Новините с коментар в реално време

Новините с коментар в реално време

Ексклузивно:

НачалоБългарияНашествие на курортисти по морето по време на епидемия

Нашествие на курортисти по морето по време на епидемия

Последвай Bnews.bg в

Малките семейни хотели и ресторанти по Южното Черноморие са изправени пред фалит. За повечето местни хора това е единственият доход и нямат алтернатива, ако извънредното положение продължи. В същото време местните са притеснени от нашествието на курортисти по време на карантината.

Макар през деня да не видяхме стълпотворение на хора по улиците, вилите и апартаментите във всички курортни селища на юг са пълни.

Много от собствениците им, предимно от столицата, са дошли още в началото на извънредното положение. Но истинският наплив е бил в последните два-три дни. За да преминат през контролните пунктове, те представят нотариален акт или декларация, че имат имот на морето.

По обед зеленчуковият магазин в центъра на Черноморец е пълен с купувачи. Според продавача в магазина хората са новодошли, въпреки че те твърдят че са в градчето от 20 дни. 

От 25 години Яни Янев е пазач във вилната зона на Черноморец и познава собствениците на имоти, които друг път идват лятото.

"И те ме познават. Като ме видят, спират, искат да говорят с мен, ама викам: "На два метра от мен!". В първата къща 20 човека са вътре –  пловдивчани, софиянци“, казва Яни Янев.

Вилните зони в по-малките курорти се напълниха с хора и това си личи от колите отпред – те са със софийска и пловдивска регистрация.

По данни на полицията само вчера над 80 автомобила са влезли в Созопол с декларации от шофьорите, че притежават имот в курортния град. Няколко пъти повече са влезли в Лозенец и Царево.   

А в днешния почивния ден трафикът към морето се оказа предимно от работници.

За да следите новините и коментарите в реално време, абонирайте се за нашите канали ето тук👇

spot_img

Последни

Не пропускай

Израел удари тежко Йемен по въздуха! Хусите се заклеха в отмъщение ВИДЕО

Израел потвърди, че е нанесъл днес въздушни удари по...

Полковник Марков се кефи, че разцепил ДПС: Техният сериал е турски, нашият е само венецуелски!

Бившият лидер на Величия смята, че тяхната поява в...

Младежките лидери на ДПС плътно зад Ахмед Доган! Зоват: Пеевски вън!

Ето я ясната позиция на Младежкото ДПС след срещата...

Патриарх Даниил сътвори Чудо! Помоли се за дъжд и на мига небето се отвори над Беклемето, за да загаси страшния пожар!

Точно, когато Беклемето пламтеше отвсякъде и пожарът вилнееше безнадеждно...

Борисов каза как е излъгал Пеевски: Казах му, че коалиция няма да правим още преди изборите

Лъжата е била тънка, защото е била съпроводена със...

Прочетете още

Краудстрайк, която срина вчера компютрите по света, фалшифицира изборите в полза на Джо Байдън и прецака Тръмп през 2020 (Разследване)

Фирмата за кибер сигурност Крауд страйк, която вчера срина световната компютърна мрежа, е участвалазаедно с прочутата Доминиън във фалшификацията на изборите в САЩ в...

Израел удари тежко Йемен по въздуха! Хусите се заклеха в отмъщение ВИДЕО

Израел потвърди, че е нанесъл днес въздушни удари по йеменския пристанищен град Ходейда в отговор на атаки, извършени от хусите. Свързаната с Иран групировка,...

Извънредно! Ахмед Доган проговори гръмовно: Това (Пеевски, бел. ред.) е едно препятствие, което тряба да преодолеем! (Видео)

Стотици младежи от ДПС посрещнаха почетния си председател на крака в базата на Росенец с викове “ДПС”. Младежите му дадоха подкрепа и поискаха “ДПС...
Verified by MonsterInsights