Новините с коментар в реално време

Новините с коментар в реално време

Ексклузивно:

НачалоБареков Без ЦензураМоделът Борисов и Моделът Даниил - два свята, единият скоро ще е...

Моделът Борисов и Моделът Даниил – два свята, единият скоро ще е излишен

Последвай Bnews.bg в

Аскетизмът и безсребърничеството на замонашения Патриарх Даниил е обратното на корупционния модел Борисов, известен с къщите в Барселона и Мис Бикини и затова столът на човека от Зайчарника в Храма при получаването на патриаршеския трон остана празен. Самият Борисов предпочете тиквен орден от гръцкия ни душманин – Вартоломей, вместо да дойде на крака и да уважи българския патриарх, както направиха Царя и Президента. Но Православната ни църква не раздава индулгенции за Оня свят, които да послужат в обръщение още тук на земята.

Борисов пропусна знаково да изпрати стария Патриарх и да посрещне новия. Той не тяхно чедо, той е езичник, който е абсурдно далеч от християнския модел и не го следва в житейски план.

Изборът на отявлен русофил за български Патриарх е земетресение от 9 по Рихтер, което тепърва ще оттеква в българската политическа система. Перфектна асиметрична контраатака на преиграването с евроатлантическата карта от страна на определени български политици. Старците от Синода редовно се шракат с Борисов и Пеевски, но днес се вдигнаха на тих и не толкова тих бунт срещу тях, като избраха един от себе си, който май не ги харесва и скоро ще се опълчи срещу тях от висотата на духовния си сан и монашеско – отшелническия си благ и съвсем достоверен имидж, съчетан с космически рейтинг. Даниил е всичко това, което моделът Борисов не е – аскет, четящ книги, монах – гражданин на света, приет добре в САЩ и в Русия и
служител с безупречен имидж по отношение на корупцията и парите. Моралният интегрите на монаха Даниил няма нищо общо с калинките, изскочили от Зайчарника, които завладяха и опустошиха държавата.

Патриархът е единственият в цялата ни територия избран без гласовете и съгласието на Борисов и Пеевски, но за втория беце съвсем сигурно, защото е възможно да е имало сложна тройна комбинация на лобито на Дядо Николай с руските и американските служби. Пловдивският Митрополит е не по-малко отявлен русофил от Даниил, който е с перфектен английски и близо десет години житие – битие в САЩ.

В държавата на ГЕРБ и ДПС правителството може да бъде избрано само техните гласов в парламента. Също и шеф на Парламента не може да бъде избран без тях.
Главен прокурор, МВР, директори на бухалките НАП и КОНПИ, всички регулатори и службите са сложени и избрани от Борисов и Пеевски.
Борисов и Пеевски безмилостно с бухалките налагат правата вяра на евроатлантизма и взимат като еничари в робство народа и чиновническия апарат в евроатлантическите ценности до пълното им деморализиране.
Първият мандат на Румен Радев също бе подарен от ГЕРБ и ДПС. ГЕРБ издигна неизбираемата Цецка Цачева, а ДПС гласуваха за него.
Вторият мандат бе подарен пак от тях след нахлуването на Гешев в президентството.

Изборът на Патриарха се оказа обаче трудна материя за богобоязливите политически фактори. Вселенският патриарх днес дойде с пълни ръце и се върна с празни. Борисов не можа да му помогне или бе заставен от някъде да пасува. Изборът на Даниил за патриарх на България противоречи на всички морално – етични норми, по които се избират хора на най-висшите позиции през последните две десетилетия. Колкото някой е по-тъп и по-крадлив, толкова по-нагоре отива в йерархията. В Църквата стана обратното – избраха си най-умния и най-безсребърния между тях да ги води.

Даниил бе избран по други, честни и почтени правила и съвсем естествено ще им боде очите докрай. Затова и днес Борисов, а учудващо донякъде и Пеевски, който е бил в играта на Синода, бойкотираха събитието. Това не бе избор на Дълбоката държава у нас. А тъкмо обратното. Процесите са необратими и отдавна са в ход. Те се движат от обективните причини и закономерности в природата, религията и човечеството.

Николай Бареков, Буден журналист

За да следите новините и коментарите в реално време, абонирайте се за нашите канали ето тук👇

5 Коментари

  1. Бареков е едно осрано джудже в политиката, а като Журналист, или по точно като мисир е още по осран, защото е некадърен и злобен.

  2. Чудесен духовно – политически анализ. Благодаря ви господин Бареков. СПИШ ЛИ, НАРОДЕ МОЙ? ВЗЕМИ ГОЛЕМИТЕ ЛОПАТИ И ИЗХВЪРЛИ ТАЗИ ДМРАДЛИВА ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКА СГАН ДАЛЕЧ ОТ МИЛАТА НИ РОДИНА!!!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Въведете вашия коментар!
Въведете вашето име тук

spot_img

Последни

Не пропускай

Въоръжен нападател уби бивша депутатка националист от Върховната рада в украинския град Лвов

Въоръжен нападател застреля в град Лвов бившия депутат от...

Как Дълбоката държава в Гугъл прецаква Тръмп и бута Джо Деменцията Байдън?!

Търсачката на либералния гигант Гугъл блокира уебсайта на Доналд...

Пожарът във Воден е причинен умишлено и има сателитни снимки, които го доказват

Автор: Атанас Русев, Да запазим горите Умишлено причинени пожари? На последната...

Прочетете още

Шок! Лена Бориславова на Киро в афера с Пеевски! Твърди, че Путин атакува любимия и партньор в Сглобката

Шокираща афера като от турска сапунка с мазно кафе от джезве в скута се развихри в Х! “Петък е. Хората на Путин се сплотяват.” Това...

Младежкото ДПС отряза Делян Пеевски и застана мощно зад истинския си лидер Ахмед Доган! (Видео)

Младите хора в ДПС казаха тежката си дума: Напред Без Пеевски!В младежката организация никога не е имало две теми, относно лидерството в ДПС. За...

Гореща версия! Преход към изцяло дигитален свят на човечеството с вчерашния кибер срив! Изборите в САЩ и победата на Тръмп са под въпрос

Големият Срив вчера е началото на Преход към изцяло Дигитален свят. Изборите в САЩ може да бъдат следващият ключов етап от трансформацията, а консервативните...
Verified by MonsterInsights