Ексклузивно:

Ердоган печели изборите в Турция, ще управлява трето десетилетие (ОБЗОР)

Президентът Реджеп Тайип Ердоган спечели президентските избори в Турция , побеждавайки...

НЕЧОВЕЦИ! Лекарите към почернения съпруг на починалата родилка: Изтеглихте късата клечка

Жена ми става, за да повика спящата сестра, защото...

КОАЛИЦИЯ БОМ-БИГИРИ! Киро и Борисов стана хит в социалните мрежи (Култово ВИДЕО)

Култово видео с Бойко Борисов и Кирил Петков обира...
НачалоБългарияНай-наглите от "Наглите"

Най-наглите от „Наглите“

Йожи – Бърз и яростен

Ивайло Евтимов-Йожи е определян от разследващите за един от архитектите на отвличанията в групата на „Наглите“. Той е познат на полицията, осъждан за грабеж, наблюдаван е да кара бясно по софийските улици, участвал пряко в отвличането на жертвите.

Ивайло Евтимов-Йожи беше първият от „Наглите“, за когото от МВР заговориха с прякора му.

Йожи бил сред тарторите на „Наглите“ и един от обвинените, който според разследващите, ще бъде „закован“ с доказателства и осъден. Той е и бандитът, направил фаталната грешка в нощта срещу четвъртък – 17 декември. Точно тогава беше планираната специализирана полицейска акция по задържането на групата. В МВР обаче знаели, че Йожи е в чужбина и имало подготвена европейска заповед за арест.

Евтимов обаче сам решил да се прибере и малко след полунощ пристигнал на летището в София. Полицаите му дали 3 часа да поспи преди да нахулят в 6 ч. сутринта в дома му и да го арестуват.

Йожи и в момента е в следствения арест. Той е един от петимата, за които прокуратурата поиска постоянен арест. 35-годишният Евтимов познава условията в арестите и затворите. Бил е осъден на 12 години затвор за грабеж във Варна. Бил пуснат обаче от  затвора предсрочно, като излежал малка част от присъдата си.

Животът му е преминал предимно в подземния свят на София. Роден в столичното село Лозен, Йожи израснал като спец в автокражбите, отключвал всякакви автомобили, приписват му се и други нападения с цел грабеж.

Според МВР е особено нагъл, арогантен и агресивен. Характеристиката му сигурно е дала и повод на вътрешния министър Цветан Цветанов да кръсти акцията по залавянето на бандата „Наглите“.

„Така нареченият Йожи е изключително агресивен и арогантен. Това го наблюдавахме, дори когато шофира“, каза за него Цветанов. По думите му, Йожи минавал на червено и карал в затворени еднопосочни улици с бясна скорост. Шофирането му било на ръба на катастрофата. Вероятно обаче поведението му на пътя е било именно, за да разбере дали е следен от полицията.

Според разследващите, освен тартор на бандата, Йожи е и основният похитител, който е сред най-здравите физически и е участвал пряко в отвличането на жертвите.

 

Културиста с ножицата

Прокопи Прокопиев или Поли Културиста е друг от „Наглите“, който е в ареста като един от тарторите на групата. Според МВР, Културиста е човекът, който е рязал пръсти и уши на похитените.

Прокопи Прокопиев-Културиста е касапинът на „Наглите“. Двамата с Йожи били и ударната група на бандата, защото лично участвали в нападенията над жертвите и залавянето им.

Той също остана в ареста за постоянно, след като в събота, съдът реши, че има достатъчно доказателства срещу него. Според полицията, Културиста е бил най-страшният човек за отвлечените, защото лично извършвал бруталните операции с рязането на пръсти и уши. До такива действия винаги се стига, ако близките се бавят с откупа или разчитат на полицията да спаси похитения.

Тогава бандата изпраща на семейството пръст или ухо на отвлечения.

„Но има и една хубава ножица, която е забита в стената, а знаете, че в подхода си за рязане на пръсти и уши похитителите използват точно такъв инструментариум“. Коментарът е на вътрешния министър Цветан Цветанов, направен часове след акция „Наглите“.

Цветанов описа градинска ножица, открита в една от къщите на ужасите, където са държани жертвите. После българите я видяха във видеокадрите на МВР.

Поли Културиста имал най-много контакти с отвлечените. Когато в бандата се вземало решение да се стига до крайност, 37-годишният Прокопи питал жертвите дали искат да им реже ухо, или пръст.

„Наглите“ обаче не били крайни садисти и Културиста давал обезболяващи пред манипулациите. Случвало се да поставя и инжекции.

Освен с касапските си занимания и участието във физическото отвличане, Културиста отговарял и за охраната на отвлечените.

Той стоял по цял ден с пленените в къщите, където са охранявани. Хранел ги и говорел с тях, когато се налага. Според полицията, той също ще бъде осъден, защото срещу него има събрани много доказателства. По примера на Йожи, Културиста също е лежал в затвора за грабеж.

 

Хамстера – бизнесменът с откупа

Антон Петров-Хамстера вече се превърна в най-коментирания член на „Наглите“. Участва в няколко фирми, името му бе публично свързано с Алексей Петров и Яне Янев. В дома му пък откриха 100 лева от откупа за Румен Гунински.

Антон Петров-Тони Хамстера е третият от групата на „Наглите“, за който МВР първо съобщи в четвъртък.

Хамстера също е смятан за спец в противозаконното отнемане на автомобили, но е направил и бизнес кариера. Срещу името му стои участие в няколко фирми с различен предмет на дейност и съдружници.

В дружеството „Галилей.БГ“ например, Хамстера е партньор с Веслин Нинов. Нинов пък дълги години е управител на прословутата държавна фирма „Безконтактни мултиплексорни вериги“ (БМВ). Българската БМВ е собственост на МВР и от години осигурява колите на министерството, като освен това изработва регистрационните табели.

Във фирмата „Галилей.БГ“, Хамстера е партньор и с Веселин Маринов, който пък е управител на  „С Експрес Груп“ (Такси-С-Експрес 1280). Според регистъра ДАКСИ фирмата се занимава „телеметрия и телематика на подвижни и стационарни обекти“

В дружеството участват още Павел Николов и Станислаас Геенс, които са били и в управителния съвет на „Лев Корпорация“ АД. Последната фирма пък фигурира като собственик на застрахователната компания „Лев инс“ АД. Заради връзките между партньори и фирми, които стигат до „Лев инс“, името на Хамстера беше свързано и с бившата барета и съветник в ДАНС Алексей Петров.

Друг популярен партньор на Антон Петров и е бившият депутат от БСП Захари Захариев, с който са основатели на фирма ВАЗ-07 ООД.

С това обаче не се изчерпват бизнес проектите на Хамстера. Той е още председател на управителния съвет на Карате Клуб Левски Спартак. Освен това е участвал като собственик и прокурист в охранителната фирма „Спартак секюрити“ АД.

Влиятелните дружества, в които арестуваният участва, вероятно са и част от причините, името на Петров да влезе и в политическа употреба.

В неделя лидерът на „Атака“ Волен Сидеров обяви, че Хамстера е работил за предизборната кампания на РЗС. Известно е, че Сидеров и лидерът на РЗС Яне Янев са в остър конфликт, но последната атака на Волен изисква и доказателства, защото хвърля тежки обвинения. Според Сидеров, ролята на Хамстера в партията била да събира гласове в Старозагорски и Сливенско. Той дори стигна по-далеч в нападките си като Хамстера дърпал конците на Яне Янев.

Освен известни бизнес партньори, 37-годишният Антон Петров има и сериозно досие в полицията. Там го свързват също с кражби на автомобили, а ролята му в „Наглите“ била сред главните.

Едно от доказателствата срещу него е намерена банкнота от 100 лева, която била част от платения откуп за Румен Гунински. Банкнотата била открита при ареста на Хамстера в чантата на съпругата му.

Първоначално обаче се твърдеше, че у Хамстера бил открит целия откуп за Гуниски и, че той лично го е взел, което от МВР не потвърждават.

 

Релето и Гребеца – последни попълнения на „Най-наглите“

Даниел Димитров-Данчо Релето и Любомир Димитров – Гребеца са последните попълнения на МВР в групата. Двамата първо се занимавали само с кражби на коли за отвличанията, а после се включили и в самите похищения.

 Даниел Димитров-Данчо Релето и Любомир Димитров – Гребеца са последните попълнения в ареста, които се смятат за част от ядрото на „Наглите“. Двамата бяха задържани в събота на връщане от Италия и директно попаднаха в Съдебната палата, където градският съд реши, че трябва да останат с мярка „постоянно задържане“.

За Димитров или Данчо Релето се знае, че от десетилетие се е занимавал с кражба на луксозни коли. Гравитирал е около бившата ВИС, в автокражбите си „партнирал“ с имена в бизнеса като Турчина, Ториното, Патицата и Сапата. В групата за отвличания също е започнал като човек, който ще осигурява крадени коли за похищенията, но се издигнал и се включил директно в похищенията на жертвите. Срещу него има 13 висящи дела, по които от години няма развитие.

Любомир Димитров-Любо Гребеца също е част от спецовете по автокражби, а в групата на „Наглите“ отговарял и за охраната на похитените.

Двамата с Релето са подозирани и в убийство на свой „колега“. Става дума за Иван Петров-Сапата, който също крадял коли за „Наглите“. Сапата бил задигнал джипа, с който беше похитен Киро Киров – БМВ X5. В бандата обаче имали съмнения, че могат да бъдат издадени от автокрадеца, защото полицаите видяха автомобила при плащането на откуп за Киров. Затова се предполага, че „Наглите“ лично са отвлекли и убили Сапата, за да заличат следата към себе си.  Известният автокрадец е в неизвестност от април т.г.

Последни

Кабинетът на Страха е готов, Бойко взима МВР, Асен Василев – министър

След цял ден преговори, надвечер стаята на Росен Желязков...

Нищо не може да спре Бойко да обича Киро и Асен, дори и Гешев!

Има и нещо забавно в нашата цветна революция. Херо Мустафа...

Кирчо Петков преди разпита в Прокуратурата: Аз съм умопомрачен..

Наред с олигарсите днес и Кирчо трябваше да ходи...

Портних ще прави компания на Борисов с две обвинения! Вичо от Варна избяга за Дубай

Гешев подкара ГЕРБ по домовата книга. След премиера, следват...

Не пропускай

Кабинетът на Страха е готов, Бойко взима МВР, Асен Василев – министър

След цял ден преговори, надвечер стаята на Росен Желязков...

Нищо не може да спре Бойко да обича Киро и Асен, дори и Гешев!

Има и нещо забавно в нашата цветна революция. Херо Мустафа...

Кирчо Петков преди разпита в Прокуратурата: Аз съм умопомрачен..

Наред с олигарсите днес и Кирчо трябваше да ходи...

Портних ще прави компания на Борисов с две обвинения! Вичо от Варна избяга за Дубай

Гешев подкара ГЕРБ по домовата книга. След премиера, следват...

Иван Гешев се закани да вкара бивш премиер в затвора и отсече „Време е за Чисти ръце!“

Главният прокурор Иван Гешев се закани да стартира операция...

Обвиниха Пепи Еврото за принуда, заплахи и незаконно следене. Издирват го!

Бившият следовател Петър Петров се издирва от МВР, за...

Митичният Пепи Еврото писал заплашителното писмо до Иван Гешев

Това признава бившата му съпруга и съучастник в сагата...

Шоу! Ченгета от ДС – ДБ/ДСБ плашат Борисов с „Магнитски“ и Съда в Хага

Жълопаветните ченгета от ДС ръчкат мощно за коалиция на...

Ивайла Бакалова заковава Бойко за Барселонагейт още днес в Прокуратурата

Денят на жените! Днес говорят те и малко олигарси...

Прочетете още

Кабинетът на Страха е готов, Бойко взима МВР, Асен Василев – министър

След цял ден преговори, надвечер стаята на Росен Желязков в Парламента пусна бял дим. Има кабинет, има и коалиция. Страх лозе пази и кабинет...

Нищо не може да спре Бойко да обича Киро и Асен, дори и Гешев!

Има и нещо забавно в нашата цветна революция. Херо Мустафа възложи на Румен Радев представянето на Кирчо и Асенчо пред обществото. Всичко вървеше добре, докато...

Кирчо Петков преди разпита в Прокуратурата: Аз съм умопомрачен..

Наред с олигарсите днес и Кирчо трябваше да ходи да се обяснява в прокуратурата. Бил свидетел, това успя да обясни свързано пред медиите. Днес...
Verified by MonsterInsights