Новините с коментар в реално време

Новините с коментар в реално време

Ексклузивно:

НачалоПолитикаМария Габриел - внасям искане до ВСС за освобождаването на Иван Гешев,...

Мария Габриел – внасям искане до ВСС за освобождаването на Иван Гешев, ГЕРБ ръкопляскат бурно!

Последвай Bnews.bg в

ГЕРБ спазариха махането на Гешев. Направиха го с бурна радост в парламента. Остава да разберем с кого – дали само с Радев и с ДПС или ПП/ДБ и Прокопиев са в играта или са от страната на изненаданите.
Отрязаната глава на Главния прокурор Иван Гешев – това ще е цената, за да има правителство с мандата на ГЕРБ, което всички ще подкрепят. Това ще бъде и първото искане на Мария Габриел чрез правосъдния министър в нейното правителство до ВСС, ако има кабинет с нейния мандат. Това зяви дословно и натърти на “моето правителство”. Мотивите – “За уронване на престижа на съдебната власт”. Когато Габриел обяви това с тържествен тон пред депутатите на ГЕРБ и завърши речта си, цялата група избухна в бурни овации и ръкопляскания. Останалите приоритети
на Мария Габриел в областта на съдебната реформа напълно съвпадат с програмата и целите на либералните партии ПП/ДБ на Прокопиев, спонсорирани от другите олигарси.

Правосъдна реформа, реформи в КПКОНПИ и нейното разделяне, механизъм за разследване на главния прокурор – това са другите приоритети на ГЕРБ. Същите като тези на либералите Кирил Петков, Христо Иванов и Крум Зарков.

КЛЮЧОВО ЩЕ БЪДЕ РЕШЕНИЕТО НА ВСС: Ако Съветът на Съдебната власт освободи Гешев, това означава, че ГЕРБ и ДПС са го сготвили, за да се разберат със Запада и да получат подкрепа за кабинет. Досега ВСС пазеше стриктно гърба на Иван Гешев, а отскоро той е под атака и от най-важния човек в системата след него – заместника му Борислав Сарафов, който се ползва с протекцията на ГЕРБ и ДПС и е човекът на Дълбоката държава в Съдебната система. Заявката на Габриел днес показва, че Бойко Борисов и партията му също не вярват във версията, че срешу Гешев е извършен атентат. Вероятно смятат, че е било инсценировка и то от самия Гешев.

Посланието ми е да работим заедно с българска стратегия на трите ААА – амбиция,
авторитет, ангажимент, подчерта Габриел.

„Амбиция да покажем, че сме способни да съставим правителство с екип, чиито решения не се спускат, а се създават и изпълняват съвместно. Авторитет на България е Европа – да участваме в процесите в ЕС. Ангажимент към българите, да работим така, че хората да имат по-спокойно ежедневие и по-достоен живот. Искаме да водим диалог, който да изпълни със съдържание тези думи, ще си задаваме и неудобни въпроси. Чрез диалог ще се преодолеят различия, за да утвърдят обединяващото. Правителството трябва да е символ на амбиция, авторитет и ангажимент“, коментира тя.

Искам да благодаря на ПГ на ГЕРБ-СДС за подкрепата. За мен е истинска чест да застанем пред цяла България и да кажем, че искаме работещо правителство. Това заяви кандидат-премиерът на ГЕРБ Мария Габриел на среща с парламентарната група.

Имаме нужда от работещо правителство. Трябва да покажем, че ме способни да направим правителство.

„Изправям се с чувства на гордост и скромност заедно с вас, защото в последните 1 4години сме работили и постигали резултати и в рамките на моите дейности, свързани със законодателната и изпълнителната политика на ЕС. Днес обаче заставам пред вас с чувство за голяма отговорност, която всички ние носим пред българите. Ключовата дума на срещите ни с партиите ще бъде диалог – по конкретни приоритети в краткосрочен и средносрочен план. За да ги изпълним, имаме нужда от работещо правителство, носещо отговорност“, подчерта тя.

За да следите новините и коментарите в реално време, абонирайте се за нашите канали ето тук👇

spot_img

Последни

Не пропускай

След като дадохме БТР-те на Украйна, Главчев призова земеделците да гасят пожарите с тракторите!

България гори, а няма тежка и високопроходима техника да...

Пожарът в Ямболско навлезе в село Воден, хората се евакуират сами

Огънят от пожара в Ямболско навлезе в село Воден....

Директорът на “Сикрет сървис“: На покрива, откъдето беше стреляно по Тръмп, нe e имало агент, за да не падне

Директорът на американската служба за охрана „Сикрет Сървис“ Кимбърли...

Автентичното ДПС на Ахмед Доган и Джевдет Чакъров поиска преговори за втория мандат с ПП/ДБ

Очакваме президентът да връчи мандата, а "Продължаваме промяната -Демократична...

US сенатор, громил корупцията у нас, е осъден на 222 години затвор за подкупи и изнудвания!

Един от най-влиятелните сенатори в САЩ, който през 2021...

Виктор Николаев и Мира от Нова ТВ към ГЕРБ 20 пъти: По-добре ли ви с ДПС без Пеевски?

Тази сутрин Даниел Митов отнесе опорките на ГЕРБ по...

Прочетете още

Старата Сглобка Борисов – Пеевски – Киро Петков плюс Копейкин заграби всички ключови комисии в Парламента

Един от малкото останали верни на Делян Пеевски депутати от турския етнос Байрам Байрам оглави една от най-важните парламентарни комисии - тази по бюджет...

След като дадохме БТР-те на Украйна, Главчев призова земеделците да гасят пожарите с тракторите!

България гори, а няма тежка и високопроходима техника да гаси горските пожари. Евроатлантиците дариха стотици БТР-и за Украйна, а те са идеални за превоз...

Пожарът в Ямболско навлезе в село Воден, хората се евакуират сами

Огънят от пожара в Ямболско навлезе в село Воден. Хората започнаха да се самоевакуират. Пожарът от землищата на съседните на Воден села много бързо се...
Verified by MonsterInsights