Новините с коментар в реално време

Новините с коментар в реално време

Ексклузивно:

НачалоБългарияПП и ДБ отлагат бутането на Паметника на Съветската армия за …догодина!

ПП и ДБ отлагат бутането на Паметника на Съветската армия за …догодина!

ПП и ДБ чрез областната управа на София, която рядко се обажда, обявиха, че отлагат за догодина бутането на МОЧА. Догодина нищо няма да зависи от тях, защото сглобката отдавна ще се е разпаднала и те заминали в небитието.

Сега оставиха и Мая Манолова безработна и без кауза точно за изборите в София, които тя разчиташе да я реанимират.

„Спазвайки поетия ангажимент да отчитаме всички дейности по процедурата за преместването на Монумент „Паметник на Съветската армия“, ви уведомяваме за статуса на проекта според получените отговори по изискана от областната администрация информация“, пише в съобщението.
„От отговора на Националната галерия става ясно, че евентуално експониране на елементи от монумента в Музея за изкуството от периода на социализма ще е възможно след изготвянето на множество допълнителни експертни оценки и анализи. Необходим е геофизически и геологически анализ на терена и подземната му част, за да се прецени дали монументът може да бъде стабилно поставен. Необходим е и инженерен проект. По данни от Националната галерия, към момента не са ясни точният диаметър и точното тегло на част от орнаментите на паметника – данни, които задължително трябва да присъстват в проектната документация за изграждането на „Паметника на Съветската армия“.“, отбелязва областната управа.
„Както вече ви информирахме, тази документация беше изискана от Столична община. От получения отговор става ясно, че необходимите книжа не са открити „след извършена служебна проверка в технически архив на направление „Архитектура и градоустройство“, както и че има допустима процедура по възстановяването им. Обърнато е и внимание на издадената заповед на главния архитект на столицата от март тази година за премахването на разместените и компрометирани облицовъчни плочи с надписа от Паметника, както и ограничаването на достъпа до обекта.“, обясняват от Областната управа.
„Спазвайки стриктно буквата на закона, както и поетите ангажименти пред жителите на града, областният управител на област София г-жа Вяра Тодева предприема необходимите действия за възстановяване на проектната документация на Паметника, както и за изследване на възможността скулптурните фигури и барелефи от монумента да бъдат експонирани на територията на Националната галерия.
С оглед на времето, което се изисква за приключване на процедурата, към днешна дата областната администрация не може да се ангажира с конкретен срок за финализиране на проекта в рамките на тази година. Ще информираме обществеността за следващите стъпки.“, завършва съобщението.

Хотели как лучше, а получилось как всегда, анализира Кристиян Шкварек.

Една прогноза: до местните избори ДБПП няма да изпълнят нито един от приоритетите на „демократичната общност“, няма да бъде платена нито една от „цените“ за сглобката им с ГЕРБ и ДПС – нито ще сменят Сарафов, нито ще прокарат „съдебна реформа“, нито ще махнат ПСА, нищо. Само връщане на ГЕРБ и ДПС на всички позиции в държавата и пълно продаване към същите…

…и ВЪПРЕКИ това всичките им избиратели, цялото ядро от градски „демократи“, до последния човек, ще си гласуват за тях. Да, губят периферията, която събраха покрай 2020-та, но от демократичната, градска общност, тъкмо тази дето мрънка от години за гореизброените каузи, няма да изгубят и един човек. Ще мрънкат, ще се вайкат, и накрая ще отидат в деня на изборите пак да си пуснат за ППДБ.

Защото тези хора, казвал съм многократно, са точно обратното на „най-придирчивия електорат“ в страната, както в медиите често ги наричат. Не, това е най-твърдят и стаден електорат, повече и от този на ДПС. Причината за това е, че „градската общност“ въобще не е политическо семейство. От тази заблуда идва грешната прогноза. Те са културна и класова прослойка в обществото.

Там да гласуваш „за нашите“ е въпрос на престиж и демонстрация на принадлежност. HR-ката в Концентрикс и IT-то в Бизнес Парка не гласуват за ППДБ, или както ще се казва след тях градската левица, понеже са им супер важни каузите с реформата на прокуратурата или махането на ПСА. Не, те гласуват така, защото целият офис гласува така. Защото приятелите от квартала,с които се играят борд геймс в събота гласуват „за добрите“. Защото да не го сториш те прави автоматично „селянин“, „копейка“, „мутра“ или „комунист“. Друга опция в главите на тези хора няма – битката е за социален статут, и той се доказва през четене на Капитал, псуване на „кочината“ и гласуване за текущия партиен бранд на „добрите“.

Пък „добрите“ могат утре и Пеевски за шеф на ДАНС да изберат – това няма да им коства и един глас от чисто класовата, градска обществена прослойка, преструваща се, че има някакви политически възгледи и принципи.

На младата „Лена Бориславова“, която в момента е на 25 и работи в някоя от канторите в София не й дреме реално дали „мафията“ ще бъде победена или МОЧА – преместена. Дреме й дали тя самата ще бъде добре възприемана в средата й, а това просто няма как да се случи, ако гласува за някой друг, освен за текущия градско-демократичен партиен проект.

spot_img

Последни

Украйна минава от настъпление в защита, заяви ключов съветник на Зеленски

Украйна променя военната си тактика, преминава към отбрана в...

Ердоган заплаши Нетаняху, че ще бъде съден като военнопрестъпник

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че „премиерът...

Шестима непалски гурки, биещи се за Русия, са убити в Украйна!

Шестима непалски наемници, сражаващи се за руската армия, са...

Българските рицари тамплиери са втората рицарска сила в света! Трима тамплиери и 60 масони са депутати

Шефът на Тамплиерите обясни, че Илияна Йотова е станала...

Не пропускай

Украйна минава от настъпление в защита, заяви ключов съветник на Зеленски

Украйна променя военната си тактика, преминава към отбрана в...

Ердоган заплаши Нетаняху, че ще бъде съден като военнопрестъпник

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че „премиерът...

Шестима непалски гурки, биещи се за Русия, са убити в Украйна!

Шестима непалски наемници, сражаващи се за руската армия, са...

Българските рицари тамплиери са втората рицарска сила в света! Трима тамплиери и 60 масони са депутати

Шефът на Тамплиерите обясни, че Илияна Йотова е станала...

Делян Добрев иска незабавна дерогация за Лукойл след излагациите на Денков пред еврокомисарката

Днешните лупинги на Денков доведоха до нов трус в...

Близка на починалия млад лекар от Пловдив опроверга твърденията, причината за смърта му е свръхдоза

Момчето написа във фейсбук, че доктор Крумов не в...

Здравен министър алармира кога са задължителни електронните рецепти! Вижте и си търсете правата!

Шефът на Здравната комисия и биеш министър алармира само...

Радев е готов с новата партия в русофилски целофан и с американски лайна вътре

Партията на Радев вече е готова, но няма да...

Денков скочи на Пеевски и „Политико“ в защита на Лукойл и отсече: Руснаците са изрядни!

Министър-председателят Академик Денков скочи като Матросов на амбразурата срещу...

Белият дом обяви, че парите за Украйна свършиха. Медведев се изгаври жестоко

Белият дом призова днес американския Конгрес да предприеме действия,...

Прочетете още

Украйна минава от настъпление в защита, заяви ключов съветник на Зеленски

Украйна променя военната си тактика, преминава към отбрана в някои райони и продължава с нападателни операции в други, заяви Михайло Подоляк, съветникът на украинския...

Ердоган заплаши Нетаняху, че ще бъде съден като военнопрестъпник

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че „премиерът на Израел Бенямин Нетаняху ще бъде съден като военнопрестъпник заради продължаващата офанзива на Израел в...

Шестима непалски гурки, биещи се за Русия, са убити в Украйна!

Шестима непалски наемници, сражаващи се за руската армия, са били убити в Украйна, а друг е бил заловен, заявиха непалските власти, цитирани от Франс...
Verified by MonsterInsights