Ексклузивно:

Ердоган печели изборите в Турция, ще управлява трето десетилетие (ОБЗОР)

Президентът Реджеп Тайип Ердоган спечели президентските избори в Турция , побеждавайки...

НЕЧОВЕЦИ! Лекарите към почернения съпруг на починалата родилка: Изтеглихте късата клечка

Жена ми става, за да повика спящата сестра, защото...

КОАЛИЦИЯ БОМ-БИГИРИ! Киро и Борисов стана хит в социалните мрежи (Култово ВИДЕО)

Култово видео с Бойко Борисов и Кирил Петков обира...
НачалоПолитикаПОКЕРДЖИЯ, УВОЛНЕН ОТ ЧАСТНА БАНКА ЗА НЕУМЕНИЕ ДА ВЗИМА РЕШЕНИЯ, УПРАВЛЯВА БАНКАТА...

ПОКЕРДЖИЯ, УВОЛНЕН ОТ ЧАСТНА БАНКА ЗА НЕУМЕНИЕ ДА ВЗИМА РЕШЕНИЯ, УПРАВЛЯВА БАНКАТА ЗА РАЗВИТИЕ, ПРОБУТАН ОТ КИРИЛ ПЕТКОВ

Зеленият „банкер“ е уволнен от частна банка за неумение да взема компетентни и навременни решения, неумение да управлява кредитни сделки

„Хардвардската“ мафия с подкрепата на президента Радев получава контрол върху финансите на държавата.

Българската банка за развитие (ББР) се управлява от Цанко Арабажиев, майстор на покера, разкрива фейсбук страницата на pokernovini.com. В раздел снимки ясно са показани възможностите на Цанко Арабаджиев (Tsanko Arabadzhiev), който скрит зад тъмните очила залага, наддава и блъфира.

Способностите на Цанко Арабаджиев са високо оценени от менте министърът Кирил Петков, който с тактиките на покера няколко дни след като е блъфирал президента, че е само български гражданин и е подписал декларация с невярно съдържание за липсата на канадско гражданство, на 11 май 2021 г., се опитва да измами и Българската народна банка (БНБ), като депозира документите за одобрение на покерджията Арабаджиев като шеф. БНБ не се хваща на блъфа и установява, че на тази дата Кирил Петков все още не е министър.

В папката с документи са декларирани и неверни и несъществуващи обстоятелства за взети решения от действащия към този момент надзорен съвет. БНБ по-късно с официално прессъобщение информира за действията на Петков.

В последствие, след сериозни съмнения за документна измама и за антидатирани документи от страна на Петков, които не са на бланка на министерството, нямат номер и печат, все пак е променен надзорния съвет и в държавната банка е назначен Цанко Арабаджиев. Въпреки, че Арабаджиев е вписан в търговския регистър на 07.07.2021 г. и това е датата, от която той може да представлява банката пред трети лица, той заедно с колегата си сключва договор за правно обслужване още на 01.07.2021 г., което е нарушение на закона и договорът вероятно е нищожен.

Договорът е с адвокатската кантора, но е с точно посочване на Лена Бориславова, при месечно възнаграждение 13 690 лв. или 164 289 лв. годишно без ДДС, без разноски и без допълнително уговорените допълнителни 274 лв. час. Лена Бориславова също е от групата на „почтените“ и видно от търговския регистър е обслужвала фондацията на Кирил Петков „Център за приложни изследвания и иновации“ и е лектор е там. Съучредител е на „ДА“ България“ заедно Петков.

Кой всъщност е Цанко Арабаджиев. Според информация в медиите Цанко Арабаджиев е член на „Зелено движение“ и на изборите на 4 април е кандидат-депутат от „Демократична България“. Същият е уволнен от частна банка заради „липса на умения да планира и организира работата си, както и да управлява и разрешава възникващи проблеми“, което е видно от решение №102/31 март 2015 г. на Върховния касационен съд /ВКС/, с което актът на финансовата институция е потвърден.

Възможно е и банкерите от частната банка точно в този период да са разбрали и за хазартните увлечение на настоящия „почтен“ директор на ББР. Видно от текстовете на решението на съда, Арабаджиев е уволнен с мотивите за „липса на мотивация и инициатива за подобряване на работата, в резултат на което изпълнението на поставените индивидуални цели за периода 01.01.2012 – 31.12.2012 е 54%, а оценката за работата му през 2012 и 2013 г. е незадоволителна“.

Мотивите са допълнени и с „неумение за работа в колектив, несъпричастност към общите задачи и общият резултат, неумение да взема компетентни и навременни решения, да изразява ясно позиция и да защитава предложенията пред кредитния комитет, неумение да управлява кредитни сделки и да отчита движението им, което води до изкривяване на резултатите и нереална времева линия за отделните сделки“. (информация за Цанко Арабаджиев: https://www.banker.bg/finansov-dnevnik/read/po-dvama-na-stol-v-nadzora-na-bbr).

Извън тези си постижения, във фейсбук изявите си Арабаджиев, вместо да показва своята експерност, „почтеност и надпартийност“, активно коментира и подкрепя определени политически личности. Но преди това може би ще трябва да отговори и някои въпроси, като например:

– Колко преки кредита е отпуснала ББР по време на неговото ръководство.

– Има ли положителна нотификация от Европейската комисия по шумно рекламираната от Кирил Петков и Асен Василев програма за възстановяне с необезпечени кредити?

– Ако има положителна нотификация, колко кредита, на каква стойност и през коя частна банка са гарантираните от ББР кредите по новата програма на Кирил Петков и Асен Василев?

– Подготвя ли провизиране на обслужвани кредити на действащи и печеливши компании, които в последствие да бъдат принудително обявени за лоши и да бъдат превзети значими компании, а хиляди работници и служители да останат без работа?

Отговорите на тези въпроси ще дадат още яснота по отношение на почтеността, безпристрастното и експертността на майстора на покер блъфирането и хазартните измами. На тези въпроси и още други свързани с държавните финансови мениджъри трябва да отговори спешно и автора на двата служебни кабинета – президента Радев.

Какво се случва обаче с останалите почтени държавни и финансови мениджъри? За тях служебният премиер и президента Радев мълчат и бездействат, въпреки и тяхната измамна почтеност. Припомняме, че новоназначеният финансов министър Валери Белчев, според публикации в медиите и официалната страница на Комисията за финансов надзор е бил прокурист на дружество, включено в черен списък за финансови измами. Дружеството е „Глобъл Стратеджи“ ЕАД, което не е получило лиценз за инвестиционен посредник, а срещу компаниите от списъка са постъпили значителен брой жалби от български граждани, които твърдят, че са изгубили парични средства вследствие на извършени измами.

Обвит в мъгла е и периода, в който Белчев е работил в ББР и бързо е бил освободен от поста. За този период от професионалната кариера вече втори път журналистът Стефан Антонов, който е бил пиар на банката повдига въпроси, които остават без отговор от служебната министърка на икономиката, от премиера и от президента Радев.

Това е така защото и Белчев е част от групата на „почтените“, защото седмица преди да бъде назначен за министър от Радев, той беше назначен от Кирил Петков за директор в ДКК без провеждането на конкурс за това. Отново измами, но този път данъчни, вече очевадно характеризират почтеността на изпълнителния директор на НАП. Отново липсват отговори и действия от президента Радев, дори към представители на неговия ляв електорат.

Припомняме, че вече бившия народен представител Георги Кадиев беше изключително активен по темите, свързани с данъчната ревизия на „Гранекс Трейдър“. Асен Василев упорито не отговаряше на въпроса кога е връчен ревизионния доклад. В крайна сметка се оказа, че културистът и шеф на НАП Румен Спецов е продал фирмата си „Гранекс трейдър“, знаейки, че дължи 1,5 млн. лв. на хазната. Това обяви Христо Гаджев от ГЕРБ на специален брифинг, на който показа дългоочаквания отговор от бившия служебен финансов министър Асен Василев, а именно кога Спецов е получил доклада от направената ревизия на фирмата.

Истината е, че Спецов на 17 март 2016 г. е получил и подписал ревизионния доклад, а е продавал фирмата си на 7 април 2016 г. и е бил в течение с констатациите от проверката на данъчните. Това говори за явна данъчна измама. Въпреки това прокуристът на „Глобал Стратеджи“, което е в списък за финансови измами, и сегашен служебен министър на финансите Валери Белчев възнамерява да продължи да работи със Спецов, който вече явно е действал в ущърб на държавната хазна.

Това не е учудващо, защото всички споменати са от близката кохорта на почтените и успешно блъфиращи и мамещи обществото Кирил Петков и Асен Василев и техният продуцент Иво Прокопиев. А колко почтени са те? Инвеститори от Дания, категорично казаха пред национална телевизия, че Асен Василев ги е измамил.

Мартен Лунд казва „Той е измамник, но е много умен… Инвестирахме 15-20 млн. евро., за да разработим софтуера, имахме между 30 и 50 програмисти в България. Не измами само мен, а и свои приятели“.

Асен Василев присвоява разработените кодове и в последствие ги продава в Китай, като измамва партньорите си. Такива са хазартните прийоми на новите „почтени“ мениджъри и политици, които обещават продължаване на промяната.

„Труд“

Последни

Гешев пусна Приказка за стълбата и предупреди Бойко, че ще се слиза надолу

Главният прокурор публикува в профила си "Приказка за стълбата"...

10 милиона от Вичо Сейфа за главата на Иван Гешев разследва ДАНС

10 милиона лева са платени за дезинфекционни препарати от...

Страх тресе медийната кочина! Соросоиди квичат като за последно в курниците

Свинщината по българските медии продължава през гостите, които канят....

Не пропускай

Гешев пусна Приказка за стълбата и предупреди Бойко, че ще се слиза надолу

Главният прокурор публикува в профила си "Приказка за стълбата"...

10 милиона от Вичо Сейфа за главата на Иван Гешев разследва ДАНС

10 милиона лева са платени за дезинфекционни препарати от...

Страх тресе медийната кочина! Соросоиди квичат като за последно в курниците

Свинщината по българските медии продължава през гостите, които канят....

Бойко покани чрез Габриел Киро и Асен с две кофи вазелин в Зайчарника

ГЕРБ извивя ръцете на полуумрелите ПеПета да предоговорят условията...

Ход! ДБ напуска Групата на Промяната в опит да вземе третия мандат

⚡️Имаме новина в BNEWS! "Продължаваме Промяната" се разпада до...

Партия или Мафия? Двама спонсори на Промяната – убити и екзекутирани зверски!

Двама от менторите и спонсорите на Кирил Петков и...

Нощна акция срещу Пепи Еврото и бившия съдружник на Къро в ресторант Келари в Драгалевци

За атаката по ресторанта в полунощ първа съобщи Афера. Според...

Байдън праща Джеймс Рубин, за да оправя бакията на Кирил Петков в София

Иван Кръстев и Кирил Петков не са си губили...

Полезните идиоти от 37-ия пол от ПП/ДБ обслужват вече само Радев

Румен Радев изпрати по живо, но не по здраво...

Прочетете още

Гешев пусна Приказка за стълбата и предупреди Бойко, че ще се слиза надолу

Главният прокурор публикува в профила си "Приказка за стълбата" на Смирненски. Кого ли визира за слизането надолу? Заедно с това Гешев се появи в...

Кирил Петков и съветника му Весела Чернева не са защитили националния интерес, заяви шефът на ДАНС от трибуната на Парламента

"Поведението на някои министри, които са били в редовния кабинет - определено не защитаваха националния интерес". Това обяви от трибуната на НС шефът на...

10 милиона от Вичо Сейфа за главата на Иван Гешев разследва ДАНС

10 милиона лева са платени за дезинфекционни препарати от „Хидрострой“, фирмата, известна с лицето - бизнесмен и мега строител Велико Желев, който е популярен...
Verified by MonsterInsights