Новините с коментар в реално време

Пеевски поиска извинение от Кирил Петков за бройката на ДПС в регулаторите

Пеевски си избра нова мишена след смачкания по бързата...

Новините с коментар в реално време

Ексклузивно:

НачалоСветътМижав интерес в Европарламента към похитения от Сглобката Денков, той им говори...

Мижав интерес в Европарламента към похитения от Сглобката Денков, той им говори за Цезар и за Украйна

Похитеният ни премиер бе пуснат за няколко часа до Страсбург от своите похитители и началници, но към заложника имсше мижав интерес, предимно от сънародници нс заплата в Брюксел. Все пак на финала надничарите напълниха залата за последните 2-3 минути.

Празната зала е показател и за значимостта на Продължаваме Промяната, които засега нито едно голямо политическо семейство от ляво-център-дясно не желае да припознае. Стремежът ни е съвременна България също да даде своя достоен и съществен принос в развитието на ЕС. Това посочи премиерът – заложник на Сглобката Академик Денков в словото си пред Европейския парламент в Страсбург. Българският министър-председател участва в поредицата дебати “Това е Европа”. Обаче в залата за 800 депутати и комисари нямаше почти никой с изключение на водещите и евродепутатите от Бългатия – десетина на брой, начело с Джамбазки и Слабаков. Слава Богу, поне Академик Денков говори на български за Цезар и Украйна, но и в залата го слушаха основно неколцината българи. Час по-късно залата се запълни, но не заради Денков, а защото следваше гласуване, а то е задължително за евродепутатите, за да вземат дневната надница от 300 евро.

Заложникът на ДПС, ГЕРБ и американското посолство в Софив съвсем очаквано издекламира заложеното в чипа му и подкрепи войната срещу Русия в Украйна. Сивият човек с нищо не провокира депутатите в Европа за дебати и затова нямаше интерес. Ако Орбан беше в залата, щеше да е друго. Денков се оплака, че България и той са обект на руски хибридни атаки и заслужаваме членство в Еврозоната и Шенген, което не се очертава в обозримо бъдеще.

Ето част от думите му, с които той каза, чеце е разочарован от българските евродепутати, които го критикували.

Разочароващо е, че част от българските евродепутати днес се опитаха да внесат излишно разделение, заяви в отговорите си премиерът Денков. Нашето управление ще работи за европейското развитие на България. Трябва да обединим усилия там, където намерим общи решения, призова той.

България никога при нашето управление не е нарушавала европейските регламенти, нямам информация за преди това, по отношение на преработката и износа на нефт и нефтопродукти, каза премиерът.

Денков отбеляза, че в резултат на работата на правителството отпадна механизмът на ЕК за сътрудничество и проверка и увеличението на преките чуждестранни инвестиции е над 50 процента. Това е ясен знак, че усилията на българското правителство се разбират и подкрепят, обобщи министър-председателят.

Приветстваме решението на ЕК да препоръча започване на преговори за присъединяване с Украйна и Молдова. Надяваме се в близко бъдеще към тази група да се включи и Грузия.

Един ден, когато днес ще стане вчера, а утре ще бъде днес, когато путиновци и лукашенковци ще бъдат само една срамна страница от историята на техните страни, а децата ни няма да бъдат принуждавани да бягат от войната сами, с паспорт, завързан за вратлетата им и телефон номер, изписан на ръчичките им, тогава мечтата на Шарл де Гол ще се сбъдне. Наша е отговорността свободна, демократична и обединена Европа да пребъде.

Днес в Европа все по-често се забелязват известни признаци на умора от войната в Украйна и се надигат гласове против помощта за украинския народ и украинските бежанци.

Войната на Путин срещу Украйна всъщност е война на Путин срещу Европа. Като помагаме на Украйна, помагаме на Европа. Като защитаваме Украйна, защитаваме Европа. Иначе утре в положението на Украйна може да се озове Молдова, вдругиден балтийските републики, после Полша, Румъния, България и други европейски държави.

Непосредствено следствие от войните и нестабилната глобална среда е и увеличаващата се имигрантска вълна, огромното мнозинство от търсещите сигурно убежище се насочва към Европа.

Нуждаем се от нова стратегия, която да разграничава ясно бежанците от войните от икономическите имигранти. ЕС трябва да направи всичко възможно за улесняване приема на бежанците и да предприеме всички необходими мерки за спиране и обезкуражаване на икономическите мигранти. Трябва да се намери необходимият баланс между солидарността и реалните възможности, както на отделните страни, така и на Европейския съюз като цяло.

България е изпълнила всички изисквания за приемането си в Шенгенското пространство и всяко по-нататъшно отлагане е неприемливо и демотивиращо за нашата страна, отбеляза премиерът.

Наша е отговорността свободна, демократична и обединена Европа да пребъде, завърши словото си министър-председателят.

За да следите новините и коментарите в реално време

spot_img

Последни

Пеевски поиска извинение от Кирил Петков за бройката на ДПС в регулаторите

Пеевски си избра нова мишена след смачкания по бързата...

Не пропускай

Пеевски поиска извинение от Кирил Петков за бройката на ДПС в регулаторите

Пеевски си избра нова мишена след смачкания по бързата...

Събудиха се! Съдията – прокурор Талева започна проверка на Сарафов дали е 9-тото джудже на Петьо Еврото

Специалният прокурор за разследване на обвинител номер 1 и...

Нови два самолета с над 50 ислямски бежанци от Австрия се изсипват утре ТАЙНО

Нови два чартърни полета с ислямски бежанци от Австрия...

Нарязаха зверски билбордовете на българо – украинската дружба

Билбордовете с двете знамена на Украйна и България осъмнаха...

Прочетете още

Пеевски поиска извинение от Кирил Петков за бройката на ДПС в регулаторите

Пеевски си избра нова мишена след смачкания по бързата процедура Христо Иванов. Този път на мушката попадна обичния му политик Кирил Петков. Днес Петков...

МЪЛНИЯ! Според премиера на Словакия България и няколко страни от ЕС и НАТО ще пратят войски в Украйна, за да се бият с Русия!

Казаното днес от Денков в Киев не е извадено от контекста, а се потвърди от най-високо ниво. България с още няколко страни от НАТО...

Кремъл е убил Навални, за да не бъде разменен с агент на ФСБ с посредничеството на Роман Абрамович и носителя на Оскар Христо Грозев...

Руският опозиционен лидер Алексей Навални е бил убит точно когато е постигнато споразумение за неговата размяна за осъдения за убийство офицер от Федералната служба...
Verified by MonsterInsights