Новините с коментар в реално време

Новините с коментар в реално време

Ексклузивно:

НачалоБългарияНиколай Бареков с важни разкрития за Румен Радев и Кирил Петков след...

Николай Бареков с важни разкрития за Румен Радев и Кирил Петков след делото за погазване на Конституцията

Бившият евродепутат Николай Бареков направи убийствени разкрития за бъдещето на обитателя на президентството Румен Радев и бившия му служебен министър и днешен кандидат за депутат Кирил Петков след решението на Конституционния съд, обявило за противоконституционен указа на Радев, с който Петков беше назначен за служебен министър в неговия кабинет.

Кой какво трябва да предприеме спрямо Радев и Петков и как ще се отрази този скандал върху претенциите за втори мандат на първия и за управление на втория?

"Искам да кажа, че това, което се случи, аз го казах в социалните мрежи. Мисля, че беше юли месец. Може да се види. Скандалът тръгна от социалните мрежи. Получих сигнал, че г-н Петков е с двойно гражданство. Веднага се задействах, бяхме с децата на море, да бъда честен. Всичко се свърши по телефона. Трябваше ми половин ден, за да знам каква е фактологията. Веднага се свързах с политици мои приятели, от всички партии. Държа да кажа, че най-много откликнаха двама представители от партията на Слави Трифонов, един от ГЕРБ и от БСП", започна Бареков.

Съжалявам, че не намериха сили всички депутати да внесат сигнала в Конституционния съд. Правителството е служебно, второ – всички партии са потърпевши от това решение, продължи той. 

“Измамата за тази декларация лъсна, лъсна схема. Янаки Стоилов е поздравил КС за това решение, трябва да го поздравим. Ние, които алармирахме за тази измама, не сме гербаджии или комунисти", изтъкна бившият евродепутат.

"Правните последици ще бъде прокуратурата да се задейства. Появяват се подозрение, че имаме сговор за измама и фалшификация на документи. Тук единствената ми претенция е, че големите телевизии прикриха скандала и даваха само Кирил Петков, който се държеше неадекватно. То беше ясно, че няма как да се потуши и размие това", подчерта Николай Бареков какви са последствията от това решение.

"Имаме абсолютно извършено пред очите на цялата нация престъпление", възмути се гостът в студиото ни.

"Защо нямаше избор, толкова ли си гладен, не можеш да задържиш четири-пет месеца и тогава да се качиш на влака? Или е съзнал, че това е бил единственият шанс в живота му. Правните последствия сега ще минат през искане имунитета на Петков от ЦИК, след което в следващия парламент, явно ще бъде избран за депутат, за да му бъде повдигнато обвинение“, допълни той.

"Импийчмънтът е атомната бомба в Конституцията, защото, за да се свали избран държавен глава, тук трябва да има консенсус в основните политически сили. Може да се намерят гласове от целия политически спектър, да се внесе едно разумно желание за импийчмънт, да се направи една комисия, но не като фарса на Манолова, а да се покани цялата правна мисъл, след което решението за сваляне на Радев, ако той получи все пак втори мандат, тогава държа да кажа, решението за свалянето се взима от КС“, обясни повече дали Радев може да бъде подложен на импийчмънт.

"Според мен задължително, но това не означава свалянето на Румен Радев“, подчерта той. Само доказването на неговата невменяемост или идиотизъм, можело да бъде оправдан Румен Радев, смята Николай Бареков.

"Много е странна позицията на Радев, защото от интелектуална гледна точка, той влезе гол и бос в политиката. Той е чел основно техническа литература. Той е в тежката ситуация да бъдат разкъсан между тезите, че бил заблуден, че е идиот, а от друга – той да е участвал в сговор с Кирил Петков. Тук Янаки Стоилов е дал отговора, ситуацията за Радев е много трудна. За мен изходът е да направи малкото оставащи крачки да загуби изборите. Мисля, че той ако сега загуби изборите, неговият резил и грешки, бързо ще бъдат забравени от българския народ и той ще направи някаква политическа партия. Ако бъде избран за втори мандат, той обрича държавата на колапс. Влизаме в ситуацията на перманентна политическа криза", продължи с анализа си Николай Бареков.

“Радев не е свикнал да дава назад. Ще стои като Гюро Михайлов на пост. Този пожар Радев го гаси, като хвърля горящи трупове в огъня", допълни той.

"Тя е първо от нашите географски ширини. Най-вероятно й харесва в България. Ние да се сърдим на руснаците или американците, ще е огромна грешка. Ние се докарахме до тук. Радев за една година превърна политическата криза в институционална, конституционна и такава, която поставя под въпрос устоите на цялата държава", посочи Бареков и ролята в цялата работа на Херо Мустафа – посланик на САЩ в България.

"БСП са изиграни. Радев ги поставя под тежката угроза те да подкрепят един нарушител на Конституцията. Той има доста силно лоби в БСП. Социалистите в момента нямат друг ход“, заяви Бареков и в каква ситуация в момента се намира БСП.

“Шест месеца хората на Прокопиев стояха на изхода и на ДКК и писаха Плана за възстановяване с единствената цел да крадат. Прокопиев е в перфектна форма в момента. Това е победилият български олигарх. Всички негови подлоги в момента са действащи политици. Той има партии, тези партии са му в джоба. Той не е подал нито една декларация. Те действат като банда за рекетьорски поръчки. В момента в това задкулисие е само Иво Прокопиев. Той успя да трупяса всички“, насочи поглед той и към Иво Прокопиев и кръга "Капитал“.

Иво Прокопиев ще бъде победен, защото прекалено много си повярва и заграби твърде много, предрече Николай Бареков.

"Кой управлява държавата? Румен Радев ли? Кацаров откъде се появи? Иво Прокопиев в момента нищо не рискува. Той печели, че налага неолиберален ред, изпълнява поръчките на Големия брат през неговите маши. Единственият враг на Иво Прокопиев е Иво Прокопиев", попита бившият евродепутат.

"Седем-осем месеца Радев и Кацаров си бъркаха в носа. В един момент дойде на власт Кацаров, взеха да говорят срещу ваксините. Абе, Стойчо, това ли те проблемът в момента? Това го правят с цел да се замаже скандалът с Кирил Петков“, коментира Бареков и тежката ситуация с коронавируса. 

"Измамникът, който сам си признава, искам да видя колко ще гласуват за този измамник. Лъжат, въпросът е колко ще забележим, че това са едни лъжи“, учуди се Бареков.

“Пич, като си такъв баровец, взимай децата и отивай на море. Ти за идиоти ли ни мислиш нас?“, отново се върна на Бареков на признанието на Петков, че е бързал да стане министър и не е изчакал да загуби канадското си гражданство.

"В момента се намираме в окото на бурята. Но резултатите в парламента няма да се променят. Вдясно ще имаме малка и креслива група на Христо Иванов, една мълчалива група на Борисов, в средата – там на първия ред ще бъдат Пеевски и Мустафа, до тях Кирчо и Асен. До тях, от лявата страна до тях ще бъде Слави Трифонов и най-вляво – БСП. Манолова е аут, какво да се очаква от такъв парламент, ще направят някакво правителство. Ще бъде голям смях“, прогнозира той и какви ще са резултатите в следващия парламент.

“Ако Румен Радев остане на власт, ще летят камъни“, предупреди още Николай Бареков. И посочи, че най-голямата цел, е падането на Румен Радев от власт. "Махането му ще отприщи нормален политически диалог. Румен Радев е тумор, той трябва да бъде изрязан. Големият проблем е, че той като тумор обхвана целия гръбнак на държавността", завърши гостът на Ива Николова.

За да следите новините и коментарите в реално време, абонирайте се за нашите канали ето тук👇

spot_img

Последни

Украински преводач в Швейцария вкара в речта на Мелони заплахи към Русия, които не е казвала

Медиите в Украйна като УНИАН и редица други чужди...

НАП е запорирала и пионерския лагер на Ивелин Михайлов от партия „Величие“

Бивш пионерски лагер с площ от 21 дка заедно...

Борисов предлага любимката си Рая за шеф на Парламента! Ако я изберат, ще има и кабинет

Лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов заяви, че партията ще...

Не пропускай

Украински преводач в Швейцария вкара в речта на Мелони заплахи към Русия, които не е казвала

Медиите в Украйна като УНИАН и редица други чужди...

НАП е запорирала и пионерския лагер на Ивелин Михайлов от партия „Величие“

Бивш пионерски лагер с площ от 21 дка заедно...

Борисов предлага любимката си Рая за шеф на Парламента! Ако я изберат, ще има и кабинет

Лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов заяви, че партията ще...

Пуснаха Лена Бориславова на промоция заедно с евтин вазелин! (СНИМКА)

Отглас и реминисценция от безумната предизборна кампания на ПеПетата...

Системата BG Alert не е задействана преди земетресението в Пловдив и Асеновград

Системата BG Alert не е била задействана преди земетресението...

НАТО предвижда България да вложи в отбрана 2,18 на сто от БВП

По данни на НАТО тази година България ще вложи...

Прочетете още

Украински преводач в Швейцария вкара в речта на Мелони заплахи към Русия, които не е казвала

Медиите в Украйна като УНИАН и редица други чужди медии, които използват украинските като свой източник на информация, съобщиха, че италианският премиер Джорджа Мелони...

НАП е запорирала и пионерския лагер на Ивелин Михайлов от партия „Величие“

Бивш пионерски лагер с площ от 21 дка заедно с още 12 имота, собственост на неформалния лидер на партия "Величие" Ивелин Михайлов, са запорирани...

Цирк Дьо Борисов избухна: Кауза пердута е да управлявам с Пеевски! Няма да позволя билборда на ПП да се сбъдне!

Борисов пак поиска ротация с ПП и ДБ - защото му дължали реванш. Договорки извън преговорния екип не правим. Колегите от ДПС се държаха отговорно,...
Verified by MonsterInsights