Новините с коментар в реално време

Доналд Тръмп: Навални е като мен, а в Америка цари фашизъм и комунизъм!

Доналд Тръмп заяви вчера, че е обект на политическо...

Новините с коментар в реално време

Ексклузивно:

Доналд Тръмп: Навални е като мен, а в Америка цари фашизъм и комунизъм!

Доналд Тръмп заяви вчера, че е обект на политическо...

ПП ще ги запомним с пълната ремутризация на властта и връщането в нея на ГЕРБ и ДПС

Първо в търсене на конституционен реваншизъм срещу президента ППДБ...

Христо Иванов избяга от БТВ, за да остави Кирчо сам да кара влака по Нова ТВ. Влакът към Ада

Тази сутрин слушах една перфектна и унищожителна реч в...
НачалоНюзКурникПрокопиев мигна пръв и извади водното си оръдие Капитал срещу партньора си...

Прокопиев мигна пръв и извади водното си оръдие Капитал срещу партньора си в Сглобката Пеевски!

Тази седмица ескслираха събития, които накараха няКОЙ в петък да си изпусне нервите във войната на нерви. Има ли повод за нова война? Най-лошото ли предстои или най-доброто? И за кого? BNEWS следи с дебелата лупа отблизо събитията и чете между редовете и за разлика от другите медии – има изпреварващ анализ и информация. Четете тук, за да знаете и да сте готови.

Шест месеца или малко повече от половин година издържа изненадващото примирие между двамата най-мощни политическо-икономически играчи след зората на Прехода – бизнесмена Иво Прокопиев и очаквания нов лидер на ДПС Делян Пеевски. Противно на очакванията КОЙ е по-експанзивният от двамата, пръв реагира царят на Раград, който наруши студения мир и вдигна жълт картон на негласния си партньор в Сглобката Пеевски. Публиката няма как да знае какви процеси и сделки вървят между сценаристите зад кулисите, но е факт, че от старта на НЕкоалицията изданията на кръга Капитал бяха заровили плитко томахавката и отразяваха ДПС, Доган и Пеевски или с добро или с нищо. Примерно, нямаше нито ред за проблемите на почетния председател на Движението с дълговете на ТЕЦ Варна, където е заровено поне едно куче от историята. „Идилията“ между тях започна с обезглавяането на Гешев, инсталирането на удобния Сарафов заедно с човек на Прокопиев на върха на прокуратурата. Изведнъж с магическа пръчка паднаха и запорите на фамилия Прокопиеви в КПКОНПИ.
За първи път от 15 години общият им приятел Бойко Борисов е изваден от ролята си на балансьор между двамата и е по-скоро проводника на Пеевски и ДПС в Сглобката. За разлика от Пеевски, който вече си няма директно медийно влияние и се превърна в политически таран със собствена харизма и новоиграждан публичен образ, Прокопиев остана в сенките и продължава да трупа огромна армия от орки в медийната си империя, опасана с огромни и дълбоки крепостни ровове от НПО-та, готови да залеят всеки негов опонент с компромати във Вашингтон и Брюксел. Ако перифразираме Ваня Григорова, лайнометите с фини настройки са заредени и в пълна бойна готовност.

На този фон Пеевски разчита на пълното изсветляване на образа си и трансформирането му в политически лидер на партия – константна величина в родния парламент. Войната между Прокопиев и Пеевски, между Капитал и наследниците на Иван Костов срещу ДПС и наследника на Ахмед Доган тепърва предстои. Временното примирие скоро ще бъде разрушено с подялбата на влиянието в съдебната система чрез промените в Конституцията и попълването на кадровия орган ВСС. Ето там го стяга чепикът Прокопиев, защото без ДПС и Пеевски пълното мнозинство от 160 депутати е недостижимо. Съдебната система винаги е била основен терен за сблъсъка на двете лобита още от времената на Царя, шефа на Върховния касационен съд Иван Григоров и главния прокурор Никола Филчев. За да стигне до тази конфигурация Иван Костов като премиер трябваше да постигне немислимото – и да бутне действащ новоизбран ВСС и да бламира през президента си новоизбран главен прокурор в лицето на Бойко Рашков. Новото в тази разгаряща се наново война е, че от две години има нов арбитър в нея. Американското посолство и Държавния департамент на САЩ изхвърлиха Бойко Борисов от реферското място и се настаниха на него с помоща на балистичното си оръжие Магнитски и други атомни бомби в далекобойния си стратегически арсенал за влияние по света.
Прокопиев мигна пръв срещу стария си душманин Пеевски и му вдигна жълт картон, явно подразнен от загубата на някакво невидимо за народа стратегическо предимство.
Маршал Пеевски вече няма армия, но изглежда си има партия и огромна мрежа от влияния във всички държавни институции начело с МВР, регулаторите и дори Президентството и партията на Бойко Борисов и всички други партии в Парламента (ИТН, звъзраждане, ДБ дори), а фелдмаршал Прокопиев си има две партии и огромна империя от легиони с генерали, пехотинци и мисирки зад гърба си. Понеже в САЩ идват избори и по традиция администрацията на Белия дом ще разхлаби примката следващите месеци и войната ще избухне с невиждана сила и ярост под похлупака на паянтовата Сглобка. Първият залп Прокопиевото водно оръдие метна срещу „акулата – веган“ Пеевски, защото се усети, че МВР след кратката ера на стария герой Бойко Рашков отново е в патримониума на Сараите. В петък Пеевски изигра и още един ход, натрисайки Генерал от Прокопиевата армия Атанас Атанасов за шеф на една незаконна комисия в НС, която ще трябва да проверява протестта срещу БФС и действията на полицаите и хулиганите.

Каквото и да се случи, САЩ няма да бързат да жерват напълно основните маршали и ще ги ползват поне още една година на принципа „разделяй и владей“, докато отговарят на техните стратегически интереси или дойде по-решителен президент като Доналд Тръмп. Дотогава през следващите 12 месеца войната Прокопиев – Пеевски ще бъде позиционна като окопната война в Украйна. С дронове и отделни набези, освен, ако някой не си изпусне нервите и не натисне пръв червеното копче, ако въобще има такова.
Дерогацията и съдбата на Лукойл и кадровата чистка в съдебната власт заедно с клетата съдба на БТВ и парите по ПВУ са само първите подводни скали или огромни айсберги айсбергчета, които дебнат Титаника на Сглобката. За разлика от затихващата война в Украйна, която стягаше нитовете и.
Както обобщи самият Пеевски в сряда след неуспешния вот на недоверие – Най-доброто предстои, колеги! И това със сигурност не се хареса на Прокопиев и прокситата му в парламента.

Човекоядният Капитал: Акулата вегетарианец

Ето и извадка от 6-те страници във „водното оръдие“ Капитал, които нищо чудно да са диктувани от пиарите на Прокопиев. В тях опорните точки на една от прокопиевите партии – ПеПетата, че Пеевски тича пред вятъра и сам се натриса в ролята на глашатай на кабинета Денков, заема особено място. Статията е написана в наивистичен стил за отбрана жълтопаветна публика, неособено известна с будно мислене и предпочитаща смляна на ярма храна от политически тези у готови клишета.

Капитал:

В края на миналата седмица Пеевски обяви, че ще се кандидатира за лидер на ДПС, въпреки че е в санкционния списък „Магнитски“ и това крие рискове за партията.
Това изглежда поредната стъпка в опита му за политическа реабилитация, след като беше преглътнат за пълноправен партньор в управляващото мнозинство.
Големият риск в тази стратегия е, че тя предвижда една партия или части от държавната власт да бъдат взети за заложници в опита му да бъде оправдан.

Акулата Брус е герой от анимационния филм „Търсенето на Немо“, която решава да стане вегетарианец и в много отношения прилича на Делян Пеевски от последните месеци. В анимацията голямата бяла акула основава група за взаимопомощ на приятелите на рибите с мото „Рибите са ни приятели, а не храна“. Част от забавните моменти във филма са именно около това дали Брус ще се въздържи да изяде рибите, които са му повярвали, че са приятели.

В подобна роля през последните няколко месеца се намира и Делян Пеевски. От символ на корупцията – голяма бяла акула в кражбите на държавни активи и ресурси, в момента той се опитва да се позиционира като гарант на промените в конституцията, които трябва да преборят корупцията. Мотото на неговата (и на Борисов) група за взаимопомощ в момента изглежда като „Държавата ни е приятел, а не храна“.

За разлика от анимационния филм, трансформацията на Пеевски не е повод за много „ха-ха“, но основната интрига е подобна – дали в някакъв момент повярвалите му няма да се окажат шарани и да бъдат изядени.

За да следите новините и коментарите в реално време

spot_img

Последни

Доналд Тръмп: Навални е като мен, а в Америка цари фашизъм и комунизъм!

Доналд Тръмп заяви вчера, че е обект на политическо...

Алексей Навални е убит с един удар в сърцето с техника от КГБ

Алексей Навални вероятно е бил убит с един удар...

ПП ще ги запомним с пълната ремутризация на властта и връщането в нея на ГЕРБ и ДПС

Първо в търсене на конституционен реваншизъм срещу президента ППДБ...

Две Българии – едната е излишна

Нали си знаете “честните и почтените правилни хора”, които...

Не пропускай

Доналд Тръмп: Навални е като мен, а в Америка цари фашизъм и комунизъм!

Доналд Тръмп заяви вчера, че е обект на политическо...

Алексей Навални е убит с един удар в сърцето с техника от КГБ

Алексей Навални вероятно е бил убит с един удар...

ПП ще ги запомним с пълната ремутризация на властта и връщането в нея на ГЕРБ и ДПС

Първо в търсене на конституционен реваншизъм срещу президента ППДБ...

Две Българии – едната е излишна

Нали си знаете “честните и почтените правилни хора”, които...

Сега е времето ГЕРБ да разтурят Сглобката с абсолютното морално дъно ПП

Мисля, че сега е моментът Бойко да разтури сглобката....

Делян усеща, че ПП разтурят Маймундарника, но защо ГЕРБ не го разтурят първи?

“Усещам как ПП ще разтурят маймундарника…”, това написа Делян...

Мария Габриел няма да подпише Меморандума на ПП и ДБ, но дума не обели за избори

ГЕРБ направи крачка назад от Сглобката, но нищо повече....

Христо Грозев: Юлия Навалная ми каза с усмивка, че може да убият мъжа и!

Христо Грозев, когото спрягат за близък с жената на...

Прочетете още

Доналд Тръмп: Навални е като мен, а в Америка цари фашизъм и комунизъм!

Доналд Тръмп заяви вчера, че е обект на политическо преследване и сравни съдбата си с тази на руския опозиционер Алексей Навални, който умря миналата...

Алексей Навални е убит с един удар в сърцето с техника от КГБ

Алексей Навални вероятно е бил убит с един удар в сърцето - техника, използвана от КГБ, твърди източник от затвора, където е бил държан...

ПП ще ги запомним с пълната ремутризация на властта и връщането в нея на ГЕРБ и ДПС

Първо в търсене на конституционен реваншизъм срещу президента ППДБ вкараха ДПС във властта. Сега зорлем се опитват да ги изкарат от избора на регулатори. Първо...
Verified by MonsterInsights