Новините с коментар в реално време

Новините с коментар в реално време

Ексклузивно:

НачалоВойнатаМълния! Ексклузивно в BNEWS! Как САЩ отхвърлиха тайното предложение за мир на...

Мълния! Ексклузивно в BNEWS! Как САЩ отхвърлиха тайното предложение за мир на президента Путин! 

Последвай Bnews.bg в

Това е станало часове преди дебата по CNN Тръмп – Байдън

7 дни конспирация:

ПОЛЕТ „RSD 738″ И ТАЙНИТЕ В СВЕТОВНАТА ГЕОПОЛИТИКА! 

Каква е истината и какъв е резултатът? Новината е, че Планът за мир на Путин, който стигна до САЩ, в крайна сметка бе отхвърлен, но разговорите продължават. А това вече е добра новина, която днес подхвърли мимоходом и Бойко Борисов. Но засега войната продължава с много жертви. 

Прикритието за онова, което предстои, е осигурено.

На 22 юни Държавният департамент на САЩ закрива визовите центрове на Русия в Ню-Йорк и Сан Франциско. В онази седмица все по-често, практически всекидневно бойни самолети на НАТО и руската армия започват да летят опасно близо един до друг и дори симулират атаки. На тези факти по изключение се дава широка медийна гласност. 

Напрежението между западния орел и руската мечка преднамерено, контролирано и прецизно нараства пред очите на световната общественост. Но размахването на юмруците е спектакъл – заради конспирацията.  

За да се стигне до нея, задържаната американска помощ с оръжия за Украйна най-сетне е потекла масирано, ЕС е увеличил доставките и е започнал да предава самолети F-16 на Киев, а френският президент Макрон публично е призовал части на НАТО да се включат в бойните действия.  

В Кремъл са повече от притеснени.  

В тези горещи юнски дни специалната телефонна линия между Вашингтон и Москва за пореден път оживява („червеният телефон”) Новият руски министър на отбраната Андрей Белоусов за кой ли път в последните три седмици разговаря с американския министър на отбраната Лойд Остин. Първата инициатива за тези телефонни диспути е на руснака. 

Но защо с американския му колега, а не с някой американски дипломат? 

Защото Лойд Остин е представител на групата в американското правителство, която все по-настоятелно предлага да се потърси дипломатически начин за слагане на край на войната на Русия срещу Украйна. Заради тази група негласно се задържа каквато и да е по-мащабна военна подкрепа за Украйна – по-далекобойни ракети, стотици танкове и др. Заради нея е отказът за разрешение да се нанасят удари с американските ракети по руска територия. Има и още една, още по-основна причина:  задължителността на публичната информация за работата и действията на Държавния департамент на САЩ е с пъти и пъти повече, отколкото подобни изисквания и очаквания на обществеността за Пентагона.

– Готови сме с документа!

– Очакваме го. 

Дори денонощие не е изминало от този разговор, когато на 26 юни, в 9:06 часа московско време от летище Внуково излита самолет Ил 96-300.  Лайнерът е способен на много дълги полети. Бордовият му номер е RA-96019. Идентификацията посочва правителствения авиофлот на руската федерация и номера на самолета в него. Полетът е обозначен с с номерацията „RSD 738″. RDS e международния код на авиотряда на Кремъл. 

Санкциите допускат изключение за правителствени полети: за прибиране на дипломатически и технически персонал от посолствата (служителите на закритите в САЩ руски визови служби, за които споменах, за специални цели – например при срещи в ООН и др.)

Разрешения от Европа не са поискани!. И затова маршрутът е над 1500 иначе излишни километри!

Самолетът се отправя право на североизток, следва покрай финландската граница, преминава край Бяло море и над Мурманск.   

Заради тайната мисия разрешения за пряк маршрут не са поискани от нито една европейска държава. По-натам полетът навлиза над Баренцово и Норвежко море в международното  въздушно пространство и от там – над Атлантика с крайна цел Ню-Йорк. Всъщност крайната цел е Вашингтон, но е посочено първо кацане в Ню-Йорк. 

Никой не знае с каква цел е този полет. 

Световните авиационни правила допускат даден полет да не се обяви публично, но този е обявен. И съответно е фиксиран от обществени сайтове за наблюдения като „Флайтрадар”. 

Обявен е, защото съществува претекст – взимане на персонала на закритите визови центрове в САЩ.

Замисълът с това обявяване е сензацията с този самолет да гръмне по социални мрежи и медии, но веднага след това светкавично да умре. Публичност и логично обяснение – така никой няма да взира, да търси скритите секретни цели на полета и конспирацията ще се запази.

Най-голямата тайна е, че на борда на самолета лети един най-висш сановник на Руската федерация. 

Това лице е поставено под санкции от ЕС светкавично – още на 25 февруари 2022 г., на втория ден от началото на поредната руска война срещу Украйна. Далеч по-рано, на 6 април 2018 г. е включен в американския санкционен „списък на Кремъл” на приближени на Владимир Путин поради подозрение за намеса в американските президентски избори през 2016 г.

На 63 години е, правист е по образование и д-р на юридическите науки, но същевременно е и генерал-лейтенант. Женен, със син Игор – виден предприемач и дъщеря Екатерина – журналистка. В по-младите му години, макар и и заел държавна началническа длъжност, се е разписал и като актьор. Преди 30 години е участвал в епизодичната роля на оперативен комисар в детективския телевизионен сериал „На ъгъла, при патриарха”.

Актьорските умения не са щрих към личността му, а съществен и значителен детайл в мисията му. Защото му предстои много важна роля на твърд, неотстъпчив, заплашителен мъж. Трябва да поуплаши събеседниците си, че ще се върви до край, ако му откажат. Тези преговори са много отговорни – с много най-високопоставени и най-отговорни лица. 

През 2009 г. с Указ на Путин това лице е забелязано и израства до висш държавен администратор. Една година по-късно бързо е произведено в генерал-лейтенант. От 2012 година е несменяем член на руското правителство и неизменен министър на едно от ключовите министерства. Според руския закон трябва да е деполитизиран, но въпреки него е бил важен гост на конгресите на „Единна Русия” – партията на Путин. Мултимилиардер е в рубли (само имотите са за 200 милиарда) и мултимилионер в „зелено”. 

Името на този човек – ВИП-пасажер в този самолет и този специален полет, е Владимир Колоколцев. 

Той е министърът на вътрешните работи на Русия. 

В този полет обаче е личният пратеник на Владимир Путин като особено доверен негов човек. Заедно с него лети и шефът на една от руските секретни служби.

Помислено е и за обяснение, ако се поразчуе публично кои са пътниците на борда на този руски правителствен „Ил 96-300”. Колоколцев попада в изключението на санкциите. Лети заради една среща в Ню-Йорк – срещата на върха на полицейските началници в ООН (UNCOPS-2024). Тя се проведе на датите на полета – 26-27 юни. 

След 12 часа и 1 минута полет руският самолет каца в 14:07 тамошно време на летище „Джон Кенеди” в Ню-Йорк . След 2 часа и 48 минути излита и в 17:46 тамошно време се приземява на летище „Джон Дълес” във Вашингтон.   

Предложенията на Владимир Путин за мирен договор с Украйна са връчени. 

Следва цяло денонощие напрегнати дипломатически преговори. Неуспешни. Документът е бракуван, категорично е отхвърлен и Колоколцев може да се завръща. Излита обратно към Москва в първите минути на 28 юни, в 0:15 часа. Все пак заради прикритието на мисията каца в Ню-Йорк, за да прибере персоналът на закритите визови центрове.  

Джейк Съливан  – съветникът по национална сигурност, Антъни Блинкен – държавният секретар на САЩ, Лойд Остин – министърът на отбраната и др. лица са подготвили становището на Белия дом. Неофициално  с депешата на Путин е запозната и Републиканската партия въпреки огромното напрежение между Магарето (символ на демократите) и Слона (символ на републиканците) в САЩ. 

Тази тайна дипломация неслучайно е проведена точно в навечерието на ключово политическо събитие в САЩ. 

На следващия ден след нея е кандидат-президентския дебат. 

В него на 28 юни Тръмп съобщи, че мирният план на руснаците за спиране на агресията срещу Украйна е напълно неприемлив, а Байдън остро нападна диктатора в Кремъл.

Разчетът на Владимир Путин, че на фона на този дебат и огромните залози в него някой от двамата съперници ще се изкуши да пренебрегне интересите на демокрацията заради личните си и теснопартийни, като обяви, че се е договорил с Русия и нейния план е приемлив и така да заслужи аплодисменти от аудиторията, се провали. 

Близо седмица по-късно – на 3 юли, изтичат подадени целенасочено трохи информация за „Политико”. Световната медия съобщава, че Тръмп преговаря с Путин за Украйна. Замисълът е да се предизвика публичната реакция на Кремъл и така да се сондират някои американски идеи за мир в Украйна.  Засега от  Москва цари мълчание.   

Какво предвижда планът на Кремъл? 

Като минимум онова, което си поиска при преговорите с Украйна в Истанбул през пролетта на 2022 г. (давам скрийншот на онзи проект). 

– Проектодоговорът за мир между Москва и Киев остава на масата и тези условия могат да са основа да продължим разговорите –  

заяви Владимир Путин на срещата на Шанхайската организация за сътрудничество. (ШОС)

Обаче онези 18 точки в 17 страници на практика ликвидират статуса на Украйна като държава, ампутират армията й, въвеждат руския език като официален, дават право на вето на сепаратистите върху политиката на Украйна, предвиждат право на вето на Русия върху решения за защита на Украйна от предвидените гаранти (САЩ, Русия, Великобритания, ЕС) и т.н. Само кръгъл олигофрен би се съгласил с тях.

Войната ще продължи….

(на една от снимките Колоколцев е с дъщеря си Екатерина)

Григор Лилов

(със съкращение, целият текст във фб профила на този изнтересен автор)

За да следите новините и коментарите в реално време, абонирайте се за нашите канали ето тук👇

2 Коментари

  1. Лилов, когато говориш за диктатор, не забравяй най-кръвожадните диктатори – евроатлантиците, начело с убийците на цялото човечество – АМЕРИКАНСКИТЕ. БОЛНИ ЗА ВЛАСТ И БОГАРСТВО, БИВШИ И СЕГАШНИ ПОЛИТИЦИ.

  2. “глобалният” Запад е паразит, неспособен да се изхранва без да ограби някого (в Африка, в Латинска Америка, в Азия). това е умствено уродство, което се е отказало от християнските корени и е замърсило мозъците на човечеството с разрушителните вируси на атеизма и содомията през петте века на своето господство. това е морална перверзия, родила всички лоши „изми“ в историята на съвременното човечество – колониализъм, расизъм, фашизъм, нацизъм, атеизъм, хомосексуализъм (като идеология). това е кръвожаден октопод, който е убил повече хора от всички цивилизации преди него…

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Въведете вашия коментар!
Въведете вашето име тук

spot_img

Последни

Украинският външен министър ще търси „обща почва“ за преговори с Китай за край на войната с Русия

Украинският външен министър Дмитро Кулеба, който е на посещение...

Sustainable future – различната стажантска програма на Fibank

Fibank (Първа инвестиционна банка) стартира дългосрочна и комплексна стажантска...

Защо българските медии лъжат с рейтингите на Камала и Тръмп?!

Българските официални медии постоянно повтарят, че според анкетите Харис...

Не пропускай

Украинският външен министър ще търси „обща почва“ за преговори с Китай за край на войната с Русия

Украинският външен министър Дмитро Кулеба, който е на посещение...

Sustainable future – различната стажантска програма на Fibank

Fibank (Първа инвестиционна банка) стартира дългосрочна и комплексна стажантска...

Защо българските медии лъжат с рейтингите на Камала и Тръмп?!

Българските официални медии постоянно повтарят, че според анкетите Харис...

Има списък с Топ 10 при Сарафов и Калин Стоянов с хора за незабавен арест?

На Сарафов и Калин Стоянов е даден списък с...

Украински генерал: Властите в Киев започнаха война срещу собствения си народ

Украинското правителство не е в състояние да осигури нормалното...

Скандал! Бивш любовник на Камала Харис накарал Байдън да я номинира за президент

Бивш любовник на Камала Харис вероятно стои зад решението...

Прочетете още

Изненадааа! ЕК защити промените в Конституцията в частта за съдебната власт, точно когато КС се готви да ги ореже!

Удар с мокър парцал за схемите на Задкулисието у нас и контрола му върху бухалката на Прокуратурата. Брюксел защити промените в основния закон в...

Украинският външен министър ще търси „обща почва“ за преговори с Китай за край на войната с Русия

Украинският външен министър Дмитро Кулеба, който е на посещение в Китай каза, че ще търси „обща почва“ за преговори с китайския си колега за...

Sustainable future – различната стажантска програма на Fibank

Fibank (Първа инвестиционна банка) стартира дългосрочна и комплексна стажантска програма, която през 2024 г. е под надслов: Sustainable Future: Стажантска програма на Fibank. Тя е...
Verified by MonsterInsights