Новините с коментар в реално време

Новините с коментар в реално време

Ексклузивно:

Цирк Дьо БСП! Свиленски издига Нинова за трети мандат, защото имала право

Драмата в БСП зави рязко към пълен фарс, защото...

Само оставката на Борисов като депутат и лидер на ГЕРБ може да реши тупика в парламента

Борисов да подаде оставка и да остави партията си...
НачалоБългарияНад 200 юристи аплодираха Огнян Герджиков за Гран При за правосъдие

Над 200 юристи аплодираха Огнян Герджиков за Гран При за правосъдие

Церемонията събра близо 4000 лв. за болни от церебрална парализа деца

За трета поредна година бяха раздадени Годишните награди за правосъдие „Темида-цената на истината“ в зала София на хотел Маринела. Те бяха част от Благотворителния бал на юристите, който се проведе в подкрепа на три болни от церебрална парализа деца – Снежанка от София, Божидар от Нова Загора и Нати от Бургас.

Вечерта започна именно с благотворителната инициатива, която са подели организаторите. Водещата Ива Дойчинова успя да жегне гостите дълбоко в сърцето, с няколко лично изстрадани истории.

С нейният партньор на сцената – юриста Юлиян Демирев, с видео разказаха историите на трите деца, за които се събираха средства и всъщност какво са постигнали с помощите предоставени им миналата година. От благотворителната томбола, процент от благотворителния куверт и от лични дарения на гостите успяха да се съберат 3900 лева.

Събитието продължи с уникални изпълнения на Боряна Пантелеева – Бриана, която откри и самата церемония по награждаването. Номинираните и наградените излизаха на стилно украсена сцена, в унисон с тематиката и украсата в цялата зала.
На огромна видеостена се въртяха видео-визитки на всеки един от номинираните в 8-те категории – Адвокат на годината, Жена Адвокат на годината, Кантора на годината, Дело на годината, Прокурор на годината, Съдия на годината, Нотариус на годината, Правосъдие зад граница и Млад юрист.

Както всяка година, и тази юристи и медии номинираха заслужили магистрати, нотариуси, адвокати и прокурори от цялата страна, които пропътуваха разстоянието до София, за да получат това огромно признание.
Първите номинирани бяха от категорията Млад юрист. Това са – Александрина Алексиева, Денис Мустафа, Николета Тодорова, Слави Танкеин и Христо Копаранов.
Миналогодишната носителка на приза Гинка Христова връчи дизайнерската статуетка на Николета Тодорова.
В категорията Правосъдие зад граница номинирани бяха Бойко Гергинов, Ива Тодорова, Михаил Екимджиев, Ханс Петер Ул и Светозар Арнаудов,който си тръгна със статуетката Темида.

В категорията Кантора на годината конкуренцията бе убийствено жестока, а победители станаха Гугушев и партньори. Всички 30 човека от дружеството бяха в залата, а статуетката получи адвокат Стефан Гугушев. Останалите номинирани бяха „Върбанова и Тодорова“ от Варна, „Богданов и Пенев“ от Пловдив, „Симеонов и Дерменджиев“ и „Станков, Тодоров, Хинков и Спасов“ от София.
Номинираните нотариуси бяха Адела Кац – Бояджиева от Пловдив, Вяра Янева и Весела Ивчева от София, Иляна Маджунова от Варна и Кремена Петкова от Русе. Статуетката и плакета отидоха при Адела Кац – Бояджиева, която дори направи дарение за децата извън благотворителната томбола.

Следваха категориите Съдия и Прокурор на годината – Те бяха спечелени от Дочка Върбева от Апелативен съд Пловдив и Детелина Ганчева от Специализираната прокуратура. Статуетките им бяха връчени на сцената от миналогодишните победители – съответно от съдия Богдана Желявска и прокурор Руси Алексиев.

Останалите номинирани бяха – Веселина Печилкова от Пловдивски районен съд, Лозан Панов от ВКС, Росица Велкова от Софийски районен съд и Спас Иванчев от ВКС. А при прокурорите – Веселин Стоев от Военно-апелативна прокуратура (който дари целия си куверт за благотворителната кампания), Десислав Начков – ОП Враца, Румен Попов от ОП Пловдив и полк. Максим Караджов от Военно-окръжна прокуратура Пловдив, който се радваше на компанията на масата на двете красиви съдийки Печилкова и Велкова.
В категорията Адвокат на годината присъствието на номинираните също бе изключително силно. Бяха номинирани Венцислав Великов от Русе, Владимир Пенков от София, Евгени Мосинов от Бургас, Менко Менков и Христо Ботев също от София. Със статуетка Темида си тръгна Менко Менков.

В женското оръжие в адвокатурата номинациите бяха за Анна Серафимова, Валентина Каменарска, Екатерина Димитрова, Елиза Николова, Яничка Методиева. За втора година Жена Адвокат стана Екатерина Димитрова.
В категорията Дело на годината се надпреварваха пет много интересни дела от годината, събудили обществения и медиен интерес – Делото на адв. Венцислав Точков – осъден и оправдан за пледоария, произнесена в защита на клиента му; Златина Константинова срещу тайната на осиновяването – адв. Петър Николов; Гл. Секретар на Мин.

На земеделието и храните, Директор на дирекция управление ф. Ресурси, директор в дирекция инвестиционна политика по чл. 203 ал.1 – адвокати Людмил Рангелов, Марен Москов, Георги Динев, Анна Серафимова; Дело за ПТП и променена половинвековна практика на съдилищата в България и предизвикано тълкувателно решение на ВКС за възможността човек да бъде съден два пъти за едно и също – адв. Венцислав Великов и Пенков, Марков и партньори за успешната защита на „Врана“ ЕАД по ревандикационен иск предявен от Симеон Сакскобуртготски и Мария – Луиза Хробок срещу дружеството и държавата, за около 1 410 000 кв.м и около 14,5 млн. лв. данъчна оценка.

Статуетката на сцената получи адвокат Владимир Пенков.
Най-вълнуващият момент бе когато на сцената излезе секретарят на Софийска Адвокатска Колегия Владимир Дончев и връчки Гран При на Огнан Герджиков, а всички гости станаха на крака и бурни аплодисменти озвучиха залата. Професора не скри вълнението си и признанието си от наградата и искрената удовлетвореност, че повечето от неговите ученици са успешни юристи, които присъстват на церемонията и получават награди.
На финала на вечерта заместник-председателят на САК и съветник на президента на UIA адв. Константин Димитров покани на сцената официалния гост на церемонията – Пчетният Президент на Международния Адвокатски Съюз г-н Мигел Лоиназ. От името на организаторите му бе връчен плакет за „изключителният му принос към българската адвокатура“.
За доброто настроение на гостите по време на церемонията се грижеха Рени от Х фактор и Ивана Мей.

С МЕДИЙНАТА ПОДКРЕПА НА: БЪЛГАРСКОТО НАЦИОНАЛНО РАДИО, ТЕЛЕВИЗИЯ ЕВРОКОМ И ПРЕДАВАНЕТО ТЕМИДА – ЦЕНАТА НА ИСТИНАТА, ПРЕДАВАНЕТО ДНЕС НА БЪЛГЕРИЯ ОН ЕЪР ТВ, ПРЕДАВАНЕТО НА МИРА ДОБРЕВА ПО БНТ, ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ ИН ЛАЙФ, ВЕСТНИЦИТЕ СТАНДАРТ, НОВИНАР, КЛАСА, 19 МИНУТИ, ТЪРГОВСКИ ВЕСТНИК, СПИСАНИЯТА БИ ТУ БИ, ТВОЯТ БИЗНЕС, ИНФОРМАЦИОННА АГЕНЦИЯ БЛИЦ, ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛИТЕ БИ НЮЗ, БЪЛГАРИЯ НЮЗ, СОФИЯ НЮЗ ИНФО, КМЕТА БГ, НО КОМЕНТ БГ, БИГ 5 БГ, НАЙ-ГОЛЯМОТО УЕБ СПИСАНИЕ ВЪВ ФЕЙСБУК ХАЙ ЛАЙФ.

За да следите новините и коментарите в реално време, абонирайте се за нашите канали ето тук👇

spot_img

Последни

Радев звучи намахано, но Пеевски го държи за шлифера с компромати!

Радев е тежко зависим от грешките, които направи със...

Европа, вместо САЩ, ще плаща за Украйна 50 милиарда!

Украйна не получи кредит от 50 милиарда, защото Вашингтон...

Не пропускай

Радев звучи намахано, но Пеевски го държи за шлифера с компромати!

Радев е тежко зависим от грешките, които направи със...

Европа, вместо САЩ, ще плаща за Украйна 50 милиарда!

Украйна не получи кредит от 50 милиарда, защото Вашингтон...

“Величие” на Полковника няма да участва в кабинета на ГЕРБ и ДПС

Попитана дали "Величие" няма да ни изненадат и да...

ПП и ДБ с ново неприлично предложение от ГЕРБ – Асен Василев пак финансов министър!

И настана една тишина… Всички се изпокриха… Боя се,...

Прочетете още

Радев звучи намахано, но Пеевски го държи за шлифера с компромати!

Радев е тежко зависим от грешките, които направи със служебните си кабинети. Калина Андролова пред Бгнес: – Има воля за сформиране на кабинет, но не...

Европа, вместо САЩ, ще плаща за Украйна 50 милиарда!

Украйна не получи кредит от 50 милиарда, защото Вашингтон отново се опита да прекара Европа. ЕС не хареса американския план, който предполага изплащането на процентите...

“Говорить Москва!” Лидер на ДПС и заместник шеф на ПГ на Либералите се отказаха, за да стане кремълското прокси Елена Йончева пак евродепутат!

Късно снощи ЦИК обяви окончателно мандатите за евровота, след като Росен Желязков от ГЕРБ-СДС и Джевдет Чакъров и Искра Михайлова от ДПС, които се...
Verified by MonsterInsights