали, не виждам как някой може да се самосезира, след като прокуратурата е сезирана.

Не се страхува от Борисов и няма връзка с Радев

Аз не се страхувам и моят коментар е това, което казва съдия Фалконе. Нямам връзка с президента (смее се). Тази теория е смешна. Аз продължавам да уважавам всички български институции, включително Народното събрание и президентството. Това не означава, че съм съгласен с всичко, което правят властите. Изразявал съм своето становище и уважавам българската държавност. Показал съм, че уважавам разделението на властите. Всяка от властите има правомощията си. Те трябва да си взаимодействат. Не виждам какво точно взаимодействие може да има между президентството и прокуратурата, защото ние почти нямаме допирни точки освен по избора на тримата големи във ВСС. Единственият ми контакт с президентството е поканата за празненството за 24 май. Там беше пълно с много известни граждани.

Аз не бягам, аз се бия. Гражданите говорят за политическия боклук

Няма да коментирам дали е вярно, може да е предмет на разследване дали е имало договорки за моето отстраняване, ако коментирам дали е вярно, или не е вярно може да окажа нерегламентирано въздействие с моето изказван или поне така да бъде интерпретирано. Отделно видяхте, че има второ искане за моето отстраняване точно за този цитат. Термина „политически боклук“ употребяват по-голямата част от българските граждани. А защо го използват, може да питате тях, а и сами можете да си отговорите. Битката е за независимостта на съдебната система и ще продължа да я водя по начина, по който я водя и до момента. Без крачка назад, само напред. Аз не бягам, аз се бия, други трябва да се страхуват. Не се притеснявам, че няма да довърша мандата си. Притеснявам се единствено за държавата ни.

За да следите новините и коментарите в реално време, абонирайте се за нашите канали ето тук👇

spot_img

Последни

Не пропускай

Bnews предава от кинофестивала в Кан: Блокираха булевард “Кроазет” заради Селена Гомес (ВИДЕО)

Актрисата и певица Селена Гомес направи същински фурор на...

ИЗВЪНРЕДНО! Стрелба по Петьо Петров – Еврото в най-баровския квартал на Белград

Наемни килъри с мотори за малко да пратя Еврото...

Състоянието на простреляния Роберт Фицо е сериозно и не позволява да бъде преместен

Състоянието на словашкия премиер Роберт Фицо е стабилизирано, но...

Прочетете още

Сърцераздирателни писъци от Запада за „зловещата“ за тях и „Отвратително победоносна среща на върха“!

Владимир Путин се срещна със Си Дзинпин в Пекин. Световните медии не можаха да подминат тази новина и активно я коментират. Западът е изключително...

Разрив в Израел! Либералът Бени Ганц напуска правителството, ако Нетаняху не промени курса на войната

Повече от седем месеца след началото на войната, в която Израел все още не е постигнал целите си да ликвидира „Хамас“ и да върне...

Асен Василев твърди, че един глас на изборите струва 500 лева, а един депутат 5 милиона лева!

ГЕРБ и ДПС купуват гласове за 9 юни по 500 кинта парчето, издаде ги финансовият гуру на Сглобката Асен Василев - Кокорчо. Ако бившият финансов...
Verified by MonsterInsights