Новините с коментар в реално време

Бойко Борисов: С мен постъпиха като с Навални. Ако не бяхме в ЕС още щях да съм в Сибир! 

Борисов шокира е изказване, в което сравни себе си...

Новините с коментар в реално време

Ексклузивно:

Бойко Борисов: С мен постъпиха като с Навални. Ако не бяхме в ЕС още щях да съм в Сибир! 

Борисов шокира е изказване, в което сравни себе си...

ФК Динамо – Навални – Носител на Купата на Съветската армия (състав за сезона)

Да видим кои всъщност са професионалните скърбящи от постоянното...
НачалоБългарияНай-наглите от "Наглите"

Най-наглите от „Наглите“

Йожи – Бърз и яростен

Ивайло Евтимов-Йожи е определян от разследващите за един от архитектите на отвличанията в групата на „Наглите“. Той е познат на полицията, осъждан за грабеж, наблюдаван е да кара бясно по софийските улици, участвал пряко в отвличането на жертвите.

Ивайло Евтимов-Йожи беше първият от „Наглите“, за когото от МВР заговориха с прякора му.

Йожи бил сред тарторите на „Наглите“ и един от обвинените, който според разследващите, ще бъде „закован“ с доказателства и осъден. Той е и бандитът, направил фаталната грешка в нощта срещу четвъртък – 17 декември. Точно тогава беше планираната специализирана полицейска акция по задържането на групата. В МВР обаче знаели, че Йожи е в чужбина и имало подготвена европейска заповед за арест.

Евтимов обаче сам решил да се прибере и малко след полунощ пристигнал на летището в София. Полицаите му дали 3 часа да поспи преди да нахулят в 6 ч. сутринта в дома му и да го арестуват.

Йожи и в момента е в следствения арест. Той е един от петимата, за които прокуратурата поиска постоянен арест. 35-годишният Евтимов познава условията в арестите и затворите. Бил е осъден на 12 години затвор за грабеж във Варна. Бил пуснат обаче от  затвора предсрочно, като излежал малка част от присъдата си.

Животът му е преминал предимно в подземния свят на София. Роден в столичното село Лозен, Йожи израснал като спец в автокражбите, отключвал всякакви автомобили, приписват му се и други нападения с цел грабеж.

Според МВР е особено нагъл, арогантен и агресивен. Характеристиката му сигурно е дала и повод на вътрешния министър Цветан Цветанов да кръсти акцията по залавянето на бандата „Наглите“.

„Така нареченият Йожи е изключително агресивен и арогантен. Това го наблюдавахме, дори когато шофира“, каза за него Цветанов. По думите му, Йожи минавал на червено и карал в затворени еднопосочни улици с бясна скорост. Шофирането му било на ръба на катастрофата. Вероятно обаче поведението му на пътя е било именно, за да разбере дали е следен от полицията.

Според разследващите, освен тартор на бандата, Йожи е и основният похитител, който е сред най-здравите физически и е участвал пряко в отвличането на жертвите.

 

Културиста с ножицата

Прокопи Прокопиев или Поли Културиста е друг от „Наглите“, който е в ареста като един от тарторите на групата. Според МВР, Културиста е човекът, който е рязал пръсти и уши на похитените.

Прокопи Прокопиев-Културиста е касапинът на „Наглите“. Двамата с Йожи били и ударната група на бандата, защото лично участвали в нападенията над жертвите и залавянето им.

Той също остана в ареста за постоянно, след като в събота, съдът реши, че има достатъчно доказателства срещу него. Според полицията, Културиста е бил най-страшният човек за отвлечените, защото лично извършвал бруталните операции с рязането на пръсти и уши. До такива действия винаги се стига, ако близките се бавят с откупа или разчитат на полицията да спаси похитения.

Тогава бандата изпраща на семейството пръст или ухо на отвлечения.

„Но има и една хубава ножица, която е забита в стената, а знаете, че в подхода си за рязане на пръсти и уши похитителите използват точно такъв инструментариум“. Коментарът е на вътрешния министър Цветан Цветанов, направен часове след акция „Наглите“.

Цветанов описа градинска ножица, открита в една от къщите на ужасите, където са държани жертвите. После българите я видяха във видеокадрите на МВР.

Поли Културиста имал най-много контакти с отвлечените. Когато в бандата се вземало решение да се стига до крайност, 37-годишният Прокопи питал жертвите дали искат да им реже ухо, или пръст.

„Наглите“ обаче не били крайни садисти и Културиста давал обезболяващи пред манипулациите. Случвало се да поставя и инжекции.

Освен с касапските си занимания и участието във физическото отвличане, Културиста отговарял и за охраната на отвлечените.

Той стоял по цял ден с пленените в къщите, където са охранявани. Хранел ги и говорел с тях, когато се налага. Според полицията, той също ще бъде осъден, защото срещу него има събрани много доказателства. По примера на Йожи, Културиста също е лежал в затвора за грабеж.

 

Хамстера – бизнесменът с откупа

Антон Петров-Хамстера вече се превърна в най-коментирания член на „Наглите“. Участва в няколко фирми, името му бе публично свързано с Алексей Петров и Яне Янев. В дома му пък откриха 100 лева от откупа за Румен Гунински.

Антон Петров-Тони Хамстера е третият от групата на „Наглите“, за който МВР първо съобщи в четвъртък.

Хамстера също е смятан за спец в противозаконното отнемане на автомобили, но е направил и бизнес кариера. Срещу името му стои участие в няколко фирми с различен предмет на дейност и съдружници.

В дружеството „Галилей.БГ“ например, Хамстера е партньор с Веслин Нинов. Нинов пък дълги години е управител на прословутата държавна фирма „Безконтактни мултиплексорни вериги“ (БМВ). Българската БМВ е собственост на МВР и от години осигурява колите на министерството, като освен това изработва регистрационните табели.

Във фирмата „Галилей.БГ“, Хамстера е партньор и с Веселин Маринов, който пък е управител на  „С Експрес Груп“ (Такси-С-Експрес 1280). Според регистъра ДАКСИ фирмата се занимава „телеметрия и телематика на подвижни и стационарни обекти“

В дружеството участват още Павел Николов и Станислаас Геенс, които са били и в управителния съвет на „Лев Корпорация“ АД. Последната фирма пък фигурира като собственик на застрахователната компания „Лев инс“ АД. Заради връзките между партньори и фирми, които стигат до „Лев инс“, името на Хамстера беше свързано и с бившата барета и съветник в ДАНС Алексей Петров.

Друг популярен партньор на Антон Петров и е бившият депутат от БСП Захари Захариев, с който са основатели на фирма ВАЗ-07 ООД.

С това обаче не се изчерпват бизнес проектите на Хамстера. Той е още председател на управителния съвет на Карате Клуб Левски Спартак. Освен това е участвал като собственик и прокурист в охранителната фирма „Спартак секюрити“ АД.

Влиятелните дружества, в които арестуваният участва, вероятно са и част от причините, името на Петров да влезе и в политическа употреба.

В неделя лидерът на „Атака“ Волен Сидеров обяви, че Хамстера е работил за предизборната кампания на РЗС. Известно е, че Сидеров и лидерът на РЗС Яне Янев са в остър конфликт, но последната атака на Волен изисква и доказателства, защото хвърля тежки обвинения. Според Сидеров, ролята на Хамстера в партията била да събира гласове в Старозагорски и Сливенско. Той дори стигна по-далеч в нападките си като Хамстера дърпал конците на Яне Янев.

Освен известни бизнес партньори, 37-годишният Антон Петров има и сериозно досие в полицията. Там го свързват също с кражби на автомобили, а ролята му в „Наглите“ била сред главните.

Едно от доказателствата срещу него е намерена банкнота от 100 лева, която била част от платения откуп за Румен Гунински. Банкнотата била открита при ареста на Хамстера в чантата на съпругата му.

Първоначално обаче се твърдеше, че у Хамстера бил открит целия откуп за Гуниски и, че той лично го е взел, което от МВР не потвърждават.

 

Релето и Гребеца – последни попълнения на „Най-наглите“

Даниел Димитров-Данчо Релето и Любомир Димитров – Гребеца са последните попълнения на МВР в групата. Двамата първо се занимавали само с кражби на коли за отвличанията, а после се включили и в самите похищения.

 Даниел Димитров-Данчо Релето и Любомир Димитров – Гребеца са последните попълнения в ареста, които се смятат за част от ядрото на „Наглите“. Двамата бяха задържани в събота на връщане от Италия и директно попаднаха в Съдебната палата, където градският съд реши, че трябва да останат с мярка „постоянно задържане“.

За Димитров или Данчо Релето се знае, че от десетилетие се е занимавал с кражба на луксозни коли. Гравитирал е около бившата ВИС, в автокражбите си „партнирал“ с имена в бизнеса като Турчина, Ториното, Патицата и Сапата. В групата за отвличания също е започнал като човек, който ще осигурява крадени коли за похищенията, но се издигнал и се включил директно в похищенията на жертвите. Срещу него има 13 висящи дела, по които от години няма развитие.

Любомир Димитров-Любо Гребеца също е част от спецовете по автокражби, а в групата на „Наглите“ отговарял и за охраната на похитените.

Двамата с Релето са подозирани и в убийство на свой „колега“. Става дума за Иван Петров-Сапата, който също крадял коли за „Наглите“. Сапата бил задигнал джипа, с който беше похитен Киро Киров – БМВ X5. В бандата обаче имали съмнения, че могат да бъдат издадени от автокрадеца, защото полицаите видяха автомобила при плащането на откуп за Киров. Затова се предполага, че „Наглите“ лично са отвлекли и убили Сапата, за да заличат следата към себе си.  Известният автокрадец е в неизвестност от април т.г.

За да следите новините и коментарите в реално време

spot_img

Последни

Джо Байдън удря Русия с нови гръмовни санкции заради смъртта на Навални

САЩ ще обявят голям пакет от санкции срещу Русия...

Бойко Борисов: С мен постъпиха като с Навални. Ако не бяхме в ЕС още щях да съм в Сибир! 

Борисов шокира е изказване, в което сравни себе си...

Борисов: ПП и ДБ са като едно малко дете, което се тъпче и тъпче. Няма какво да подписвам

Чисто технически на 6 и 7 март не можем...

Не пропускай

Джо Байдън удря Русия с нови гръмовни санкции заради смъртта на Навални

САЩ ще обявят голям пакет от санкции срещу Русия...

Бойко Борисов: С мен постъпиха като с Навални. Ако не бяхме в ЕС още щях да съм в Сибир! 

Борисов шокира е изказване, в което сравни себе си...

Борисов: ПП и ДБ са като едно малко дете, което се тъпче и тъпче. Няма какво да подписвам

Чисто технически на 6 и 7 март не можем...

Превземането на Авдеевка слага край на украинските надежди да си върнат Донецк по военен път

В края на миналата седмица украинското командване обяви, че...

ФК Динамо – Навални – Носител на Купата на Съветската армия (състав за сезона)

Да видим кои всъщност са професионалните скърбящи от постоянното...

“Българският Навални” Нойзи пръв предложил на “Графа” да му сменят името!

Започна битка сред жълтопаветната общност кой пръв е оферирал...

Радев ще улесни Ротацията, за да гледа сеира на пропадащата Сглобка и нейната прокуратура!

Всички виждаме, че тези скандали, които текат покрай разпределението...

Прочетете още

Джо Байдън удря Русия с нови гръмовни санкции заради смъртта на Навални

САЩ ще обявят голям пакет от санкции срещу Русия в петък заради смъртта на опозиционния лидер Алексей Навални и продължаващата вече две години война...

Бойко Борисов: С мен постъпиха като с Навални. Ако не бяхме в ЕС още щях да съм в Сибир! 

Борисов шокира е изказване, в което сравни себе си с умрелия в затвора в Сибир руски дисидент Навални, а приятеля си Киро Петков с...

Борисов: ПП и ДБ са като едно малко дете, което се тъпче и тъпче. Няма какво да подписвам

Чисто технически на 6 и 7 март не можем да присъстваме на ротация, защото тогава е конгресът на ЕНП в Букурещ, заяви пред активисти...
Verified by MonsterInsights