Новините с коментар в реално време

Новините с коментар в реално време

Ексклузивно:

НачалоПолитикаНовият Бойко Борисов с пола ще е …. Мария Габриел. Тя взима...

Новият Бойко Борисов с пола ще е …. Мария Габриел. Тя взима мандата!

Както BNEWS написа преди седмица кандидатът – премиерът на ГЕРБ ще е жена с кариера в чужбина. След отказа на Кристалина Георгиева да се завърне преждевременно у нас Бойко Борисов задейства плана с Мария Габриел, която направи за два мандата еврокомисар в Брюксел. Още преди Гергьовден Габриел, която е френска булка, е била съгласувана на сгледа с Румен Радев и с ДПС, които са одобрили назначението и. Очаква се да събере подкрепа от всички партии, включително и от ДБ на Христо Иванов и олигарха Прокопиев и на ДСБ по линия на ЕНП, където Борисов ги набута. Би било нечуван майтап, ако сестрински партии от едно европейско семейство не се подкрепят една друга. “Продължаваме Промяната” на Киро и Лена остават на сухо, а Габриел вече е в офиса на ГЕРБ в София, където редят правителство с шефа и Бойко Борисов. Не е изключено и “химикът – физик”, по определението на Лена Бориславова , Николай Денков също да получи индивидуална оферта за министър и да предаде четата. Същото се очаква да направи и Даниел Лорер под предлог, че ще участва в проевропейско правителство. Отделно Мария Габриел заедно с Росен Плевнелиев и Томислав Дончев минава за човек на Иво Прокопиев и лобито на Сорос, което си има квота в партия ГЕРБ.

ПЛАН Б (БАНКЯ) Е БИЛ ВИНАГИ ПЛАН А

Правителство с първия мандат на ГЕРБ е било винаги вариант А за ДПС и ГЕРБ. Повечето ресурсни министерства са разпределени, а кабинетът ще е маскиран като “Правителство на отговорността” и с мандат от минимум 18 месеца, а защо не и 48. Зависи как потръгнат работите в усвояването на европарите по Плана за устойчиво развитие, в което Мария Габриел и ГЕРБ са майстори. По-малкия брат на ДПС ИТН също ще участва с министър – Гроздан Караджов, който отново поема магистралите напук на “Шарлатаните от Харвард”.
Мандатът на новия генерал с мундир от Народния театър ще бъде връчен на 15 май в деня, в който Иван Гешев се завръща от Щатите. Съвпадение ли? Толкова, колкото и това, че в един ден Радев обяви кога дава мандата на ГЕРБ и стана ясно кой ще го вземе. Предстоят две седмици на пазарлъци, в които всичко е позволено, само без кандидатури на Путин, което условие Борисов постави на желаещите да го подкрепят и да се включат в играта с празните кутийки.

Мария Габриел е олицетворение на либералния европейски естаблишмънт, който символизира чиновнически Брюксел. В тази либерална доктрина на първо място е не човекът с неговата консервативна природа и национална култура, а регламенти, директиви и всякакви политкоректни наративи за света в стилистиката на Истанбулската конвенция. Ето и биографията на евентуалния бъдещ премиер на Републиката:

Мария Иванова Габриел (по баща Неделчева) е депутат в Европейския парламент от групата на Европейската народна партия (ЕНП) (2009 – 2017), зам.-председател на ЕНП Жени (от 2012 г.) и зам.-председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в групата (от 2014 г.).

От 7 юли 2017 до 1 декември 2019 година е еврокомисар за цифровата икономика и общество в Комисията „Юнкер“. След това става еврокомисар за иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта в Комисията „Фон дер Лайен“.

Мария Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Хаджидимово. През 1997 г. завършва Езикова гимназия „Д-р Петър Берон“, Кюстендил, а през 2001 г. придобива бакалавърска степен по „Българска и френска филология“ в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“. Продължава образованието си в Института по политически науки в Бордо, Франция, където изучава международни отношения, история на европейските институции, политическа социология, сравнителна политика. Завършва магистратура по „Сравнителна политика и международни отношения“ в Докторската академия по политически науки, Бордо през 2003 г.

От 2004 до 2008 г. е помощник научен изследовател в Института по политически науки в Бордо, Франция. От 2012 до 2014 г. е координатор на ЕНП в Комисията по права на жените и равенство между половете на Европейския парламент. На 19 октомври 2012 г. Мария Габриел е избрана за заместник-председател на ЕНП жени. През юни 2013 г. е избрана за „Евродепутат на годината“ в категория „Равенство на половете“.

След европейските избори през 2014 г. Мария Габриел е зам.-председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент по въпросите на Средиземноморието, Близкия изток и Северна Африка и ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП.

През 2015 г. Европейската асоциация на агенциите по комуникации ѝ връчва отличието „Евродепутат, защитник на социална кауза“ за приноса ѝ за равенството между половете и правата на жените. През 2016 г. получава награда „Евродепутат на годината“ в категория „Развитие“ и орден „Сан Карлос“ на правителството на Колумбия за заслуги към страната в областта на международните отношения и дипломацията

За да следите новините и коментарите в реално време

spot_img

Последни

Военните освиркаха войнствения ястреб Тарагенко на концерт по случай Трети март!

Публиката, сред които и немалко военнослужещи, освирка името на...

Избирателите на Демократите имат огромен проблем и не одобряват военната помощ на Байдън за Израел

Мнозинството демократи предпочитат кандидат за президент, който да не...

Погребението на Навални ще е в църква, водеща кампания в полза на войната в Украйна

Заупокойната служба за Навални, който подкрепи инвазията в Крим...

Не пропускай

Военните освиркаха войнствения ястреб Тарагенко на концерт по случай Трети март!

Публиката, сред които и немалко военнослужещи, освирка името на...

Избирателите на Демократите имат огромен проблем и не одобряват военната помощ на Байдън за Израел

Мнозинството демократи предпочитат кандидат за президент, който да не...

Погребението на Навални ще е в църква, водеща кампания в полза на войната в Украйна

Заупокойната служба за Навални, който подкрепи инвазията в Крим...

Макрон стои зад думите си, че Западът може да влезе с войски в Украйна и да се бие срещу Русия

Еманюел Макрон заяви днес, че всяка от думите му...

Вицето на Радев за Ротацията: Най-добре нови избори и истински редовен коалиционен кабинет след тях

Радев е готов със служебния кабинет, ако слушаме вицето...

ИЗВЪНРЕДНО! МВР залови скитника Червения пират, който плашеше съдия Цариградска, Габриел и магистратите по мейла

Полицията задържа мъжа, отправял заплахи срещу магистрати. Това съобщиха...

Гешев, Цацаров, Алексей Петров, Бойко Борисов и Петьо Еврото в показанията на Ивайла Бакалова и мъжа и в парламента

Бившият модел Ивайла Бакалова и бизнесменът Веселин Денков бяха...

Прочетете още

Военните освиркаха войнствения ястреб Тарагенко на концерт по случай Трети март!

Публиката, сред които и немалко военнослужещи, освирка името на военния министър Тодор Тагарев след края на тържествения концерт вчера вечерта в столичната зала „България“....

Избирателите на Демократите имат огромен проблем и не одобряват военната помощ на Байдън за Израел

Мнозинството демократи предпочитат кандидат за президент, който да не подкрепя предоставянето на американска военна помощ на Израел, сочи ново проучване на Ройтерс/Ипсос. На този...

И двете страни на конфликта в Газа Израел и Хамас са замесени във военни престъпления, според Върховния комисар по правата на човека

Върховният комисар на ООН за правата на човека Фолкер Тюрк днес заяви, че военни престъпления са били извършени от всички страни в конфликта между...
Verified by MonsterInsights