Новините с коментар в реално време

Новините с коментар в реално време

Ексклузивно:

МВР призна, че BNEWS е прав: Петьо Еврото и си живее в съседна държава! Ето я държавата!

От две години ГДБОП чака Прокуратурата да разследва Петров...
НачалоНюзКурникПропагандните рупори на Стояна Георгиева и Сашо Дончев по команда от Капитал...

Пропагандните рупори на Стояна Георгиева и Сашо Дончев по команда от Капитал извадиха бухалките срещу Пеевски, но вече е твърде късно

След около една година затишие, в което за Пеевски в медиите на Прокопиев, Сашо Дончев и Огнян Донев се пишеше или добро или нищо, от края на миналата седмица бухалките бяха изровени и по команда заиграха по гърба и главата на номинирания за лидер на ДПС депутат. Командата бе дадена от крайцерския флагман на армадата Капитал, който пръв направи залп с водното си оръдие срещу Пеевски.

Явно със заявката си да оглави ДПС и да се номинира за премиер плюс войната за дерогацията, кой ще сложи ръка на Лукойл и парите в бюджета Пеевски е изчерпал съвсем ниския праг на търпимост на основния си противник Иво Прокопиев. Засега аватарите на Прокопиев в Парламента от ПП и ДБ се правят на умрели лисици. За Капитал, Медиапул и Сега доскоро споменвания само като “депутата Делян Пеевски” вече е “акула” и “санкционирания по закона Магнитски”. Пеевски беше готин, само докато безропотно беше предал властта в ръцете на двете прокопиеви партии, които управляват цялата държава с общо мижавите 60 депутати в парламента.

Пеевски обаче хитро използва прозореца, който се отвори след сделката за Сглобката, през последната година максимално да осветли образа си и да се раздели с митичната си слава, излизайки всекидневно на светло под прожекторите и участвайки в десетки общи законодателни инициативи с лидерите на ПП и ДБ, с което вкара в размисъл избирателите им. Пеевски изведнъж застана под сввтлините на прожекторите, хареса му и въобще не смята да се връща обратно в сенките, където сега останаха душманите му. Сега Пеевски говори назидателно на враговете си, защото той зае позата на политик и на бранител на обществения интерес, а те в най-добрия случай могат да претендират да са ДС-то (Добрите сили) от бизнеса.

Ето откъс от увода на Медиапул на Стояна Георгиева, който инак ревниво описва поредната битка на Пеевски срещу нарушаването на санкциите срешу Путин.

“Лидерът на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски, който е санкциониран от САЩ за корупция, сезира в понеделник прокуратурата и ДАНС с настояване за проверка на това как България прилага санкциите срещу Русия.

Пресцентърът на ДПС съобщи, че Пеевски е изпратил сигнал до отговорните институции с искане да се провери материалът на бТВ за руския олигарх и политик Алексей Чепа и данните, че той заобикаля европейските санкции през България.” Каква невероятна драма е забъркал хаоса в главите им. Проспали са Пеевски последната една година, явно заети да не пишат нищо за него, докато любомците им лапат от ръката му. Либералните медии атакуват лидера на единствената легитимна в Европа либерална партия у нас. Звучи абсурдно.

Сайтът на газовия барон Сашо Дончев „СегаБг“ от своя страна е силно притеснен от възможността Пеевски да се пробва за пример и обяснява в дълъг трактат защо това е невъзможно. Стига се дори до замервания на резултата на ДПС, сякаш бройката на депутатите в парламента имат някакво значение за премиерския пост, след като ПП излъчи Денков за министър – председател само с 30 депутати.

Какво пречи на ДПС да го постигне с 40 народни представители при абсолютно разпарчетосаното политическо пространство, стига да може да си говори най-добре с всички останали и да сформира мнозинство.

„Така че, ако Пеевски смята да влезе в изпълнителната власт, ще трябва да го направи с петното, оставено от закона „Магнитски“ върху костюма му, пишат още в Сега с голяма надежда.

А кой ще го приеме така за министър или премиер? Кирил Петков и Христо Иванов? Абсурд! Та те дори отказаха да го допуснат в парламентарната конституционна комисия от страх какво ще си помислят избирателите им, какво остава да го подкрепят за правителствен пост. Бойко Борисов? Той още повече трябва да се пази от подобна компрометираща връзка с бъдещия шеф на ДПС – нали ГЕРБ също беше ударена по „Магнитски“ заради санкциите над бившия финансов министър от партията Владислав Горанов“, надява се изданието на Сашо Дончев.

Това, че изданието на Сашо Дончев му се налага да обяснява на читателите си, че Пеевски трудно ще стане премиер вече е голяма победа на самия депутат.
Факт е, че преди една година за премиер се спрягаше Кирил Петков, докато с Пеевски вървеше Магнитски, сега Пеевски се спряга за премиер, а Киро върви към Курило според масовите коментари в социалните мрежи.

Опорните точки, с които изданията на либералните армада ще заредят водните оръдия или „лайнометите“ си (по Ваня Григорова) срещу Пеевски са до болка познатите стари тези и етикети, а нови на хоризонта няма откъде да дойдат поради прехвърлянето на дейността на Пеевски изцяло в светлата част на денонощието и то умишлено пред очите на Американското посолство. Парадоксално, но факт, силата на Пеевски вече е в неговата публичност и пълната прозрачност на образа му и неговите действия. Задавени да консумират властта, която им бе подарена на тепсия от ГЕРБ и ДПС, партиите и медиите на сенчестите български олигарси проспаха възхода на Пеевски и изпуснаха от контрола си неговия публичен образ. Пеевски се откъсна от веригите им и тича напред към светлината. Вече не могат да цапат по него, защото не могат да контролират ситуацията. Хиперактивността на Пеевски в медиите го направи сам господар на публичния си образ. Старите въороси вече не вървят. Защо Медиапул, Капитал и БТВ оставиха само медийния несретник Боби Ваклинов от несъществуващото вече предаване със Златния скункс да пита сам щекотливите въпроси. То времето им изтече и мисирките загубиха интерес.
Преди Пеевски си имаше много медии, но нямаше публичен образ в тях. Сега Пеевски формално няма никакви медии, но присъства във всички медии и изгражда сам мечтания си публичен образ на политик и евроатлантик.
Ако той продължава в този дух и поддържа публична цялата си политическа дейност, срещу него трудно могат да бъдат извадени реални аргументи, а Посолството на улица Козяк ще спре да приема докладите на агентите от обръчите на Капитал, защото каквото му трябва да знае за Делян Пеевски, го научава от него на живо по телевизора.
Инициативата е в Пеевски и ако продължава в този дух ще докара до пълно обезмисляне враговете си, които оцеляваха две десетилетия в политиката изцяло на негов гръб.
И трупаха червени точки пред америкснското посолство пак с името на Пеевски.
Ако не допуска груби грешки, както направи през 2013, срещу Пеевски трудно ще се намери какво да бъде извадено и написано тепърва. И ако допреди една година името му въреше редом с това на Магнитски, сега върви със спора може ли да стане премиер и имат ли по-голям душманин от Пеевски Кремъл и Путин у нас. Това, че Пеевски е началникът на Сглобката дори не е предмет на спор, а живата истина в очите на социалните мрежи и почти всички мисирки от НюзКурниците на телевизиите и дръжките на микрофони в Парламента. И понеже не виждат никакъв проблем в това Пеевски да е началник на премиера Денков, няма да видят и ако си сменят местата и Денков стане началник на премиера Пеевски.

За да следите новините и коментарите в реално време

spot_img

Последни

Драган Шолак и тайнствените му партньори придобиха в Юнайтед груп Булсатком на Спас Русев, въпреки Кирчо Петковите вопли

"Юнайтед Груп" (United Group), водещ доставчик на телекомуникационни и...

Радев посече Макрон и Денков за вкарването на войски от ЕС и НАТО в Украйна по двустранни споразумения: Това е глобална война!

Изпращането, макар и на основата на двустранно споразумение, на...

Почина големият български актьор Славчо Пеев!

Калин Сърменов обяви скръбна новина в профила си във...

Не пропускай

Драган Шолак и тайнствените му партньори придобиха в Юнайтед груп Булсатком на Спас Русев, въпреки Кирчо Петковите вопли

"Юнайтед Груп" (United Group), водещ доставчик на телекомуникационни и...

Радев посече Макрон и Денков за вкарването на войски от ЕС и НАТО в Украйна по двустранни споразумения: Това е глобална война!

Изпращането, макар и на основата на двустранно споразумение, на...

Почина големият български актьор Славчо Пеев!

Калин Сърменов обяви скръбна новина в профила си във...

МВР призна, че BNEWS е прав: Петьо Еврото и си живее в съседна държава! Ето я държавата!

От две години ГДБОП чака Прокуратурата да разследва Петров...

Манол Пейков бесен, че са му скъсали украинския билборд, който платил от “личната си сметка” с даренията!

“Билбордът на булевард България в Пловдив в подкрепа на...

За останалите 97% от Шенген Австрия иска да продължаваме с приема на нейните афганистанци!

Министърът на вътрешните работи Герхард Карнер на Австрия потвърди...

Страшна излагация на прокуратурата с ареста на звездата Христо Шопов заради връзка ключове

Прокуратурата арестува неправомерно актьора Христо Шопов заради дрънкането на...

Прочетете още

Драган Шолак и тайнствените му партньори придобиха в Юнайтед груп Булсатком на Спас Русев, въпреки Кирчо Петковите вопли

"Юнайтед Груп" (United Group), водещ доставчик на телекомуникационни и медийни услуги в Югоизточна Европа, приключи успешно сделката по придобиването на "Булсатком" – доставчик на...

Осере се до уши, снима се в социалките с официалното семейство. Ах, колко е готин, не е като другите!

Лъже с Лена, осере се, Татко му Петко бърше, маже с Линда! Просто Киро! “Осере се целият до ушите, казва "мурмурандум", буквално не може да...

Радев посече Макрон и Денков за вкарването на войски от ЕС и НАТО в Украйна по двустранни споразумения: Това е глобална война!

Изпращането, макар и на основата на двустранно споразумение, на войски от натовска страна в Украйна, означава глобален сблъсък. Това каза държавният глава Румен Радев...
Verified by MonsterInsights