Новините с коментар в реално време

Новините с коментар в реално време

Ексклузивно:

НачалоБългарияПърви снимки на хубавата Яна, убита от Тройния убиец! В него е...

Първи снимки на хубавата Яна, убита от Тройния убиец! В него е намерена банкова карта и на убитото момче

Ако полицията си беше свършила работата преди една година, а Съдът не бе пуснал убиец психопат на свобода, това момиче нямаше да бъде мъртво.

Тройният убиец призна всичките си убийства. Съдът и МВР можеха да спасят два живота, ако си бяха свършили работата първия път!

Софийска градска прокуратура, която през 2022 година пропуснала да обжалва пускането на свобода на убиеца от Районния съд в София след първото му убийство, излезе с подробности за трите зверски убийства на серийния убиец и психопат Чавдар Бояджиев, убил двама души, след като съдът го пусна след първото убийство. Сега подробностите се изясняват, но както се казва – след дъжд качулка и след три трупа на млади хора – две момичета и едно момче.

„Досъдебното производство е образувано в 4-ти август в случай на неотложност. То е за извършено двойно убийство по чл. 116, за което предвижда както доживотен затвор, така и доживотен затвор без замяна и лишаване от свобода от 15 до 20 години.

От 22:10 до 3:50 е извършен оглед на мястото – иззети са веществени доказателства – пистолет с пълнител, в който е имало два патрона, дрехи на Бояджиев, кутия с патрони и банкова карта с името на убитото момче.

Вчера дежурен съдия е одобрил протокола за извършените действия. Проверен е и автомобилът на Бояджиев. На 5-и август е съставен протокол за освидетелстване на лице с изрично негово съгласие. От него са взети и натривки от лицето. Иззето е и съдържанието на поднокътното пространство на всеки пръст.

Иззет е и клетъчен материал от устната му кухина. На 5-и август е извършен оглед на местопроизшествие от 11:40 до 13:30. Намерено е починало момиче на видима възраст около 20 години. Същите действия са извършени и друг протокол на оглед за починало момче на около 30 години.

Убитото момиче е Яна Велинова на 18 години от София.

В гр. София, ж.к. „Дружба“ са намерени вещи наубитото момче. Извършени са много разпити на свидетели – както близки на обвиняемия, така и близки на убитото момче и момиче. Назначена е съдебномедицинска експертиза.

Намерен е мобилен телефон на убитото момиче в ж.к. „Младост“. Близките й са го предали, предава Блиц.

Къщата на Бояджиев е била претърсена. От дома му са иззети вещи, които имат значение за разкрива а оперативната истина – дрехи и обувки. По обувките е намерена кръв. В момента се установява дали тя е човешка и дали принадлежи на някой от убитите.

С експертизи ще се разбере дали по вещите на обвиняемия има следи от биологичен материал от жертвите. По лицето на обвиняемия има частици, които водят до тезата, че в близките часове той е използвал оръжие.

Има сведения, че гилзите, открити на местопрестъплението, където е намерен трупът на момче, съвпадат с тези от пистолета, открит в автомобила на Бояджиев.

Има разумни основания да се смята, че Бояджиев е извършил двете убийства. Той е привлечен в качеството на обвиняем за убийството на две лица. Задържан е за до 72 часа. В понеделник ще бъде разгледано искане за задържане под стража.

Бояджиев сам е заявил, че е извършил убийство умишлено през април 2022 година. Май месец 2023 година е бил признат за виновен за това, че е извършил, в съучастие с други лица, лека телесна повреда с хулигански подбуди. Поради факта, че към този момент той не е бил осъждан, законът задължава съда да го освободи от наказателна отговорност и да му наложи наказание глоба – 100 лева.

Установява се, че Бояджиев е обвиняем по друго производство. То касае причинена смърт по непредпазливост. За това се предвижда наказание лишаване от свобода до 5 години. В убийството на Яна, също както и при насилието на Дебора в Стара Загора, има намесени склоняване към проституция и сводничество. Убиецът е участвал с убитото момиче в продажба на снимки с порнографско съдържание, което двамата са правили. Той е твърдял, че си плаща за секс с нея. Това по никакъв начин не ооравдава или обяснява неговите действия.

На 06 април 2022 г. Чавдар Бояджиев, който в събота бе обвинен за двойното убийство на Яна Велинова и Иво Колев, е убил друга жена – това е 22-годишната Мариела Сиракова. Двамата се познавал от няколко месеца, имали интимна връзка, пише Труд.
Във фаталния ден миналата година двамата били в дома на Чавдар в с. Лозен, където правили секс, който завършил фатално за жената. 16 месеца след смъртта й става ясна и истинската причина за смъртта на Мариела. Жената искала дете от партньора си, което го вбесило. Бояджиев приложил хватка от джудото и удушил момичето. Мотивът – мъжът имал и друга връзка с жена от столичния квартал „Лозенец“, която не искал да разваля заради интимната си партньорка. Към днешна дата двамата са разделени.

След като осъзнал какво е направил, Чавдар се обадил на своя приятел Иво Колев. Двамата се видели на езерото „Панчарево“, където ги чакала и Яна Велинова и друга нейна приятелка. Бояджиев разказал на тримата, че приятелката му е мъртва. Не признал, че сам я убил. Иво Колев предложил да скрият трупа на мъртвото момиче, но двете жени предложили Чавдар да се предаде на полицията, вместо да се укрива. Групата се преместила в Лозен, Бояджиев се прибрал в дома си, сложил кучешка каишка на мъртвата Мариела и се обадил на телефон 112. През това време Велинова и второто момиче наблюдавали от улицата пристигането на полицията и Бърза помощ. Пред полицаите Чавдар Бояджиев обяснил, че приятелката му се задушила на кожената каишка. Така истината за умишлената смърт е прикрита. Съдът го освобождава за убийство по непредпазливост с мярка подписка, с наблюдаващият прокурор не протестира. Убиецът остава на свобода, след като неговатв фалшива версия за първото убийство минава.

„В момента делото е на производство, като то е стартирало от 8-о РПУ. В края на годината е прехвърлено за разследване към СДВР. 

Откриваме сериозни пропуски по разследването на това престъпление от 2022 година. Снели сме доверието от ръководството на 8 РПУ и сме поискали освобождаването от длъжност на неговия ръководител.“, заяви зам-главният секретар на МВР Живко Коцев.

Всички тези самопризнания прави самият Чавдар Бояджиев, но едва след задържането му преди ден по пътя между Бургас и Айтос и след като е убил Яна и Иво. Полицаите бързо влизат в следите му след извършеното двойно убийство, именно, защото установяват, че той е поддържал връзка с жертвите от Лозен.

За да следите новините и коментарите в реално време

spot_img

Последни

СЕНЗАЦИОННО! Сглобката пришива убийството на Алексей Петров на жена му и ще черпи, че телефонът му се оказа заключен завинаги!

Активните действия на МВР почти половин година след екзекуцията...

Бивш съратник на Киро Петков: “Промяната” върна мутрите на ГКПП Капитан Андреево

Каква я мислехме, а каква стана. Вместо Мутри вън,...

Денков и неколцина министри се озоваха на гарата в Киев дни преди ротацията!

Пътуващият активно напоследък кандидат за външен министър след ротацията...

Не пропускай

СЕНЗАЦИОННО! Сглобката пришива убийството на Алексей Петров на жена му и ще черпи, че телефонът му се оказа заключен завинаги!

Активните действия на МВР почти половин година след екзекуцията...

Бивш съратник на Киро Петков: “Промяната” върна мутрите на ГКПП Капитан Андреево

Каква я мислехме, а каква стана. Вместо Мутри вън,...

Денков и неколцина министри се озоваха на гарата в Киев дни преди ротацията!

Пътуващият активно напоследък кандидат за външен министър след ротацията...

Искаме ли България да стане богата страна? Отговорът без уранови мини е ясен

Наскоро излезе поредната годишна класация на общините с най-висока...

Изненадващ кандидат от Демократите за вицепрезидент на Доналд Тръмп

Отново се завъртя интригата, че Тулси Габард може да...

Какви цели изпълни Путин в Украйна и какви са неговите бъдещи творчески планове

Всъщност не познах. Огромна част от руснаците застанаха зад...

Ваня Григорова удари Нинова свирепо: Без мен БСП щеше да има 3-ма или 4-ма общински съветници в София!

Ваня Григорова разобличи саботажите на Нинова спрямо БСП в...

Прочетете още

Първа атака на Пеевски към Сглобката, след като оглави ДПС: Спрете срвмното делкане на властта и помислете за болните от диабет деца!

Съобщението е изпратено чрез пресцентъра на ДПС, която Пеевски оглави като съпредседател заедно с д-р Джевдет Чакъров в събота. Цялата минала седмица мина под...

СЕНЗАЦИОННО! Сглобката пришива убийството на Алексей Петров на жена му и ще черпи, че телефонът му се оказа заключен завинаги!

Активните действия на МВР почти половин година след екзекуцията на Трактора целят да прехвърлят убийството му на битова основа - любовен триъгълник и подялба...

Бивш съратник на Киро Петков: “Промяната” върна мутрите на ГКПП Капитан Андреево

Каква я мислехме, а каква стана. Вместо Мутри вън, мутрите са обратно в парламента, в министерствата и на митниците! Товаро-разтоварната дейност на ГКПП "Капитан Андреево"...
Verified by MonsterInsights