Новините с коментар в реално време

Новините с коментар в реално време

Ексклузивно:

НачалоБългарияОтнеха лиценза на „Еврофутбол“ за 3 месеца

Отнеха лиценза на „Еврофутбол“ за 3 месеца

Държавната комисия по хазарта (ДКХ) отне за срок от три месеца лицензите на „Еврофутбол“ ООД, съобщиха от комисията.

Дружеството има издадени лицензи за организиране на хазартни игри онлайн за залагания върху резултати от спортни състезания и надбягвания с коне и кучета, както и за организиране на хазартни игри за залагания върху резултати от спортни състезания и надбягвания с коне и кучета.

Решението е на основание на текст от Закона за хазарта, който предвижда подобна мярка при просрочени публични задължения на дадено дружество в голям размер.

Ако „Еврофутбол“ отстрани нарушенията в срок ще може да продължи дейността си.

Според медийни публикации най-големият акционер в букмейкърската къща е гръцкият милиардер Сократис Кокалис с 51%. 30 на сто от капитала е в ръцете на фирми, сочени за близки до Васил Божков. Стефан Найденов и синовете му Цветомир и Боян („Ефбет“) пък публично са коментирали, че имат 16-процентов дял.

"Еврофутбол" разви чрез партньори мрежа от пунктове и т.нар спортни барове и продължава да е един от големите данъкоплатци у нас. Хиляди са ангажирани в обектите на франчайз.

Божков и Найденови бяха в дълъг задочен конфликт, който ескалира до намеса на властите, след която Божков беше арестуван в ОАЕ, а след законова промяна "Национална лотария" загуби възможността да организира моментни игри.

Целенасочена атака или събиране на дължимото?

Малко преди началото на заседанието на ДКХ днес, от "Еврофутбол" разпространиха до медиите своя позиция, в която твърдят, че дружеството ще бъде "убито".

"Всичко започна на 14.02.2020 г., когато в късния петъчен следобед представителите на държавния орган Държавна комисия по хазарта ни връчиха Акт за установяване на публични държавни вземания (АУПДВ) за предполагаеми дължими от дружеството ни публични вземания за държавни такси на стойност 328,9 млн. лева.", написаха от "Еврофутбол", като веднага подчертаха, че винаги са си плащали дължимото.

Те твърдят и че са били запорирани сметките им, а имало и натиск да затворят пунктовете си заради коронавируса, макар по отношение на аналогичните обекти на Българския спортен тотализатор да нямало такива искания.

Каква е причината за цялата кампания според "Еврофутбол? "От началото на 2020 г. активно се води битка за това българският бизнес по отношение на спортните залагания да бъде поднесен на тепсия на други хазартни оператори, предимно чуждестранни и онлайн, които, според сега действащата законова уредба, нямат право да осъществяват наземна хазартна дейност".

За да следите новините и коментарите в реално време, абонирайте се за нашите канали ето тук👇

spot_img

Последни

Не пропускай

Bnews предава от кинофестивала в Кан: Блокираха булевард “Кроазет” заради Селена Гомес (ВИДЕО)

Актрисата и певица Селена Гомес направи същински фурор на...

ИЗВЪНРЕДНО! Стрелба по Петьо Петров – Еврото в най-баровския квартал на Белград

Наемни килъри с мотори за малко да пратя Еврото...

Състоянието на простреляния Роберт Фицо е сериозно и не позволява да бъде преместен

Състоянието на словашкия премиер Роберт Фицо е стабилизирано, но...

МЪЛНИЯ! Тежка катастрофа с Киро Петков в центъра на София! Помита с колата си отзад автомобила на момиче! СНИМКИ

Снимките публикува издателят на Пик Недялко Недялков. Петков е...

Прочетете още

Асен Василев твърди, че един глас на изборите струва 500 лева, а един депутат 5 милиона лева!

ГЕРБ и ДПС купуват гласове за 9 юни по 500 кинта парчето, издаде ги финансовият гуру на Сглобката Асен Василев - Кокорчо. Ако бившият финансов...

Bnews предава от кинофестивала в Кан: Блокираха булевард “Кроазет” заради Селена Гомес (ВИДЕО)

Актрисата и певица Селена Гомес направи същински фурор на кинофестивала в Кан. Преди да отпътува за червения килим и премиерата на новия си филм “Emilia...

“Жулиет и Ромеро”! Новата Жулиета от “Ромео и Жулиета” е Ромеру Лукаку – тежък център нападател от Серия А с 20 гола на сезон!

Новите Ромео и Жулиета. Преди си мислих, че основният мотив на глобалистите да правят такива неща е социалното инженерство. Да ни внушат, че Европа...
Verified by MonsterInsights