Новините с коментар в реално време

Новините с коментар в реално време

Ексклузивно:

НачалоАнализиПо БНТ: Пеевски става силният човек след Доган. ДПС яхна вълната на...

По БНТ: Пеевски става силният човек след Доган. ДПС яхна вълната на новия световен ред

Последвай Bnews.bg в

„Стабилизиращата роля на ДПС никой не я отрича. Нито г-н Иванов, нито г-н Борисов“, рече днес Делян Пеевски пред журналисти в парламента.

Доган тества Пеевски в момента. В един момент Доган може да го официализира с повече власт в ДПС. Не казвам, че след няколко месеца той ще стане лидер, но той ще бъде все по-силният човек, човекът след Доган.“ Това заяви в интервю за предаването „Още от деня“ журналистът Илхан Андай.

„ДПС първи влязоха в час, съобразно новия световен ред, както каза Делян Пеевски. Последваха едни бързи събития след тези думи на Пеевски и започна нареждане на комисиите парламентарните и , ДПС получи твърде много парламентарна власт. Едно правителство вече не се сформира от разговори в Сарая , в дома на Асен Василев, а има едно стъпало горе, някои го наричат посолство, други връзката с Брюксел, срещи в манастир. Тези силните на България при сформирането на това правителство бяха зависими от силните в световен и европейски план. Затова ДПС е много полезна формация, за това, че първи са прозрели новите дадености и заради удобната аритметика – без ДПС няма как да се получи това уравнение за оцеляване на кабинета Денков“, каза Андай.

Журналистът подчерта, че депутатът Делян Пеевски е особено активен.

„Той е с ново лице. Пеевски изпреварва събитията и промотира хубавите неща, които ще се случват в България. Делян Пеевски има плаващ статус. Изпратен е при другите от ПП-ДБ и ГЕРБ като миротоврец, макар да не изглежда така благ. Той не се мъчи с българския език, изрежда нещата и създава полезни новини, които плашат партньорите. Изглежда новият Делян Пеевски е по- за предпочитане от всички нарциси в този парламент. Сатанизираният Пеевски повече полезен ли е на държавата от фаворизирания Кирил Петков?“, допълни журналистът.

Илхан Андай коментира и новината, че настоящият кмет на Кърджали Хасан Азис няма да е кандидатът на ДПС на предстоящите местни избори след 20-годишно управление.

„Къде сбърка Хасан Азис? След като е открита номинационната кампания, Хасан казва на Доган на събитие в Росенец какво е свършил през годините и че хората са зад него. Конкретният отговор на Доган тогава е „действай“. Не казва категорично да или не“, посочи Андай.

Почетният председател на ДПС и ръководството на Движението са препитали през последните дни всички кандидат-кметове, традиция, която партията спазва от последните 20 години.

„Този изпит, така наречените консултации, бяха толкова интересни , че през 2015 г. имаше толкова много кандидати от една община, че се шегуваха защо не са се качили на автобус и да са дошли. Имаше хора, които просто искаха да видят Доган. Явяваха се супер неподготвени, говореха небивалици. Форматът безспорно е интересен. Той е приложим единствено при ДПС и ГЕРБ.Самият Ахмед Доган си получава информация от различни източници и е на ясно, че на местна почва тези номинации също се манипулират. Местният съвет контролира. На много малки населени места тяхни кандидати от града се оплакваха, че тях не ги номинират, защото по-силните в региона не допускат това нещо. Така че и номинациите са полезни за ДПС, и изпита при Доган“, коментира журналистът.

„Обществените нагласи и спецификите в смесените региони показват, че ДПС имат шанс да спечелят между 35 и 40 общини. На 25 общини, аз мога да ви ги изредя, на 17 и 18-ти шестте общини в Кърджали, които бяха излъчени кандидати, 29 октомври ще бъде своеобразен протокол на това решение. Те са сигурни кметове“, допълни Андай.

БНТ

За да следите новините и коментарите в реално време, абонирайте се за нашите канали ето тук👇

spot_img

Последни

Не пропускай

След като дадохме БТР-те на Украйна, Главчев призова земеделците да гасят пожарите с тракторите!

България гори, а няма тежка и високопроходима техника да...

Пожарът в Ямболско навлезе в село Воден, хората се евакуират сами

Огънят от пожара в Ямболско навлезе в село Воден....

Директорът на “Сикрет сървис“: На покрива, откъдето беше стреляно по Тръмп, нe e имало агент, за да не падне

Директорът на американската служба за охрана „Сикрет Сървис“ Кимбърли...

Автентичното ДПС на Ахмед Доган и Джевдет Чакъров поиска преговори за втория мандат с ПП/ДБ

Очакваме президентът да връчи мандата, а "Продължаваме промяната -Демократична...

US сенатор, громил корупцията у нас, е осъден на 222 години затвор за подкупи и изнудвания!

Един от най-влиятелните сенатори в САЩ, който през 2021...

Виктор Николаев и Мира от Нова ТВ към ГЕРБ 20 пъти: По-добре ли ви с ДПС без Пеевски?

Тази сутрин Даниел Митов отнесе опорките на ГЕРБ по...

Прочетете още

Старата Сглобка Борисов – Пеевски – Киро Петков плюс Копейкин заграби всички ключови комисии в Парламента

Един от малкото останали верни на Делян Пеевски депутати от турския етнос Байрам Байрам оглави една от най-важните парламентарни комисии - тази по бюджет...

След като дадохме БТР-те на Украйна, Главчев призова земеделците да гасят пожарите с тракторите!

България гори, а няма тежка и високопроходима техника да гаси горските пожари. Евроатлантиците дариха стотици БТР-и за Украйна, а те са идеални за превоз...

Пожарът в Ямболско навлезе в село Воден, хората се евакуират сами

Огънят от пожара в Ямболско навлезе в село Воден. Хората започнаха да се самоевакуират. Пожарът от землищата на съседните на Воден села много бързо се...
Verified by MonsterInsights