Новините с коментар в реално време

Новините с коментар в реално време

Ексклузивно:

НачалоПолитикаМедиен олигарх и друг подсъдим за над 70 млн. лв данъчни задължения...

Медиен олигарх и друг подсъдим за над 70 млн. лв данъчни задължения претоплят стари манджи за Бареков!

Понеже BNews e обективна медия и не се занимава с гнусни манипулации, в които участие взима новият розовобузест кръг "Кой", искаме нашите читатели сами да преценят КОЙ потъпква законите уж в правовата ни държава и КОЙ изпълнява задълженията си в качеството си на дееспособен субект на правото.

Вчера още един път лъсна истината за розово-кафевите медии на олигарха Прокопиев и други присъдружни сайтчета, собственост на други разследвани и подсъдими олигарси.

През последния един месец Бареков е мишена номер 1 на малотиражирания "Капитал" – част от розово-кафявата пробита флотилия на разградския чорбаджия.

То не бяха какви марки бельо си купува с дебитната карта, то не беше бодящата очите им партийна сибсудия – все откровени съшити с бели конци лъжи.

Очевидната активизация на розово-кафявата медийно-олигархична клика на прага на президентския вот издава страх. Не става ясно обаче защо Николай Бареков ги страхува, предвид, че съвсем скоро ясно и категорично евродепутатът заяви, че няма да се кандидатира.

Вероятно той е единствената безопасна мишена. Ако олигархчетата заемат по-твърда позиция срещу някой от маститите- кандидати, спонсорирани от властта,  рискуват да се окажат между чука и наковалнята и току-виж, се наложило да си плащат дълговете. За Прокопиев допреди известно време те наброяваха 700 млн. евро, а за Донев – около 500.

Вчера подчинените на "разградския чушкопек" "Капитал" претоплиха стара манджа и я съшиха с бели конци. Само за няколко секунди бяха цитирани от останалите участници в грантовото медийно дружество – Дневник, Медиапул  и Клуб Z – последният собственост на Огнян Донев, подсъдим за 63 млн. неплатени данъци, забележете, НЕПЛАТЕНИ…

"Новината" гласеше, че Прокуратурата разследва финансирането на ПП "България без цензура" по време на изборите за Европейски парламент. Ако отворим същите сайтове от 2014 г., ще видим абсолютно същата новина. Без никаква разлика. Явно сайтчетата на Прокопиев и Донев са го закъсали и откъм жуналисти, и откъм фантазия, и откъм актуалност.

Интересен е фактът, че колегите, които не са на хранилка и поилка на Огнян Донев, не си позволиха да тиражират Неновини в медийното пространство.

Става въпрос за разследване, което се държи в чекмеджето на прокуратурата вече втора година. Очевидно само за целите на претоплените новини. Това разследване всъщност е започнато заради същите тези сайтчета, които заедно с bTV и Нова телевизия създаваха истерия срещу Бареков и ББЦ с тиражиране на лъжи и "сензационни новини" през цялото лято на 2014 година.

Тогава обявеният за враг от "Протестна мрежа" евродепутат беше набеден за всички възможни грехове. По сигнал, написан некомпетентно и манипулативно, но пък подписан собственоръчно от бившия правосъден министър Христо Иванов, Бареков и семейството му бяха разнищени от НАП и Прокуратурата.

Какво се оказа?

Бареков е имал дължим данък на стойност 20 хил. лв за период от 5 години. Към днешна дата евродепутатът е изплатил въпросната сума, а след това  е обжалвал решението, като делото пред Върховния админситративен съд е насрочено за април 2017 г., установи проверка на BNews. 

За разлика от Бареков, олигархът Огнян Донев има задължения към държавата в колосални размери.

Вnews припомня, че през януари 2016 г. в Софийски градски съд започна делото срещу бизнесмена Огнян Донев за укриване на данъци. Заедно с него подсъдим е съдружникът му Борис Борисов. Спорер прокуратурата, хазната е ощетена с над 70 млн. лв. За сумата беше внесен и граждански иск от министъра на финансите.

В обвинителния акт се казва, че като изпълнителен директор на "Елфарма" АД, Донев не е посочил в данъчна декларация увеличение на годишния финансов резултат на дружеството в общ размер от ‪418 531 500‬ лева. Увеличението е от извършени 7 блокови сделки с акции извън регулирания пазар, като акциите са продавани на номиналната си стойност от 1 лев. Сделките са с акции от капитала на "Софарма" АД и са извършени с "Телсо" АД, "Телекомплект" АД, "София" АД, и "Софстрой":

Финалът на делото се очаква през есента на 2016 година

На последното съдебно заседание в Софийския градски съд (СГС), съдия Даниела Борисова отложи делото за 10 октомври.

Преди няколко години пък клуб "Екогласност" заяви публично, че фирмата на Иво Прокопиев "Каолин" заразява хората от Меричлери и децата им с рак.

Още тогава след разследване на ТВ 7, инициирано от Николай Бареков и осъществено от Диляна Гайтанджива, става ясно, че има доказателства за това, че дейността на фирмата в чирпанския регион замърсява водата в Меричлерския извор, като повишава нивото на арсен. Това от своя страна води до заболявания на кръвта, доказват експертите. По време на разследването, което е извършено със съдействието на Екогласност, лъсват и опити да бъдат подкупени експертите в него, както и открита корупционна схема, в която е замесена здравната служба в града. Корпоративният октопод е притиснат до стената, а тези, които са открили нарушенията, стават вечни врагове на олигарха Прокопиев, чиито интереси са засегнали. Ето в това се крие и дълбоката причина за враждата, проявявана от Прокопиев.

Донев пък таи неприязън поради друго разследване на Бареков и Гайтанджиева, свързано с цените на лекарствата, произвеждани от „Софарма

Двамата журналисти доказаха, че българската фирма продава лекарствата си в пъти по-скъпо у нас, отколкото в съседни балкански държави.
И за слепите става ясно, че „високоморалните“ бизнесмени – собственици на медии – разчистват лични сметки с Николай Бареков. Това е извън всякакво съмнение

Бареков, за разлика от Донев, е изплатил задълженията си към държавата до стотинка…

Масираната данъчна проверка на Николай Бареков след сигнала на "Протестна мрежа", в който твърдеше, че Бареков прикрива милиони, доказа, че задълженията му към държавата за периода 2008-2012 година са 20 000 лв вече ПЛАТЕНИ, а за 2013 година са в размер на 100 лева – също платени.
Тази информация изтече в медийното пространство преди дни. Вероятно няКОЙ е натиснал копчето на грантовата фабрика за словесни поръчки "Капитал", за да тиражира лъжи и измислици по адрес на Бареков, защото истината е неудобна за тартюфовците от кликата на Прокопиев и Донев.

В продължение на години "Капитал" и присъдружните медийки обявяваха произволни цифри, за които твърдяха, че посочват точния размер на задълженията на Бареков. В крайна сметка нищо от техните твърдения не беше доказано – НАП си поиска 100 лв, а задълженията са плащани редовно през годините, независимо дали иде реч за хонорари или за възнаграждения на изпълнителен директор на третата по големина и рейтинг телевизия в България тогава.

Слугите на розовобузестния олигарх забравят, че според одита на Сметна палата партия "България без цензура" е абсолютно изрядна, с пълен комплект навреме подадени документи и без никакво разминаване между сумите, които са декларирани, получени и изхарчени. Това са заключителните изводи на независимите одитори към Сметната палата на трите поредни избора – европейски, парламентарни и местни.

Явно двамата олигарси Прокопиев и Дончев и свързаните с тях фирми няма да простят на Николай Бареков десетките подадени сигнали в Прокуратурата, заради които има статут на обвиняеми и подсъдими.

Атаките на „умните и красивите“ през 2013 и 2014 г. срещу Бареков и „България без цензура“ бяха възнаградени солидно. Христо Иванов, авторът на сигналите-пасквили, дори беше назначен временно за правосъден министър. Интересно какво заплащане и от кого очакват днес многогласите хиени на олигархчетата.

Сами преценете КОЙ е мошеник – Бареков, когото НАП и прокуратурата по времето на ГЕРБ разнищиха до девето коляно барабар с децата и доплати 20 хиляди и 100 лева данъци за 6 години назад или Огнян Донев – собственик на Клуб Z , който дължи, но не плаща и е oбвинен на втора инстанция от Прокуратурата за близо ‎70 000 000 000 (милиона!) лева укрити данъци!

spot_img

Последни

Украйна минава от настъпление в защита, заяви ключов съветник на Зеленски

Украйна променя военната си тактика, преминава към отбрана в...

Ердоган заплаши Нетаняху, че ще бъде съден като военнопрестъпник

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че „премиерът...

Шестима непалски гурки, биещи се за Русия, са убити в Украйна!

Шестима непалски наемници, сражаващи се за руската армия, са...

Българските рицари тамплиери са втората рицарска сила в света! Трима тамплиери и 60 масони са депутати

Шефът на Тамплиерите обясни, че Илияна Йотова е станала...

Не пропускай

Украйна минава от настъпление в защита, заяви ключов съветник на Зеленски

Украйна променя военната си тактика, преминава към отбрана в...

Ердоган заплаши Нетаняху, че ще бъде съден като военнопрестъпник

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че „премиерът...

Шестима непалски гурки, биещи се за Русия, са убити в Украйна!

Шестима непалски наемници, сражаващи се за руската армия, са...

Българските рицари тамплиери са втората рицарска сила в света! Трима тамплиери и 60 масони са депутати

Шефът на Тамплиерите обясни, че Илияна Йотова е станала...

Делян Добрев иска незабавна дерогация за Лукойл след излагациите на Денков пред еврокомисарката

Днешните лупинги на Денков доведоха до нов трус в...

Близка на починалия млад лекар от Пловдив опроверга твърденията, причината за смърта му е свръхдоза

Момчето написа във фейсбук, че доктор Крумов не в...

Здравен министър алармира кога са задължителни електронните рецепти! Вижте и си търсете правата!

Шефът на Здравната комисия и биеш министър алармира само...

Радев е готов с новата партия в русофилски целофан и с американски лайна вътре

Партията на Радев вече е готова, но няма да...

Денков скочи на Пеевски и „Политико“ в защита на Лукойл и отсече: Руснаците са изрядни!

Министър-председателят Академик Денков скочи като Матросов на амбразурата срещу...

Белият дом обяви, че парите за Украйна свършиха. Медведев се изгаври жестоко

Белият дом призова днес американския Конгрес да предприеме действия,...

Прочетете още

Украйна минава от настъпление в защита, заяви ключов съветник на Зеленски

Украйна променя военната си тактика, преминава към отбрана в някои райони и продължава с нападателни операции в други, заяви Михайло Подоляк, съветникът на украинския...

Ердоган заплаши Нетаняху, че ще бъде съден като военнопрестъпник

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че „премиерът на Израел Бенямин Нетаняху ще бъде съден като военнопрестъпник заради продължаващата офанзива на Израел в...

Шестима непалски гурки, биещи се за Русия, са убити в Украйна!

Шестима непалски наемници, сражаващи се за руската армия, са били убити в Украйна, а друг е бил заловен, заявиха непалските власти, цитирани от Франс...
Verified by MonsterInsights