Ексклузивно:

Съветът на ЕС одобри въвеждането на Истанбулската конвенция

Съветът на ЕС съобщи, че е приел решение за...

Ердоган печели изборите в Турция, ще управлява трето десетилетие (ОБЗОР)

Президентът Реджеп Тайип Ердоган спечели президентските избори в Турция , побеждавайки...

НЕЧОВЕЦИ! Лекарите към почернения съпруг на починалата родилка: Изтеглихте късата клечка

Жена ми става, за да повика спящата сестра, защото...
НачалоБългарияЛюбомир Павлов си купил телевизия с общински пари

Любомир Павлов си купил телевизия с общински пари

Никакъв чуждестранен инвестиционен фонд не е участвал в купуването на телевизия „7 дни“

и последвалата й трансформация в „ТВ 7″, разкри източник на Bulgaria News.

Редакцията разполага с документи, които показват, че Любомир Павлов е финансирал медийното начинание на съпругата си с пари на Общинска банка, ползвайки като обезпечение на кредита имоти на приватизираната от самия него общинска фирма „Средец“ АД.

В началото на юли 2005 г. всички в медийните среди в България се питат кой е истинският купувач на издъхващата телевизия „7 дни“.

На 25 май 2005 г. в Софийския градски съд като управляващи на „Телевизия Седем дни“ АД са регистрирани Румен Артарски, Андрей Русинов, Стефка Агафонова (тогава съпруга на Георги Агафонов), Наталия Бързакова и Петър Илиев. Две седмици по-рано, в средата на май 2005г. в Софийския окръжен съд минава фирменото дело на „Краун медиа“, собственост в което имат: 10% – „Медиатек“, която е притежание изцяло на Румен Артарски и 90% – Стоян Бързаков (съпруг на Наталия Бързакова).

За управляващ директор на телевизията е назначена журналистката Диляна Грозданова, съп­руга на тогавашния председател на Надзорния съвет на Общинска банка Любомир Павлов,

психиатър по образование.

За програмен консултант е поканена Олга Лозанова (сестра на Георги Лозанов, член и председател на Съвета за електронни медии), а бившият говорител от БНТ Веселин Дремджиев – да ръководи новините и актуалните предавания.

Заради съпругата си и заради изпълнителния директор на медията Румен Артарски, с когото пък имат магазин за телевизионна и аудиотехника в столичния център, упорито се говори, че Павлов може би ще инвестира и в ТВ канала. От друга страна, 5 години по-рано Артарски е доставил техниката за bTV, така че тръгват и слухове, че новият собственик на телевизията е вездесъщият медиен могул Красимир Гергов. На въпрос на „Капитал“ ще бъде ли един от собствениците на „7 дни“ Красимир Гергов отговаря: „Аз по закон (бел. ред.: по-късно променен) нямам право, защото притежавам фирми с рекламна дейност.“

От медията уклончиво твърдят, че новият купувач действа чрез английски инвестиционен фонд, а за негов представител е сочен Стоян Бързаков.

Споменава се името на Crown Media Holding – собственик на Hallmark Chanel, но  българската фирма „Краун Медия“ е регистрирана в… с. Говедарци, Софийско!

Всъщност истината е, че

на 07 юли 2005 г. Общинска банка отпуска 5 милиона евро заем на „Телевизия Седем Дни“ АД. Към тази дата, Любомир Павлов е шеф на Надзорния съвет на банката, а съпругата му – управляващ директор на телевизията.

На 20 март 2006 г. Общинска Банка прехвърля заема от „Телевизия Седем Дни“ ЕАД на „ТВ 7″ АД. В този момент Диляна Грозданова вече е председател на Управителния съвет на „ТВ7″ АД, като на 29 април същата година е преизбрана на поста от Общото събрание на дружеството.

С други думи, „ТВ7″ АД, управлявано от Диляна Грозданова, е създадено със заем от Общинска Банка в размер на малко над 5 милиона евро, – макар и формално даден на друга фирма – по времето, когато съпругът й е бил шеф на Надзорния съвет.

Има и още една пикантна подробност, а именно че поръчител на заема е току-що приватизираното към онзи момент от Община София дружество „Средец“ АД,

като имотите, с които е обезпечен заема, малко по-късно са прехвърлени на офшорката „Ди ен Джи Асетс“, която, както се оказа, принадлежи също на Любомир Павлов.

Bulgaria News припомня, че Карл фон Хабсбург, който заедно с Христо Грозев и Любомир Павлов участва в купуването на така наречената ВАЦ-ова медийна група, изпрати до Европейската народна партия и Австрийската народна партия писмо, в което обвинява кратковременния си партньор Любомир Павлов в пране на пари.

Сделките, описани в писмото, са от същия характер  – използване на други фирми за прикритие, превъртане на средства през офшорки и т.н.

Лидерът на ДСБ Иван Костов е предоставил писмото на Карл фон Хабсбург на прокуратурата и ДАНС, което той самият по-късно потвърди пред седмичника „Уикенд“.

Христо Грозев пък съди бившия си партньор Любомир Павлов,

с когото на 14 декември 2010 година заедно осъществиха сделката по купуването на групата на стойност 40 милиона евро, платени със заем от УникредитБулбанк, за „кражба на фирма“, осъществена от Любомир Павлов и неговият съдружник в „Софарма“ Огнян Донев, председател на КРИБ.

Последни

Брат Галев се прибра зад гърба на МВР и умря пак зад гърба на МВР

Първата новина е, че осъденият Брат Галев се прибрал...

Интерпол вече издирва Пепи Еврото и детето му, той изчезнал в Дубай с него

Бившият шеф на столичното следствие Петьо Петров, известен с...

След падането Байдън си цапардоса и главата във вратата на хеликоптера

Упс, той го направи отново!За президента Джо Байдън 1ви...

Теснолинейката на Мария Габриел пропуши и аварира! СНИМКИ

Злополучно, но без пострадали приключи първият опит на ротационния...

Не пропускай

Брат Галев се прибра зад гърба на МВР и умря пак зад гърба на МВР

Първата новина е, че осъденият Брат Галев се прибрал...

Интерпол вече издирва Пепи Еврото и детето му, той изчезнал в Дубай с него

Бившият шеф на столичното следствие Петьо Петров, известен с...

След падането Байдън си цапардоса и главата във вратата на хеликоптера

Упс, той го направи отново!За президента Джо Байдън 1ви...

Теснолинейката на Мария Габриел пропуши и аварира! СНИМКИ

Злополучно, но без пострадали приключи първият опит на ротационния...

Радев ехидно от Анкара: Скоро ще проличи кой командва министрите

Първи коментар на Президента на състава на проектокабинета ГЕРБ...

Срам! ВСС ще реже главата на Гешев, докато той е в Страсбург за Барселонагейт

Две седмици, след като поиска имунитета на Бойко Борисов...

Слави обяви в писмо до Киро, Христо, Бойко и Делян: ИЗЧЕГЪРТАНЕТО ПРИКЛЮЧИ!

Слави Трифонов преди точно две години въведе от диванчето...

Как Катаргейт с подкупените евродепутати стигна до еврокомисарите и приключи под килима?

Неочаквано за мен приключва една от историите, които следях...

Каракачанов: В кабинета ГЕРБ -ПП има министри и на ДПС

Кой да знае по-добре от Каракачанов кои са министрите...

Прочетете още

Брат Галев се прибра зад гърба на МВР и умря пак зад гърба на МВР

Първата новина е, че осъденият Брат Галев се прибрал в България без МВР да го забележи. Втората е, че умрял след това. Колко време...

Интерпол вече издирва Пепи Еврото и детето му, той изчезнал в Дубай с него

Бившият шеф на столичното следствие Петьо Петров, известен с прякора Еврото, е обявен за издирване чрез Интерпол и Шенгенската информационна система, съобщи Софийската районна...

След падането Байдън си цапардоса и главата във вратата на хеликоптера

Упс, той го направи отново!За президента Джо Байдън 1ви юни беше един изпълнен със събития ден. Той отново показа забележителната си грация, като успя...
Verified by MonsterInsights