Новините с коментар в реално време

Новините с коментар в реално време

Ексклузивно:

НачалоВойнатаПучът на Пригожин разшири фронтовата линия с Украйна на Север?!

Пучът на Пригожин разшири фронтовата линия с Украйна на Север?!

Последвай Bnews.bg в

Засилват се спекулациите, че може би с крадени пари от ЦРУ цирковият пуч на Пригожин отваря нов северен фронт с Украйна откъм Беларус. Една подобна версия се появи в Телеграм канала „Какво се случва“, който по принцип е посветен на военните действия на руската армия в Украйна.

Вчера обаче подобна версия разви бившият български президент и атлантически ястреб Росен Плевнелиев, който смята Готвача на Путин за агент на руските служби, а Похода му за справедливост за операция на ГРУ. Информации за съпричастност на руските и американските тайни служби към „преврата“ се чуха още по време на прехода на Вагнер с конвоя си към Москва. По пътя оркестрантите с базуките бяха посрещани топло от населението, а после изпратени като герои с овации.

Ето какво четем. „Преди няколко месеца, беше излязла новина, че Пентагона „случайно“ е открил от счетоводна грешка 6,2 милиарда долара, които всъщност са били предназначени за организиране от ЦРУ на бунт в Русия. Целта им е била „Пригожин“. Да го подкупят и да насочи частната си армия към Москва. Изглежда парите са били изпратени. Руското разузнаване е било наясно с всичко това. Ето защо и по CNN, в интервю, беше заявено от бивши военни, че ЦРУ са знаели за вчерашния „марш на Вагнер“ от седмици. С други думи, знаят, защото са платили за него. Всички станахме свидетели на вчерашните събития. И за много хора, всичко това изглеждаше нереално. И с право. Всичко вчера, беше нереално. Това беше представление. Трите лица замесени в този театър бяха Путин, Пригожин и разбира се Лукашенко. Или три фигури, които се познават много отдавна. И то доста добре. Верни едни на други. за това и Пригожин вчера сменя няколко пъти причините за „марша“. В началото обвини Шойгу и Герасимов и след това заговори за „справедливост“. Но не спомена името на Путин. Това с Путин са измислици на „големите български експерти“ по американските телевизии на български език. Както и политиците, които са на хранилка в България от „Америка за България“ и „Отворено общество“ на Сорос.
И сега идва втората част. След като парите на ЦРУ са прибрани (6,2 милиарда долара не са малко) идва момента на „справедливост“, за който спомена и Пригожин. Завой и бързо изнасяне на „Вагнер“ към тиловите позиции на Киев. Или именно в Беларус. Това спря усмивките на всички „на запад“. Планът на ЦРУ беше да се задействат всички медии за да отразяват „въстанието срещу Путин“. Физиономиите на всички бяха потресаващи, когато изведнъж „Вагнер“ тръгна към Белорус. Представям си как са се смяли в Кремъл. Това обяснява, цялата странна ситуация вчера. И отговаря на много въпроси, които аналитичните умове си задаваха. Например, бързото вдигане на обвиненията срещу Пригожин. Преминаването на една част от „Вагнер“ към руската армия и настаняването на другата в тила на Киев. Или само на 100 км. от него. Това е другата опасност за северната граница. И сега първото нещо, което трябва да се направи е да се разпръснат още военни ресурси от Киев по цялата северна граница. Ресурси, които ВСУ няма! От тук нататък, генералите в САЩ трябва да мислят и за това, което усложнява още повече плачевното „контранастъпление“ на ЧВК „ВСУ“ на НАТО. Пригожин се покри на сигурно място в Белорус. Или там където ЦРУ няма много пипала.“ Вероятно да си търси парите, а с толкова големи врагове и животът на Пригожин е в голяма опасност. Колко голяма, всички ние скоро ще разберем. ФСБ вече разкри и показа някои чекмеджета на Пригожин, пълни с пачки за 50 милиона долара и златни кюлчета, с което му намекна какво го чака, ако се опъва и не изпълнява заповедите на Путин по фронтовите линии.

Къде е Пригожин и ще се появи ли от Беларус?

Вестите какво точно става с цялата 25 хилядна армия Вагнер са оскъдни, а Пригожин пък съвсем изчезна. Ако частната му армия бъде разформирована, както говорителят на Кремъл Дмитрий Песков обеща, Северен фронт откъм Беларус няма как да бъде направен. Важно е какво ще стане със самия Пригожин и ще успее ли да оцелее цял и жив. Ако Путин му е вдигнал мерника, отърваване няма да има. Следващите седмица- две ще очертаят лагерите в Кремъл, напредъкът при контраофанзивата на ВСУ и дали Шоуйгу, срещу когото бе насочен формално Пуча, ше сдаде поста.

За да следите новините и коментарите в реално време, абонирайте се за нашите канали ето тук👇

spot_img

Последни

Израел удари тежко Йемен по въздуха! Хусите се заклеха в отмъщение ВИДЕО

Израел потвърди, че е нанесъл днес въздушни удари по...

Полковник Марков се кефи, че разцепил ДПС: Техният сериал е турски, нашият е само венецуелски!

Бившият лидер на Величия смята, че тяхната поява в...

Младежките лидери на ДПС плътно зад Ахмед Доган! Зоват: Пеевски вън!

Ето я ясната позиция на Младежкото ДПС след срещата...

Не пропускай

Израел удари тежко Йемен по въздуха! Хусите се заклеха в отмъщение ВИДЕО

Израел потвърди, че е нанесъл днес въздушни удари по...

Полковник Марков се кефи, че разцепил ДПС: Техният сериал е турски, нашият е само венецуелски!

Бившият лидер на Величия смята, че тяхната поява в...

Младежките лидери на ДПС плътно зад Ахмед Доган! Зоват: Пеевски вън!

Ето я ясната позиция на Младежкото ДПС след срещата...

Патриарх Даниил сътвори Чудо! Помоли се за дъжд и на мига небето се отвори над Беклемето, за да загаси страшния пожар!

Точно, когато Беклемето пламтеше отвсякъде и пожарът вилнееше безнадеждно...

Борисов каза как е излъгал Пеевски: Казах му, че коалиция няма да правим още преди изборите

Лъжата е била тънка, защото е била съпроводена със...

Прочетете още

Израел удари тежко Йемен по въздуха! Хусите се заклеха в отмъщение ВИДЕО

Израел потвърди, че е нанесъл днес въздушни удари по йеменския пристанищен град Ходейда в отговор на атаки, извършени от хусите. Свързаната с Иран групировка,...

Извънредно! Ахмед Доган проговори гръмовно: Това (Пеевски, бел. ред.) е едно препятствие, което тряба да преодолеем! (Видео)

Стотици младежи от ДПС посрещнаха почетния си председател на крака в базата на Росенец с викове “ДПС”. Младежите му дадоха подкрепа и поискаха “ДПС...

Полковник Марков се кефи, че разцепил ДПС: Техният сериал е турски, нашият е само венецуелски!

Бившият лидер на Величия смята, че тяхната поява в парламента е объркала сметките и е довела до процесите на разцепление в ДПС. Те формално...
Verified by MonsterInsights