Новините с коментар в реално време

Цирк Дьо БСП! Свиленски издига Нинова за трети мандат, защото имала право

Драмата в БСП зави рязко към пълен фарс, защото...

Новините с коментар в реално време

Ексклузивно:

Цирк Дьо БСП! Свиленски издига Нинова за трети мандат, защото имала право

Драмата в БСП зави рязко към пълен фарс, защото...

Само оставката на Борисов като депутат и лидер на ГЕРБ може да реши тупика в парламента

Борисов да подаде оставка и да остави партията си...
НачалоБългарияПП и ДБ отлагат бутането на Паметника на Съветската армия за …догодина!

ПП и ДБ отлагат бутането на Паметника на Съветската армия за …догодина!

ПП и ДБ чрез областната управа на София, която рядко се обажда, обявиха, че отлагат за догодина бутането на МОЧА. Догодина нищо няма да зависи от тях, защото сглобката отдавна ще се е разпаднала и те заминали в небитието.

Сега оставиха и Мая Манолова безработна и без кауза точно за изборите в София, които тя разчиташе да я реанимират.

„Спазвайки поетия ангажимент да отчитаме всички дейности по процедурата за преместването на Монумент „Паметник на Съветската армия“, ви уведомяваме за статуса на проекта според получените отговори по изискана от областната администрация информация“, пише в съобщението.
„От отговора на Националната галерия става ясно, че евентуално експониране на елементи от монумента в Музея за изкуството от периода на социализма ще е възможно след изготвянето на множество допълнителни експертни оценки и анализи. Необходим е геофизически и геологически анализ на терена и подземната му част, за да се прецени дали монументът може да бъде стабилно поставен. Необходим е и инженерен проект. По данни от Националната галерия, към момента не са ясни точният диаметър и точното тегло на част от орнаментите на паметника – данни, които задължително трябва да присъстват в проектната документация за изграждането на „Паметника на Съветската армия“.“, отбелязва областната управа.
„Както вече ви информирахме, тази документация беше изискана от Столична община. От получения отговор става ясно, че необходимите книжа не са открити „след извършена служебна проверка в технически архив на направление „Архитектура и градоустройство“, както и че има допустима процедура по възстановяването им. Обърнато е и внимание на издадената заповед на главния архитект на столицата от март тази година за премахването на разместените и компрометирани облицовъчни плочи с надписа от Паметника, както и ограничаването на достъпа до обекта.“, обясняват от Областната управа.
„Спазвайки стриктно буквата на закона, както и поетите ангажименти пред жителите на града, областният управител на област София г-жа Вяра Тодева предприема необходимите действия за възстановяване на проектната документация на Паметника, както и за изследване на възможността скулптурните фигури и барелефи от монумента да бъдат експонирани на територията на Националната галерия.
С оглед на времето, което се изисква за приключване на процедурата, към днешна дата областната администрация не може да се ангажира с конкретен срок за финализиране на проекта в рамките на тази година. Ще информираме обществеността за следващите стъпки.“, завършва съобщението.

Хотели как лучше, а получилось как всегда, анализира Кристиян Шкварек.

Една прогноза: до местните избори ДБПП няма да изпълнят нито един от приоритетите на „демократичната общност“, няма да бъде платена нито една от „цените“ за сглобката им с ГЕРБ и ДПС – нито ще сменят Сарафов, нито ще прокарат „съдебна реформа“, нито ще махнат ПСА, нищо. Само връщане на ГЕРБ и ДПС на всички позиции в държавата и пълно продаване към същите…

…и ВЪПРЕКИ това всичките им избиратели, цялото ядро от градски „демократи“, до последния човек, ще си гласуват за тях. Да, губят периферията, която събраха покрай 2020-та, но от демократичната, градска общност, тъкмо тази дето мрънка от години за гореизброените каузи, няма да изгубят и един човек. Ще мрънкат, ще се вайкат, и накрая ще отидат в деня на изборите пак да си пуснат за ППДБ.

Защото тези хора, казвал съм многократно, са точно обратното на „най-придирчивия електорат“ в страната, както в медиите често ги наричат. Не, това е най-твърдят и стаден електорат, повече и от този на ДПС. Причината за това е, че „градската общност“ въобще не е политическо семейство. От тази заблуда идва грешната прогноза. Те са културна и класова прослойка в обществото.

Там да гласуваш „за нашите“ е въпрос на престиж и демонстрация на принадлежност. HR-ката в Концентрикс и IT-то в Бизнес Парка не гласуват за ППДБ, или както ще се казва след тях градската левица, понеже са им супер важни каузите с реформата на прокуратурата или махането на ПСА. Не, те гласуват така, защото целият офис гласува така. Защото приятелите от квартала,с които се играят борд геймс в събота гласуват „за добрите“. Защото да не го сториш те прави автоматично „селянин“, „копейка“, „мутра“ или „комунист“. Друга опция в главите на тези хора няма – битката е за социален статут, и той се доказва през четене на Капитал, псуване на „кочината“ и гласуване за текущия партиен бранд на „добрите“.

Пък „добрите“ могат утре и Пеевски за шеф на ДАНС да изберат – това няма да им коства и един глас от чисто класовата, градска обществена прослойка, преструваща се, че има някакви политически възгледи и принципи.

На младата „Лена Бориславова“, която в момента е на 25 и работи в някоя от канторите в София не й дреме реално дали „мафията“ ще бъде победена или МОЧА – преместена. Дреме й дали тя самата ще бъде добре възприемана в средата й, а това просто няма как да се случи, ако гласува за някой друг, освен за текущия градско-демократичен партиен проект.

За да следите новините и коментарите в реално време, абонирайте се за нашите канали ето тук👇

spot_img

Последни

Ударен отряд кораби и атомна подводница на Руския Северен военноморски флот пристигнаха на Карибите в Хавана

Отряд кораби на руския Северен флот днес извърши учения...

Конференцията в Швейцария за Мир в Украйна ще завърши с покана към Русия

Съвместното изявление след срещата по украинската "формула за мир“...

Не пропускай

Ударен отряд кораби и атомна подводница на Руския Северен военноморски флот пристигнаха на Карибите в Хавана

Отряд кораби на руския Северен флот днес извърши учения...

Конференцията в Швейцария за Мир в Украйна ще завърши с покана към Русия

Съвместното изявление след срещата по украинската "формула за мир“...

Фенове слушат лекция на Мария Бакалова срещу 45 лева на Comic Con

Фенове на актрисата Мария Бакалова ще трябва да се...

Борисов става на патриаршеските 65 и къса веригите на онемяването си с молба към ППДБ и Прокопиев за нова Сглобка

Борисов изпадна в ступор след отчайващите изборни резултати, които...

Патрулка на МВР се размаза в друг автомбил на централен софийски булевард

Страшно меле с полицейски автомобил преди мнути! Полицейски автомобил се...

Активираха външния министър Главчев да опровергава Радев, че той е променил позицията за Украйна на Б9

Тарторите му активираха външният министър да обори Румен Радев,...

Прочетете още

Ударен отряд кораби и атомна подводница на Руския Северен военноморски флот пристигнаха на Карибите в Хавана

Отряд кораби на руския Северен флот днес извърши учения с високоточни оръжия и пристигна в пристанището на Хавана, предаде ТАСС, цитирайки руското министерство на...

Украински граничари са спрели 20 наборници да избягат през границата! 35-ма военни избягаха с бус! Бой и екшъни при мобилизацията (ВИДЕО)

Украински граничари са спрели 20 наборни войници да избягат през границата на страната, предаде ДПА. Тринадесет наборни войници са били задържани в гориста местност близо...

Конференцията в Швейцария за Мир в Украйна ще завърши с покана към Русия

Съвместното изявление след срещата по украинската "формула за мир“ в Швейцария предлага да се включи формулировката, че "всички страни трябва да участват в постигането...
Verified by MonsterInsights