Ексклузивно:

Ердоган печели изборите в Турция, ще управлява трето десетилетие (ОБЗОР)

Президентът Реджеп Тайип Ердоган спечели президентските избори в Турция , побеждавайки...

НЕЧОВЕЦИ! Лекарите към почернения съпруг на починалата родилка: Изтеглихте късата клечка

Жена ми става, за да повика спящата сестра, защото...

КОАЛИЦИЯ БОМ-БИГИРИ! Киро и Борисов стана хит в социалните мрежи (Култово ВИДЕО)

Култово видео с Бойко Борисов и Кирил Петков обира...
НачалоБългарияОлигарсите жертваха два дългосрочни проекта ГЕРБ и ДБ заради европарите

Олигарсите жертваха два дългосрочни проекта ГЕРБ и ДБ заради европарите

Мая Живкова Роджърс

Помните ли мутрите през 90-те? Аз бях малка и нямам лични впечатления. Помня как по малките магазинчета и дюкянчета се появяваха стикерите и как всеки ден в новините съобщаваха за някой разстрелян на улицата, в ресторант или в офиса си. Помня опита на Дони да предизвика реакция с песента си и помня как мнозина запалиха свещ в подкрепа на призива му. И какво от това? Те продължиха да се убиват по улиците.

Години по-късно разбрах, че мутрите са създадени от Любен Гоцев – началник на Държавна сигурност преди 1989 г. и министър на Андрей Луканов в началото на демокрацията (името на дъщеря му се появи отново във връзка с ПП – каква изненада). Целта – да потиснат развитието на частния бизнес в онези първи години на икономическа свобода. Икономически независимите хора са основен враг на комунистите, знаем. Имах познат, който е работил като „застраховател“ в онези времена. Разказвал ми е как са заплашвали малките бизнесмени, които не са искали да си плащат „такса спокойствие“ – как са чупели кости и са вадели зъби на живо – ей така, за назидание.

След като се поразчистиха, тези хора облякоха костюми и се превърнаха в крупни бизнесмени. Днес те владеят икономиката на България и всички го знаем. Имат си компании, медии, политически партии и политици. Сливането на икономическата и политическата власт италианците определят като мафия. Всички тези мафиоти – за разлика от истинските предприемачи – висят на държавната хранилка. След влизането на България в ЕС, те са основните консуматори на еврофондове. България плаща такса за членство на ЕС от данъците на българските граждани и тези пари се връщат обратно към мафиотските групировки. Вече не се стрелят по улиците, носят скъпи костюми и са първи евроатлантици. Те стават все по-богати, а ние се радваме, че можем да отидем в Германия да се грижим за немски баби.

Войни на групировките: Борисов и Прокопиев vs. ДПС и Радев (ДС)

Това, което наблюдаваме през последните 3 години, е борба между отделните мафиотски групировки в България. Ние, гражданите, сме твърде безпарични, наивни и безсилни да се борим с това зло. Но те започнаха да се изчистват помежду си – отново. В началото групировката на Радев (очевидно представена от старите ченгета от ДС) и групировката на либералите (Прокопиев) се съюзиха срещу групировката на Бойко Борисов. После, по време на правителството на Кирил Петков, групировката на Радев и групировката на Борисов се съюзиха срещу групировката на Прокопиев. Сега наблюдаваме съюзяване на групировката на Прокопиев и групировката на ГЕРБ срещу групировката на Радев и групировката на ДПС. При всяко прегрупиране те губят ресурси и се разобличават. И може да се каже, че това е поредният процес на очистване на икономико-политическата среда в България.

Олигарсите жертваха ГЕРБ и ДБ (ПП) заради европарите, Гешев е новият играч

Малко подцениха Гешев и той размъти водата, вадейки на повърхността допълнителни пластове от тиня и зависимости. Това е добре. Ако не друго, силните се борят помежду си и някои ще отпаднат от този процес. Днес видяхме как олигарсите жертват два от дългосрочните си политически проекти – ГЕРБ и ДБ (плюс несполучливия ПП), за да отстранят душманина си главен прокурор и да вземат едни европейски пари. След това обаче ги очаква продължителен сух период, защото тези са бити карти, а новите проекти изискват хора и нови лица (не толкова нови като Мая Манолова, нали).

Преди години си мислех, че тези процеси на очистване ще доведат в крайна сметка до нормализиране на държавата. Вече не мисля така. Просто по-силните изместват по-слабите от терена и продължават с криминалните си активности.

За мен е окуражителен фактът, че Иван Гешев не се поддаде на заплахите и поведе борба срещу мафиотските групировки. Дано да е преценил силите си и дано да има шанс. Защото мисля, че само такъв човек може да промени нещо в България – някой, който не иска да се впише в тази система. Дано да е такъв човек и дано да му се получи. Защото ние друг шанс нямаме.

Последни

Радев от Молдова: Целувката между Борисов и Петков ражда отвращение

“Не очаквам целувката между Борисов и Петков да роди...

Черната оФца Явор Божанков подпали женски бой между нежни мъже в парламента (ВИДЕО)

Явор Божанов подпали с реплика за "меките китки" смешен...

Прокуратурата разполага само с Мис България срещу Бойко Борисов по Барселонагейт

Бившата миска се превърна в основен медиен и досъдебен...

Не пропускай

Радев от Молдова: Целувката между Борисов и Петков ражда отвращение

“Не очаквам целувката между Борисов и Петков да роди...

Черната оФца Явор Божанков подпали женски бой между нежни мъже в парламента (ВИДЕО)

Явор Божанов подпали с реплика за "меките китки" смешен...

Прокуратурата разполага само с Мис България срещу Бойко Борисов по Барселонагейт

Бившата миска се превърна в основен медиен и досъдебен...

Кабинетът на Страха е готов, Бойко взима МВР, Асен Василев – министър

След цял ден преговори, надвечер стаята на Росен Желязков...

Нищо не може да спре Бойко да обича Киро и Асен, дори и Гешев!

Има и нещо забавно в нашата цветна революция. Херо Мустафа...

Кирчо Петков преди разпита в Прокуратурата: Аз съм умопомрачен..

Наред с олигарсите днес и Кирчо трябваше да ходи...

Портних ще прави компания на Борисов с две обвинения! Вичо от Варна избяга за Дубай

Гешев подкара ГЕРБ по домовата книга. След премиера, следват...

Иван Гешев се закани да вкара бивш премиер в затвора и отсече „Време е за Чисти ръце!“

Главният прокурор Иван Гешев се закани да стартира операция...

Обвиниха Пепи Еврото за принуда, заплахи и незаконно следене. Издирват го!

Бившият следовател Петър Петров се издирва от МВР, за...

Прочетете още

Радев от Молдова: Целувката между Борисов и Петков ражда отвращение

“Не очаквам целувката между Борисов и Петков да роди нещо друго, освен отвращение, а то не води до доверие и устойчиви решения”, така закова...

Черната оФца Явор Божанков подпали женски бой между нежни мъже в парламента (ВИДЕО)

Явор Божанов подпали с реплика за "меките китки" смешен и срамен бой на трибуната на Народното събрание между мъже, които пред погледа на изумени...

Прокуратурата разполага само с Мис България срещу Бойко Борисов по Барселонагейт

Бившата миска се превърна в основен медиен и досъдебен таран на атаката срещу Борисов по Барселонагейт. По шегата на Борисов, тези, които ритат топка...
Verified by MonsterInsights