Ексклузивно:

Съветът на ЕС одобри въвеждането на Истанбулската конвенция

Съветът на ЕС съобщи, че е приел решение за...

Ердоган печели изборите в Турция, ще управлява трето десетилетие (ОБЗОР)

Президентът Реджеп Тайип Ердоган спечели президентските избори в Турция , побеждавайки...

НЕЧОВЕЦИ! Лекарите към почернения съпруг на починалата родилка: Изтеглихте късата клечка

Жена ми става, за да повика спящата сестра, защото...
НачалоПолитикаНовият Бойко Борисов с пола ще е …. Мария Габриел. Тя взима...

Новият Бойко Борисов с пола ще е …. Мария Габриел. Тя взима мандата!

Както BNEWS написа преди седмица кандидатът – премиерът на ГЕРБ ще е жена с кариера в чужбина. След отказа на Кристалина Георгиева да се завърне преждевременно у нас Бойко Борисов задейства плана с Мария Габриел, която направи за два мандата еврокомисар в Брюксел. Още преди Гергьовден Габриел, която е френска булка, е била съгласувана на сгледа с Румен Радев и с ДПС, които са одобрили назначението и. Очаква се да събере подкрепа от всички партии, включително и от ДБ на Христо Иванов и олигарха Прокопиев и на ДСБ по линия на ЕНП, където Борисов ги набута. Би било нечуван майтап, ако сестрински партии от едно европейско семейство не се подкрепят една друга. “Продължаваме Промяната” на Киро и Лена остават на сухо, а Габриел вече е в офиса на ГЕРБ в София, където редят правителство с шефа и Бойко Борисов. Не е изключено и “химикът – физик”, по определението на Лена Бориславова , Николай Денков също да получи индивидуална оферта за министър и да предаде четата. Същото се очаква да направи и Даниел Лорер под предлог, че ще участва в проевропейско правителство. Отделно Мария Габриел заедно с Росен Плевнелиев и Томислав Дончев минава за човек на Иво Прокопиев и лобито на Сорос, което си има квота в партия ГЕРБ.

ПЛАН Б (БАНКЯ) Е БИЛ ВИНАГИ ПЛАН А

Правителство с първия мандат на ГЕРБ е било винаги вариант А за ДПС и ГЕРБ. Повечето ресурсни министерства са разпределени, а кабинетът ще е маскиран като “Правителство на отговорността” и с мандат от минимум 18 месеца, а защо не и 48. Зависи как потръгнат работите в усвояването на европарите по Плана за устойчиво развитие, в което Мария Габриел и ГЕРБ са майстори. По-малкия брат на ДПС ИТН също ще участва с министър – Гроздан Караджов, който отново поема магистралите напук на “Шарлатаните от Харвард”.
Мандатът на новия генерал с мундир от Народния театър ще бъде връчен на 15 май в деня, в който Иван Гешев се завръща от Щатите. Съвпадение ли? Толкова, колкото и това, че в един ден Радев обяви кога дава мандата на ГЕРБ и стана ясно кой ще го вземе. Предстоят две седмици на пазарлъци, в които всичко е позволено, само без кандидатури на Путин, което условие Борисов постави на желаещите да го подкрепят и да се включат в играта с празните кутийки.

Мария Габриел е олицетворение на либералния европейски естаблишмънт, който символизира чиновнически Брюксел. В тази либерална доктрина на първо място е не човекът с неговата консервативна природа и национална култура, а регламенти, директиви и всякакви политкоректни наративи за света в стилистиката на Истанбулската конвенция. Ето и биографията на евентуалния бъдещ премиер на Републиката:

Мария Иванова Габриел (по баща Неделчева) е депутат в Европейския парламент от групата на Европейската народна партия (ЕНП) (2009 – 2017), зам.-председател на ЕНП Жени (от 2012 г.) и зам.-председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в групата (от 2014 г.).

От 7 юли 2017 до 1 декември 2019 година е еврокомисар за цифровата икономика и общество в Комисията „Юнкер“. След това става еврокомисар за иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта в Комисията „Фон дер Лайен“.

Мария Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Хаджидимово. През 1997 г. завършва Езикова гимназия „Д-р Петър Берон“, Кюстендил, а през 2001 г. придобива бакалавърска степен по „Българска и френска филология“ в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“. Продължава образованието си в Института по политически науки в Бордо, Франция, където изучава международни отношения, история на европейските институции, политическа социология, сравнителна политика. Завършва магистратура по „Сравнителна политика и международни отношения“ в Докторската академия по политически науки, Бордо през 2003 г.

От 2004 до 2008 г. е помощник научен изследовател в Института по политически науки в Бордо, Франция. От 2012 до 2014 г. е координатор на ЕНП в Комисията по права на жените и равенство между половете на Европейския парламент. На 19 октомври 2012 г. Мария Габриел е избрана за заместник-председател на ЕНП жени. През юни 2013 г. е избрана за „Евродепутат на годината“ в категория „Равенство на половете“.

След европейските избори през 2014 г. Мария Габриел е зам.-председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент по въпросите на Средиземноморието, Близкия изток и Северна Африка и ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП.

През 2015 г. Европейската асоциация на агенциите по комуникации ѝ връчва отличието „Евродепутат, защитник на социална кауза“ за приноса ѝ за равенството между половете и правата на жените. През 2016 г. получава награда „Евродепутат на годината“ в категория „Развитие“ и орден „Сан Карлос“ на правителството на Колумбия за заслуги към страната в областта на международните отношения и дипломацията

Последни

Брат Галев пътувал като африкански турист и влязъл като балканец у нас заради Къро

Потвърди се информацията на BNEWS, че Брат Галев влязъл...

Кирчо откри парти сезона, след като откри „Сицилиевата“ долината

След като нареди правителството и откри Сицилиевата долина, Кирчо...

2/3 от българите не смятат, че ще дойде ротацията на Габриел да стане премиер

33% от българите са на мнение, че кабинетът "Денков-Габриел"...

Трябваше да се закълнат в Конституцията на САЩ

Радев се позиционира като единствена опозиция на ГЕРБ -...

Не пропускай

Брат Галев пътувал като африкански турист и влязъл като балканец у нас заради Къро

Потвърди се информацията на BNEWS, че Брат Галев влязъл...

Кирчо откри парти сезона, след като откри „Сицилиевата“ долината

След като нареди правителството и откри Сицилиевата долина, Кирчо...

2/3 от българите не смятат, че ще дойде ротацията на Габриел да стане премиер

33% от българите са на мнение, че кабинетът "Денков-Габриел"...

Трябваше да се закълнат в Конституцията на САЩ

Радев се позиционира като единствена опозиция на ГЕРБ -...

И Слави го уличи: Бойко е патологичен лъжец!

След Нинова и Слави Трифонов обяви, че Борисов лъже...

„Комунистите“ от Капитал и Дневник нещо да кажат за Делян Добрев?

От години слушам мантрата, че "партиите на статуквото" са...

Корнелия: Бойко е лъжец!

Повод за избухването на лидерката на БСП стана твърдението...

ГЕРБ, ПП/ДБ и Пеевски плюс Карадайъ приеха кабинета “Денков”. Другият Делян против

Правителството с втория мандат на Промяната обедини необединимото и...

Гешев прати в Парламента нови томове за Барселонагейт от дома на Валентин Златев

Прокуратурата е изпратила нови томове с доказателства в Парламента...

Бойко Борисов прави в Банкя гаражна разпродажба на партия ГЕРБ

Продаде на Кирчо и на Прокопиев на безценица министрите...

Прочетете още

Брат Галев пътувал като африкански турист и влязъл като балканец у нас заради Къро

Потвърди се информацията на BNEWS, че Брат Галев влязъл жив у нас и умрял от вълнение в дома си. След убийството на Къро Ангел...

Кирчо откри парти сезона, след като откри „Сицилиевата“ долината

След като нареди правителството и откри Сицилиевата долина, Кирчо Петков се отдаде на буйно парти за представянено на новата готварска ккига с безглутенови рецепти...

2/3 от българите не смятат, че ще дойде ротацията на Габриел да стане премиер

33% от българите са на мнение, че кабинетът "Денков-Габриел" ще издържи само до местните избори след 3 месеца през октомври. Мария Габриел трябва да...
Verified by MonsterInsights